kizim:(

dedigim gibi sik8nti bende zaten..mutsuzum depresif.bi sekilde yayiyorum ama vicdan azabim.cok uawruma karsi..psikolga gitsem.ilav vercek istemiyprum.kullanmak digeri de ucretli
İyide depresifliginizin psikiyatrik olduguna oturdugunuz yerden siz karar veremezsiniz ki sonucta soz konusu vucutta yolunda gitmeyen kan degeri endokrin sistem vitamin eksikligi vb olabilir surekli halsizim asabiyim diyorsunuz kaldiki psikiyatriksede birakin uzman yonlendirsin saglikli anne olmak sizin onceliginiz olmali bu asabiyetle bikkinlik bezginlikle cocuga zrar verirsiniz ilerde duygu durumunda cikar ortaya o sorunlu birey olacagina bence siz tedavi olmus bir anne olun zamani geldiginde
okul uyumu dikkat bozuklugu icine kapaniklik vs gibi seylerle ugrasamak dahami kolay olacak sizin icin
İlac kullanmak istemiyorum demissiniz ama her ilac bir degil ona dr unuzla konusup karar verirsiniz
Yavrum yazik anne gulsene demis yapmayin bence alin desteginizi

Evet anlıyorum.. Belli ki ruhsal olarak zor bir süreçten geçiyorsunuz. Öncelikle kendinizi suçlamayı bırakın çünkü bu çözüm yollarını kapatır. İnsanız sonuçta bazen yorulabiliyoruz. Tüm bunların farkında olmanız zaten bir adımdır. Bundan sonrası biraz emek gerektiriyor.

Öncelikle hastanede tahlillerinizi yaptırın. Kansızlık, tiroid, d vitamini, b12 eksikliği gibi şeyler var mı buna bir baktırın. Gerekli takviyeleri alın duruma göre. Başlarda zor gelse de hergün yarım saat yürümek de enerjinizi arttırır, mutluluk verir. Zorlayın kendinizi bu kısır döngüden çıkmak için.

Eğer sorun hala devam ediyorsa psikoloğa ya da psikiyatriste gitmeniz gerekecek. İlaç kullanımına karşı önyargılı olmayın, bazen gerekiyor ve iyi de geliyor.

yardimini istemiyorum ki mutlu olsun bunalmasij yeter o yuzden pek.mutfaga cagirmiyorum ama 1 haftada titiz olucaksa bana bakarak cagirayimw ya artik:)

o tahliller.icin dahiliye ye mi gidilir.canim...mantikli.belkide.ope.bise vardir ya

en kisa zamanda gidicem sirf yawrum.icin cok.saolun

bu halinizden memnunmusunuz peki? Yani birden bire asabilesip bagiran biri olmaktan? Cocugunuzun büyüyünce öyle aniden kizam bagiran sabirsiz biri olmasini istermisiniz peki? Cünkü cocuklar bu dönemlerinde büyüklerde ne görürse ögreniyorlar bilinc altlarina isliyor.
Klasik bir söz ama anlamli, kir temizlenir gider, ha isin uzar ama karsiliginda cocuga bagirmamak onu korkutmamak ve incitmemek var. Saglikli cocuk yetistirmek istiyorsaniz önce kendinizdeki yanlislari düzeltmeniz gerekiyor. Elimde degil diyorsaniz öfke kontrol probleminiz olabilir. Doktora gidin.

Sizinde zevk alabileceginiz seyler yapin kesfedin beraber mesela ben en cok oyun hamuruyla oynamayi seviyorum aliyoruz merdaneleri hamur aciyoruz kimi zaman yemek yapiyoruz kimi zaman hayvan figurleri, kesip yapistirma yapmakta zevkli, birlikte jenga oynuyoruz.ramazanda bende fazla oynayamadim kizimla ama artik toparlanmanin vakti geldi diye dusunuyorum.

Pinterest bir çok sosyal içerikli uygulama ne ararsan var uygulamayı indirip etkinlik oyun anaokulu etkinlikleri yazman yeterli karşına kızınla yapabileceğim birçok şey çıkacaktır moda güzellik eğlence dekor vs ne ararsan bulacağın bir uygulama ben genelde kızım için etkınlık bakmak için kullanıyorum 4 yas ideal zaten anaokulu için ve ayrıca ücretleri daha makul ben yazdırdım kızımı 160 tl ye gidicem belki bu bütçe inşallah sizi zorlamaz

Gittiginizde herseyi soyleyin sinir stres cabuk parlama bikkinlik yorgunluk var anladigim mesela sac dokulmesi vucutta killanma veya killarda azalma ellerde titreme yogun kas agrisi sirt agrisi ve kramp tirnaklarda bozulma adetlerde degisim (az kanama cok kanama) asiri istah sekere fazla duskunluk bunlardan varsa muhakkak belirtin ayrica tesetturluyseniz veya sokaga cok cikmiyorsaniz d vitamini testide isteyin sorun cikmazsa psikologdan randevu alin
Siz saglikli olacaksinizki oda saglikli buyusun

yardimini istemiyorum ki mutlu olsun bunalmasij yeter o yuzden pek.mutfaga cagirmiyorum ama 1 haftada titiz olucaksa bana bakarak cagirayimw ya artik:)

Cocugunuzla kaliteli zaman gecirmek ilgilenmek istiyorsunuz ve ramazanda enerji bulamiyorsunuz diye actiginiz konuda ramazanda iftar hazirlamak icin mutfaga giriyorsunuz en azindan orda sizinle birseyler yapsin duygusal iletisimi orda kurun diye yazdim.. 1 haftada sizi gorerek titiz olabilir mi evet olabilir 3.5 yasinda bir cocuk ne kadar titiz olursa o kadar olur..rol model aldigi insan annedir genelde kiz cocuklari da sizi taklit ederek ogrenir.

