- 24 Aralık 2014
- 5.292
- 7.080
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Kreşi ciddi ciddi düşünüyorum ama bir yandan daha kötü olursa diye de korkuyorumKonu sahibi, maddi durum nedeniyle tam gün kreşe veremiyorsanız yarım gün deneyin. Siz götürün yenge alsın. Kızınızla mutlaka konuşun, çocuk anlamaz demeyin.
Benim kızım 3 yaşında kreşe başladığında yurt dışındaydık. İlk 1 hafta saat azaltma yöntemiyle ben de gittim onunla. Alıştırma bitince, çocukla içeri girip oyuna dalınca sessizce çıkmak istedim. Kreş yöneticisi bu çok yanlış haber vermeden söylemeden gidilmez, terk ettiğinizi düşünebilir, ağlasa bile kızınızla konuşup sonra gidin dedi. Saati gösterdik, bak saat buraya gelince burada olacağım dedim. Burası yetişkinler için değil ben kalamıyorum dedim. Camdan el salladık öyle ayrıldım. Ağladı tabi yine de.
Ben bunları bilmiyordum, mesela çocuğa bir şey izah ederken yere çömelip göz teması kurarak konuşuyorlardı. Çocuk ağlıyorsa huysuzluk yapıyorsa bir yere oturup sakince konuşuyorlar orta yolu bulmaya çalışıyorlar.
Sagolun aynen insan üzülüyor ister istemezBen de diyorum ki keşke bakıcıya vermeden kreşe verseymiş demek istedim. Şahsen benim 2 yaşındaki kızım ben işten geldiğimde yengesinden grlmek istemeyip ağlasa ben çok üzülür ve biraz kendimi işimi sorgulardım açıkçası. Genelleme yapmak istemiyorum ama şuan çevremde başkasının evinde bakılan bir çok çocukta bunu görüyorum. Kim baktıysa ona annesinden daha çok bağlanıyor.
Alerji durumundan dolayı krese vermedim aslında hani hasta olur bağışıklığı düşük diye.Acıkcası babaannesi baksaydı babaannesine daha fazlasını yapardı ona düskün mesela ama yengeye aşık adetaBaştan kreşe verseydi belki böyle bir problem yaşamazdı. Ablam yurtdışında yaşıyor burayla kıyaslamak ne kadar doğru bilmem ama en küçük yeğenimi 2 yaşında kreşe yazdırdı ve bezleniyor. Bir süre alışmakta sıkıntı yaşadı ama şimdi yeğenim kreşini çok seviyor eve geldiğinde de ailesine de çok bağlı. Diğer erken yaşta kreşe veren tanıdıklarım da öyle, bu tarz bir sıkıntı yaşamadılar. Kuzenim daha bebekken emzirirken babaanneyr bırakıp çalışmaya gidiyordu emzirme saatlerinde veya akşam 19.00 gibi eve geliyordu. Çocuk büyüdükçe babaannesine annesiymiş gibi bağlanmaya başladı. Babaannesine anne diyor, annesine ismiyle hitap ediyordu. Babaannesiyle annesi babası olmadan köye giderdi. Kuzenim de üzülüyordu tabi. Ve bu çocuk konuşmaya da 4 yaşından sonra başladı,kalabalık bir aileydi ve yanında sürekli konuşuluyordu ama böyle oldu. Kuzenim pedagog, doktor vs birkaç yere götürdü, sonra işten ayrıldı, çocuk düzelmeye başladı.
Kresle bakici arasinda cok gidip geldim alerjik bir cocuk diye kıyamadimKreşe vereceksin ki çocuk herkesin anne babasıyla evine gittiğini görecek.
