Herkes her konuda fikir beyan etmek zorunda mı anlamıyorum ben. Evde hayvanın ne işi varmış, doğalarına aykırıymış da bir sürü şey.
Bununla ilgili fikir belirtmek için önce hayvan sevmeniz, sonra bir hayvanı bahçede, sokakta da olsa beslemeniz, dün beslediğiniz yavruyu ertesi gün ezilmiş, kanlar içinde bir köşede bulmanız, bir hafta önce sahiplendirdiğiniz yavruyu çöpte ağlarken bulmanız lazım. Onların o çaresizliğini, açlığını, bir su damlası için bile yalvaran bakışlarını görmeniz lazım. Bunu görebilmek için de öncelikle vicdan lazım.
Hangi doğa? Kedi ve köpekler evcil canlılardır. Belediyelerin toplayıp ormanlara attığı köpekler yaşayabiliyor mu sanıyorsunuz siz? İnsanlar besleme yapıyorlar da yaşıyorlar, mesela kar yağdığında, kara kışta ne zor oluyor o beslemeler biliyor musunuz, hayvanların açlıktan ne hale geldiğini, kaburgalarının sayıldığını hatta öldüklerini biliyor musunuz? Ne avlayacaklar bu hayvanlar doğada, kertenkele mi yiyecek sizce? Cidden mi?
Her gün sizin gibi insanlarla uğraşıyorum. Hacı dede denen adam kedi besliyoruz diye apartman ortak alanına asma kilit vuruyor mesela, yöneticiye söylüyorsun biliyorum diyor. Ben buradan taşınacağım peki o kediler ne olacak? Ben gidince ne yiyecekler, bir yudum suyu bile çok gören insanlarsınız hepiniz.
Sokak çocuğu diyorsunuz günlerdir bu konuda. Sizin kalbinizde sadece tek bir soruna mı yer var? Sokak çocukları var diye gözümüzün önündeki hayvanları mı görmezden gelelim. Eee, Afrika'da da çocuklar ölüyor. Sen ne yapıyorsun? Oralara mı gidiyorsun, yardım mı ediyorsun? Böyle saçmalayanlar bir taşın altına el soktuysa bugüne kadar ben de Auri değilim. Ancak bilirmiş gibi yaşamış gibi konuşuyorsunuz. Boş teneke çok ses çıkartıyor.
Bir de kısırlaştırma konusu var ki hiç girmek bile istemiyorum. Allah herkese merhamet, vicdan versin. Hayvanlar eşya değil. Petshopa ver diyorlar. O kadar bihabersiniz ki her şeyden. Utanmıyorsunuz da yazmaya. Onların canı yok değil mi, duyguları yok? Sırf dili yok diye, derdini anlatamıyor diye değil siz anlayamıyorsunuz diye, işinize gelmiyor diye, sırf eliniz kadar, saf, size inanıp, verdiğiniz bir lokma yiyeceğe kanıp peşinizden gelir, güvenir diye, onlara istediğinizi yapabilirsiniz diye, sizden daha aciz diye merhamet edeceğinize istediğinizi yapıyorsunuz. Sorsan hepiniz en ala Müslümansınız. O zaman hiç mi korkmuyorsunuz size muhtaç hayvanlara eziyet etmekten. Nefret ediyorum sizin gibi insanlardan. Umarım bir gün öyle bir duruma gelin ki, bir damla su koysunlar önünüze, biri gelip gözünüzün önünde yere döksün, açlıktan kıvranın ama herkes evlerinde tıka basa doymuşken siz ancak o kokuları duyun, yiyemeyin. Başka türlü anlamazsınız çünkü. Empatiyi geçtim vicdan yok, petshopmuş, sokağa bırakmış.