Kızım hakkında fikir istiyorum.

Kendi bulduğu yere gönderin bence çocuğu hocası tabii ki de arkadaşların kötü sana ne zaman yetişir belli olmaz diyemeyeceği için iyimser konuşacak bahsettiği yarın bugün belki 3 yıl sonra gelir belli olmaz boşuna çocuğa agresyon yaşatmaya gerek yok

Sportif basari ozverili ebeveyn ister. Bu yaslarda bir suru anne cocugunu bir aktiviteye tesvik etmek icin dort donerken icinde sportif zeka olan bu cocugu tebrik ederim. Bir kalem kagit alin , artilari eksileri yazin. Karar vermesi daha kolay olur.
Ve

Maşalah hayran kaldım. Peki nasıl fark ettiniz yeteneğini ve kaç yaşında spora başladı. Benim de iki buçuk yaşımda bir çocuğum var. sizden tavsiye almak isterim:)

Yaşı erken değil benim çocukta sizinkiyle benzer durumda hatta daha erken yaşta başladı. Okulda kursuda var.Haftanın 3 günü,yaz ve ara tatillerde 4 gün,günde 2 saate yakın antrenmanları oluyor.Bu süreçte ailede özverili olmalı.Yaşları küçük götür,getir,bekle derkenAma kuzum çok mutlu.Dersleride şimdilik aksamıyor.Vücut bir süre sonra bu tempoya alışıyor.
Maça çıkamama durumu olsada çocukta buna razıysa profesyonel olanı tercih ederdim.Maç eksiğini seneye kapatır.Resmi maçlarda oynayamasada takım içindeki maçlara dahil edilir diye düşünüyorum.

Ben sanat ve sporda erken yaşta disipline girmesinin faydası olacağına inanıyorum. Bir kere ruhu çok dinç ve sağlıklı tutan bir şey. Öte tandan ömrünün en güzel seneleri boş boş dışarıda gezerek, telefonda başında değil de kendine yatırım yaparak geçiyor bundan güzel şey mi olur? Sporla ilgilenen çocuklar hem kişisel hayatlarında daha disiplinli oluyorlar hem de akranlarına göre daha özgüvenliler.

Ders konusunda şayet sorumluluklarını bilen bir çocuksa sizin de gözleminiz ve elinizi üstünde tutmanız neticesinde akademik kariyeri de çok parlak olabilir. Bir arkadaşım çocukluğundan beri yüzer şu an profesyonel yüzücü. Aynı zamanda çok iyi klavsen çalmayı bilir, 3 dile hâkimdir ve diplomat oldu. Hayranlıkla bakıyor insanlar bir ortama girdiğinde.

Sürekli yenilmek de motivasyon kaybına sebep olmuş. İkinci kurs daha mantıklı bence. Maçlara bir sene sonra çıkması bir şey değiştirmez önemli olan iyi antrenman yapması.
Bence değiştirsin kulübünüzü

Arkadaşımın çocuğu 7 yaşında, jimnastikçi ve artık yarışma odaklı çalıştıkları için haftada 3/4 gün ve saatler süren antrenmanları var aile buna göre hayatını düzenlemiş durumda.Bir buluşmamızda pilnikteydik .. paten yapmak canı çekti ama "yarışma tarihlerim yakın,sakatlanamam" diyip yapmadı..benim 7 yaşındaki kızım donunu toplayamıyorken çocuk kendi içindeki çatışmayı çözebiliyordu. İş arkadaşımın kızı yüzme alanındaydı ve seviye geçince antrenmanları sabah 6 da olmaya başladı ..haftanın her günü kız suyun içinde .Abim 6 yıl yüzdü keza o da ilk okuldan itibaren her gün kendisi havuza gider gelirdi biz de yarışmalarını izlemeye giderdik.Lisede ben bunu profesyonel sürdürmek istemiyorum diyip kendi bıraktı. Spor yapan çocuklarda farkettiğim bir şey var ..spor yapan çoğu çocuk hedef odaklı çalışmaya daha yatkın ve sınırlarını zorlamaktan hoşlanıyorlar.İçsel Motivasyonları daha yüksek ve hayatlarını daha planlı yaşıyorlar

Profesyonel sporcu olmak için 12-13 bile geç 16 çok geç. Yok hobi olarak kalacak diyorsanız uygun. Profesyonel sporculukta çocukluk yok, tamamen beyni ve bedeni spora kanalize ediyorlar. Hayatı spor oluyor çok uzun yıllar boyunca. Ama yeteneği de varsa geleceği, hayatı garanti.

Komşumun 8 yaşında bir kızı var, 3 yaştan beri olimpiyat sporcusu kıvamında bir çocuk yetiştiriyorlar. 2.5 saatlik mesafedeki kulübe hemen hemen her gün gidiyorlar. Çocuk o kadar kanalize ki kuruyemiş ikram ettiğimizde yağ oranı yüksek uygun değil diyerek reddediyor. Diğer çocuklardan çok farklı bir hayat yaşıyor, bazen üzülüyorum. Ama 10 sene sonra ülkenin gururu diye haberlere falan çıkacak, iyi bir hayat yaşayacak, geleceği garanti olacak. Bu da bir gerçek.

Sizin ya da daha doğrusu çocuğun ne istediği burada önemli. Kulüp vs bir şekilde seçilir.

Yurtdışında okul notu ortalama olsun bir sporda başarılı oldum bu daha çok önemseniyor. Maça çıkması şart değil. Seneye çıkar maçlara. Gitsin bence istiyorsa..ama şunu deyin sen istedin gidiyorsun ama herzaman karar degistirme hakkın var.

Okul kursuna gondermeyin yaa çok küçük daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…