- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
- #61
Bana da verebilir misiniz?Keisnlikle yengenç e katılıyorum, kreşe vermek çözüm değil bu davranışın sebebini bulmanız lazım. Çevrenüzde iyi bir çocuk psikoloğu yoksa online danışmanlık da alabilirsiniz. Ben tuvalet eğitimi sırasında almıştım çok işe yaradı.
İstersen özelden isim veririm
Bence bundan dolayı cocuklar var parka fılanda gıdıyor . Sızde kardeş yapın bariYok tablet telefon falan vermiyor tembihlemistim zaten gizli gizli de vermez gönlüm rahat inanin evde de cok imkani var ama onlar kalabaliklar kızlari var kizimla oynuyirlar parka gidiyorlar köpek var buzagi var belki de ondan o kadar istiyor
Cocuga kendi evinde bakmaliydi. Neden sizin evde bakmiyor?2 buçuk yasindaki kızıma ekim ayından beri esimin yengesi bakiyor calısma saatlerim sabit sabah 8 bazen 9 6 arası.Esimin yengesi gercekten güzel bakiyor her anlamda ilgileniyor bazen ilgisi kadar maas veremediğimi dahi düsünüyorum kendi cocugu gibi bakiyor.Kızimi bebekliginden beri sık sık gördü kızım onu seviyor görüp de aman zamanla böyle olmaz alısır dedigim sey sorun yumagı haline geldi. Her aksam cocugu zorla aliyoruz is neredeyse yaka paça getirmek haline gelecek saatlerce aglıyor gidin bırakın beni diye bugün pazar haliyle evdeydik baktim evin kapısıni açıp kacacak oraya yakin da degil sokaga cikıp gidecekmis 5 dklik yola.Isten gelince isi gücü bırakıp onunla oynuyorum parksa park oyunsa oyun anne babasi olarak her şeyi yapıyoruz son zamanlarda iyice bizi istememeye basladı bizi camdan görmesiyle git diye bağırması bir oluyor iyice sinirlerim bozuldu artık sürekli orada olmak istiyor evde olan vaktinde de aglıyor oraya gidecegim diye.Alerjik cocuk diye krese vermeyeyim dedim ama böyle yapınca da sonuc bu oldu karakter olarak anneci babacı bir cocuk degil özgür ruhlu hic bir zaman aşırı bağımlı olmadı zaten onu biliyorum ama hepten de istememezlik etmezdi nasil çözebilirim bu durumu ?
5 yaşina kadar bizim buyutmedigimiz çocuk kimin oluyor, elalemin mi.Sacma sapan konuşmayın Allah aşkına.Calısan hangi kadın 5 yaşina kadar kendisi bakabilir ki çocuğuna.Çalışan annelerin çocukları cook mutlu diye bilmis bilmis konuşan hatta benim anneme senin annen beceriksizmis diyen bilmis ablalar nerede acabaaağ suan bunu okuyor mu? Neyse cocuk sizin güven alanınızdan çıkmış, krese vermeniz farklı insanları görmesi daha iyi olabilir. Muhtemel is stresiniz oldugundan hızlı hızlı vakit geçirmeye çalışıyor olabilirsiniz. cocugunuz esinizin yengesi ile daha güzel bir iletisim içindeler. Her zaman söylüyorum hepte söyleyeceğim en azından 5 yasına getirmediğiniz yanında kalmadıgınuz cocuk, sizin değildir. En zorlu cetrefilli ve herseyin ilkini yaşadığını zamanlarda başkaları yanında. Hafta sonları cocugunuz ile ortak oyunlar kurup, oyun klüplerine, tiyatroya gidin.
