• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım evleniyor ve çok hırçınlaştı

Kızını seven,fedakar ve ilgili bir anne olduğunuz anlaşılıyor.

Ancak bunların yanında aşırı koruyucu,baskıcı ve herşeye müdahale eden bir anne olma ihtimaliniz de var.
Bu tarz davranışlar,çocukla anne arasındaki ilişkiye zarar verir.
Siz ne kadar onun iyiliği için yaptığına inansanız da,kızınız onu anlamadığınızı,kısıtladığınızı ve baskı altında tuttuğunuzu düşünebilir.
Özellikle evliliğe hazırlık aşamasında,hazırlıklara fazla müdahale etmiş olabilir misiniz ?
Kızınız yaşadığı stresli dönemin de etkisiyle "evleneyim de kurtulayım" gibi bir psikolojiye girmiş olabilir.

siz bir annesiniz ve de fedakar bir anne, çocuğu için birşeyler yapmaya çalışan bir anne... ellerinizden öperim öncelikle. Ben de yeni evliyim kızınız şimdi ergenliğin ve evliliğin vermiş olduğu stresle böyle çıkışlar yapmış olabilir canınızı acıtabilir ama siz güçlü olmaya çalışın. Hiç bir anne evladından böyle şeyler duymak istemez ve duyduğunda da incinir ama yapacak bişey yok bazen çocuklar annelerine karşı böyle hırçın olabiliyor. Sessiz kalın ve evlendirene kadar sabırla karşılayın çünkü o sizi mum yakıp arayacak el evinde. El evinde adama herşey batar hiç birşey baba evindekinin yerini tutamaz. O kurtulmaya çalıştığı ve artık sıkıldım dediği annesini düşündükçe burnunun direği sızlar o zaman ancak anlar kıymetinizi...
Ben öyle bir evlat olmadığımı düşünüyorum ama şuradan giricem konuya evlendim başka şehire gelin geldim canım annem burnumda tütüyor onu düşünürken burnumun direği sızlıyor resmen içim kavruluyor ben onsuz bir hiçim el evinde insan bunu daha iyi anlıyor. Kimse anne baba gibi olamaz ben onlarla daha bir anlamlıyım onlar olmasa naparım ben allah anneme babama uzun ömürler versin inşallah.
Sıkmayın canınızı bunlar gelir geçer elbet kızınızda evlendiği ilk günden itibaren anlar hatasını o söylediklerini bir bir yutar. Cahilliğine verin yine de şefkatinizi eksik etmeyin üzerinden en azından evinizden çıkana kadar kırmayın horlamayın o da kendi yapmış olduğu yanlışları önüne gelince anlayacaktır. İnşallah yerinde mutlu olur kızınız ve de siz Allah kolaylık verisin işiniz rast gitsin

ne kadarda güzel yazmışsın arkadasım hepsine katılıyorum...

Kızını seven,fedakar ve ilgili bir anne olduğunuz anlaşılıyor.

Ancak bunların yanında aşırı koruyucu,baskıcı ve herşeye müdahale eden bir anne olma ihtimaliniz de var.
Bu tarz davranışlar,çocukla anne arasındaki ilişkiye zarar verir.
Siz ne kadar onun iyiliği için yaptığına inansanız da,kızınız onu anlamadığınızı,kısıtladığınızı ve baskı altında tuttuğunuzu düşünebilir.
Özellikle evliliğe hazırlık aşamasında,hazırlıklara fazla müdahale etmiş olabilir misiniz ?
Kızınız yaşadığı stresli dönemin de etkisiyle "evleneyim de kurtulayım" gibi bir psikolojiye girmiş olabilir.

baskıcı ve aşırı mudahalci biri değilim ..hazılıkları yapıyorum.. ama o en küçük bir kusur bulup ..öfkeli davranıyor..mesela dün bütün eşyaları hurçlarar yarleştirdim çeyizleri.. nevreimleri vs .. işten geldi vay efendim niye üstünü kırmızı kurdeleyla bağlamamışım.. ve çok öfkeli bir biçimde söylüyor..

baskıcı ve aşırı mudahalci biri değilim ..hazılıkları yapıyorum.. ama o en küçük bir kusur bulup ..öfkeli davranıyor..mesela dün bütün eşyaları hurçlarar yarleştirdim çeyizleri.. nevreimleri vs .. işten geldi vay efendim niye üstünü kırmızı kurdeleyla bağlamamışım.. ve çok öfkeli bir biçimde söylüyor..

