kizim kv de haftada bir gece kalsa...

bir anım aklıma geldi, lise çağındayız.
bir durum var, evle ilgili sanırım çok hatırlamıyorum, ama halamda kalıyoruz yatıya.

neyse yataklar yapıldı tam yatıcaz,
hop annem babam geldi. durumu çözmüşler, orada kalmamıza gerek yokmuş.

Madem bir eğitimcisiniz,bu konuyu biraz daha açmanızı rica ediyorum.Mesela bende çocukluğumda babaannemde,anneannemde hatta teyzemde ve halamda kaldım.Annem herzaman çalıştığı için hep bir yerlerde kalmak zorundaydım ve yeri geldi akşam beni alamadığı oldu,yatılıda çok kaldım.Bu durum hiçbir şekilde benim psikolojimi etkilemedi.Aksine akrabalık ilişkilerim çok iyi gelişti,haftanın en az 3 günü teyzemleri ve halamları ararım şu yaşıma geldim.Sürekli onları ziyaret ederim.O günlerin özlemini hala duyarım.Anneannemin,babaannemin bana en sevdiğim yemekleri yapması,kuzenlerimle oyunlar oynamam,halamın bana masal okuyarak uyutması,teyzemle parka gidişlerimiz vs.Ve bunların bazılarını net olarak hatırlamıyorum bile,çünkü bebekliğimden beri yaşadığım şeyler bunlar.Ne annemden babamdan soğudum,ne travma yaşadım,ne de bir güven sarsılması yaşadım.Akrabalarımın evinin keyfide hep bir başka oldu benim için.Zamane çocuklarının mı psikolojik yapıları değişti yoksa bizde mi bir anormallik vardı bunu öğrenmek istiyorum.Bilimsel veri/kaynak ne olursa açıklarsanız çok memnun olurum,nedir bu psikolojiyi zırt pırt bozan şeyler?

Dediğiniz gibi farklı yetiştirilmişiz. Babam öldükten sonra mesela halamla ilişkim gelişsin diye beni otobüse koyar ta 8 saatlik yere gönderirdi ve sürekli tembihlerlerdi kimseyle görüşme ve sadece enişteni bekle eniştenin arabasına bin falan diye. Yıllık izni bir haftaydı çünkü sadece ve onda başbaşa olmamızı isterdi ama halamlardan kopmamam için yapardı bunu.
Ben de annemin beni kendi sorumluluğumu almak zorunda bırakmasını takdir ediyorum. Hep aile büyüklerinin evinde kaldım ama hep kendi sorumluluğumdan ben mesuldüm.

Ek olarak mesela halamlarla başbaşa o yazlıkta kaldığım bazen bir hafta bazen on gün de çok mutlu olurdum. Bensiz gidemezsin diye beni yollamasaydı yazlığa benim çocukluğum çok eksik kalırdı.
O kuzenlerimin hepsi kardeşim canım şimdi. Halamı kaybettik ne yazık ki, ve halamla bir sürü güzel anım kaldı canım annem sayesinde. Belki endişelendi belki korktu ama benim için fedakarlık etti ve beni gönderdi. O sayede canım kuzenlerimle rahmetli halamla ve anneannemle güzel çocukluk anılarım ve kocaman bir geniş ailem var.
Hatta bekar teyzeme gider yazları bir ay kalırdım o çok eğlendirir beni diye. Dediğim gibi ömrüm boyunca yakın akrabalarımda kaldım. Ve iyi ki kalmışım diyorum. Kuzenlerle o kaldığımız gecelerin tadı hala damağımda. Bizim ailede yatılı kalınır yani çok normal geliyor bana

cidden verdiğiniz örnekler de saçma ...

Ne kadar güzel, çocuğunuza iyi bakacagindan şüphe duymadığınız güvendiğiniz bir kv var... çocuğunuz huysuzlanmazsa bir gece orda kalması sorun teşkil etmez sonuçta çocuğunuzun bildiği tanıdığı biri babaannesi sonuçta.... ben de kvmin karşı dairesini kiralayabilmek için neler yaptım en sonunda başardım artık kadıncağız sabahın köründe yollara düsmüyor:)) çocuğunuzun sizden uzaklaşması konusuna gelirsek böyle birseyin mümkün olacağını sanmam:)
Ben de eskiden kızım daha küçükken kvnin kucağına bile gitse içimde volkanlar patlardı kıskançlıktan ama hepsi boş şimdi şükrediyorum ki kızıma benim kadar iyi bakan bir kv var...

Cok da guzel kalabilir gozunhz kapali teslim edin bence. Bakici nedir ya ayy allah korusun dogru bi bakici bulmak kolay mi nasi birakir insan kucucuk bebegini tanimadigi birine? Yani kadin yaslidir muhtemelen gidip gelmesi zor oluyodur. Bir gun kalmasi cocugu ailesinden uzaklastirmaz ki zaten buyukanne de ailenin bir parcasi.

Ne olursa olsun birakmam cocugumu.
Bakici tutun ya da krese verin. Olmadi kv nize para verin kadin bakmak zorunda degil her gun disari cikmak onu zorluyor olabilir ama karsiliginda para kazanmak belki bu duruma katlanmasina vesile olur.
Haklisiniz ama ben cocugumu bakiciya vermeyi goze alamazdim ne de olsa cigeri degil kv gibi hic bakamaz. ama kv sizde kalsa bence daha iyi olur. ama bi gun de onda kalmasindan bi sey olmaz yaa ne de olsa babaannesi no panik no problem bence. Ama tabi ki son karar sizin.