Ya öyle umursamayan anneler de var demek ki.Ben isten cıkınca adeta süratle gidiyorum cocuguma cok seviyorum onu her anne gibiAyy aynısı 6 yasına girdi hala bizle cadı. Benim de dayım evleri tadilata giricek diye yani evde yasamak sorun degildi ama toz duman kokusu boya kokusu derken 2 ay sürdü.daha 6 aylıkken annemin yanına getirdiler meme emmyordu mama ile besleniyordu tabi ilk zamanlar yengemde kalıyordu 2 kucuk cocuguyla bizde. 2 3 ay öyle kaldılar sonra kendiler gitmeye basladı cocuk gunduzleri hep biZde kalıyordu geceleri gelip alıyolardı. 1yasına girdi yengem artık işe döndü. Nasılsa bakan var bizde 5 kız kardesiz bebege ben bakmasam digeri bakıyor o bakmasa oteki bakıyor bakıcı coktu yani. Cocuk kendi evinde uyumaz oldu gece Yarısı kapı calıyor yengemle bebek kapıda bu uyumuyor size getirdim direkt annemde uyurdu. Yası 2 oldu 3 oldu yani bildginz artık bizle büyüyor bzle yasıyor 3 yasında süs püs meraklısı oldu ne zaöan dısarı cıksak illa oda bizle cıkıcak. 4 yas oldı 5 yas oldı vizimkiler krese kaydetti okul masraflarını anne babası calsıtıgı halde bizimkiler karsılıyordu. E bizlerde her dısarı cıktıgımzda elimz bos dönmezdik oyuncaklar hediyeler. Suan 6 yasında deprem oldu annesi gille yasamıyorda bizimkilerle cadırda yasıyor. Ne bizimkiler ondan kopabiliyor ne o.evlendim cocugm oldu ve ailemin ilk torunu yine de o kızın üzerine dusulen kadar düşmediler.hadi uzaktayız anlarımda yine de ben aramadan aramıyolar 3 4 gun aramayım torunumu ozledim niyw hiç aramıyosun diyorlarBazen kızıyorum anneme bırakında gitsin ailesine diye ama kız istemiyor ki ailesini hiç özlemiyorda. İnşallah szinkide bu noktaya gelmez. Gerci siz sürekli alığ ilgileniyorsunuz benm yenge salmıs artık bizimkiler rahata alıştırdı onu artık calısmıyorda yine de ilgi alaka yok cocuga oda dogal olarak gitmek istemiyor.
Insallah ya yine sevsin yengeyi düşkün olsun rahatsız olmuyorum ben sadece babasıni ya da beni görünce anında git istemiyorum gelmicem diye ağlamasına üzülüyorumCocuk kres icin cok kucuk daha bezli diyorsun bide. Neden eziyet edesinki cocuk orda mutlu belliki. Bak yengenin kizlari varmis kopek var buzagi var diosun tam cocuklarin sevdigi ortam zaten cocuk ondan eve gelmek istemiyor. Benim 6 yasindaki oglan bile ordan gelmezcocugun ortamini bozma birak kalsin sen aksamlari yine al ama. Buyuyunce degisicek annesi oda kim 2.5 yasindaki halini hatirlio simdi
Ben yengede bir yanlıslik asla görmüyorum asıl rahatsız oldugum konu kızımın bizi görünce gösterdigi tavır git istemiyorum diye ittirmesiO daha cocuk neden bu kadar takiyorsunuz. Yenge ne guzel iyi bakiyor demekki oyun oynuyor cocuk sevmis orayi bence guzel oyun falan oynuyor eglendiriyor cocugu yoksa kalmak istemez kucuk cocuklar. Bende kucukken halamda kalmayi cok severdim hatirliyorumda anne sen gelme ben kalirim diodum tek kaliodum. Halamin kizi vardi benden buyuk benle oynardi pasta falan yapardik ki bende 4 yasinda falanim. Sonra gecti buyudukce. Benim oglum anne sen git ben babamla kalcam derdi 2.5 yasindayken babasi hep oyun oynuo die onla. Simdi 6 yasinda anne ben sensiz yasayamam diyo. Cocuk annesinin siz oldugunu biliyor anne kucuk oldugu icin o su an nerde oyun var nerde onla ilgileniliyor orda kalmak ister buyudukce anlio anne babayi o zmanda sizi ister merak etmeyin kalmak istiyorsada kalsin yengenizde yengeniz iyi bi insansa aklinizda kalmiyorsa.
