cnm sen konuyu tamamen yanlış anlamışsın ben kızımı bırakıp gitmiyorum ki hep beraber gidiyoruz..ablan kızını babasına bırakıp seni görmeye geliyor mu hayır.
sen niye kızını bırakıp ablana gidesin.
herşeyi bırak kızın mı ablan mı sorusunun cevabı kesinlikle kızın olmalı bence
arkadaşlar mrb. biz akşam kızımla tekrar konuştuk babasıda yanımızdaydı detaylı olarak tatilde neler yapabileceğimizi ve gösterisini..kızıma sen hangisini istersen o hafta onu yapalım dedim..oda bana kuzenlerini çok özlediğini oraya gitmek istediğini söyledi..ben tekrar tekrar gösteriye katılamayacağını söyledim hani fedakarlık yapmak zorunda kalmasın diye ama oda tatili seçti..çok şükür...herkeze çookk çoookkkk teşekkür ederim...
O kızını seçmiş sen istersen seçme. . Sana kalmış. .çok ısrar ediyor çünkü kızının kursu dolayısıyla yazında buraya gelemeyecek s
Evet ben konuyu yanlış anlamışım kusura bakmayın. Çözüm bulmanıza çok sevindim. İyi tatilller şimdidenarkadaşlar mrb. biz akşam kızımla tekrar konuştuk babasıda yanımızdaydı detaylı olarak tatilde neler yapabileceğimizi ve gösterisini..kızıma sen hangisini istersen o hafta onu yapalım dedim..oda bana kuzenlerini çok özlediğini oraya gitmek istediğini söyledi..ben tekrar tekrar gösteriye katılamayacağını söyledim hani fedakarlık yapmak zorunda kalmasın diye ama oda tatili seçti..çok şükür...herkeze çookk çoookkkk teşekkür ederim...
Mesele kızın mı ablan mı seçeneği değil.Mesele aile bağları önemi filan da değil.(arkadaşlar aile bağları önemli filan yazmışta) Mesele çocuğun en çok nerde eğleneceği meselesi de değil.arkadaşlar mrb. biz akşam kızımla tekrar konuştuk babasıda yanımızdaydı detaylı olarak tatilde neler yapabileceğimizi ve gösterisini..kızıma sen hangisini istersen o hafta onu yapalım dedim..oda bana kuzenlerini çok özlediğini oraya gitmek istediğini söyledi..ben tekrar tekrar gösteriye katılamayacağını söyledim hani fedakarlık yapmak zorunda kalmasın diye ama oda tatili seçti..çok şükür...herkeze çookk çoookkkk teşekkür ederim...
Mesele kızın mı ablan mı seçeneği değil.Mesele aile bağları önemi filan da değil.(arkadaşlar aile bağları önemli filan yazmışta) Mesele çocuğun en çok nerde eğleneceği meselesi de değil.
Anladığım kadarıyla sen ablana gitme taraftarısın.6 yaşındaki bir çocuğa seçenekleri sunarken kuzenleriyle nasıl eğleneceğini gezeceğinizi anlatmışsındır doğal olarak.Çocukta tercihini o yönde kullanmış.Bazı şeyler çocuğun tercihine bırakılmamalı.Çocuk geniş kapsamlı bakamaz ki olaya.
Bir kere tam birşeylerin empoze edileceği yaşta olan çocuğa sorumlulk duygusundan vazgeçmeyi aşılıyorsun.Kimse çocuk gösterisi deyip geçmesin.Onlar o işe çalışıyorlar,görev ve sorumluluk alıyorlar ve yeteneklerini ortaya koyuyorlar.O gösterilerde,seyircilerin karşısına çıkmak özzgüvenlerini sağlamlaştırıyor.Takdir almak,başarı için çaba sarfetme konusunda onları perçinliyor.Öğretmenlerinde çabası var.Ne oluyor bir iki veli diyor ki,yok biz tatile gideceğiz.Diğer çocukların da şevki kırılıyor.Bir detatilden dönünce o gösteriyi çocuklar konuşacak,resimlerini gösterecekler.Çocuğunun o resimlerde olmaması o heyecanı yaşmamasının etkileri de olacak.
Ablanı 1 yıl göremeyeceksin diye bir kural yok ki.Bir sebep olur birşey vesile olur ya da illa ki sonrasında bir zaman ayrılır.
Bizler çocukken bazı travmaları atlatmış olsaydık,çocuk psikolojisini anlamış olsaydık,bugün başka insanların kendi açılarından baktıkları fikirlerini BLA BLA BLA diye önemsizleştirip,kendi bildiğim doğru inanışını yapmazdık.Açıkçası ben burada başlığı da doğru bulmadım, insanların aa ane demek tabiiki kızın demesini de. Sanki kızını bırakıp ablana gideceksin ya da kızını tamamen yüzüstü bırakıp, çocukluğunu ondan çalıp ablanı seçecekmişsin algısı oluşmuş. Oysa ki ablana gittiğinde belki kızın o 5 dakikada alıp tükenecek hazzı her gün her dakika yaşayacak.
