Kızım eve gelmek istemiyor

Bana da verebilir misiniz?

Bence bundan dolayı cocuklar var parka fılanda gıdıyor . Sızde kardeş yapın bari

Bir yandan çok güzel kadın demekki güzel ilgileniyor sevgi gösteriyor ama bı yandan bir kisiye bağlanması çok kötü sizjn evinizde baksa olmaz mı veya kreşe verseniz

Cocuga kendi evinde bakmaliydi. Neden sizin evde bakmiyor?

Çocuk bazen anneci bazen babacı olabiliyorsa belli bir dönemde bakıcısına düşkün olmuş olabilir dönemleri oluyor cocukların acaba hani tamam ozaman kal burada istediğin kadar gelmek isteyince arar yengen alırız seni falan mı deseniz

valla böyle bakan bulmuşsunuz daha ne. zamanla oturtursunuz düzeni. bence kreş çocuğu daha kötü etkiler

5 yaşina kadar bizim buyutmedigimiz çocuk kimin oluyor, elalemin mi.Sacma sapan konuşmayın Allah aşkına.Calısan hangi kadın 5 yaşina kadar kendisi bakabilir ki çocuğuna.

Valla anne olarak zoruma gitti agladim ya bu cocuk neden böyle diye
O daha cocuk neden bu kadar takiyorsunuz. Yenge ne guzel iyi bakiyor demekki oyun oynuyor cocuk sevmis orayi bence guzel oyun falan oynuyor eglendiriyor cocugu yoksa kalmak istemez kucuk cocuklar. Bende kucukken halamda kalmayi cok severdim hatirliyorumda anne sen gelme ben kalirim diodum tek kaliodum. Halamin kizi vardi benden buyuk benle oynardi pasta falan yapardik ki bende 4 yasinda falanim. Sonra gecti buyudukce. Benim oglum anne sen git ben babamla kalcam derdi 2.5 yasindayken babasi hep oyun oynuo die onla. Simdi 6 yasinda anne ben sensiz yasayamam diyo. Cocuk annesinin siz oldugunu biliyor anne kucuk oldugu icin o su an nerde oyun var nerde onla ilgileniliyor orda kalmak ister buyudukce anlio anne babayi o zmanda sizi ister merak etmeyin kalmak istiyorsada kalsin yengenizde yengeniz iyi bi insansa aklinizda kalmiyorsa.

Cocuk kres icin cok kucuk daha bezli diyorsun bide. Neden eziyet edesinki cocuk orda mutlu belliki. Bak yengenin kizlari varmis kopek var buzagi var diosun tam cocuklarin sevdigi ortam zaten cocuk ondan eve gelmek istemiyor. Benim 6 yasindaki oglan bile ordan gelmez cocugun ortamini bozma birak kalsin sen aksamlari yine al ama. Buyuyunce degisicek annesi oda kim 2.5 yasindaki halini hatirlio simdi

Ayy aynısı 6 yasına girdi hala bizle cadı. Benim de dayım evleri tadilata giricek diye yani evde yasamak sorun degildi ama toz duman kokusu boya kokusu derken 2 ay sürdü.daha 6 aylıkken annemin yanına getirdiler meme emmyordu mama ile besleniyordu tabi ilk zamanlar yengemde kalıyordu 2 kucuk cocuguyla bizde. 2 3 ay öyle kaldılar sonra kendiler gitmeye basladı cocuk gunduzleri hep biZde kalıyordu geceleri gelip alıyolardı. 1yasına girdi yengem artık işe döndü. Nasılsa bakan var bizde 5 kız kardesiz bebege ben bakmasam digeri bakıyor o bakmasa oteki bakıyor bakıcı coktu yani. Cocuk kendi evinde uyumaz oldu gece Yarısı kapı calıyor yengemle bebek kapıda bu uyumuyor size getirdim direkt annemde uyurdu. Yası 2 oldu 3 oldu yani bildginz artık bizle büyüyor bzle yasıyor 3 yasında süs püs meraklısı oldu ne zaöan dısarı cıksak illa oda bizle cıkıcak. 4 yas oldı 5 yas oldı vizimkiler krese kaydetti okul masraflarını anne babası calsıtıgı halde bizimkiler karsılıyordu. E bizlerde her dısarı cıktıgımzda elimz bos dönmezdik oyuncaklar hediyeler. Suan 6 yasında deprem oldu annesi gille yasamıyorda bizimkilerle cadırda yasıyor. Ne bizimkiler ondan kopabiliyor ne o.evlendim cocugm oldu ve ailemin ilk torunu yine de o kızın üzerine dusulen kadar düşmediler.hadi uzaktayız anlarımda yine de ben aramadan aramıyolar 3 4 gun aramayım torunumu ozledim niyw hiç aramıyosun diyorlar Bazen kızıyorum anneme bırakında gitsin ailesine diye ama kız istemiyor ki ailesini hiç özlemiyorda. İnşallah szinkide bu noktaya gelmez. Gerci siz sürekli alığ ilgileniyorsunuz benm yenge salmıs artık bizimkiler rahata alıştırdı onu artık calısmıyorda yine de ilgi alaka yok cocuga oda dogal olarak gitmek istemiyor.

