- 22 Haziran 2013
- 6.767
- 10.573
- 248
- Konu Sahibi fairylove23
-
Sen eğer ki kv yerine anneme bıraksam nolur deseydin emin ol herkes tabiki o senin annen dicekti, nedense herkes kvsine düşmanevet siz konuları karıştırmışsınız . sorun burda.. her türlü cevaba hazırım ama sizinkiler alakaya maydanoz
çocuk tacizine dayamadım ki, saçma bulduğu örneklerimin bakış açısına göre saçma olmayabileceğini belirttim.
bahsettiğim konuda, öz dayıyı ilgilendiren bir taciz hakkındaydı.
neyse bakın siz ne güzel kendinizden örnek veriyorsunuz. olumlu yönlerini örnek veriyorsunuz.
ben de elbette kendi hayatımdan örnekler veriyorum.
sonuçta herkes kendi gördüğü kadarını bilebiliyor değil mi. burada fikir paylaşımı var.
benim niyetim sabotaj asla değil. tek bir doğru da yoktur bu konuda.
ama vazgeçtim vardır ya, tek bir doğru vardır.
16 aylık bir çocuğun (annesi babası hayatta, sağlıklı sıhhatli, maddi durumları iyi) bir başka evde yalnız yatması doğru değildir.
Her ailenin dinamiği farklı bu konuda haklısınız sanırım. Ne bileyim biz biraz geniş aile formatındayız sanırım ondan anlam veremiyorum anlamıyorum yani.
Mesela şimdi bizim yeğen 6 yaşında ve bazen kendi isteğiyle anneannesinde kalıyor, ama tuhaftır gece korkarsa anneanneye değil dedeye gidiyor dedesiyle yatıyor. Hani başka bir ailede dedeyle uyumasına bile kızacak insanlar da çok var burada. Bizim komiğimize gidiyor dedeci olması :) İşte bizde bu kadar normal olunca her çocuk yatılı anneanne ve dedede kaldığı için ben de sizi anlayamadım. Tek kural bizim ailede de yatılı kalınır şekilde ondan.
Sizce doğru odur saygım sonsuz elbette
yok anormal bir durum yok.
benim eşimin de ailesi öyle, benim açımdan alışması zor oldu mesela.
gerçi alışmadım, sanırım onlar bana alıştı.
her şeyin ortası karar herhalde :)
peki 1,5 yaşındayken de gidilebilir mi sizce?
ben üst yaş grupları için mesela, kendim göndermem yine diyorum. ama gönderen de vardır, ne güzel. bu kadar ters düşünmüyorum üst yaşlar için.
ama bu yaşta bir türlü mantığıma oturtamıyorum.
2,5 yaşında oğlum var, 9 aylıkken işe başladım. tüm gün benden ayrı, öyle çok çocuğa bağımlı biri değilim demek istediğim.
Bilimin kişileri ele almadığını bende biliyorum zaten.O yüzden sizden bilimsel bir kaynak istedim bu konu ile ilgili.Söylediklerinizin bir kısmında haklısınız,fakat burada söz konusu olan annesi babası ayrılmış/parçalanmış ailelerin çocukları değil.Bu şekilde bir büyüme ortamı,zaten bir çocuğun kişiliğinde olumsuz hasarlar bırakır,bunu hepimiz biliyoruz.Fakat burada durum çok farklı.Çocuğuna bağlı birer anne/baba var.Sadece 1 gece çocuğunu babaannesinin evinde,iş durumlarından dolayı bırakıyor.Yani ortada psikoloji bozacak hiçbir durum göremiyorum ben.Çocuk bu zaman içerisinde babaannesiyle/dedesiyle vakit geçirir,aile ilişkileri kuvvetlenir.Çocukları kendine bağımlı yaşatan annelerin,sonralarında zorluklar çektiğini biliyoruz.Misal bizim bir komşumuz; çocuğunun önünden arkasından 24 saat gezen bir anneydi,asla başka hiçbir yerde kalmasına izin vermezdi.Heryere birlikte gider,birlikte dönerdi.Birgün fenalaştı ve doktora gitti,safra kesesi taş dolmuş,acil ameliyat dedi doktor.Eşi başında duracağı için mecburen çocuğu teyzesine bırakmışlar,çocuk gece ortalığı ayağa kaldırmış.Ağlamaktan katılacakmış neredeyse.Teyzesi bu böyle olmaz diyor,takıyor çocuğun ağzına bir tıbbi maske sokuyor hastaneye annesinin yanına.Bütün gece yaşadıkları sinir stres,çocuk mikrop kapacak korkusu ve ordan oraya savrulmaları cabası.İşte bu neden,çocuğu cam fanusta büyütmelerinden hep.Öncesinde çocuk akrabalarında kalmaya alışsaydı,aile ilişkileri kuvvetlenseydi,o gece birden bire bırakıldığında afallamayacaktı.Kısacası sözümün arkasındayım,bana göre kesinlikle babaannesinde 1 gece kalmasından zarar gelmez.Kaç yaşında yaşandığı önemli.
Hamilelikte sigaranın zararları bilinir, fosur fosur içip sağlıklı cocuk dünyaya getiren de vardır, az ya da hiç içmediği halde solunum Problemi yaşayan cocuklar da. Ama biz bundan yola çıkarak "icilebilir" diyemeyiz.
