- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi fairylove23
-
Surekli yapilacak bu ortam degisikligi cocuklari psikolojik olarak kotu etkiler, cocugun evi bir tanedir ve orada da kalmalidir
Asla çocuklarım olmadan gözüme uyku girmez benim ama durumunuz da zormuş dediğiniz gibi olabilir aslındaMerhabalar. 16 aylik bi kizim var. 2. Donem kayinvalide bakacak. Gecen sene de o bakti ama o zaman kucuktu tabi kizim. O nedenle bize geldi hep. Ama soylendi de tabi. Evi uzak dolmusla gidip geliyordu. Sabah erkenden sogukta evden cikmak falan zor geldi tabi her gun. Bu donem pazartesi sabah kizi onun evine biraksam. Sali okul cikisi alsam nasil olur diye dusundum. Carsamba bos. Perşembe cuma o bize gelir. Böylece yuku hafifler diyorum. Ama korkularim da var. Dayanabilir miyim bi de bendwn uzaklasir mi kizim . Evi de sobali. Gerci cok iyi bakar bundan suphem yok. Bana akil verin nolur.
sen ne diyorsun ya?!
kusura bakmayın,ben bunu anlayamıyorum.
nasıl ya, 16 aylık çocuğu gece yatısına göndermek nasıl uygun bir fikir olabilir, anlayamıyorum.
nasıl daha uygun bir çözüm bulunamaz.
aklınız mı çalışmıyor, yoksa çok çok çok çok zor durumda mısınız?
sen ne diyorsun ya?!
sanki kadın çocuğunu sokağa atmış.
aklınız mı çalışmıyor demiş bir de !
yok canım zor durumda değil keyfinden bırakacakmış.
benim annem vardiyalı işte çalışırdı bir hafta gece bir hafta sabahçı birde orta posta vardı 4te gider gece 12 de işten çıkardı. Bende annem evde olmadığı zamanlar ki bu günün 8 saati ve gececiyken gündüz uyuduğundan ananemde kalırdım hiç de annemden falan uzaklaşmadım. Şimdi annem emekli benim kızıma bakıyor ben çalışıyorum. Gerçi bizimki 5 aylık daha annem bize gelip biz de bakıyor. Bence içinizi ferah tutun hiçbir şey olmaz.
Ben anneannemde kalırdım. Hatta annem yurtdışına gittiğinde bei bir hafta on beş gün kalırdım. Annemden ayrı düşmedim. Bu tip endişelere gerek yok bence.
Şartlar müsait değilse yapacak bir şey yok. Bu tip endişelere gerek yok. Anneannem ve teyzemlerde el bebek gül bebek büyüdüm annem yokken. Ha annemi özledim özellikle o bir haftalık yokluklarda ama dönünce bir iki gece onla uyurdum o da geçerdi. Benim için çalıştığını bilirdim çünkü. Eğer sevgi dolu bir nine varsa ortada bir gece kalmadan bir şey olmaz. Benim hoşuma bile giderdi anneannem bana masal okurdu ballı süt getirirdi uyumam için daha nazlardı
Aa eve t bir gün hep beraber kvde de kalınabilir. Bu en mantıklısı gibibakın ama burada anneniz işte ya da evde uyuyor
konu sahibi de zaten gün içinde işte
çocuğu gece de görmeyecek
ben çocuğumu 3,5 aylıkken bakıcıya bırakıp günde 11 saat çalıştım
konu sahibine çalışma çocuğuna kendin bak vs denmiyor ki
çocuğun düzeni etkilenir kendi evinde bakılması daha iyi olur
ama zorunlu ise de sen de git o zaman kv de kal diyoruz ama konu sahibi galiba çocukla ilgilendiği için bu süreçte bizlere cevap veremedi
o zamanki yaşınızı merak ettim
sütü vs hatırlıyorsunuz ya
ben ilk okul anılarımı bile çok hatırlayamıyorum da
Ufakken kaldıklarımı hatırlamasam da ben ömrüm boyunca annem çalıştığı için anneannemde büyüdüm. 4 yaşında kreşe başlamışım sadece ilk günümü hatırlarım mesela.
Annem sık seyahate çıkardı. İlkokulda falan özellikle her yıl iki kere on gün anneannemde kalırdım. Telefonlar o zaman yurtdışında çok pahalıydı telefonla dahi görüşmezdim. Ama ağladığım tutturduğum olmazdı. Severim diye bana bol bol kızartma yedirmelerini hatırlıyorum mesela. Bir de çiçek şehriyeli çorba yapardı severim diye rahmetli.
İlk bırakmalarını elbette hatırlamıyorum çünkü annem iki buçuk yaşımdayken dönmüş işe ve ben o yaştan beri sık sık kalmışım anneannemde.
Nur içinde yatsın çok güzel de bakmıştır bana pek tatlı şımartırdı beni.
ama yani 1,5 yaş altında değilmişsiniz
az çok aklınız eriyormuş; anneniz ile güvenli bağlanma tamamlanmış; döneceğini öğrenmişsiniz
Ailede bu şekilde kalan da çok bebek de var. Mecburiyetse napsın kadıncağız. Benim kuzenimin annesi daha hamileyken öldü. Anneanne bakacaktı bebeğe, çocuk bir yaşından beri bakıcılar ve komşu teyzelerle büyüdü. Anneanne babaanne bile değil.
Ben de çalışan anne çocuğuyum. Hele babamın hastalık süresince benim evim anneannemin evi oldu. Mecburdular. Ama sorunlu falan olmadım.
Hatta benim annesinden hiç ayrılmayan kuzenime göre çok daha sağlıklı bir psikolojim var. Yani o çok el bebek gül bebek büyütülen babaanneden bile esirgenen çocuklar hayat karşısında daha güçsüz daha mızmız oluyorlar. O kuzenim evde beş dakika yalnız kalamayan sürekli annesini kaybetme korkusu yaşayan bir insan otuz yaşında.
Ben biraz daha rahat büyütülen çocukların daha güçlü duracağına inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?