kızım ve çenesi:(

Canım şimdiki zamanın çocukları öyle sanırım. Konuşmaları çok güzel bişey ama dediğin gibi insanda kafa kalmıyor . Akşam 9 dan sonra bi sessizlik sakinlik istiyor insan. Benim kızımında maşallahı var. Biz uyuyana kadar oyun ister konuşur . Konuşmaktan yemeğini yiyemez doğru dürüst, uyumak istemez . Ben anaokuluna verdim. Şu an hem o rahat hem de ben. Hak veriyorum aslında çünkü kardeşi yok kimle konuşacak , olsa onla oynar yorulur.anneye babaya atıyor enerjisini. Anaokulunu düşünmelisin bence..

Uykuda damı konuşcak :)))) oy oy benim patronun oğluda öyleydi küçükken smdi büyüdü okula başladı düzeldi konuşuyor ama eskisi kadar değil. Eskiden ofise geldiğinde akşam gidene kadar çocuk nefes almazdı konuşmaktan ama 7 yaşlarında falan duzeliyolar merak etmeyin :)))))

çok zor ya.
offf.
tabi okula ver hatta pedagoga gidin hiç değilse boş konuşmasını engelleyebilirseniz...

pedagog nasil.bi tedavi uygular acaba gerek gorurse merak ettim..keske kaynanam ve gorumcemde gideydi psikologa falan
Oyun terapisi falan yapabilir ,bilemem ,uzman değilim fakat büyük bir problem olmadığı için ilaç kullanımına ihtiyaç duyulmaz sanki ..psikolog arkadaşlar daha iyi yardımcı olur sana ..

görümcenin kendi kararı .. rahatsız eden davranışları varsa uyarabilirsin ..

valla bende 1 2 3 tippp oyunu oynatiyorum sevmiyo bu oyunu oynamam diyo ee susacak 3 sn aman ondan korkuyo
Bnm kardeşim aynı kızıyoruz artık sus diye , bıdı bıdı gene cevap veriyor .
Bir dk dolmadan gene başlıyor birde 12 yaşında küsmüyor da çok zor Allah kolaylık versin.

Keşke benim kizimda konuşsa surekli akışkan bir şekilde
işte insanoğlu hiçbişeyden tatmin olamıyor.Benim kızım da sürekli konuşunca bir arkadaşımın konuşamayan kızı aklıma geliyor.Fakat benim ikizlerimin ikisi de aynı anda konuşup susmak bilmiyorlar.Bazen bi ona bi diğerine cevap verirken yoruluyorum ama asla şikayet etmiiyorum.Her çocuk bir değildir sizin kide en kısa zamanda konuşacaktır inşallah

İlk kez duydum yahu konuşmaktan çenesi ağrıyor demek bence yine de bi doktora götürün bu kadar aşırı konuşması sorun bence yahu..

Küçükken hiç susmayan herşeye karışan ben büyüdükçe konuşmaz oldum.

Okula başlayınca azalır bence. Arkadaşlarıyla birşeyler paylaşır. Enerjisini atar. Ama şu var ki gerçekten kınamamak ayıplamamak lazim aynen geliyor başa. :)

babaannesine veya halasına çektiği için değil, henüz çocuk olduğu için konuşuyor.
büyüyünce onlar gibi olacağına inandırmayın kendinizi lütfen.

Kardeşimin kızını anlatmışsınız sanki,o da böyle:) kafa götürmüyor bazen,soracak anlatacak o kadar çok şeyi var ki anlatamam...Ama biz halalara çekmemiş annesinin küçük kopyası:)şu an ilkokul 3. sınıfta hiçbir şey değişmedi:)

benım gorumcm ve kvalıdem de yataktan kalkınca sabah konusmaya baslarlar , taaa ki gece uyuyana kadar
abartmıyorum sustukları bir dakikaları yok gun içinde
benım cocugum yok ama en buyuk korkum daha sımdıden cocugumun onlara benzemesı bu konuda

suanda sizi o kadar ıyı anlıyorum ki
ama yapacak bırseyınız yok
yavrunuz da konusmayı seven bır birey olacak demek ki.

kinama cnm.mutlaka basina gelir

Benim 6 yaşında olan oğlum da böyle aynı sürekli konuşuyor oyun oynarken bir şey izlerken ve uyurken.Bir de derler ki kız çocukları daha fazla konuşur o zaman benim çocuğum niye susmuyor acaba, anaokuluna da gidiyor halbuki sürekli bir söylenme modunda bıdı bıdı :)Neyse ki okulda bu dozda değil herşeye bir cevabı olsa da genelde mantıklı konuştuğu için rahatsız olmuyorlar ama evde mantık falan kalmıyor :)Bakalım daha ne kadar böyle konuşmaya devam edecek,düşünsenize büyüdüğü zamanda böyle konuşup sürekli dır dır eden bir adam oluyormuş amannnn

kinama cnm.mutlaka basina gelir
hım bu arada
küçükken ben de çok konusurmusum
annem anlatır
hiç susmak bilmez mişim
ama ılkokula baslayınca normal konusan bır ınsan halıne gelmısım
belkı sizin cocugunuz da sadece kucuk oldugu için cok konuusyordur
ileride azalabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…