- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.330
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
Merhaba arkadaslar deminden beri konulari okuyorum benim de hemen-hemen sizinle ayni sorunlarim var ama en kotusu de 18 aylik kizim oyuncaklariyla oynamiyo.en fazla 5 dakika oynar sonra birakip yine benim yanima geliyo ara sira ben de oynuyorum ama hep oynayamam ki.yeni oyuncaklar aliyoruz ama sadece bi kac dakika ilgisini cekiyo sonra yere atip gidiyo.kizima oyuncaklariyla oynamayi nasil sevdire bilirim?umarim aranizda bana yardimci olacak biri vardir
tatlım kızın daha 18 aylık yani bir bebek bu çok normal odaklanma süresiyle ilgili demekki en fazla 5 dk odaklanabiliyor yani aslıda ona oynama değilde farklı birşeyi keşfetme diyelim sonrasında keşfettikten sonrada ilgisi geçiyor
bebekler canlı ve cansızı ayıramazlar yani köpeği oyuncak zannaeder oyuncak arabasını canlı zanneder dolayısıyla o zaten oyuncağın oyuncak olduğunu bile algılamıyorki
mesela okulda dersler 40 dakka olmasının sebebide çocukların odaklanma süreleriyle ilgili olmasındandır 40 dakkadan daha fazla çocuk istesede derse kendini veremez
gerçi o 40 dakkada yaşa v göre odaklanma algılamaların süresine göre öğretmence bölünerek ders anlatılır
canım ayrıca kızının bşr oyuncakla uzun süre oynamaması keşfettikten sonra onu bırakması kızının çok zeki olduğunu gösteriyor bir bebek bir oyuncakla uzun süre oynamamalıdır
oyle mi diyosun ablacim?ne biliyim hic bi sey ilgisini cekmiyo sadece tv deki muzikleri seviyo cadievde hep beni gordugunden midir nedir hep benle zaman gecirmek istiyo.ama ben de yoruluyorum
tatlım öyle tabi canım ben bubları sana söylerken biz uzman gibi söylüyorum ben sınıf öğretmenliğinden de mezunum ayırca felsefe mezunuyum azcık ucundanda pskolojidende anlıyorum ayrıca 6 sene otistiklerdede çalıştımbunu dışında bir çocuk büyüttüm birçok arkadaşımında bebeği seninki gibi
senin kız çok akıllı çokta zeki ne yapsın senden başka onu bu kadar çok seven düşünen yok oda seni kullanıyor seni örnek alıyor zaten bebekler çevresindekileri örnek alarak davranış geliştirirler
bebekler kime oynayacaklarını bilirler kimin onları sevdiğinide bilirler
bak bu sozlerden sonra daha da cok sevdim cadiyiuyansa da oynasak cok tesekkur ederim ablacim guzel fikirlerin icin
bişe değil tatlım kızını benim yerimede mıncıkla canım bebek sevmek istiyor benim oğlan bana kendini sevdirmiyor artıkbende bunla ilgili konu açmayı planlıyorum
ikincisini yaparsin sen de nolcak
canım cok n ormal benım olguma 1 ve 2 yasında aldıgım oyuncaklarla sımdı 4 yasında oynuyor donem donem..
elıne kagıt ver cızsın ...plastık tabak canakları sevıyorlar..
kolaymı ama bende istiyorum hayırlısıysa olsun
kolay ablacim kolay ben anlatmistim bizim topikte
Benim kızım da 18 aylık oyuncaklar ile oynaması 5 dakika sürüyor çabuk sıkılıyor. Kitapları seviyor kitap okurken sıkılmıyor. İnternetten araştırabilirsin aktiviteler yapabilirsiniz beraber. Biz yapıyoruz inan aktivitede en az yarım saat sıkılmadan oynuyor beraber oynuyoruz. Mesela oyun hamurlarını yumurta kadar toplar yapıyoruz üzerlerine kürdan batırıyoruz birinden alıp diğerine batırıyoruz seviyor bunu. Yere bez seriyorum tepsiye bulgur koyuyorum kaşık kap veriyorum onun içine doldur boşalt yapıyor bunu da çok seviyor. Resim yapıyoruz. Parmak boyası yapıyoruz:)
evet plastik tabak canak hic aklima gelmemisti tesekkurler
aslında bebeklere alınacak en iyi oyuncaklar plastik dışında çabuk yıkanacak oyuncaklar mesala beni oğlan kavonoz kapaklarıyla oynardı hiç unutmam kerdeşimde çaydanlıkla oynardı diğer oyuncaklarına pas vermezdi annemde mecbur eve yedek çaydanlık almıştı bizim oğlan dayısına çekmiş
ay ben korkarim bizim kiz ne bulsa yerbulguru falan yutar boyayi yalar oyun hamurunu koparip yer. yapar valla
Sizde kızınız ile birlikte oynıycaksınız gözetiminiz altında olucak. Hem el kaslarının gelişmes için önemli
ya bizim kiz oyuncak disinda her seyle oynuyo makyaj malzemelerine pek duskun anasi gibi kokos olucak belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?