O daha cocuk neden bu kadar takiyorsunuz. Yenge ne guzel iyi bakiyor demekki oyun oynuyor cocuk sevmis orayi bence guzel oyun falan oynuyor eglendiriyor cocugu yoksa kalmak istemez kucuk cocuklar. Bende kucukken halamda kalmayi cok severdim hatirliyorumda anne sen gelme ben kalirim diodum tek kaliodum. Halamin kizi vardi benden buyuk benle oynardi pasta falan yapardik ki bende 4 yasinda falanim. Sonra gecti buyudukce. Benim oglum anne sen git ben babamla kalcam derdi 2.5 yasindayken babasi hep oyun oynuo die onla. Simdi 6 yasinda anne ben sensiz yasayamam diyo. Cocuk annesinin siz oldugunu biliyor anne kucuk oldugu icin o su an nerde oyun var nerde onla ilgileniliyor orda kalmak ister buyudukce anlio anne babayi o zmanda sizi ister merak etmeyin kalmak istiyorsada kalsin yengenizde yengeniz iyi bi insansa aklinizda kalmiyorsa.Valla anne olarak zoruma gitti agladim ya bu cocuk neden böyle diye
Cocuk kres icin cok kucuk daha bezli diyorsun bide. Neden eziyet edesinki cocuk orda mutlu belliki. Bak yengenin kizlari varmis kopek var buzagi var diosun tam cocuklarin sevdigi ortam zaten cocuk ondan eve gelmek istemiyor. Benim 6 yasindaki oglan bile ordan gelmez5 bin veriyoruz temmuzdan sonra arttiracagım tuvalet egitimi icin vaktim yok onu da hesaba katip arttiracagim kresler 7 8 den basliyor servisi yemegi falan artik neyse ne maasimin yarisini veririm yeter ki cocuk boyle yapmasin bilmiyorum kres de yanlis olabilir dedi arkadaslar kafam karisti
Keşke kreşe verseydiniz. Ben çalışan anne babaların çocuklarını anneanne, babaanne, teyze, yenge ve hala gibi aile fertlerine baktırmalarını açıkçası doğru bulmuyorum. Bakacaksa sizin evinizde baksın bakacak kişi. Bebeklikten okula başlayana kadar başkasının evinde bakılan çocuklar böyle oluyor. En çok kiminle vakit geçiriyorsa kim ilgileniyorsa onunla olmak istiyor, bağlanıyor. Babaannesi veya başkası tarafından başkasının evinde bakılan çocuklards bunu gördüm. Kayınvalidem bana sen çalış yeterki ben gelip seve seve bakarım diyor ama ben kreş veya anaokulu yaşına gelene kadar çalışmak istemiyorum.2 buçuk yasindaki kızıma ekim ayından beri esimin yengesi bakiyor calısma saatlerim sabit sabah 8 bazen 9 6 arası.Esimin yengesi gercekten güzel bakiyor her anlamda ilgileniyor bazen ilgisi kadar maas veremediğimi dahi düsünüyorum kendi cocugu gibi bakiyor.Kızimi bebekliginden beri sık sık gördü kızım onu seviyor görüp de aman zamanla böyle olmaz alısır dedigim sey sorun yumagı haline geldi. Her aksam cocugu zorla aliyoruz is neredeyse yaka paça getirmek haline gelecek saatlerce aglıyor gidin bırakın beni diye bugün pazar haliyle evdeydik baktim evin kapısıni açıp kacacak oraya yakin da degil sokaga cikıp gidecekmis 5 dklik yola.Isten gelince isi gücü bırakıp onunla oynuyorum parksa park oyunsa oyun anne babasi olarak her şeyi yapıyoruz son zamanlarda iyice bizi istememeye basladı bizi camdan görmesiyle git diye bağırması bir oluyor iyice sinirlerim bozuldu artık sürekli orada olmak istiyor evde olan vaktinde de aglıyor oraya gidecegim diye.Alerjik cocuk diye krese vermeyeyim dedim ama böyle yapınca da sonuc bu oldu karakter olarak anneci babacı bir cocuk degil özgür ruhlu hic bir zaman aşırı bağımlı olmadı zaten onu biliyorum ama hepten de istememezlik etmezdi nasil çözebilirim bu durumu ?