Keske otursa düzen bakandan yana sikayetim yok benim kız cok zor yavalla böyle bakan bulmuşsunuz daha ne. zamanla oturtursunuz düzeni. bence kreş çocuğu daha kötü etkiler
Bir kere izin verince devamı gelecek diye korkuyorum yaÇocuk bazen anneci bazen babacı olabiliyorsa belli bir dönemde bakıcısına düşkün olmuş olabilir dönemleri oluyor cocukların acaba hani tamam ozaman kal burada istediğin kadar gelmek isteyince arar yengen alırız seni falan mı deseniz
Eşimin işinden dolayi evde bakmıyor ama evde bakmayi da deneyecegizCocuga kendi evinde bakmaliydi. Neden sizin evde bakmiyor?
Bağlansin sevsin kıskanmam asla ama bizi görünce öyle yapmasın ağlamasın sanki evde iskence ediyoruz gibi hani ilgisiz olsak anlarim ama inanin onun etrafinda pervaneyizBir yandan çok güzel kadın demekki güzel ilgileniyor sevgi gösteriyor ama bı yandan bir kisiye bağlanması çok kötü sizjn evinizde baksa olmaz mı veya kreşe verseniz
Benimki babaannesine de düşkün her gün onu görse ona da öyle yapar mesela ama yenge onun icin joker adetaO kadar zor bir süreç ki bunu sadece yaşayan bilir bence. Anne olarak elinden bişey gelmemesi daha yıpratıcı. Benim kuzum da babaannesine daha düşkün doğumdan sonra bazı sağlık sorunları eşimle boşanma eşiğinden dönmek falan derken babaannesi ile daha çok vakit geçirdi. Yaklaşık 6 aydır beraberiz sürekli park onun istekleri her zaman önceliğim o. Sonuç; yaklaşık 6 ayda 2. Kez bugün gördü babaannesini be herşeyi onunla yapmak istedi. Saçı mı taranacak o yapsın, yemek mi yedirilecek o yedirsin. O kadar üzüldüm ki kimseye belli etmemeye çalışıyorum ama içten içe düşünmeden de edemiyorum ne yapacağım diye.
Yazar misiniz lutfen ?Keisnlikle yengenç e katılıyorum, kreşe vermek çözüm değil bu davranışın sebebini bulmanız lazım. Çevrenüzde iyi bir çocuk psikoloğu yoksa online danışmanlık da alabilirsiniz. Ben tuvalet eğitimi sırasında almıştım çok işe yaradı.
İstersen özelden isim veririm
benim 5 yaşındaki yeğenimde öyle 2 yıldır kreşe gidiyo sonuç aynı teyzeme dedeme gitcem2 buçuk yasindaki kızıma ekim ayından beri esimin yengesi bakiyor calısma saatlerim sabit sabah 8 bazen 9 6 arası.Esimin yengesi gercekten güzel bakiyor her anlamda ilgileniyor bazen ilgisi kadar maas veremediğimi dahi düsünüyorum kendi cocugu gibi bakiyor.Kızimi bebekliginden beri sık sık gördü kızım onu seviyor görüp de aman zamanla böyle olmaz alısır dedigim sey sorun yumagı haline geldi. Her aksam cocugu zorla aliyoruz is neredeyse yaka paça getirmek haline gelecek saatlerce aglıyor gidin bırakın beni diye bugün pazar haliyle evdeydik baktim evin kapısıni açıp kacacak oraya yakin da degil sokaga cikıp gidecekmis 5 dklik yola.Isten gelince isi gücü bırakıp onunla oynuyorum parksa park oyunsa oyun anne babasi olarak her şeyi yapıyoruz son zamanlarda iyice bizi istememeye basladı bizi camdan görmesiyle git diye bağırması bir oluyor iyice sinirlerim bozuldu artık sürekli orada olmak istiyor evde olan vaktinde de aglıyor oraya gidecegim diye.Alerjik cocuk diye krese vermeyeyim dedim ama böyle yapınca da sonuc bu oldu karakter olarak anneci babacı bir cocuk degil özgür ruhlu hic bir zaman aşırı bağımlı olmadı zaten onu biliyorum ama hepten de istememezlik etmezdi nasil çözebilirim bu durumu ?
