kızım ve arkadaşları..

e_ve_e

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
423
296
103
kızlar günaydın...dün akşamdan beri üzgünüm çok mu abarttım bilmiyorum ama...kızım 6 yaşında anaokuluna gidiyor çok sakin akıllı duygusal bi çocuk..bi sitede oturuyoruz ve sitemizde çok fena çocuklar var bunlar kızımı dışlıyorlar..kızım 3 yaşındayken herşeye ağlayan bir çocuktu ve onlarla hiç oynamazdı geçen senelerde ben oyun çadırını bahçeye kurarak oyuncaklarını bahçeye götürerek aralarına soktum..ama bu sene yine dışlıyorlar yavrumu..sitedeki bi kızla aynı sınıfta ve çok iyi anlaşıyorlar ama diğer kızlardan birisi bu çocuğa bnm kızımla oynarsa onunlada küseceklerini söylemişler ve dün o çocukta arada kaldı ve onlarla oynadı..kızım uzaktan onlara bakarak geçirdi zamanını..eve geldiğimizdede sınıftaki arkadaşına neler söyleyeceğine dair odasında konuşuyordu..çok üzüldü ve kırıldı..özgüveninide kırıyorlar yavrumun çok moralim bozuk...ne yapabilirim onun için bu durum başına gelen varmı??

Cok duygulandim gerçekten demekki annelerimiz bizi boyle dusunuyor belli etmesede

Oluyor böyle şeyler ..Çok müdahele etmeyin bence .Hayatla mücadelesi başlıyor onun artık okula başladığı zaman da bu ve bunun gibi problemleriyle kendi başa çıkması lazım.İzleyin ama müdahele etmeyim .Kendi başa çıksın

yok müdahale etmedim zaten ama çok üzüldüm...ve özgüveni kırılır diye panikledim açıkcası önceki senelerinde bu tarz şeyler yaşadığında dışarı çıkmak istemiyordu yine öyle olursa diye korkuorum

Özgüveninin kırılacağını düşünmeyin.Daha bir çok arkadaşı olacak.Kimileriyle anlaşacak kimilerini o istemeyecek kimileri de onu.Bunlar normal.Hele üzüldüğünüzü ona hiç belli etmeyin .Benim de okula giden bir kızım var.Geçen sene hiç anlaşamadığı çocuklarla şimdi çok iyi anlaşıyor.Böyle böyle hayatı öğrenecek.

Böyle böyle toplumda değer görmenin nasıl bir şey olduğunu çözecek.....yiğenim dediğiniz yaşlarda ,fazlasıyla konuşkan olduğu için, biraz da kaprisli, çok dışlandı arkadaşları arasında....Sonra çözümü eve gelip onlara elma,su yada benzer şeyler alıp götürmekte buldu,daha sonra bunun da işe yaramadığını gördüsanırım sonrasında artık ne istenildiğini anladığından olsa gerek uyum sağlamaya başladı....Sakın bu ortamdan uzaklaştırmayın ve uzaktan izleyin aşama aşama söylediklerimide yaşarsınız bence...Ama bakın sonra mutlaka birbirlerine adapte olabiliyorlar....Ne kadan hoş bir annesiniz

kıyamam kuzum yaa..çocuklar çok acımasız malesef...siz inin yanına beraber oynayın..yada başka bir yere parka götürün..
veya çocuklara kek falan yapıp yanınıza çağırın böylelikle bir arada olmalarını belkide kaynşmalarını sağlayabilirsin..

dışlamaları için bir sebep olmuş olmalı değil mi? sakin sessiz veya duygusal diye değildir.bence önce onu öğrenmeye çalışın..
oğlum da aynı yaşta bu arada..

