kızım ve çenesi:(

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
4 yasindaki bir cocuk tabiki konusur sarki soyler soru sorar hikaye okur boş konusur bazen tuhaf sesler cikarir...tamam.buraya kadar normal ama benim kizim.bunlarin 3 katini yapiyor..suan saat 01.11 naptimsa uyutamadim okadar konusuyorki isik kapali hikayelrr okudum.ninniler soledim yok sadece konusuuyor ..gunduz de oyle...tv izlerken de konusuyor..resim.cizerkende wc de banyoda bir dk sessiz durup bi oyuna daldigini bilmem.oyuna dalsada mutlaka.kendi kendine vidi vidi konusuyor..hergun basim agriyor sus demeek istemiyorum biraz konusmaya ara verelim diyorum..bazen kendisi rahatsiz oluyor of agzim agridi diyor ..resmen konusmaktan agzi agriyor....ve gorumcemle kaynanamda inanilmaz cok konusur..hatta gorumcemde agzim.agridi ay falan der cok konusmaktan hava yutuyomus sancilaniyomus kenndi dedi gecen doktor ole demis ona...hele kaynanam ..yalan yok.cok kınadim...o konusurken allahim nolur sussun diye dua ettimi bilirim..asla.karsi tarafi dinlemeden konusan insanlar var ya iste öyleler...ve malesefki kizim da onlara cekti...en istemedigim huyu aldi sonunda...kizimin çenesinden kimseyle gorusmek istemiyorum bazen...aileme bile.gitmek istemiyorum..o der az sus o der uyucam sus..kuzeni uyur ..bebek uyudu sus ..nasil.susturayim ki ben bu coccugu..evden biyere gidesim gelmiyor buyuzden..ama bende de kafa kalmadi...4 yasini subatta dolduruyor ve 5 yasa gelmeden devlet anasinifina vermeyi dusuunuyorum..5 yas da da gidicrk.mecburi ..vermesem mi diyorum yada 2 sene ust uste anasinifiina gitse iyi mi olur.kotu mu onu da bilmiyorum..ama belki eneerjisini atar ..belki evde sıkıliyor ceneye vuruuor diyorum...suan uyudu ve evde guzel bo sessizlik.olustu ama azsora uyku da da konusmaya baslicak

Dun misafir kız çocuğu geldi eve, üç buçuk yaşlarında . Bir saniye bile susmadi
Sussun diye Rusça Maşa ile Kocaayi açtım,
Ekranı Youtube'e bağladığını gibi başladı
(Ekran henüz açılmadı,açılmak üzere)
Abla bitti mi? Bitti mi abla? Masa bitti mi abla? Bu kadar mı? Hemen bitti mi abla?
Bahsettiğim süre bir dakika bile degil
Sonra çizgi filmi izledi, dili algılayamadi heralde, herkesin dediğini tekrar etti falan, tüm çizgi filmde masa ne diyorsa aynısını masanın yeni cümlesi
gelene kadar tekrar etti!
Sonra kapattım yine basladi: bitti mi abla? Bitti mi? Ablaaaa! Bitti mi? Masa bitti mi abla?
Bir ara beni zorla ayağa kaldırdı, bişi gösterecek sandım kalktım, abla gel abl gel diye başka odaya cagirdi, gittim.
Öylesine çağırmış. Odada salak gibi ayakta dikildik:))
Annesi de bıkmış heralde hiç ilgilenmedi... Hayattan soğuttu çocuk beni
'Bir de susar mısın biraz!' Dediğimde 'tamam abla' demişti, çok da tatlı sıpa ama insan bir saniye susmaz mi yaaa
Size Allah sabır versin

Kızım 3 yıldır kreşe gidiyor ,artık anaokuluna geçti .. üç yıl oni zorlamadı aksine çok şeyler kattı ..Anne kız çok sosyaldik , evde de bir takım aktiviteler yapıyorduk ama olmuyor ,yetmiyor ,destek şart ..bide konuşsun nolcak ..benim küçük kızım da çok konuşuyor . Üstelik konuşmayı da bilmiyor ,çat pat birşeyler söylüyor .akşama kadar , anne o ne ,anne bu ne , onu duymazsam arka arkaya anneeeee , ne ne bu ne , neee anne ,bu neEe :) bide ben psikolojik tedavi görüyorum düşün ..az sabret ,çok ileri boyuttaysa ve gerçekten problem olduğunu düşünüyorsan pedagog yardımı al ..

Ben de oyleymisim artik annem cildirma kivamina gelirmis surekli konusur soru sorarmisim anlatınca sevimli geliyor ama su an kuzenim oyle herkes "Sana cekmis." diyor ama o kadar zor ki tukendigimi hissediyorum ben de bazen yalvariyorum "Iki dk sus ne olur." diye susuyor hemen ardindan "2 dk doldu mu?", "2 dk ne zaman dolacak?", "2 dk dolunca hemen konusayim mi?" falan diyor deliriyorum.
Allah size sabir versin.

Yaa okurken kahkaha attim resmen :) sizi cok iyi anliyorum ayni formattan bnde de mevcut su an benim tombiş kizim da 4 yasini ocakta doldurucak surekli konusur yolda yururken amcalar teyzeler gulerler durdurup severler bicir bicir :) ama ben alistim konusmasina hatta artik o konusurken gulme krizine giriyorum bazen oyle cok konusuyor ki gulmemek icten degil

valla bende 1 2 3 tippp oyunu oynatiyorum sevmiyo bu oyunu oynamam diyo ee susacak 3 sn aman ondan korkuyo

benimki anormal.derecede konusuuo canim anlatilmaz yasanir:)

pedagog nasil.bi tedavi uygular acaba gerek gorurse merak ettim..keske kaynanam ve gorumcemde gideydi psikologa falan

Cok sevimli bi dert
Ama şu bir gercek ki insan kınadıgı sey basına gelmeden olmezmiş sizinkide o hesap olmus

Allah a şükür duyuyor ve konusuyor boyle dusunup biraz rahatla
Tabiki zordur insanın sukunete de ihtiyacı olur ama anne olmak boyle birsey işte

tabiki cnm.sukur ayri konu zaten o basli basina sukur sebebide dedigin gibi bazen sessizlige ihtiYcim oluyor ...hamileylen kinamistim ustelik her dk nefret etmistim.ikisinin cenesinden..ve aynisi yetisiyor suan

İmkanınız varsa, bir kursa verip hobi edindirin.esasen beş yaş tam öğrenme yaşı ama o yaştaki çocuklara ne kursları var bilmiyorum, yüzme, enstrüman, bale, jimnastik Vs. Evde Yorucu olmayan, evcilik gibi biraz küçük işler yaptırın, şirin bir toz bezi hadi şu tozu al, yada bardakları sen getir. Yani onu zihinsel bedensel meşgul eden Bir aktivitenin içinde olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…