Keşke kreşe verseydiniz. Ben çalışan anne babaların çocuklarını anneanne, babaanne, teyze, yenge ve hala gibi aile fertlerine baktırmalarını açıkçası doğru bulmuyorum. Bakacaksa sizin evinizde baksın bakacak kişi. Bebeklikten okula başlayana kadar başkasının evinde bakılan çocuklar böyle oluyor. En çok kiminle vakit geçiriyorsa kim ilgileniyorsa onunla olmak istiyor, bağlanıyor. Babaannesi veya başkası tarafından başkasının evinde bakılan çocuklards bunu gördüm. Kayınvalidem bana sen çalış yeterki ben gelip seve seve bakarım diyor ama ben kreş veya anaokulu yaşına gelene kadar çalışmak istemiyorum.

Acaba işten biraz izin mi alsanız veya çocuğunuzla daha çok vakit geçirebileceğiniz bir işe mi girseniz?

Kreşe vereceksin ki çocuk herkesin anne babasıyla evine gittiğini görecek.

Bu şekilde bir genelleme yapılamaz bence. Ben de annem çalışırken sabahları anneannemde kalırdım. Kendisiyle hep özel bir bağım oldu ama hiç onu annem yerine koymadım. Annem her geldiğinde kucağına atlardım. Aksine beni zorla kreşe gönderdikleri yıl çok zorlanmışım. 2.5.yaşında daha bezli ve bakıcısıyla böyle bağ kurmuş bir çocuğu alıştırmadan kreşe vermek daha tramvatik sonuçlar oluşturur.

Baştan kreşe verseydi belki böyle bir problem yaşamazdı. Ablam yurtdışında yaşıyor burayla kıyaslamak ne kadar doğru bilmem ama en küçük yeğenimi 2 yaşında kreşe yazdırdı ve bezleniyor. Bir süre alışmakta sıkıntı yaşadı ama şimdi yeğenim kreşini çok seviyor eve geldiğinde de ailesine de çok bağlı. Diğer erken yaşta kreşe veren tanıdıklarım da öyle, bu tarz bir sıkıntı yaşamadılar. Kuzenim daha bebekken emzirirken babaanneyr bırakıp çalışmaya gidiyordu emzirme saatlerinde veya akşam 19.00 gibi eve geliyordu. Çocuk büyüdükçe babaannesine annesiymiş gibi bağlanmaya başladı. Babaannesine anne diyor, annesine ismiyle hitap ediyordu. Babaannesiyle annesi babası olmadan köye giderdi. Kuzenim de üzülüyordu tabi. Ve bu çocuk konuşmaya da 4 yaşından sonra başladı,kalabalık bir aileydi ve yanında sürekli konuşuluyordu ama böyle oldu. Kuzenim pedagog, doktor vs birkaç yere götürdü, sonra işten ayrıldı, çocuk düzelmeye başladı.

Ben de diyorum ki keşke bakıcıya vermeden kreşe verseymiş demek istedim. Şahsen benim 2 yaşındaki kızım ben işten geldiğimde yengesinden grlmek istemeyip ağlasa ben çok üzülür ve biraz kendimi işimi sorgulardım açıkçası. Genelleme yapmak istemiyorum ama şuan çevremde başkasının evinde bakılan bir çok çocukta bunu görüyorum. Kim baktıysa ona annesinden daha çok bağlanıyor.

Konu sahibi, maddi durum nedeniyle tam gün kreşe veremiyorsanız yarım gün deneyin. Siz götürün yenge alsın. Kızınızla mutlaka konuşun, çocuk anlamaz demeyin.

Benim kızım 3 yaşında kreşe başladığında yurt dışındaydık. İlk 1 hafta saat azaltma yöntemiyle ben de gittim onunla. Alıştırma bitince, çocukla içeri girip oyuna dalınca sessizce çıkmak istedim. Kreş yöneticisi bu çok yanlış haber vermeden söylemeden gidilmez, terk ettiğinizi düşünebilir, ağlasa bile kızınızla konuşup sonra gidin dedi. Saati gösterdik, bak saat buraya gelince burada olacağım dedim. Burası yetişkinler için değil ben kalamıyorum dedim. Camdan el salladık öyle ayrıldım. Ağladı tabi yine de.

Ben bunları bilmiyordum, mesela çocuğa bir şey izah ederken yere çömelip göz teması kurarak konuşuyorlardı. Çocuk ağlıyorsa huysuzluk yapıyorsa bir yere oturup sakince konuşuyorlar orta yolu bulmaya çalışıyorlar.

Maaş ile çalışıyorsa yengeniz ve kreş için alerji durumunu düşünüyorsanız sizi tedirgin ediyorsa. Evinizde yengenizin bakabilme durumu varsa, aktivite halıları, oyuncak standları alarak evinizi benimsemesini sağlamayı mı deneseniz acaba?

Eşim vardiyalı çalışıyor gece vardiyasında evde uyuyor diye yengem evinde bakiyor ama eşim gitsin annesinde uyusun ben cocugun böyle olacagıni düşünemedim tecrübesizlikten herhalde kimse demedi böyle olur diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…