Hay cok yasa arkadasim yaa burada boyle yorum gordum yaa ayakta alkisliuorum seni yaa.
Bi ben mi boyle dusuniyorum diye artik nerdeyse kendimi yargilayacaktim. tek degilmisim yaa

Kaç yaşında yaşandığı önemli.
Hamilelikte sigaranın zararları bilinir, fosur fosur içip sağlıklı cocuk dünyaya getiren de vardır, az ya da hiç içmediği halde solunum Problemi yaşayan cocuklar da. Ama biz bundan yola çıkarak "icilebilir" diyemeyiz.

Annesi babası ayrı ve / veya (buyukanne ve dede ile buyuyen) çocukların okul başarılarının olumsuz etkilendigi, bir boşluğa düşme ve kötü alışkanlıklar kazanma olasiliklarinin yüksek olduğu kabul edilir. Ama bunun tersi öğrencilerim de var. Sanırsınız ki anası babası başında, her şey yolunda. Ama bu gibi örnekler var diye çocuklarımız anneanne veya babannede yaşayabilir diyemeyiz değil mi?
Bilimsel araştırmalar çoğunluk üzerinde oluşan etkilere dayanarak çıkarım yaparlar. Sizi ya da beni tek tek ele almazlar. Birinin ya da birkaçının sorun yaşamaması veya yaşamadığını düşünmesi bu gerçeği değiştirmez. Bizler de konu sahibine doğal olarak bildiklerimizi anlatmak durumundayız. İnsanlar uzman olmadığı konularda "bir şey olmaz" derken çok daha dikkatli olmalı. Bu ciddi bir sorumluluk almaktir

16 aylik bebek yav. 3 4 yasinda degil ki gozun arkada kalmasin. Bi de sobali ev. Allah korusun kaynanan farketmese soba dumani çıkıp zehirlese? Ya usutse? Vs.vs. Yasli insanlae uyuyunca derin yatar, hissetmezse bebeginize bir sey olunca?
Sonra kaynanana suc atmayacaksan birak ama yok onun yuzunden boyle oldu diyeceksen asla birakma. 16 aylik bir bebek bana gore anneden ayrilmamali. Kendini guvende hissetmez bi kere. Hic tasvip etmiyorum. 3 4 yasinda olunca tamam ama cok küçük. . Hem meme emmiyor mu?

sizi germek değil niyetim ama,
aynı örnekler çocuk tacizinin konuşulduğu bir konuda çok beğenilmişti.

Ama başkasına verilmiyor ki çocuk tacizine dayadınız konuyu.
Bu kadar paronaya ve kötü düşüncelerle çocuk yetiştirmek keyifli değil stresli olur ki.
Elbette dikkatli olmak gerekir ama öz be öz babaanneye halaya teyzeye emanet edilebilir. İnsan az çok bilir karşısındaki insanı. Şüphesi varsa elbette göndermez.
Ama bu şekilde baksa ve annem beni yazlıktan halamdan mahrum etseydi biz o güzel yazları yaşayamazdık. Dayım mesela beni evlendirirken öz babam gibi ağladı. Babam olmadığından bana daha bağlıydılar. Yani güvenilen aile büyüklerinde şüphe duymak ve çocuğu uzak tutmak bana sağlıklı gelmiyor.

Bi entel dantellik midir nedir anlamadim ben de. yani bunlari soyleyup uydurunca ya da bunlari da soyleyip.iyi anne baba mi oluniyor anlamadim bakici kres diyince
modern mi oliyorlar nedirn anlamadim .gitti

çocuk tacizine dayamadım ki, saçma bulduğu örneklerimin bakış açısına göre saçma olmayabileceğini belirttim.
bahsettiğim konuda, öz dayıyı ilgilendiren bir taciz hakkındaydı.

neyse bakın siz ne güzel kendinizden örnek veriyorsunuz. olumlu yönlerini örnek veriyorsunuz.

ben de elbette kendi hayatımdan örnekler veriyorum.

sonuçta herkes kendi gördüğü kadarını bilebiliyor değil mi. burada fikir paylaşımı var.

benim niyetim sabotaj asla değil. tek bir doğru da yoktur bu konuda.

ama vazgeçtim vardır ya, tek bir doğru vardır.
16 aylık bir çocuğun (annesi babası hayatta, sağlıklı sıhhatli, maddi durumları iyi) bir başka evde yalnız yatması doğru değildir.

Kazık kadar çocuk olur, ''ayy kreşe verilir miiii'' diye kıyamet kopar, 1.5 yaşında çocuk babaannede yatıya kalsın mı deyince ''o onun babaannesi !!!'' diye alkışlanır.
Ülkemiz kadınlarını anlayamayacağım hiçbir zaman, hayırlısı neyse o olsun.

Bi entel dantellik midir nedir anlamadim ben de. yani bunlari soyleyup uydurunca ya da bunlari da soyleyip.iyi anne baba mi oluniyor anlamadim bakici kres diyince
modern mi oliyorlar nedirn anlamadim .gitti
Kusura bakmayin eksik geldi tamamen size katiliyorum ben de calisann biriyim unv mezunuyum psikoloji ve kisisel gelisim kitaplarini da okuyorum. ama her okudugumu da kabul edemiuorum biraz geleneksel yasam tarzini da uygulamali yasadigimiz veya sahit oldugumuz icin es gecemiyoruz. pasta tarigi mi herseyi kitap veya uzmandan oldugu gibi alacaz yani.
Sefler bile kendi firininiza ve olcu kaplariniza ve hatta yumurtanizin buyuklugune gore. yarifi uyarlayin der.cocuk yetistitmek de robot yetisyirmeye benzedi bu zamanda.unutmayalim ki insan degisken ve etrafindakiler de degiskeni de degisyitebilecek baska bir etken
olabiliyor.

Bence de değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…