- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi fairylove23
-
diğer arkadaşın yazısından anne olmadığını anlamak güç değil.ona evet sanırım bir anne değilsiniz yazdım.ancak sana olan yazımda böyle bir düşüncem yoktu gerçekten
Merhabalar. 16 aylik bi kizim var. 2. Donem kayinvalide bakacak. Gecen sene de o bakti ama o zaman kucuktu tabi kizim. O nedenle bize geldi hep. Ama soylendi de tabi. Evi uzak dolmusla gidip geliyordu. Sabah erkenden sogukta evden cikmak falan zor geldi tabi her gun. Bu donem pazartesi sabah kizi onun evine biraksam. Sali okul cikisi alsam nasil olur diye dusundum. Carsamba bos. Perşembe cuma o bize gelir. Böylece yuku hafifler diyorum. Ama korkularim da var. Dayanabilir miyim bi de bendwn uzaklasir mi kizim . Evi de sobali. Gerci cok iyi bakar bundan suphem yok. Bana akil verin nolur.
pazar aksamindan kv nizi alin eve getirin o sizde kalsin cocugun o yasta duzene anne babaya ihtiyaci var odevleri olacak okulda sorun olsa onlar belki farkedemez iletisim kuramayabilirler yani isterseniz 1-2 hafta ikisinide deneyin bakin nasil oluyor
Okul çağında ben de keyfi bırakırım, neden olmasın?Ama ablamın çocukları var, okula gidiyorlar
Anneannemizde kalmak istiyoruz dediklerinde ablam izin veriyor
Büyüyünce kendi isteyince bırakılabilir ama 16 aylık ve annesi zaten çalıştığı için gün içinde görmeyen bebeklerin bırakılmasını ben kendi adıma doğru bulmuyorum.
bakın benim kızım 5 yaşında.akademik açıdan çok gelişmiş bir kreşte okul öncesi eğitimini alıyor.sabah 9 da gidip akşam 6 da geliyor.ama bu onun geleceği için önemli bir adım.çocuğuma çok düşkün bir anne olduğum bağımlısı olduğum kesin.ama onun bu 8 saatlik eğitimi konusunda (ki çok diyenler olmasına rağmen) en ufak bir acabam olmuyor.yani benim ona bağımlı olmam (üstelik kendisi de bana aynı derecede bağımlıdır) onun hayatını yada benim hayatımı yanlış yönde etkilemiyor.kendisine özgüveni aşırı yüksek bir çocuğum var.yani benim ve benm gibi düşünen annelerin sizin deyiminizle bu arabeskliği inanın ne çocuğa ne anneye hiç birşey kaybettirmiyor.ben hayatımı ertelemiyorum ama en azından kızım 5 yaşına gelene kadar bazı şeyleri biraz ertelemiş olmamın bi zararı yok bence.bu benm fkrimAsagilama? Hani nerede asagilama? Siz fazla hassassiniz ondan gelen tepkileri hakaret olarak algiliyorsunuz.. arkadasa soylediginiz seyin ne kadar yanlis oldugunun farkindasiniz degil mi? Anne olunca ucurumdan falan atlanmiyor arkadasim sizin durumunuz bagimlilik sinirina yaklasmis.. asinda sasirmiyorum, burada "bebegimi kvalidemden kiskaniyorum" diye konu acanlarda annelige ayni pencereden bakiyorlar.. yanlis hem de cok yanlis.. sadece sizin icin degil cocugunuz icin de bu derece bagimlilik cok yanlis..
