- 26 Kasım 2015
- 322
- 354
- 103
- Konu Sahibi indira gandhi
-
Bir pedagogla görüşseniz?
Belki yardımı olabilir fikrinin değişmesine.
Çocuk aklıyla istemiyor. Büyüyünce de çocuğun aklına uyup iş mi yaptınız keşke kardeşim olsaydı diyecek belki de...
o istemeyebilir de siz istiyorsanız yapın.Merhaba Bayanlar,
Bir konu ile ilgili fikirlerinizi almak istedim. Kızım tüp bebek tedavisi ile oldu ve kalan embriyolarımızı dondurttuk. Kızım şu anda 24 aylık ve bu yaz embriyo transferi yaptırmaya karar vermiştik. Benim kızım çok erken konuştu ve isteklerini çok düzgün bir şekilde ifade edebilen bir çocuk, dolayısı ile bu konudaki tepkisi de eşime ve bana çok gerçekmiş gibi geliyor. Kardeş konusu açıldığında ciddi bir şekilde istemediğini belirtiyor, tepki veriyor, konu devam ederse ağlamaya başlıyor. Kucağıma arkadaşlarımın bebeklerini aldığımda bu bebek kardeşim olmayacak değil mi, sen bana kardeş almayacaksın değil mi diye sorular soruyor akabinde. Bebek görmeye gitsek eve döndüğümüzde aile büyüklerine hemen diyor ki annem bana kardeş almayacak, ben bebekleri hiç sevmem... Eşimle konuştuk, transfer olayını 1 sene daha erteleyeceğiz, 3 yaşını doldurduğunda kreşe vereceğiz, kreşe başladıktan sonra transfer yaptırırız, hamilelik sürecini kreşte geçirsin, kreşe başlamadan verirsek, eve gelen bebeğin akabinde kreşe göndermek daha da zora sokacak sanırım psikolojisini. Yaşım 35, bu yaz 36 yaşına gireceğim, en fazla 1 sene erteleyebilirim hamilelik işini sanırım. Buna benzer bir olay yaşayan var mı aranızda, ya da bu konuda fikirleriniz nedir ? Nasıl aşabiliriz bu sorunu kızımla ?
Şimdiden teşekkürler.
Bence nasıl yaklaşmanız konusunda daha doğru karar vermenize yardımcı olur, daha iyi gibi olur diye düşündüm.Pedagog olayında şu şekilde kararsızım, acaba hamilelik olayı gerçekleştiğinde mi gitsek yoksa şimdiden mi gitmemiz gerekiyor, karar veremedik.
bence de.Bence cocugunuza yeni bir cocuk sahibi olmanin sizin karariniz oldugunu ve bunu kabullenmesi gerektigini soyleyin. Birkac yerde okumustum cunku bunu. Ciddi konularda karar her zaman ebeveynlerin olmaliymis. Yoksa ileride roller degisiyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?