Kızım Kardeş İstemiyor :(

Yaşınız bebek için uygun zaman ,ben büyüklerin karar verebileceği konuyu çocuklarına sormayı yanlış buluyorum.Bu kızınızı da bencilliğe iter herşeyi onun isteğine göre şekillendiremezsiniz.

evet katılıyorum

kızım da hiç istemiyordu ta ki okula başlayana kadar :)
tam 3 yıl başımın etini yedi :) bende istiyordum zaten ve oldu bin şükür

Ay güldüm kusura bakmayın benimde oğlum tüp bebek ,7 yasında. Acayip bir geç kalmışlık hissi yaşıyorum çünkü senelerdir çok istedi bir turlu olmadı nasip olmadı sonracima simdi hamileyim ağzını yokluyorum ben boyle iyiyim diyor başka bir konudan dolayı pedagoga gidiyoruz artik ona soracagik bu durumu

Benimki kreşe giderken arkadaşının kardeşi oldu

O günden sonra bana asla kardeş yapmayın dedii

Benimki sıkıntı değil de ben öbür çocuk
Ne yaşamış
Ne anlatmış hep onu düşündüm

En güzeli aklı ermeden benim gibi 1 yaş arayla kardeş yapmak.

Şaka bir yana, şuan istememekte haklı.
Ailesine en ihtiyacı olduğu dönemde başka bir şeyle ilgilenmenizi istemiyor.
Çünkü onun şuan sizden başka kimsesi ve meşgalesi yok.
Yaşı ilerledikçe farklı düşünecektir eminim.
Ablamla aramda 6 yaş var, sürekli burnumu ısırır, zarar vermeye çalışırmış.
Hiçbir zaman istememiş beni.
Ben 20li yaşlara gelene kadar kedi köpek gibiydik.
Ama şuan inanın dünya bir yana, ablam bir yana, ben de onun için öyleyim.
Annem babam elbet çok kıymetli ama, ablam olmadan nasıl yaşardım düşünemiyorum bile.
Kardeş demek hayatı paylaşmak, derdine bir omuz, kahkahana ortaklık demek.
Alınır mı kırılır mı diye düşünmeden kavga edip, ertesi gün 'bitanem görüşelim özledim' demek.
Aileyle beraber dalga geçip, ağlanacak haline saatlerce gülmek, telefon numarasını acil aramaya kaydetmek demek.
Ayy özledim gene ablamı, bir arayayım.

yasiniz 20li yaslar degil. ve 2 yasindaki cocugun suan ki istegiyle omurluk istegi emin olun farkli olur. hamile kaldiniz dogdu etti derken yine 1 seneyi bulacak zaten.

İki yaşındaki çocuğun bir ay sonra bile davranışları değişir. Sizin için hayati bir konuyu çocuğunuzun insiyatifine birakmaniz pek mantıklı değil sanki. Krese gitmiyorsa krese baslatın özellikle kardeşi olan çocuklarla iletişim kurmasını sağlayın. Allah gönlünüze göre versin. Benim de bir yaş büyük abim var hiç küçük kardeşim olsun istemedim hala da istemezdim. Ama etrafta görünce özeniyordum bazen

Kardeş sorusunu küçükken ailemde benimle konuşmuştu. Bende çok karşı çıkardım. Kardeşim yok ve 24 yaşımdayım şimdi herhangi bir pişmanlığım yok. Memnunum.
Kızınız henüz baya küçük yalnız bilemedim orasını.

Benim abim var zamanında çok istemiş kardeşinin olmasını. Bana sorsanız ben küçük kardeş istemezdim. Ama şimdi düşünüyorum da olsa ne kadar güzel olurdu. Çocuk yapma kararı size ve eşinize ait. Çocuğunuzun karariymis gibi sormasaydiniz keşke ona. Pedagoga şimdiden götürün bu konuda yardım alın bence. Çocuğunuza hayatı boyunca başı sıkıştığında destek bulabileceği bir kardeş vermekten daha iyi ne olabilir ki.

Çocukken ben de kardeş istemediğimi söyler ağlar kardeşim olursa balkondan aşağı atarım diye ailemi tehdit ederdim. Şimdi çok pişmanım keşke beni ciddiye almasalardı

Iki kız kardeşim var, küçüğü benden 15 yaş küçük, annemin hamile olduğunu söylediği günü hiç unutmam, asansördeydik, bana drdan geldiğini ve bi kardeşim olacağını söylediğinde yüzüne tükürdüm nasıl bi cesaretti bilmiyorum ama yaptım ve zavallı annem öyle bir şoka girmişti ki tokadını yemedim
Ama şunu soylıyım o zamanlar olacağını ögrendigim kardeşim için annemin yüzüne tükürmüşken şimdi canımı veririm...

bir yerde okumuştum, her kardeş konusunda aklıma gelir.
'' annem öldüğünde herkes yanımdaydı teselli vermeye çalışıyor başsağlığı diliyordu, bir tek kişi teselli vermiyordu bana o da kardeşim. beni onun kadar anlayacak biri olmadığını anladığım zaman çocuğumun kesin kardeşi olmasına karar verdim'' diye..
kesinlikle katılıyorum. kardeşim olmasa ne yapardım diyorum hep. son olarak kardeş candır...

Kardeş kararı çocuğa göre belirlenmemeli, sadece bu fikre sıcak bakmasını sağlayacak konuşmalar yapılmalı.
2 yaşında çocuğun vereceği bir karar değil bu ebeveyne bağlıdır.

Bazi seylerin cocugun karari olmamasindan yanayim. Bu sizin karariniz olmali,cocuga da bunu uygun sekilde anlatmalisiniz. Babanla ben buna karar verdik seklinde. İleride bas edemezsiniz cunku

Ben böyle bir kararın anne ile baba tarafından verileceğini söylerdim çocuğuma.
Bana tuhaf geldi açıkcası 24 aylık bebeğin fikriyle bir çocuk daha yapmamak.
Yaşınız da çok genç değil af buyurun.

Canım cocuk yapıp yapmayacagımıda ona soracak degılım ya. Kardeslerımız olacago zaman kım bıze sordu. Benım oglum 3,5 yasında 16 haftalık hamıleyım,ılk zamanlar acayıp tepkı gosterıyodu. Ultrason fotosu daha cok bır bebege benzedıgınden sevmeye basladı ve hep erkek ıstıyodu erkek oldugunuda duyunca daha bı hosuna gıttı artık gelsın falan dıyıp duruyo. Duzelır merak etme daha kucukmus zaten suanda en ınat zamanında bıde. Sureklı sormamaya calıs.

Ne kadar abartmışsınız ya hu hangi bebe kardeş ister
Annem bize sorduğunda biz de istemeyiz dedik ama olunca da çok sevdik
2 yaşındaki bebeye bakıp ona göre mi hareket edeceksiniz?

32 yasındayım hayatımın hıcbır zaman aralıgında kardes ıstemedım, tek çocuğum gayette mutluyum... ama siz istiyorsanız yapın bir tane daha ve beklemeyın cunku yasınız da tam krıtık yas grubunda daha fazla ertelemeyın bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…