- 30 Aralık 2009
- 23.466
- 93.319
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Ah işte çekim beni korkutan da bu ya..
Ya sıkılırsa ?
Gördüğü her yazıyı okuma gayretinde çok hevesli,hevesini de kırmak istemiyorum..Ters teper korkum var..
Yolda yürürken yaklaşık 1 aydır sürekli panoları okuyordu zaten öyle dikkatimi çekti..
Hatunlar öncelikle merhaba hepinize.
Başlıkta yazdığı gibi kızım 6 yaşında suan..
Kreşe gidiyor ve okumayı öğrendi..Üzerinde durmamaya gayret ediyorum ama maalesef babamıza söz dinletemiyorum..Sürekli okumasını geliştirmesi için çabalıyor...Ben ise okul vakti bu çabasının sıkılganlığa dönmesinden korkuyorum
Ben nasılsa okumayı biliyorum deyip kendisini derslerine vermemesinden korkuyorum.
Kreş öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim..Yoksa bunu gerçekten abartıyor muyum ?
Okumaya geçmeden evvel din dersi aldırıyordum kızıma arapça harfleri okuma ve ezber yapma konusunda da hiç sıkıntı yaşamamıştı..
Fakat bu daha farklı sonuçta direk okula gidecek ve ögrenmiş bir şekilde..Açıkçası endişelerim var..
Hatunlar öncelikle merhaba hepinize.
Başlıkta yazdığı gibi kızım 6 yaşında suan..
Kreşe gidiyor ve okumayı öğrendi..Üzerinde durmamaya gayret ediyorum ama maalesef babamıza söz dinletemiyorum..Sürekli okumasını geliştirmesi için çabalıyor...Ben ise okul vakti bu çabasının sıkılganlığa dönmesinden korkuyorum
Ben nasılsa okumayı biliyorum deyip kendisini derslerine vermemesinden korkuyorum.
Kreş öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim..Yoksa bunu gerçekten abartıyor muyum ?
Okumaya geçmeden evvel din dersi aldırıyordum kızıma arapça harfleri okuma ve ezber yapma konusunda da hiç sıkıntı yaşamamıştı..
Fakat bu daha farklı sonuçta direk okula gidecek ve ögrenmiş bir şekilde..Açıkçası endişelerim var..
bu çok güzel kontes. maşallah diyelim.. öğretmeni bunu farketmedi mi acaba okulda?
yani onun daha önce fark etmesi gerekiyordu da sanki sizinle paylaşması gerekiyordu..bir de şeyi merak ediyorum. okumayı öğrenmeden önce çocuğun anlama, kavrama,beceri fonksiyonları dikkatini çekmedi mi?
IQ su yüksek olabilir.. üstüne düşmen lazım. Türkiye'de çok fazla okul yok üstün zekalılar için bildiğim kadarıyla ama araştırırsan çıkar bir şeyler. ondan önce zeka testi yaptırman lazım.
Kızlar hepinizi okudum teşekkür ederim..Dün eşimle zeka testini konuştuk yaptıracagız..
Ona bu sayfada yazdıklarınızı okuyacagım..Çünkü bu durumla fena gurur duyar halde..Aferin kızıma deyip olayı abartıyor..Bense abartıyorsun artık dediğimde ne var bunda deyip sözümü dinlemiyor..
Bize konulan ilk kural abartı yok! "harikasın, muhteşemsin, işte bu!" gibi şaşalı kelimler yok, ileride çocuk iyi bir şey yaptığında gördüğü takdir ona yetmeyecektir dediler. Bu sebeple asla abartılı cümleler kurmuyoruz, sonuçta evde bir de kardeş var, onun da etkilenebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?