yengenizi Anne figürüna koymus krese gitmesi daha iyi olacak2 buçuk yasindaki kızıma ekim ayından beri esimin yengesi bakiyor calısma saatlerim sabit sabah 8 bazen 9 6 arası.Esimin yengesi gercekten güzel bakiyor her anlamda ilgileniyor bazen ilgisi kadar maas veremediğimi dahi düsünüyorum kendi cocugu gibi bakiyor.Kızimi bebekliginden beri sık sık gördü kızım onu seviyor görüp de aman zamanla böyle olmaz alısır dedigim sey sorun yumagı haline geldi. Her aksam cocugu zorla aliyoruz is neredeyse yaka paça getirmek haline gelecek saatlerce aglıyor gidin bırakın beni diye bugün pazar haliyle evdeydik baktim evin kapısıni açıp kacacak oraya yakin da degil sokaga cikıp gidecekmis 5 dklik yola.Isten gelince isi gücü bırakıp onunla oynuyorum parksa park oyunsa oyun anne babasi olarak her şeyi yapıyoruz son zamanlarda iyice bizi istememeye basladı bizi camdan görmesiyle git diye bağırması bir oluyor iyice sinirlerim bozuldu artık sürekli orada olmak istiyor evde olan vaktinde de aglıyor oraya gidecegim diye.Alerjik cocuk diye krese vermeyeyim dedim ama böyle yapınca da sonuc bu oldu karakter olarak anneci babacı bir cocuk degil özgür ruhlu hic bir zaman aşırı bağımlı olmadı zaten onu biliyorum ama hepten de istememezlik etmezdi nasil çözebilirim bu durumu ?
Sanmıyorum 1 hafta öyle sürsün 10 gün sürsün kimse anne baba yerini alamaz heleki sorunsuz bir aile yapısında. Özgür bırakınca bence oda bu diretmesinden vazgeçerBir kere izin verince devamı gelecek diye korkuyorum ya
Sizin evde bakma şansı yokmuBağlansin sevsin kıskanmam asla ama bizi görünce öyle yapmasın ağlamasın sanki evde iskence ediyoruz gibi hani ilgisiz olsak anlarim ama inanin onun etrafinda pervaneyiz
Vazgeçmez o daha 2 yaşında. En çok vakit geçirmesi gerektiği zamanlarını saatlerini başkasının evinde başkasıyla geçirdiği için orayla bağ kuruyor. Ve kendi evime geldiğinde kendini bağ kurduğu kişiden ayrılmış hissediyor. Malesef doğurmakla anne olmuyorsun bir çocuk için, bağ kurunca vakit geçirince anne oluyorsun. Ben hanımefendi için iyi bir anne değil demiyorum kesinlikle şartları onu bu duruma itmiş sonuçlarını kestirememiş. Bir pedagog, psikolog yoluyla bunu çözebilir.Sanmıyorum 1 hafta öyle sürsün 10 gün sürsün kimse anne baba yerini alamaz heleki sorunsuz bir aile yapısında. Özgür bırakınca bence oda bu diretmesinden vazgeçer
Yani 2 yasına kadar baktim 6 7 ayda böyle oldu inanın üzülüyorum cocuk benden kacıncaVazgeçmez o daha 2 yaşında. En çok vakit geçirmesi gerektiği zamanlarını saatlerini başkasının evinde başkasıyla geçirdiği için orayla bağ kuruyor. Ve kendi evime geldiğinde kendini bağ kurduğu kişiden ayrılmış hissediyor. Malesef doğurmakla anne olmuyorsun bir çocuk için, bağ kurunca vakit geçirince anne oluyorsun. Ben hanımefendi için iyi bir anne değil demiyorum kesinlikle şartları onu bu duruma itmiş sonuçlarını kestirememiş. Bir pedagog, psikolog yoluyla bunu çözebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?