- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
İpek öğretmeniyle konuşma fırsatı bulamadım 1 haftadır ..Zaten öncesinde böyle bir girişimi olmadı birkaç kere okur gibi yaptı ama genelde anne burada ne yazıyor diye sordugunda ona cevap veriyordum o sayede tekrar ediyordu..
Üstünde durmadım ama 1 aydır ara ara birkaç şeyi heceleyerek okumaya başladıgında sadece dikatimi çekti..Birkaç kelime gösterdim kimini okudu kimini okuyamadı o süre içerisinde..
Okulda sadece harfleri yazıyorlar defterlere bir de sayıları..Yani öyle ileri derecede okumaları için eğitim vermiyorlar..Sadece harfleri ve sayıları tanıtıyorlar o kadar..Son 1 ay içerisinde ki 2 haftadır ilerletmiş durumda artık..Bu da kafama takıldı tabi.
Kızıma okulda okuyor musun dedigimde hayır anne diyor...Ama bugün öğretmeniyle konuşacagım bakalım neler diyecek..
İşte bizim baba tam tersini düşünüyor...Çocuga yaptıgı iş için motive edip takdir etmezsen yaptıgı işin önemini anlayamaz diyor..
Ona göre bu büyük bir başarı...
Sanırım çocuğa göre değişir, benim ablamda okula başlamadan öğrenmiş okumayı yazmayı. Şimdi öğretmen ama okul hayatında hep ortalama öğrenciydi. Her çocuk farklı oluyor herhalde.
belki de annen baban üstüne o yaşlarda düşseydi daha farklı olurdu. çocukta bir potansiyel vardır ama onu çıkarmak ailenin ve öğretmenin işidir.
kreşte mi öğretiyorlar yoksa babasının desteğiyle mi öğrendi? herşeyin bir vakti var ve çok erken olmuş. kaygılanmakta da haklısın. okulda yaşıtları okuma yazmayı öğrenmeye çabalarken çocuk neyle meşgul olacak ki..
güzel de çocuk vardır erken yaşta kaba motor becerileri yaşıtlarından çok öndedir. ince motor becerilerini çabuk kavrar.. öyle ya da böyle diğer çocuklardan farklılığı göze çarpar.. ilk sene mi bu anaokuluna gittiği.. öncesinde öğretmeniyle konuşunca durumu hakkında neler söylüyordu?
bir de eğitim denen şey o kadar hızlı ilerliyor ki benim kızım 3,5 yaşında kreşe gidiyor neler öğreniyor ağzım açık kalıyor..
uzay, yanardağ, terazi ve ağırlıklar. sayılar...hem yazmalı hem söylemeli.. sudoku yapıyorlar ya hayret ediyorum.
maşallah ya.. ne güzel küçük yaşta neler öğrenmiş.. benim oğlum da bir büyüse de öğretsem.. heves ettimBirde şu var..
Kızım 3.5 yasından beridir Kuran-ı kerim okuyabilmek için egitim aldı..
Orada harekeler ve harfleri birbirine çarpmayla alakalı aldığı eğitimi kendi kendine türkçe harfleri öğrenmek ve okumak için uyguladı diye düşünüyorum
maşallah ya.. ne güzel küçük yaşta neler öğrenmiş.. benim oğlum da bir büyüse de öğretsem.. heves ettim
Hatunlar öncelikle merhaba hepinize.
Başlıkta yazdığı gibi kızım 6 yaşında suan..
Kreşe gidiyor ve okumayı öğrendi..Üzerinde durmamaya gayret ediyorum ama maalesef babamıza söz dinletemiyorum..Sürekli okumasını geliştirmesi için çabalıyor...Ben ise okul vakti bu çabasının sıkılganlığa dönmesinden korkuyorum
Ben nasılsa okumayı biliyorum deyip kendisini derslerine vermemesinden korkuyorum.
Kreş öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim..Yoksa bunu gerçekten abartıyor muyum ?
Okumaya geçmeden evvel din dersi aldırıyordum kızıma arapça harfleri okuma ve ezber yapma konusunda da hiç sıkıntı yaşamamıştı..
Fakat bu daha farklı sonuçta direk okula gidecek ve ögrenmiş bir şekilde..Açıkçası endişelerim var..
Ah ögrendikleri şeylere şahit oldukça bir anne olarak gurur duyacaksın onunla..
2,5 yasında ezber yaptırıyordum ona ben kısa ayetler,dualar..
Sonrası ise 25.cüzde suan maşallah su gibi okuyabiliyor..Hatim edecek yakında :))
Sonrası ise 25.cüzde suan maşallah su gibi okuyabiliyor..Hatim edecek yakında :))
Hahaha cute yerim onu ben yaaa )) Demek sıkılmış paşaaaa !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?