Beğenmiyorsa, ya da istekleri farklı yöndeyse bile bunları söyleme şekli bu olmamalı. Keşke konuşabilseniz.
Nişanlısıyla aranız nasıl. Onunla ilişkileri iyi mi

Beğenmiyorsa, ya da istekleri farklı yöndeyse bile bunları söyleme şekli bu olmamalı. Keşke konuşabilseniz.
Nişanlısıyla aranız nasıl. Onunla ilişkileri iyi mi
nişnlsıyla derken benim aramımı diyorunuz anlamadım ama saygılı biri onun yanında asla bu yaptıklarını yapmaz . ve duymasını dahi istemez..

nişnlsıyla derken benim aramımı diyorunuz anlamadım ama saygılı biri onun yanında asla bu yaptıklarını yapmaz . ve duymasını dahi istemez..

Evet sizin aranız nasıl diye sordum.
Herkese karşı mı gergin? Nişanlısı canını sıkıyor olabilir mi?
İstemediği şeyler mi oluyor?
Ben de bir anne olarak durumunuza çok üzüldüm.
O evlendikten sonra o da siz de huzurlu olmayacaksınız.
Ve bugün bu yaşananlar hep sızı kalacak içinizde.
Hatasını anlasın diye umuyorum kızınızın.
Siz de üzülmeyin
Anne ve baba duasıyla çıkmak çok önemlidir bence evden.

canım çok sıkkın..hanımlar ..kızımı evlendiryorum.. bende hem çalışp hem hazırlık yapıyorum.. ama kızm çok hırçınlaştı .. gidecem senden kurtulacam gibi sözler söylüyor.. ve üstelik kayın valdemin yanında .. ben onun yaptığından çok kayınvaldemin ses çıkarmamamasına üzülüyorum.. insan komşusu bile olsa kızm sen annenle nasıl konuşuyorsun der.. bunlara sessiz kalıyor.. sanki daha çok hoşuna gidiyor .. oysa ben elimden gelen fedakarlığı yapmaya çaışıyorum .. kızm evlenirken madi manevi her şeyini yapmaya çalışıyorum ..babası pek ilgili bir baba değil ..ama bu nankörlüğe çok canı sıkılyor..işte böyle ..

ay annecım ya uzme canını evlılık psıkolojı ıste evlenınce hersey guzel olcak sanıyo....sen sıkma canını bıan kendımı dusundum ya benım de dugunum olcak 5 bucuk ay sonra annem ya oda alıngandır sımdı bende dıkkat edım de demıyım bole seyler uzulmesın...uzulmeyın melek anneler.....:26::26::26::26:

ben olaya kızınızın tarafından cevap vermek istiyorum. zamanında ben de anneme çok eziyet etmişimdir. şimdi şimdi, olgunlaştıkça aklım başıma geliyor, düşündükçe üzülüyorum. başkalarına asla yapamadığım hırçınlıkları anneme yaptım. bütün stresimi, hırsımı annemden çıkarırdım. o kızsa da kırılmazdı, kısa zamanda unuturdu.. çünkü insanın nazı annesinden çok kime geçer ki? bir tek anne karşılıksız ve her şeye rağmen sever işte. sanırım sizin kızınız da evlilik nedeniyle strese girmiş. siz üzülmeyin, evlenip gittiği zaman en çok aradığı insan siz olacaksınız sonuçta.

Back
X