• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım ve erkek arkadaşı

derya__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2008
198
0
116
Antalya
ah kızlar babasız çocuk büyütmek ne kadar zor bilseniz. :( biri 18 biri 19 yaşında iki evladım var. kızımla da oğlumla da başım dertte ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum.

kızımın erkek arkadaşıyla fazla "yakınlaştığını" düşünüyorum ama bunu ona sorarsam kırılabilir. ne yapsam. bana akıl verin lütfen.

Ablacım kızın kardeşim yaşında bu dönemleri biraz zor geçer ben de erkek kardeşimle bir abla olarak çok konuştum ama bu yaşlarda pek söz dinlemiyor hele anne babayı....
İnşallah tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlar seninle.
Allah yarımcın olsunnnn

gerçekten işiniz zor...
ama çocuklarınızla arkadaş gibi olmanız şart...
kızınızın çok hassas yaşı,eğer o, sizin onu
koruma amaçlı konuşmanızdan kırılacaksa,bırakın kırılsın...
ileride dövünüp ağlayacağınıza,şimdiden önlemini almanız şart diye düşünüyorum...
ağırlığınızı koymalısınız...
babasız olmanın,onlara rahat,her istediğini yapma imkanı vermemeli...
tabiki sıkın demiyorum ama arkadaşca yaklaşırsanız,
sizden gizli birşey yapmalarını belki biraz olsun önlemiş olursunuz...
sevgiler...

ben hep arkadaşları gibi oldum zaten tek başıma onlara hem anne hem baba oldum. kadın başıma ayda bir alıp pikniğe bile götürürüm onları ama.. of bu kız öldürcek beni.

kızınızla oturup doğruyu,yanlışı anlatmalısınız..
tabiki erkek arkadaşı olacak ama
ilişkisinde aşmaması gereken sınırları,kibarca,
onu kırmadan,anlayabileceği tarzda anlatmalısınız...
bazı değerlerin bizler için ne kadar önemli olduğunu anlatmalısınız....
kendisini her anlamda korumayı öğretmelisiniz...
sizden habersiz hiçbirşey yapmamalı,
bütün sırlarını sizlerle paylaşmalı,bunları anlatmalısınız...
erkek arkadaşıyla ne zaman buluşuyor,nerelere gidiyor
hepsini bilmelisiniz...
gerekirse takip etmelisiniz...
dediğim gibi kızını dövmeyen,dizi döver misali
tatlı sert olmak zorundayız...
sevgiler...

Kız evlat yetiştirmek gerçekten çok zor.Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Umarım kızınız aklı başında mantıklı olgun bir kızdır.Siz ne kadar konuşursanız konuşun bu birazda insanın içinde olmalı..Benim de 22 yaşında bir kızkardeşim var.18 yaşlarındayken bir erkek ark.vardı.Ne kadar konuşsak kar etmedi.4 kızız annem ark.gibi babam yine öyle.Bize tamam diyordu yine görüşüyordu bir bakıyoduk bizim kız kaşla göz arasında kaybolmuş çocuk geliyodu mah.de falan konuşuyorlardı.Şiddet falan kar etmedi.En sonunda ablam onu kömürlüğe kilitledi.kömürlüğün camını kırdı yine gitti görüşmeye..Ne zaman ki kendi haline bıraktık boşverdi oda sonra bıraktı görüşmeyi..Maşallah şimdi pek oturaklı bir kız oldu.o günleri hatırlatınca nasıl yapmışım diyor.İnşallah sizin kızınızda işe yarar konuşmak..

gerçekten sıkıntı verici bir durum
ama kesinlikle usulünce ürkütmeden konuşmanız ve uyarmanız gerektiğini düşünüyorum
evet sizi arkadası kadar yakın görmeli
ama dahada önemlisi
siz onun annesisiniz
her yaptığını onaylamak zorunda değilsiniz

ay ne şiddeti olur mu öyle şey. hayvan mı bu? konuşmam lazım ama ne dicem bilmiyorum ki.

kızın çekmecesinde benim bile bu yaşta giymeyeceğim çamaşırlar var. gece saat 3lere kadar msn başından kalkmıyor. ha eve gelip gitme saatleri normal ama var bişey hissediyorum.

ah kızlar babasız çocuk büyütmek ne kadar zor bilseniz. :( biri 18 biri 19 yaşında iki evladım var. kızımla da oğlumla da başım dertte ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum.

kızımın erkek arkadaşıyla fazla "yakınlaştığını" düşünüyorum ama bunu ona sorarsam kırılabilir. ne yapsam. bana akıl verin lütfen.

çok fazla yakınlaştığını nasl sezinledinz ablacım?
böyle bişeyi size çok açık bi şekilde belli ettiğine göre demek ki gerçktn fazla yaknlaşma olmuş...
benden bi iki yaş küçük kızınız.gerçekten çok zor bi dönem kızlar için hele ki şu yaşlarda.
babasınn olmamsı rahat davranması anlamına gelmedgini kibarca söyleyin,biraz erkek arkadaşına karşı ola davranşlarında daha dikkatli olmasını,bunu onun iyiliği için oldugunu ve arkadşca bi sorunu olduğunda gelip size anlatmasını isteyin bence....
direk konuya yakınlaşmasına karşı oldugunuzu söyleyerek grmeyin.ufaktan ufaktan belli edin önce....
dikkatli olmalısınz hassa konu bence...

erkek arkadaşıyla ne zmn buluşuyorlar ve nerelerde vakit geçiriyorlar bu da çok önemli.sizinle paylşmalı bunu...
ben anneme erkek arkadaşmla buluşcagm zamn söylerim hep...
gece 3 ler demşsnz msn de flan.okula gtme durumu ne peki merak ettim??

allah yardımcın olsun canım.eminim çok zor hayat senin için.ama bir uzmandan yardım alsan.kızını da karşına alıp kırmadan söylesen.biraz otoriter olmak gerekiyor sanırım hele ki yalnız büyütüyorsan biraz otorite koymak gerekir diye düşünüyorum bu benim düşüncem.ama şuara tam çağları benim de kardeşim var 18 yaşında.ben bile öyle zorlanıyorum ki uzakta olduğum halde onlardan.