Annesi babası ayrı ve / veya (buyukanne ve dede ile buyuyen) çocukların okul başarılarının olumsuz etkilendigi, bir boşluğa düşme ve kötü alışkanlıklar kazanma olasiliklarinin yüksek olduğu kabul edilir. Ama bunun tersi öğrencilerim de var. Sanırsınız ki anası babası başında, her şey yolunda. Ama bu gibi örnekler var diye çocuklarımız anneanne veya babannede yaşayabilir diyemeyiz değil mi?
Bilimsel araştırmalar çoğunluk üzerinde oluşan etkilere dayanarak çıkarım yaparlar. Sizi ya da beni tek tek ele almazlar. Birinin ya da birkaçının sorun yaşamaması veya yaşamadığını düşünmesi bu gerçeği değiştirmez. Bizler de konu sahibine doğal olarak bildiklerimizi anlatmak durumundayız. İnsanlar uzman olmadığı konularda "bir şey olmaz" derken çok daha dikkatli olmalı. Bu ciddi bir sorumluluk almaktir
Kaç yaşında yaşandığı önemli.
Hamilelikte sigaranın zararları bilinir, fosur fosur içip sağlıklı cocuk dünyaya getiren de vardır, az ya da hiç içmediği halde solunum Problemi yaşayan cocuklar da. Ama biz bundan yola çıkarak "icilebilir" diyemeyiz.
Annesi babası ayrı ve / veya (buyukanne ve dede ile buyuyen) çocukların okul başarılarının olumsuz etkilendigi, bir boşluğa düşme ve kötü alışkanlıklar kazanma olasiliklarinin yüksek olduğu kabul edilir. Ama bunun tersi öğrencilerim de var. Sanırsınız ki anası babası başında, her şey yolunda. Ama bu gibi örnekler var diye çocuklarımız anneanne veya babannede yaşayabilir diyemeyiz değil mi?
Bilimsel araştırmalar çoğunluk üzerinde oluşan etkilere dayanarak çıkarım yaparlar. Sizi ya da beni tek tek ele almazlar. Birinin ya da birkaçının sorun yaşamaması veya yaşamadığını düşünmesi bu gerçeği değiştirmez. Bizler de konu sahibine doğal olarak bildiklerimizi anlatmak durumundayız. İnsanlar uzman olmadığı konularda "bir şey olmaz" derken çok daha dikkatli olmalı. Bu ciddi bir sorumluluk almaktir
Ben egitimciyim diyen arkadaslar. Ben de egitimciyim ve cocugumun psikolojisini wn cok ben düşünüyorum. Ben cocugumun babaannesine gittigimizdeki sevincini parlayan gozlerini dedesiyle oynarkenki kikirdemelerini gormesem cocugumun mutsuz olacagini bilsem boyle bir şeyi aklimdan geçirir miyim? Bebeğim babaannesini de dedesini de cok seviyor onlar da cok seviyorlar bundan eminim. Zaten benim amacim sizlerden fikir almakti. Siz de kalin diyenlerin düşüncesi de aklima yatti. Bu da guzel bir fikir. Ama akilsiz misiniz deli misiniz vs tarzi yorumlara saygi duyamam. Sacmalik bulurum. Beni kotu anne gibi yorumlayip olayi tacize vardirmak cok komik gerçekten
Bilmem izlediniz mi Dedeman insanları diye şahane bir film var ordaki çocuk kahraman dedesinin mezarına toprak atarken bizim çocukluğumuzda böyle şeylerden psikolojimiz bozulmazdı gibi bi laf etmişti harbi doğru ottan çöpten psikoloji bozulma devri yeni başladı
Annemler beni yazları dedemlere yollardı 3 ay kalırdım inek kuzu keçi börtü böcek kocaman bahçe istediğin gibi koş gez nefisti valla
Hakikaten çok doğru bir yorum. Elinize sağlık.
Resmen eksik büyüyor yeni nesildeki çoğu yavrucak. Biz bayramlarda dayımlarda kalırdı bütün kuzenler bir odada uyurduk sabaha kadar şamata yapar en son dayımdan sert uyarı alırdık, ne bileyim yazlığa gittiğimde öyle annem yok diye ağlamak yerine büyümüş hissederdim kendimi tek geldim diye. E o kendine güven bile harikaydı.
En önemlisi aile bağlarım daha güçlü.
Hem kuzenleriyle o kaynaşmayı eksik yaşıyorlar hem de tek başına başarmayı ve kendi sorumlıluğunu almayı öğrenemiyorlar.
Üzülüyorum resmen bazen
Bizim nesilde dedesi nenesine gitmeyen var mı bilmem, bizimkiler köydeydi ben can atardım şehirdekinden daha özgürdüm, hersey benim oyuncağımdı, çamur kum çiçek vs, bir de herkes çocuğunu bilir, yaygarayı basan çocuk var bıcır bıcır çocuk var, zaten bakan kişi babanne, yedi kat el değil ki
haftada bir geceden hiçbir şey olmaz. Abartmayalım.bakın ama burada anneniz işte ya da evde uyuyor
konu sahibi de zaten gün içinde işte
çocuğu gece de görmeyecek
ben çocuğumu 3,5 aylıkken bakıcıya bırakıp günde 11 saat çalıştım
konu sahibine çalışma çocuğuna kendin bak vs denmiyor ki
çocuğun düzeni etkilenir kendi evinde bakılması daha iyi olur
ama zorunlu ise de sen de git o zaman kv de kal diyoruz ama konu sahibi galiba çocukla ilgilendiği için bu süreçte bizlere cevap veremedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?