- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
uzmanlar ezber yaptırmanın 2-3 ve 4 yaş grubu için yanlış olduğunu söylüyorlar.
eğlenerek, oynayarak bir şeyler görüldüğünde zaten ezberliyorlar.
3,5 yaş kuran eğitimi için erken geldi bana.
Bence hiç endişelenmeyin..Hatunlar öncelikle merhaba hepinize.
Başlıkta yazdığı gibi kızım 6 yaşında suan..
Kreşe gidiyor ve okumayı öğrendi..Üzerinde durmamaya gayret ediyorum ama maalesef babamıza söz dinletemiyorum..Sürekli okumasını geliştirmesi için çabalıyor...Ben ise okul vakti bu çabasının sıkılganlığa dönmesinden korkuyorum
Ben nasılsa okumayı biliyorum deyip kendisini derslerine vermemesinden korkuyorum.
Kreş öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim..Yoksa bunu gerçekten abartıyor muyum ?
Okumaya geçmeden evvel din dersi aldırıyordum kızıma arapça harfleri okuma ve ezber yapma konusunda da hiç sıkıntı yaşamamıştı..
Fakat bu daha farklı sonuçta direk okula gidecek ve ögrenmiş bir şekilde..Açıkçası endişelerim var..
Birinci sinif mufredati oyle agir ki, fenalik geliyo hem cocuga hem de anasina. Okumayi bilmesi avantaj bile sayilir, en azindan sadece el yazisi derdi olacak. Duz yazi yazmak cok kolay da bu el yazisi bitiriyo cocukalri. Ben bu kadar zorlanacagimi dusunsem ogretirdim, sikilmasin okulda diye hep hevesini korlettim. Ay korkunc birinci sinifin birnci donemi, yasamak lazim. Bu el yazisini marifetmis gibi zorunlu tutan buyuklerimi aniyorum burdan.
Ben de kızınız gibiydim. Üstelik benim üzerime düşen de yoktu sizin eşiniz gibi. Kendi kendime öğrenmiştim, öğrendiğim kitap da siyasetle alakalı bir kitaptı. :) Önce kitabın adını sorup oradaki harfleri öğrendim. Sonra geri kalan harfleri arada sırada bu hangi harf diye sorarak aklımda tuttum ve öğrendim. Ve bunu yaptığımda 5 yaşıma yeni basacaktım.
Beni de 1 yıl erken gönderdiler okula bu sebepten. Ama korktuğunuz benim başıma geldi çok erken bıktım. Okulda ben bunları biliyorum diye ağlıyordum. ( Zaten biri bana öte git dese ağlayan bir çocuktum.) Sürekli küstahlık yapıyordum, öğretmenimden azar yiyordum. 2. sınıftan başlatacaklardı ama onun için de çok küçüktüm. Zaten 1. sınıfa bile erken başlamıştım.
Iq'sunu ölçtürün diyen arkadaşlar olmuş. Ama etrafımda dünya kadar kendi kendine okuma-yazma öğrenen çocuk var. Ben bunun abartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendimi de göz önünde bulundurunca eminim hatta. Bana zeka testi falan yapılmadı ama üstün zekalı olduğuma inanmıyorum örneğin.
yurtdisinda cocuklar zorunlu okula 4,5 yada 5 yasinda baslarlar yas 6 olmadan yazma okuma sokmus olurlar aslina bakarsan turkiyede bu yas dune kadar 7 di bence yas 7 den once cocugun okumasi yazmasi normal birsey bide yorumlari okuyunca cogunlugu su yasda sokdum bu yasda soyleydim yazinca ben 7 yasinda yazmayi bilen azicik ama herseyi okumayan bir cocukdum kendimden korkdum biran acaba IQmu dusukdu diye kuzu ama bakdim yok yani etrafimdaki herkes beni zeki bulur ustune ustelik yas 31 oldu ben halen okula giderim bikmadan usanmadan yani ben zeki olmasamda 4 yada 5 yasinda okuyup yazamasamda zekiligin azicik kenarindan geciyorum demekkiBende sizin gibi düşünüyorum ve ve bir eğitim uzmanı ile kızım için görüştüğümde böyle çocuklara parlak çocuk deniliyor demişti.
Okuma yazmanın erken öğrenilmesi çocuğun çok aşırı zeki olduğunun bir göstergesi değil bencede, merak, heves, istek önemli. Artı yeni nesil çocukları gerçekten çok zekiler, ne verirsen anında kapacak kapasiteleri var.
Çocuk doktorumuz bize çocuklar 6 yaşına kadar ne öğrenirlerse kardır, bu yaşta öğretilenleri çok çabuk alırlar, asla unutmazlar ve karıştırmazlar demişti.
Benimde çevremde çok fazla erken yaşta okuma yazma bilen tanıdığım var mesela ablamın kızıda benim kızımdan 7 ay büyük ve oda okuma okuma yazma bilerek gitti 1. sınıfa.
Ama o kızım gibi değil, biz sorun yaşamadık ama onun öğretmeni şikayetçi oldu, mesela eve hiç ödev getirmezdi, öğretmeni fark etmiş ki ödevi verdikten sonra hemen yırtıp çöpe atıyormuş, ben nasıl olsa biliyorum diye oysaki el yazısı bilmiyordu.
Bizim öğretmenimiz ne bilirse bilsin verdiğim ödevler yapılacak çünkü ilerisi için ödev yapma alışkanlığını kazanacak diyor ve her gün mutlaka ödevlerini kontrol edip imzalıyor.
Çocukların zekasını yaradan verir, karakterini anne ve baba. Çocuklarınız sizin aynanız, siz ne verirseniz onu alırsınız..
Sevgiyle...
Seni yerim ben, muhteşem anne
Çocukları ile çocuk olan anne desekDün akşam 1,5 saat kolbastı yaptık bacaklarım ağrıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?