Kreşe vereceksin ki çocuk herkesin anne babasıyla evine gittiğini görecek.2 buçuk yasindaki kızıma ekim ayından beri esimin yengesi bakiyor calısma saatlerim sabit sabah 8 bazen 9 6 arası.Esimin yengesi gercekten güzel bakiyor her anlamda ilgileniyor bazen ilgisi kadar maas veremediğimi dahi düsünüyorum kendi cocugu gibi bakiyor.Kızimi bebekliginden beri sık sık gördü kızım onu seviyor görüp de aman zamanla böyle olmaz alısır dedigim sey sorun yumagı haline geldi. Her aksam cocugu zorla aliyoruz is neredeyse yaka paça getirmek haline gelecek saatlerce aglıyor gidin bırakın beni diye bugün pazar haliyle evdeydik baktim evin kapısıni açıp kacacak oraya yakin da degil sokaga cikıp gidecekmis 5 dklik yola.Isten gelince isi gücü bırakıp onunla oynuyorum parksa park oyunsa oyun anne babasi olarak her şeyi yapıyoruz son zamanlarda iyice bizi istememeye basladı bizi camdan görmesiyle git diye bağırması bir oluyor iyice sinirlerim bozuldu artık sürekli orada olmak istiyor evde olan vaktinde de aglıyor oraya gidecegim diye.Alerjik cocuk diye krese vermeyeyim dedim ama böyle yapınca da sonuc bu oldu karakter olarak anneci babacı bir cocuk degil özgür ruhlu hic bir zaman aşırı bağımlı olmadı zaten onu biliyorum ama hepten de istememezlik etmezdi nasil çözebilirim bu durumu ?
Bu şekilde bir genelleme yapılamaz bence. Ben de annem çalışırken sabahları anneannemde kalırdım. Kendisiyle hep özel bir bağım oldu ama hiç onu annem yerine koymadım. Annem her geldiğinde kucağına atlardım. Aksine beni zorla kreşe gönderdikleri yıl çok zorlanmışım. 2.5.yaşında daha bezli ve bakıcısıyla böyle bağ kurmuş bir çocuğu alıştırmadan kreşe vermek daha tramvatik sonuçlar oluşturur.Keşke kreşe verseydiniz. Ben çalışan anne babaların çocuklarını anneanne, babaanne, teyze, yenge ve hala gibi aile fertlerine baktırmalarını açıkçası doğru bulmuyorum. Bakacaksa sizin evinizde baksın bakacak kişi. Bebeklikten okula başlayana kadar başkasının evinde bakılan çocuklar böyle oluyor. En çok kiminle vakit geçiriyorsa kim ilgileniyorsa onunla olmak istiyor, bağlanıyor. Babaannesi veya başkası tarafından başkasının evinde bakılan çocuklards bunu gördüm. Kayınvalidem bana sen çalış yeterki ben gelip seve seve bakarım diyor ama ben kreş veya anaokulu yaşına gelene kadar çalışmak istemiyorum.
Acaba işten biraz izin mi alsanız veya çocuğunuzla daha çok vakit geçirebileceğiniz bir işe mi girseniz?
Baştan kreşe verseydi belki böyle bir problem yaşamazdı. Ablam yurtdışında yaşıyor burayla kıyaslamak ne kadar doğru bilmem ama en küçük yeğenimi 2 yaşında kreşe yazdırdı ve bezleniyor. Bir süre alışmakta sıkıntı yaşadı ama şimdi yeğenim kreşini çok seviyor eve geldiğinde de ailesine de çok bağlı. Diğer erken yaşta kreşe veren tanıdıklarım da öyle, bu tarz bir sıkıntı yaşamadılar. Kuzenim daha bebekken emzirirken babaanneyr bırakıp çalışmaya gidiyordu emzirme saatlerinde veya akşam 19.00 gibi eve geliyordu. Çocuk büyüdükçe babaannesine annesiymiş gibi bağlanmaya başladı. Babaannesine anne diyor, annesine ismiyle hitap ediyordu. Babaannesiyle annesi babası olmadan köye giderdi. Kuzenim de üzülüyordu tabi. Ve bu çocuk konuşmaya da 4 yaşından sonra başladı,kalabalık bir aileydi ve yanında sürekli konuşuluyordu ama böyle oldu. Kuzenim pedagog, doktor vs birkaç yere götürdü, sonra işten ayrıldı, çocuk düzelmeye başladı.Bence onu biraktiniz diye tepki veriyor, aklınca sizi cezalandırıyor.
