Kızım okula gitmeden okumayı öğrendi..

kreşte mi öğretiyorlar yoksa babasının desteğiyle mi öğrendi? herşeyin bir vakti var ve çok erken olmuş. kaygılanmakta da haklısın. okulda yaşıtları okuma yazmayı öğrenmeye çabalarken çocuk neyle meşgul olacak ki..

Okula gitmeden ben de sağdaki soldaki yazıları okurdum hatta taklit ederdim yazma konusunda da fena değildim ama hiç problem yaşamadım, hatırlıyorum bütün ödevlerimi hemen yapardım inektim

Ama kardeşimde böyle bir önce öğrenme durum yokken çocuğa ilkokulda çok yüklendi öğretmenleri ve sıkıldı okuldan

güzel de çocuk vardır erken yaşta kaba motor becerileri yaşıtlarından çok öndedir. ince motor becerilerini çabuk kavrar.. öyle ya da böyle diğer çocuklardan farklılığı göze çarpar.. ilk sene mi bu anaokuluna gittiği.. öncesinde öğretmeniyle konuşunca durumu hakkında neler söylüyordu?
bir de eğitim denen şey o kadar hızlı ilerliyor ki benim kızım 3,5 yaşında kreşe gidiyor neler öğreniyor ağzım açık kalıyor..
uzay, yanardağ, terazi ve ağırlıklar. sayılar...hem yazmalı hem söylemeli.. sudoku yapıyorlar ya hayret ediyorum.

İşte bizim baba tam tersini düşünüyor...Çocuga yaptıgı iş için motive edip takdir etmezsen yaptıgı işin önemini anlayamaz diyor..

Ona göre bu büyük bir başarı...

Ne yazık ki gerçek dünya tam tersi, bu konuda biz pedagojik destek almadan önce çok yanlışlar yapmışız maalesef, bu tip çocuklarda anne ve babaların eğitilmesi de çok çok önem taşıyor. Sürekli evde takdir edilen ancak okul hayatında sadece gerektiğinde takdiri notla alan çocuklarda negatif etki yaratıyor bu durum. Biz bu konuda baya eğittik kendimizi ki evde bir ufak dahimiz var ona rağmen böyleyiz, abla kardeş çok güzel iletişim kuruyorlar ki geçen gün ablamız kardeşine sayıları öğretmeye çalışıyordu. Ben onun kadar rahat gösteremezdim inan bana.

Yaşadığımız ülke Türkiye, önemli olan çocuğun dahi olması değil çocuğun bu ülke standartlarına uyumlu yaşıyor olması, normal bir şekilde standart hayatına devam edebilmesi. Bu sebeple dengeyi sağlamak çok ciddi önem taşıyor.

Sanırım çocuğa göre değişir, benim ablamda okula başlamadan öğrenmiş okumayı yazmayı. Şimdi öğretmen ama okul hayatında hep ortalama öğrenciydi. Her çocuk farklı oluyor herhalde.

Sanırım çocuğa göre değişir, benim ablamda okula başlamadan öğrenmiş okumayı yazmayı. Şimdi öğretmen ama okul hayatında hep ortalama öğrenciydi. Her çocuk farklı oluyor herhalde.

belki de annen baban üstüne o yaşlarda düşseydi daha farklı olurdu. çocukta bir potansiyel vardır ama onu çıkarmak ailenin ve öğretmenin işidir.

belki de annen baban üstüne o yaşlarda düşseydi daha farklı olurdu. çocukta bir potansiyel vardır ama onu çıkarmak ailenin ve öğretmenin işidir.

O zamanlar öğretmenleri annemlere kızmış aslında neden okumayı öğrettiniz diye onlar da kötü bişey diye üstüne düşmemişler, ama zaten annemler öğretmemiş okuma yazmayı kendi kendine öğrenmiş. Ablamın sözel dersleri hep iyiydi zaten edebiyatçı oldu ama sayısalda malesef başarısız olduğundan kpssyi kazanamadı. Dersanede öğretmenlik yapıyor ve öğrencileri ve yönetim tarafından hep seviliyor. Sözeli baya iyidir. Tabi o zamanlar içindeki potansiyel ortaya çıakrılsa çok farklı olabilirdi.

Kreşte öğretmediler canım yani sadece öğrendikleri harfler ve sayılar..Ama eşim fazla abartıyor artık çocuk neredeyse heceleyerek degil hızlı hızlı okumaya başlayacak sayesinde...Kızdırıyor beni ..Öf.

3.senesi bu sene..Kızım hayal dünyası çok geniş ve kolay ezber yapabilen ve kolay unutmayan bir çocuk mesela..Öğretmeni akıllı ve kavrama kabiliyeti yüksek bir çocuk diyordu

Saçını kendi kendine örüp tokalar takabiliyor..Onu bu sene öğrendi..Eli bu tip şeylere yatkın..Aynaya bakmadan saçlarını hem düzgün bir şekilde örüp tokasıyla bağlayabiliyor..Ben bunu yapamazdım mesela o yaşlarda..

Birde şu var..

Kızım 3.5 yasından beridir Kuran-ı kerim okuyabilmek için egitim aldı..