Yerim onu ben
İnşallah kendisi kavrar çözümler bu durumu, Allah insaflı çocuklarla karşılaştırsın onlarda şimdiden tohumlarını belli ediyor
Ben hep yiğenlerime ayrımcılık yapmanın ne kadar kötü birşey olduğunu söylüyorum, alay etmenin kötü birşey olduğunu anlatıyorum. Ama kimi aileler bu konuda çok duyarsız
Dostlarınızın çocukalrı varsa onları ağırlayın beraber parka götürün ara ara ya da kuzenleri yiğenleri varsa

kızım 6 yaşında anaokuluna gidiyor çok sakin akıllı duygusal bi çocuk..bi sitede oturuyoruz ve sitemizde çok fena çocuklar var bunlar kızımı dışlıyorlar.

olaya bi de karşı taraftan bakmak lazım. sıkıntıları ne ki dışlıyolar acaba? üzüldüm ben de kızınıza ama o yaşlarda normaldir bence.

Hiç bişey yapmayın kendinin çözmesini bekleyin. Kendi kızınıza sakin,akıllı,uslu deyip oynamayan çocuklara fena yakıştırması yaptığınıza göre çok objektif olamıyorsunuz.

Dışlanmasının mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum.Sessiz sakin duygusal diye olduğunu pek sanmıyorum.Müdahale etmeden sadece gözlemleyerek sorunun ne olduğunu anlayabilirsiniz zamanla.Bide bazı dönemlerde olur böyle şeyler üzülmeyin çocuk daha onlar:)

bu konularda anneler biraz daha fevri davranabiliyorlar, çocuğum üzülüyor diyerek.
babalar biraz daha orta yol bulucu olabiliyorlar (en azından bizde öyle),

ben bu gibi durumlarda eşimi devreye sokuyorum, o daha güzel ara yapıyor çocuklar arasında.
ama kız çocukları için eşiniz nasıl bir ortak aktivite bulabilir, bilemedim...

Hepsi bir arada oynayamıyor bunu kabul etmek lazım

Oğluma bir ara bir gruptakiler sen yavaş bisiklete biniyorsun dediler ki oğlum 4 onlar 8-9 yalında idi o da onlarla muhatap olmuyor ama 11-12 yaşındaki Abi'lerle arası iyi

Ya da mesela bizim sitede bir grup akraba çocuk var ve birlikte çok da yaramazlar oyun Parkı'nın tepesine çıkıp aşağıdaki çocuklara kum atıyorlar

Onlar var gitmem diyor mesela ama kendi arkadaşlarına gidiyor ya da mızmız çığlık atan en ufak şeyde ağlayıp annesine giden kişilerden kaçıyor

Sarılan öpenden de hoşlanmıyor

kızlar onunla evlenmek istiyor bu nedenle kızdı ve akşam eve gitti ben aşağıda iken mesela bugün onlarla oynar mı akşam bakacağız artık

Sizin kızınızı neden istemediklerini bulun

Maddi olarak farklı mı süslü mü oyuncakları farklı mı sizin tutumunuz onların annesinden farklı mı vs vs

Hiç bişey yapmayın kendinin çözmesini bekleyin. Kendi kızınıza sakin,akıllı,uslu deyip oynamayan çocuklara fena yakıştırması yaptığınıza göre çok objektif olamıyorsunuz.
bir çocuğun başka bir çocuğa onunla oynarsan küserim deyip herkezi kendisine çekmesini fenalık olarak algılıyorum ne yapabilirim ayrıca çocuğumun üzülmesi dışında başka şeyleri düşünemiyorum

O çocukların annelerini tanıyor musunuz?
Eğer tanıyorsanız onlara sorun "çocuklar böyle davranıyorlar ama sebebi nedir acaba" diye
Duyarlı bir annenin bunu göz ardı edeceğini sanmıyorum.

Bahsettiğiniz çocuklar da 5-7 yaş aralığında sonuçta. tabi herkes objektif olma yeteneğini sahip olamaz o yüzden karışmayın kendileri halletsin diyorum. Belki bi kek meyve suyu günü yapabilirsin

aklima ne geldi arkadaslarini eve davet etseniz kek kurabiye yapsaniz severlet cocuklar oyle seyi kaynasirlar hem anneleride gelebilir.ya cocukken bende dislanirdim bazen dislardim oluyor boyle seyler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…