Evet önce silkelenip şükredip kendinize gelip depresif halinizden arınmanız gerek ben bir yazı okumuştum gerçekten çok doğru çocuklar anne ve babalarına doyamazlarsa ılgısızlıkten dahada hırçınlaşır ve daha çok ilgi beklerlermiş sizde Budurum hakim kızınızla güzel yeteri kadar vakit geçirseniz o size doysa sürekli oynamak istemez kendi kendinedir oynamaktan keyif alır ben. İş ve birşeyler yoğun olduğunda zaman ayrışmazsam üst üste kızma gerçekten daha çok üzerime üzerime gelir ama gün içerisinde doyuma ulaşırsa yeterince eğlendirse benımle çok daha güzel olur ikimiz içinde yoksa bende ev hanımı olmama rağmen yedi yirmi dört saat oynamıyorum elbette onları dünyaya getiriyorsak emek vermeliyiz diye düşünüyorum ben illa her saat oynamayın ama oynadığınız o saat gerçekten gülmekten karnınıza ağrı gırsin ve çocuğunuz hissetsin mutlu olsun sizde

Anlıyorum sizi oyun seven biri degilseniz zor. ben cok severim mahallenin cocugu toplansa hepsine gore oyun bulur oynarim

Bir hikaye anlatın yarıda kesip tamamlatın hikaye bitince sorular sorun cocuklar cok sever tamda meraklı oldugu öğrenmeye açık olduğu bir yaş onunda gönlü olsun sizde yorulmayın bence iyi fikir bir deneyin

Mutlaka cok sevdigi seyler vardir hikaye onlarla ilgili olsun mesela prenses ile ilgili bir hikaye anlatirken detaylandirin elbisesini anlatin ayakkabisini cantasini

Kolaylıklar dilerim :)

Konunun başımda çalışmıyorum, kızıma bakıyorum demişsiniz.
Ama siz çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamak istemiyorsunuz. Sosyal çevre oluşturamıyor ve oyun oynayamıyorsunuz. Bu durumda kızınıza bakıyor olmanız anlamsız.
Geriye yapacak tek şey kalıyor; siz çalışın anaokuluna verin.

Bunun dışında Ramazan bitmek üzere, her gün kendinie bir termos cay ve bol meyve alıp park ve pikniği birleştirin.
Yanınıza kitapta alın, boş durmuş olmazsınız.
Çocukta gözünüzün önünde arkadaşları ile oynar.. arada yayılır birlikte piknik yaparsınız..

Çevre edinmeye bakın, oyun grubu öncüsü siz olun.
Belediyelerin her yerse bir sürü ücretsiz aktiviteleri oluyor; tiyatro gibi... oralara gidin.
İlçe kütüphanesi varsa oraya görürüm çocuk kitaplarına bakın.
Yapmak isteyene fikir çokta önce isteyin...

oruc degilki hep sikinti ..oruxtan oncede sevmiyordum oyunu
Instada bi annemiz var uccocukluhayat isimli olsa gerek. Cok guzel fikirler uretip evde oynuyor cocuklarla buyuk eglenceyle.
Bence " cocuk bu oyunu seviyor" diye kendinizi zorlamak yerine siz neyi seversiniz ona bakin. Mesela gecen gun sicakti hava. Oyun istiyorlar diye bahane edip yigenlerimle bi kova su doldurdum, su tabancalari, su balonlari, pompa, yaz oyunlari ( frisbee, top, tennis) hepsini parka cikardim evin karsisindaki. Bi guzel islandik. En cokta ben bayildim.

Size en basit oynayabileceğiniz iki oyun önerim birincisi kovaya su doldurdun köpük için deterjan ve pipet köpürtmedi için pipeti üflemesini söyleyin 1 saat kalkmaz basından daha evvelki gün oynadık kızımla hatta usulca köşe çekilip onu izledim sonrasında oyuncakları içinde yüzdürdü alın size yaz için etkinlik Bugünde konserve kavonozunun içine dergden kestiğimiz balık yengeç taş yosun Deniz kabuğu balık resimlerini yapıştırdık ve su koyup Deniz yaptık içinede oyuncakları ayıp yüzdürdük yanı onları mutlu etmek çok basit sadece isteyin

Cocuk buyutmek savir isi sadece karnini doyurup temiz giydirmek otesinde gorevler var.bend ecok sabirli degilim ve sabirli insanlara hep ozenmisimdir.
Coxugum yok ama yegenlerimi severim operim filan ama oturup oyun oynayamam sikilirim.
Yao boz alsaniz ya da lego hem zeka gelistirici emde cocuklar seviyorlar

3 yasindaki kızımla sabahtan akşama kadar oyun oynuyorum inanirmisiniz?? Konuşsun diye aktif olsun diye çünkü yatmayı çok seviyor oyun oynamak yerine yatmayi tercih ediyor onu öyle görünce surekli oyun oynatiyorum keşke benim kızım kendisi oyun oynamayi istese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…