Orada harekeler ve harfleri birbirine çarpmayla alakalı aldığı eğitimi kendi kendine türkçe harfleri öğrenmek ve okumak için uyguladı diye düşünüyorum

benim bir arkadaşım abisinin de kendisi gibi ilkokula başlamadan okumayı öğrendiğini anlatmıştı.abisi de aynı şekilde öğrenmiş,ikisi de eğitim hayatları boyunca hep derece yapmış insanlar-annesine sordum ben nası yapıosun da böyle öğretebiliyosun diye: bana gazetelerde büyük büyük yazılar var,onları kendileri merak ediyodu anne bu ne burda ne yazıo die.kendi kendilerine öğrendiler dedi
yani çocukda kapasite var ve önüne geçemiyosun bunun, kaldıki zararlı da değil gördüğünüz gibi
benim babam ilkokul öğretmeni bunu sorduğumda sınıfta çok farklı düzeylerde çocuklar oluyo, zaten zeki hevesli olan çocuk 3 ayda herşeyi kapıyo diğerleri yetişemiyo ve bu sefer onların seviyesine iniyosun- böyle yapınca da zeki olanlar sıkılıyo demişti
yani herhalükarda sizin çocuğunuzun seviyesine göre birebir eğitim olmacak ve sıkıldığı zamanlar olucak önemli olan onunla sürekli ilgilenmek takip etmek.

Ben size bir hikaye anlatmak istiyorum;

İlkokula başladım, okuma yazma biliyorum o zamanlar ki okula başladığım yaşta 5 bu arada. Tüm birinci sınıfların elma şablonları var, okumayı söken tüm çocukların elmaları kızarıyor öğretmene diyorum ki ben de okuyorum neden bizim elmalarımız beyaz, hoca kominist eşitlikten yana tüm sınıf okumayı sökecek öyle kızartırım elmaları!! Allah'ım deliriyorum sanırdım, okumayı sökemeyen tüm çocuklara press yapardık, hadi artık diye neden elmalar kızarsın diye! tüm sınıf el birliği ile okumayı sökemeyen çocukların kafasına vura vura okuma öğretmiştik :)))))

maşallah ya.. ne güzel küçük yaşta neler öğrenmiş.. benim oğlum da bir büyüse de öğretsem.. heves ettim

maşallah ya.. ne güzel küçük yaşta neler öğrenmiş.. benim oğlum da bir büyüse de öğretsem.. heves ettim

Ah ögrendikleri şeylere şahit oldukça bir anne olarak gurur duyacaksın onunla..

2,5 yasında ezber yaptırıyordum ona ben kısa ayetler,dualar..

Sonrası ise 25.cüzde suan maşallah su gibi okuyabiliyor..Hatim edecek yakında :))

Ben de okuma yazmayı 5 yaşımda öğrenmiştim. bundan 20 yıl önce ellerinde araştıracakları kaynak da pek azdı. Önce ilkokulları gezip gezip öğretmenlerle müdürlerle konuştular. Hepsi zeka testine girmemi özle eğitim veren bir yerde eğitim almamı söylüyordu. Ama annem babam bu işe pek yanaşmadı. Psikologa gittik. üstüne düşmeyin kitap okutmayın dedi. ama çocuk durmuyo ki sonuçta. Ne kadar okuma desen o hevesle gazete okuyorum her gördüğüm tabelayı okuyorum. Elimden kitapları almaları pek bir işe yaramamıştı açıkçası. Okula yazıldım 7 yaşımda ama sessiz sakin olduğum için çok sıkıldım gitmedim yapamadım. 8 yaşımda direk 2. sınıfa başladım orda da olmadı. Çok zor alıştım. Benim problemim uyumdu. Bayağı uğraştırmıştım bizimkileri ya hey gidi günler :) Ama hep başarılı oldum. okul hayatım boyunca sorun yaşamdım. Bu açıdan şanslısınız. Çok üstüne düşmeyin derim. Sosyal anlamda gelişimine daha çok önem verin. Kendini farklı hissettirmeyin.

maşallah Allah devamını da muvaffak etsin..
bizim şimdilik takkeyi takıp tespihi boynuna dolayıp namaz kılmaktan başka icraatımız yok. küçük daha.. o günleri de görsek

2,5 yaşındaki yaptığı ezber zihnini açmış olabilir.

Bence çocuğunuzun eğitimini ilerletin..1 senesini kazanmış olursunuz. Benim yeğenim 1. sınıfı atladı 2 den başladı...Aynı sizinki gibi dini eğitimle başlamıştı...

Aslında iyi bence ama uzmanlar iyi olmadığını söylüyorlar özel bir çaba harcanmaması gerektiğini savunuyorlar
zira benimde oğlum bir takım şeyleri okuyor ama daha sistematik söylemiyim şimdi Ne yalan söyliyim catur çutur okumasını isterdim 4 yaşında ama onun yerine benimkisi farklı alanda gelişiyor
Amerikaya gitmek istiyor, çok sıkılmış buralardan

Hahaha cute yerim onu ben yaaa )) Demek sıkılmış paşaaaa !

Öyle amerikayı nereden duydu onuda bilmiyorum sabah uyandık biz amerikaya gidelim dedi sıkıldı buralardan hatta bu akşam ucakla gideceğimizi düşünüyor :) neyse
okuma yazma derken b ende öyleee zor öğrendimki ana anlatamam o denli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…