oğlum 1yaşında bile değildi keşfetmişdi bedenini.ben 2yaş civarlarında psikoloğa gittim.fakat en çok babasına yapardı.babamız sürekli ş.dışında oluyor.dr.dikkatini dağıtın ve 3yaşına kadar unutturmaya çalışın demişdi.ben o aralar oğlumu sürekli gezdirdim oynattım hiç ilgilenmediğim kadar çok ilgilenip çeşitli oyunlar oynadık.ve çok şükür çok uzun zamandır yapmıyor.fakat baba geldiği an sanki yapacak gibi pozisyonlar aldığında direk caydırıp dikkat dağıtıyoruz.faaliyet gösteren eğitim alanları çok faydalı unutmayın4.5 yaşındaki kızım bundan yaklaşık 2 ay kadar önce koltuk minderini at niyetine kullanırken bundan haz almaya başladığını farkettim.netten biraz araştırdım sakın tepki göstermeyn yapmasına müsade edin diyor ama olur olmaz herkesin yanında yapıyo koltuk kollarını kullanarak yüz ifadesi bile değişiyo yani çok belli haz aldığı.çok sıkınıtı yaptım bunu kendime başlarda şimdi daha rahatım ama ne yapacağımı bilmiyorum anne gıdıklanabilirmiyim diye benden izin alıyor bende izin veriyorum mecburen ama kızım nasıl tuvaletimizi kimse görmeden yapıyosak bunuda başkalarının yanında yapma diyorum tamam diyo ama çocuk işte unutuyo.böyle bişey yaşayan var mı ne yapabilirim.kreşe gidiyo pedegogumuzla konuşucam sıra bekliyorum
ahaha çok güldüm valla doğru
hatırlıyorum bende yapardım hatta az dayak yemedim bu yüzden:)
başka bir şeyle ilgilenmsini sağlayın, bende yapıyordum küçüükken :)
bende yapardım hatta kocaman oyuncak ayım vardı onunla yapardım doktora götürmüşlerdi anlatamamıştımsonra ayımı parçaladılar sobada yaktılar ne günlerdi yaa...
walla ne bu konuda bi bilgim war ne de fikrim ama şunu söliim :) küçükken bende yapardım :) bi sakıncasını görmedm :) çoluk cocuk farketmez insanın içinden geliyo :)
bu durum çocuklarda 2-6 yaş arasında görülebilir normal durumdur. bunu yapmamasını istediğinizi belli etmeden dikkatini dağıtın, oyuncaklarla oyunlarla ilgisini çekin o masturbasyon yapmayı bırakıp yanınıza yada oyuna gelsin. bu şekilde zamanla unutur ve kaybolur.
küçükken ben de yapıyomuşum :) tabi o yaşta unutur sonra büyüdüğünde hatırlatan olur
4.5 yaşındaki kızım bundan yaklaşık 2 ay kadar önce koltuk minderini at niyetine kullanırken bundan haz almaya başladığını farkettim.netten biraz araştırdım sakın tepki göstermeyn yapmasına müsade edin diyor ama olur olmaz herkesin yanında yapıyo koltuk kollarını kullanarak yüz ifadesi bile değişiyo yani çok belli haz aldığı.çok sıkınıtı yaptım bunu kendime başlarda şimdi daha rahatım ama ne yapacağımı bilmiyorum anne gıdıklanabilirmiyim diye benden izin alıyor bende izin veriyorum mecburen ama kızım nasıl tuvaletimizi kimse görmeden yapıyosak bunuda başkalarının yanında yapma diyorum tamam diyo ama çocuk işte unutuyo.böyle bişey yaşayan var mı ne yapabilirim.kreşe gidiyo pedegogumuzla konuşucam sıra bekliyorum
arkadaşım aynı derdi şuanda bende yaşıyorum deliricem şimdi bende bu konuyla alakalı yardım çığlıkları attım benim kızım 2.5 yaşında parmağıyla yapıyor araştırdım müsade edin diyor ama gelde bana sor, bulduysan bir çözüm benimle paylaş yok bulamadıysan birlikte oturup ağlayalım(
ben de aynı sorunu yaşıyorum. çok çaresiz hissediyorum. kızım 2 yaşındayken farkettik. bir süre sonra doktora gittik. dikkatini başka yere çekme, asla 'yapma' dememek gerektiği, bunun normal olduğu falan, filan herkesin bildiği şeyeler işte. fakat ben soğukkanlı olamadım. dikkatini başka yöne çekme falan, bir süre uğraştım, uzun bi süre sonra sonuç alamadım, benim gerilimim arttı, bunu ona yansıttım . kızım şimdi 8 yaşında. ve sorunumuzu hala çözemedik. 3 aylık bebeğim var. sanırım kardeş gelince çoğaldı. üstelik okulda, derste yapıyormuş. bana kendisi söylüyor. bana hiç yalan söylemez. en çok yalan söylemene kızarım dediğim için benden saklamıyor ama bunu yapmaktan da vazgeçmiyor. başka bir üye 2-6 yaş arası bunun normal olduğunu yazmış. bu yüzden daha da endişelendim. sizin durumunuz çözümlendi mi. ne durumdasınız? cevaplarsanız sevinirim.
ağlamaktan şiştim artık bayanlar...bir haftadır bende bu sorunla uğraşıyorum..tüm tıbbi kabullere, gerçeklere ve çözüm önerilerine rağmen içim içimi yiyiyor....ilgi ilgi ilgi..tamamda ben sabah 7 de işe gidip akşam 7 de işten eve dönmek zorundayım...ne ara ilgileneceğim ne ara yavrumun ruhunu doyuracağım..hangi yüzle senin yanındayım canım diyeceğim..4 yaşında ve bensiz böyle büyüdü işte yavrum.....bıktım artık çalışmak zorunda olup onu bırakmaktan, bıktım zamanı yetiştirmek için didinip durmaktan ama hiç bir şeye tam yetememekten..yavrumun ellerimin arasında yalnızlıkla bilemeden mücadele etmesinden....bu gerginlikle ona kızmak...uyudu şimdi...melek gibi..ve ben çaresizliğin dibindeyim..........yüz tane makale okudum konu ile ilgili...tümü normaldir diyor ve son cümleler hep onunla ilgilenin....normalmi gerçekten yoksa tüm o makaleler bir avuntumu????kendimi kandıracak delil mi arıyorum yoksa gerçekten de normal mi bu ?? boğuluyorum......boğuluyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?