Ödev mi
bakın benim kızım 5 yaşında.akademik açıdan çok gelişmiş bir kreşte okul öncesi eğitimini alıyor.sabah 9 da gidip akşam 6 da geliyor.ama bu onun geleceği için önemli bir adım.çocuğuma çok düşkün bir anne olduğum bağımlısı olduğum kesin.ama onun bu 8 saatlik eğitimi konusunda (ki çok diyenler olmasına rağmen) en ufak bir acabam olmuyor.yani benim ona bağımlı olmam (üstelik kendisi de bana aynı derecede bağımlıdır) onun hayatını yada benim hayatımı yanlış yönde etkilemiyor.kendisine özgüveni aşırı yüksek bir çocuğum var.yani benim ve benm gibi düşünen annelerin sizin deyiminizle bu arabeskliği inanın ne çocuğa ne anneye hiç birşey kaybettirmiyor.ben hayatımı ertelemiyorum ama en azından kızım 5 yaşına gelene kadar bazı şeyleri biraz ertelemiş olmamın bi zararı yok bence.bu benm fkrim
Neyse iyi oldu, soğuk havayı dağıtmış oldun2. donem diyince okul caginda sandim 16 aylik kismini gormemisim
bakın benim kızım 5 yaşında.akademik açıdan çok gelişmiş bir kreşte okul öncesi eğitimini alıyor.sabah 9 da gidip akşam 6 da geliyor.ama bu onun geleceği için önemli bir adım.çocuğuma çok düşkün bir anne olduğum bağımlısı olduğum kesin.ama onun bu 8 saatlik eğitimi konusunda (ki çok diyenler olmasına rağmen) en ufak bir acabam olmuyor.yani benim ona bağımlı olmam (üstelik kendisi de bana aynı derecede bağımlıdır) onun hayatını yada benim hayatımı yanlış yönde etkilemiyor.kendisine özgüveni aşırı yüksek bir çocuğum var.yani benim ve benm gibi düşünen annelerin sizin deyiminizle bu arabeskliği inanın ne çocuğa ne anneye hiç birşey kaybettirmiyor.ben hayatımı ertelemiyorum ama en azından kızım 5 yaşına gelene kadar bazı şeyleri biraz ertelemiş olmamın bi zararı yok bence.bu benm fkrim
Neyse iyi oldu, soğuk havayı dağıtmış oldun
Birazdan kim 'en iyi anne' kavgası çıkacaktı yoksa
Herkesin anneliği kendine ama madem fikir sorulmuş ben tercih etmezdim
Fakat kayınvalideye de her gün gel bak git diyemezdim nitekim öz anneme bile demedim, ben bırakır alırım dedim kar kış demeden alıyorum çok şükür. Aklı erdiğince kalacam derse kalır, şimdi gündüz birbirimizi görmüyorken akşamda almamazlık yapamam.
Doğurup, atmış diyoruz biz onlaraAnnemin bi komşusu vardı
Çalışıyor ve iki çocuğu var
Birine anneanne diğerine babaanne bakıyor, ikisi de yakın yürüme mesafesinde
Ama kadın ve adam çocukları sadece hafta sonu alıyordu kendi evlerine, ben şaşırmıştım
Ne kardeşler birbirini görüyo hafta içi, ne anne babalarını görüyorlar, üstelik yürüme mesafesi
Sonra taşındılar, şimdi nasıllar bilmiyorum
Bizde de vardı öyle çok düşkün bir anne oğul. Çocuk 5 yaşında kendiliğinden okumayı falan öğrendi, çok başarılı okudu etti. Ta ki şehirdışında bir okulu kazanana kadar. Anne ve baba anneanneye baktıkları için taşınamadılar çocuğun yanıan neticede şu an çocuk 10. yılında.
Biz bazen çağırırdık bizimle oynasana diye annesi terler diye yollamazdı, Ege sıcağında gece battaniyeyle yatardı, 15 yaşındayken başı ağrısa aspirin ağır gelir diye bebe aspirini ezer içirlerdi.
Çok bağlıdır annesine babasına ama benle yaşıt hala okuyor, zeki de çocuktu ama tuhaftır uzaklaştığı anda çöktü. Çok da bağımlı olmamak gerek.
Yurt arkadaşım öyle ben ilk gecemde ağlamadım diye bana pek sinirlenmişti, sonra sevgilisi başka şehire atandı diye terk etmeye kalktı anne ve babasının yaşadığı şehre geri dönmem lazım onları bırakamam diye. Haftalarca ağladı hem seviyorum ama anne babamı bırakamam diye.
Bu nedenle sizin bağlılığınız şimdi değil ama ileride sorun olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?