Ben de küçükken gösterilere katılmıştım ama annem tatile gideceğiz deseydi umursamaz giderdim. O gösterilerin bazısı çok kötü bile geçmişti. Ayakkabımın yırtıldığı vardı, heyecanım ağlamaya dönmüştü. Çocuk psikolojisi öyle 5 dakikalık gösteri ile hemen bozulan bişey değil arkadaşlar, küçükken yaşadığımız ne travmaları atlattık, abartmayın sanki kadın kızının çocukluğunu çalmış gibi davranmanız çok ilginç. Bir de ablan kızı için gelmiyor sen neden gidiyosun bla blalı konuşmalar.
Ben olsam kesinlikle o tatilimi eğer ki kızımın için de güzel olacağına eminsem ablamla geçirirdim, 5 dakikalık bir mutluluk için çocuk 1 haftalık kuzenleri ile olan eğlenceli bir tatili heba edecek. Bence o 5 dakikayı yıllar sonra unutacak ama 1 haftalık tatil hep aklında kalacak. Ayrıca bu tatile senin de ihtiyacın varsa bence gidin.
Bizler çocukken bazı travmaları atlatmış olsaydık,çocuk psikolojisini anlamış olsaydık,bugün başka insanların kendi açılarından baktıkları fikirlerini BLA BLA BLA diye önemsizleştirip,kendi bildiğim doğru inanışını yapmazdık.
Çocuk psikolojisi çok ama çok önemli.Kimse hiçbirşeyi eskiyle kıyaslamamalı.Teknoloji,çağ,bakış açıları,beklentiler,hiçbirşey eskisi gibi değilken,kendi yetişme tarzımızı örnek göstermemeliyiz.Müsamere altı üstü 5 dakikalık bir haz değildir.Eğer bu bakış açısıyla bakarsak kuzenlerini ömür boyu görecek,ama 6 yaşında bir daha olmayacak.
Her insan uzakta,gurbette akrabasını zaten senede bir kez görüyor.
Sizin fikrinize saygı duyarım ama başkalarının fikrine BLA BLA BLA demediğiniz sürece.
Yahu bla bla demek İngilizce de vs vs demek, birçok benzeri yorum olduğu için cümleleri tekrarlamak yerine kestim, vs vs demek hakaret mi siz de? Çok ilginç bir yaklaşım :) :)
Ben eskiyle kıyası anne-kız diyaloğu olarak yaptım, paylaşım ve anne ve kızın öncelik sırası olarak yaptım, teknoloji ile alakalı durum nedir? Teknoloji çıkınca 20 yıl önceki anne-kız tercihleri, kuzen ve tatil planları, çocuğa yaklaşım stili 20 yıl sonra değişti mi yani? Cep telefonu çıktı diye, tatil önceliğimiz, hayat önceliğimiz mi değişti? Bir alaka söylersen ona göre yorum yaparım.
Haa çocuk psikolojisinde o müsammere, o tatilden daha önemli, mutlaka müsammere olsun yoksa çocuk yıkılır ve onarılmaz bir sürece girer diye net bir bilgi mi geldi herkese onu da anlamadım. Benim bildiğim, psikoloji bile çocuğun öncelik sırası ve karakterine göre, aile yapısına göre, bla bla (pardon alınma) göre değişir.
Geçmişte çocuklar daha güçlü, daha psikolojisi kuvvetliydi. Tv ve telefon yerine sokakta oynar, ota moka ağlamaz, istediği olmayınca hayata küsmez, depresyona girmez, ufacık şeyden de mutlu olurdu.
Ben yetiştirebiliyorsam eski stil yetiştireceğim çocuğumu, uzun süre telefon, tablet almayacağım, arkadaş olmak yerine anne olacağım, daha kendi kararlarını veremeyeceği dönemde onun için doğru karar neyse ben vereceğim ve yeri gelince o buna uyacak, yeri gelince mantıklıysa isteğini seve seve yapacağım ama aman müsammere olmazsa hayatı söner yavrumun gibi endişelerim olmayacak ve onun da böyle birşeyden yıkılmasını engelleyecek kadar güçlü olmasını sağlayacağım.
Haaaa siz de teknolojik yetiştirin efendim, saygılar...
İngiliz değiliz ingiliz felsefesiyle de konuşmuyoruz.Bla bla bla nın Türkçe de ne anlamda kullanıldığınıda bilecek kadar zekası var burdaki herkesin.Zaten yazının bütünü itibariyle başkalarının fikrini küçümseme amaçlı kullandığında kabak gibi ortada.Ben şimdi,teknolojik değişimi,cep telefonu olarak algılayan bir insana,müsamaereye gitmezse yıkılır dedik olarak algılayan insana verecek cevabım yok.
Senin çocuğunu sen eski stil yetiştirirsin. Bu arada kırmızıyla boyadığım fikrine katılıyorum.Eeee eskiden kadınlar kulübü de yoktu internette.Bakalım ilerde neler çıkacak.
Ne diyorsun güzelim sen yaa,sabah sabah güldüm valla.felsefe" mecazımı gerçek anlamda felsefeye çevirip sokrates ten başlamışsın.Konuyu başka yerlere çekmenin manası yok.Senin yazdığın ve benim yazdığım ortada.Bla bla ve ingiliz felesefesiFelsefik birşeydir bla bla evet, doğru. Sokrates de hep bla bla der ve tüm insanlığı aşağılardı.
Offff ki ne offf, evet aşağıladım herkesi, yerin dibine soktum. Yani bir bla bla demek tüüüü reziller, neler demişsiniz, aaa siz ne bilirsiniz, ben bilirim hehe demek, doğru haklısın. İngiliz felsefesi böyle de birşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?