Çocuklar böyledir. Biz de uzun seneler ailevi sebeplerle bir çocuğa baktık. Çocuk evde sevgi yumağı gibi, sorunsuz bir çocuktu. Ne zaman annesi gelirdi içine deccal girmiş gibi salak salak hareketler yapardı. Hircinlasirdi (hatta kadın gittikten sonra bize de hircinlasirdi).
Annesi bazen eve götürmek isterdi, gitmezdi.
Aslında esas sebep onu bırakan annesine tepki vermesiydi.
Siz de ne kadar bırakmak gibi gormeseniz de zaman /saat kavrami olmayan bir çocuğu her gün bırakıyorsunuz. Belki de ilk zamanlar terkedildigini falan düşünüyordur.
Sorunu krese vermekle cozemezsiniz. Hatta
gercekten sizin terkettiginizi dusunuyorsa bu sefer de yengenin de terketttigini düşünüp kendince bir terkedilme şeması oluşturabilir,ileriki hayatında sorunlar yaşayabilir.
Bence yapacağınız en doğru şey bu yaş grubunda uzman bir psikologa gidip önce eşinizle danışmanız,sonra da çocuğunuzu göstermeniz.
Bunun dışında yapacağınız her şey çocukta yara acabilir
Ben de diyorum ki keşke bakıcıya vermeden kreşe verseymiş demek istedim. Şahsen benim 2 yaşındaki kızım ben işten geldiğimde yengesinden grlmek istemeyip ağlasa ben çok üzülür ve biraz kendimi işimi sorgulardım açıkçası. Genelleme yapmak istemiyorum ama şuan çevremde başkasının evinde bakılan bir çok çocukta bunu görüyorum. Kim baktıysa ona annesinden daha çok bağlanıyor.Bu şekilde bir genelleme yapılamaz bence. Ben de annem çalışırken sabahları anneannemde kalırdım. Kendisiyle hep özel bir bağım oldu ama hiç onu annem yerine koymadım. Annem her geldiğinde kucağına atlardım. Aksine beni zorla kreşe gönderdikleri yıl çok zorlanmışım. 2.5.yaşında daha bezli ve bakıcısıyla böyle bağ kurmuş bir çocuğu alıştırmadan kreşe vermek daha tramvatik sonuçlar oluşturur.
Haberisz gitmesi doğru bir davranış değil ki. Bu yaş zaman , saat kavrami olan yaşlar değil . Bir anda gidince kız bunu terketme olarak yorumluyordur. Ki kim olsa bu şekilde kandirilmaya sinirlenir. Belki de böyle böyle farketmeden bir sürü yanlış davranışta bulunuyorsunuzdur.
Mesela bu bahsettiğim çocuğun annesi çocuk ağlamasın diye biz çocuğu oyalarken gizlice evden gidiyorduÇocuk tüm evi arar,endiselenir, sonra dış kapıya bakar bakar ağlardı. Aslında annesi o ağlama faslından kaçıp ise gitmeyi tercih etti belki kendi rahatlığı için, belki geç kalmamak için. Ama her gün çocuğa ayrı bir terkedilme travması yaşattı.
Eşim vardiyalı çalışıyor gece vardiyasında evde uyuyor diye yengem evinde bakiyor ama eşim gitsin annesinde uyusun ben cocugun böyle olacagıni düşünemedim tecrübesizlikten herhalde kimse demedi böyle olur diyeMaaş ile çalışıyorsa yengeniz ve kreş için alerji durumunu düşünüyorsanız sizi tedirgin ediyorsa. Evinizde yengenizin bakabilme durumu varsa, aktivite halıları, oyuncak standları alarak evinizi benimsemesini sağlamayı mı deneseniz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?