kizim:(

dedigim gibi sik8nti bende zaten..mutsuzum depresif.bi sekilde yayiyorum ama vicdan azabim.cok uawruma karsi..psikolga gitsem.ilav vercek istemiyprum.kullanmak digeri de ucretli
sizi maddiyat da çok sıkmış
baksanıza herşeye ücretli ücretli.. dilinize pelesenk olmuş
neden ilaç kullanmak istemiyorsunuz anlamadım
valla mutlu anne mutlu çocuk
eğer ilaç gerekiyorsa almalısınız

Benim kızda 3.5 yaşında 2 yaşındayken köpek aldım yorkshire terier saçına toka takilankardan küçük onunla inanılmaz oynuyo annesi oluyo odasına kapanıyor kucağından indirmiyo tabi köpek herkes bakamiyo sorumlulugu çok yazgeldi deniz desem yorgunsun en yakın zamanda milli eğitimin kreslerine bak çok ucuz yarım günü 100tl aylik kayıt tarihleri temmuz gibi araştır bakalım

imkanlarınızı bilemiyorum ama,
benim 4 yaşındaki sıpa yarım gün okulda, diğer yarım günü şu sıcak günlerde doldurmak bile zor geliyor gerçekten.
ben 4-5 gibi parka ya da sahile götürüyorum.
onu yapamazsam balkona çıkartıyorum, veriyorum bir kova su, oraya buraya döküyor, oyuncaklarını yıkıyor vs eğleniyor.
legoları ile saatlerce oynar, kitap okuruz her gün, kütüphaneye götürürüm ödünç kitap alırız sürekli yeni kitap almıyoruz mesela.
öğle saati film saatimiz, o sıcakta hiç bir şey yapılmıyor çünkü.

babası daha çok oyun kurar ama bana göre, bir gün yalnız bıraksam eve döndüğümde yataklar kaldırılmış, çadır kurulmuş falan olur.
çocuklara çarşafdan vs bir alan yaparsanız oraya gir çık çok eğlenebiliyorlar gerçekten.

Sizi kutluyorum ne güzel anne olduğunun farkında bir annesiniz inşallah bu arkadaşa da örnek olursunuz .

yarım saat kime yetsin çocuk haklı.
neden boş boş durasınız ki, diğer ebeveynlerle muhabbet edersiniz, kitap götürürsünüz, akıllı telefon varsa internette takılırsınız, ay fasulye götürüp onu bile ayıklayabilirsiniz bankta :)

oyun çok önemli
çünkü zekayı geliştiren şeydir oyun
öyle komşuculuktan ziyade farklı zeka oyunları oynayabilirsiniz

arkadaşlarım çocukları için etkinlikler yapıyolar evdeki eşyalarla falan
tencere tava ile bile oyun oynatıyolar

oruç bahane değil, siz önceden de pek isteksizmişsiniz.
ilgilenmeniz lazım çocuğunuzla demiycem
çünkü ilgilenmek zorundasınız.

çocuğa oyuncak evcil hayvan alınmaz!
Bu hataya düşmeyin lütfen
zaten hayvan da istemiyomuşsunuz
sıkılıp evden yollamak isteyebilirsiniz sonra.

...oyun gruplari kres falan demeyin tek massla geciniyoriz borc gitrtlakta..lutfem ona gore yorum yaparmisiniz

Oyun grubu demeyelim de ne diyelim şimdi. Yazık 3 buçuk yaşında tam da aktivite yapması gereken karakterinin oluştuğu yaşta annesi orucu bahane ediyor. Halbuki vücudun oruca alışmış olduğu zamanlarda parka gitmeye bile bahane.

Ne yapsın yavrucak bütün gün evde? Tabiki kendi başına oynamaz. Sosyalleşeceği yaş çünkü konuşmak keşfetmek istiyor.
Aksine sizin onu yeni aktiviteler üretip teşvik etmeniz lazım.

Depresyonda gibi göründünüz bana. Bence doktora gidin. Ve kızınızla oyun için çaba gösterin.

Evet sorun oruç değil bence..maddi imkansızlıklar ,yapmak istediklerini yapamama sonucu mutsuzluk..gibi geldi bana ..yoksa devletin anaokullarına yarım gün gitse fiyatlar uygun..arkadaş aylik 60 Lira veriyordu ..hem çocuk oynuyor mutlu oluyor..anne rahatlıyor çevre ediniyor ..bu parayı bile çocuğa bulamaz mısınız?babayla konuşun bence..
Ve bir hata yapıp 2.çocuğu durumlar düzenlene kadar şakın yapmayın..

hoc hoslanmiyorum ya parkta yarim saat dursak tamam da of iste nebilum o da hakli

Siz bir arkadaşınıza oturmaya gittiğinizde veya dışarıda buluştuğunuzda yarım saat oturup kalkıyor musunuz yoksa laf lafı açtıkca saatler sürüyor mu? Çocuk için parkta yarım saat nedir ki?

Madem evde oynamayı sevmiyorsunuz bırakın o arkadaş edinsin birlikte oynasınlar.
Çocukların insan ilişkisine, öğrenmeye, tecrübeye ihtiyacı var.

anne evde çok ilgilense bile yarım saat az bence, bu yaş çocukların kendi yaşıtları ile sosyalleşmesi de gerekiyor.
komşu çocuğu falan da yokmuş. yarım saat asla yetmez.

gerçi bazı parklar da artık çocuklar için mi yapıldı ne için yapıldı belli değil, tek bir ağaç yok, güneşin alnında oturmak da mümkün olmuyor. öyle bir parksa o da kötü.

Çocuk parkı en mantıklı çözüm havalar da güzelken. Oruç zorluyor olabilir ama telefonda takılın otururken gazete kitap bir şeyler okumaya çalışın.

Yaa şöyle düşünün ..
Siz o çoçuğun yerinde olmak istermiydiniz acaba?
Sorunlar herkeste var..biraz toparlanın bence ..tahlilerinizi yaptırın ..parasal sürüm için neler yapılabilir eşinizle konuşun ..gerekirse bir işe girin çocuğu anaokuluna verin..
Biraz çabalayın üzülmekle olmuyor maalesef..
Ne denirse para yok diyorsunuz ..o zaman niye çocuk yaptınız ?
Çözüm odaklı olun bence..

bende aynıyım çok uzun oynayamıyorum bu yüzden kardeş yapmayı düşünüyorum

Hayvanlar oyuncak değildir.
kendi adıma söyleyeyim evimizde her zaman kedi oldu. Ailem dışarı çıkarmazdı benimle de oynamazdı ailem. Ben kediyle oynardım. Şimdi de evimde kedim var çok da güzel oynuyoruz.kedi oyuncak değil haklısın aileden bir arkadaş oluyor çocuğun oluyor. sorumluluk almayı da öğreniyorsun. Siz ilk mesajımda takılı kalmışssınız sonraki mesajları es geçmişsiniz . konu sahibinin psikiyatrik desteğe ihtiyacı var. iyi günler. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…