Ablacim allah kolaylik versin öncelikle...zordur tabiki tek basina cocuk büyütmek....

Benim iki tane kizim var ama daha cok yolun basinyadim...simdi kücükler ilerde nasil olacak allah kerim...:delphin:

Su varki, ben bir Annenin cocuklarinla arkadas gibi olmasi taraftari degilim....ben Annesiyim beni arkadasi gibi görmesini istemem sahsen...tabiki sevgimi gösteririm kac yasinda olursa olsun...lakin bir yerde belirli bir otorite koymak gerek kanimca...helede tek basina büyütügmüz vakit...:kahve:

Seninkiler cocukluktan coktan cikmis....belirli seyleri kendileri düsünmeli...bence karsina al ve ciddi ciddi konus...herseyin farkinda oldugnu söyle...endiselerini acik acik anlat kizina....hatta basina gelebilecekleride...:delphin:

Umarim cözersiniz....allah yardimciniz olsun.:teselli:

canım okulu geçen sene bitti bu sene tekrar sınavlara hazırlanıyor. kızıma güvenim tam aslında ama yoksa tamdı mı desem :( yaa dediğim gibi kız artık kadın gibi giyiniyor özellikle iç giyiminde. benim aklıma da "bunu birine beğendirmek için giyiyor" die gelior tabii.

Ablacim allah kolaylik versin öncelikle...zordur tabiki tek basina cocuk büyütmek....

Benim iki tane kizim var ama daha cok yolun basinyadim...simdi kücükler ilerde nasil olacak allah kerim...:delphin:

Su varki, ben bir Annenin cocuklarinla arkadas gibi olmasi taraftari degilim....ben Annesiyim beni arkadasi gibi görmesini istemem sahsen...tabiki sevgimi gösteririm kac yasinda olursa olsun...lakin bir yerde belirli bir otorite koymak gerek kanimca...helede tek basina büyütügmüz vakit...:kahve:

Seninkiler cocukluktan coktan cikmis....belirli seyleri kendileri düsünmeli...bence karsina al ve ciddi ciddi konus...herseyin farkinda oldugnu söyle...endiselerini acik acik anlat kizina....hatta basina gelebilecekleride...:delphin:

Umarim cözersiniz....allah yardimciniz olsun.:teselli:

aynen katılyorum bu devirde çocuk büyütmek çok allahım yardım etsinn...:CADIARZU

ablacım bunun farkına varıyosan konuşmalısın bence....şimdi kırılsada zamanı gelince sana hak verecek...benimde etrafımda babasız kızlar var ..kızları biriyle gorseler...'başında baba yok istediğini yapıyo ''diye laf ediyolar...allah yardımcın olsun...

arkadaş gibi olmak;
bir çocuk için olması gerekendir bence...
arkadaş olmak,çocukla dertleşmektir,gülüp oynamaktır,
sorunu olduğunda,korkmadan,çekinmeden anlatmasıdır...
çocuğuyla arkadaş olan anne babanın,otoritesi yokmu yani...
ergenlikte olan bir çocuğa yaklaşım çok önemli arkadaşım...
siz ne kadar arkadaşça,sevgiyle yaklaşırsanız ,
sorunu o kadar kolay çözersiniz...
ama çocukta sadece otoriteyle hiçbir şey çözümlenemez...
fazla sıkmak derken bunu kastettim işte...

ah canım dert bir değil ki oğlanla da benzer sorunlarım var nasıl anlatsam onu da hiç bilmiyorum. geçen yazdan beri ikisiyle de benzer sorunlar.

canım okulu geçen sene bitti bu sene tekrar sınavlara hazırlanıyor. kızıma güvenim tam aslında ama yoksa tamdı mı desem :( yaa dediğim gibi kız artık kadın gibi giyiniyor özellikle iç giyiminde. benim aklıma da "bunu birine beğendirmek için giyiyor" die gelior tabii.

canm ablacım sizin bi takım endişelerinz var yalnz büyüttüğünz için ve çok haklısınz bu konuda çünkü çocuklarını düşünen bi annesiniz...

konuyu çok deşmek istemiyorum ama sadece iç çamaşırlarından mı yola çıktınz..
mesela bende giyimime hatta iç giyimime önem veririm,hele ki bu yaşlardayken insan kendini daha bi güzl hssetmek istiyoo ama ben birileri begnsin diye çabalamıyorum..
belki kızınzda yaşının verdgi heycanla giyimine özen gösteriyo...genç kız sonuçta....

bi erkek arkadşı oldugunu size gelip kendi anlattı ve tanştrdı mı yoksa siz tesadüfen mi ögrendnz....bu da önemli bence...en azından arkadaşını tanıyın...

ah sadece kuru bir "erkek arkadaşım var" lafı. o kadar. başka bişey demedi. ondan sonra işte bunları da görünce içim içimi yiyor.

Back
X