Maalesef ben burada çocuklarıyla arkadaş gibi olan bir anne görmedim, çocukları pikniğe götürmek çok belirgin bir davranı değil.. Tabii ki götüreceksiniz... Bunun konuyla hiçbir ilgisi yok...
Zaten anne babaların çocukla arkadaş olmaya çalışmaları kadar konik birşey yok bence.. Anne anne dir baba babadır. Arkadaşlık ise insanın kendi yaş gurubundan kişilerle olur...
Anne bbalar arkadaş olmaya çalışmak yerine ilgili ve anlayışlı ebeveynler olmaya çalışsalar daha iyi olur...
Kızınızın evde sütyensiz dolaşması kadar doğal birşey yok, ne yani erkek kardeşi ablasını öyle gördü diye ablasına göz mü koyacak.... İç çamaşırı meselesine gelce bu yaşlarda eves etmiş olabilir... İlla sevgilisiyle bişeyler yaşadı yada yaşıyor anlamına gelmez...
Ama olada bilir... Yani sizin yapmanız gereken buraya konu açmak yerine kızınızla daha fazla ilgilenmek... Onunla konuşun, erkek arkadaşıyla neler yapıyorlar, nerelere gidiyorlar...
Benim annem hep sorardı, ne zaman sevgilimle çıksak nereye gittinşz, neler yediniz diye... Ama bu sorulları asla sorgular gibi sormadı, gerçektenmerak ediyormuş gibi sordu hep, işte ben güzel biryer diye bahsettiysem bigün beni de götür falan diye sohbetin konusunu değiştirir... O zaman hiç beni kontrol ettiğini düşünmemiştim, ama şimdi bakınca bunları srarken hep beni kontrol etmiş...
Haa kızınıza nerdeydin, hnereye gittin, kimle gittin diye sorarsanız size tepki verir, sanki aslında ilgilenmiyormuşsunuz ama sadece laf olsun diye soruyormuşsunuz gibi sorarsanız ağzından daha kolay laf alırsınız....