kizim:(

Cok sorunlusunuz,neden cocuk sahibi oldunuz? Oruc oruc demissiniz,oructan once de oyun oynamazmissiniz sebebi de sevmiyorsunuz. Biz cok bayildigimizdan mi oynuyoruz? Hayatiniz celiski. Borc girtlakta ama calismiyorsunuz. Oyun sevmiyorsunuz ama cocugunuz var. yazik o cocuga acidim

İlgisini çekecek degişik oyuncaklar alsanız ögretici cizgi filmler izletseniz

Kardeş yapın diyecektim borç falan demişsiniz

Oynatacaksınız bunun bir yolu yok
Dönemsel bir sorun olsa çözüm bulunur ama oyun oynamadan çocuk büyütülmüyor maalesef

Cocugunuzun gonlu kirarak tuttugunuz oructan ne kadar hayir gelir orasini rabbim billir. Once cocuk! Sikilsaniz da daralsanizda bogulsaniz da o cocugu mutlu etmek zorundasiniz. Bir kendinize gelin. Ayricam kres icin de tam yasi. Suan durumunuz olmaya bilir ama calismaya baslarsaniz cocugunuzu gayette krese verebilirsiniz.
Birakin keyif yapmayi mizmizlanmayi cocugunuz icin bisey yapin.

Tamam çocuğu mutlu etmek için oynayacak da nefret ederken mutlu edemez.

Çalışmaya başlayıp çocuğu kreşe verebilirsiniz. İyi fikir bence.

işe girin çalışın kres yası gelmıste gecıyor verın bır krese gerekırse tum maasınız kızınıza gıtsın ama hem sgk sız ıslesın hem cocuk sosyal bır ortamda yasıtları ıle bırlıkte takılsın hemde sız bıraz uretken olur.

Kızınızdan ne kadar çok şikayet etmişsiniz böyle .Kızınız biraz daha büyüdüğünde bunların hepsini hatırlamaya başlayacak ,

O zaman işe girin çalışın siz de ..

Siz çocuk değil bitki yetiştirmeliymişsiniz demiş bir arkadaşım yukarıda, haklı biliyor musunuz ((
zaman geçiyor, bu tatlı hallerini birdaha bulamayacaksınız

Allahım isyana girmesin ne olur beni affet zira öyle bir yavruya istisnasız her dakikasını ayırmak için yanıp kavrulanlar var
Nasıl bir adalet ki bu (((
benim 3 yaşında bıcır bıcır yavrum olacak, istifa ederim, bu güzelliği kendime de ona da yaparım evet

hakkınızda hayırlısı olsun ne diyim, nasıl kıyıyorsunuz o göz yaşlarına
"benimle kimse oynamayacakmı" derkenki ses tonu öldürmüyor mu sizi

Ya kusura bakmayın da yorumlarınızı da okudum annesi değil ablası gibi bir haldesiniz hani anneniz al kardeşine bak demiş gibi üzüldüm yavrucağa siz annesiniz ve kızınız sizinle sadece oynamak istiyor siz mıy mıy diyorsunuz kuş alsam demişsiniz ama onunda sorumluluğunu almak istemiyorum demişsiniz valla ne beklediniz yaparken karnı tok altı temiz olsun yeter daha sesini çıkarmaz diye mi düşündünüz bilemedim.

millet oruç oruç inşaatlarda çalışıyor siz kızınızla oynayamayacak kadar halsiz misiniz?
ayrıca ona açıklayabilirsiniz ne sebeple yorgun olduğunuzu daha hareketsiz durmak istediğinizi ne bileyim otruduğunuz yerden oynanabilecek oyunlar oynayabileceğinizi vs.
ha yok ben hiç sevmiyodum zaten oyun oynamasını diyorsunuz da başka çareniz yok ki. sevseniz de sevmesenz de o çocukla vakit geçirmeniz lazım. üzüldüm yahu çocuğa arkadaşı yok anası oynamak istemiyor...

kedi alın diyenlere de kedinin canlı kanlı bi varlık olduğunu ve çocuk oyuncağı olmadığını hatırlatmak isterim.

Sizinle oynamazsa tek başına oynamayı da öğrenemez , hayal dünyası gelişmez . Stresli huzursuz bir çocuk olur . Onu küçük olarak görmeyin aynı şekilde sizde çocuklaşıp onunla vakit geçirin . 22 aylık oğlum var hamileyim orucum tuvalet eğitimindeyiz yine de bu saydıklarınızı yapmıyorum . Parmak boyasından çok zevk alıyor mesela günlük 1 saatimiz ona gidiyor , 2-3 saat top oynuyoruz , beraber ev temizliyoruz , tahta kalemi ile tahtaya resimler yapıp hikaye anlatıyoruz , dergi okuyoruz , yemekte ona küçük işler veriyorum tezgaha oturtup , şarkı söylüyoruz ilahi söylüyoruz hareketlerini yapıyoruz , namaz kılıyoruz dua ediyoruz . Kısaca herşeyi beraber yapıyoruz . . Bunların bazılarında bende zorlanıyorum ama hiç çaktırmıyorum bile . Onun tek dünyası tek arkadaşı benim şuanda , dünyaya açılan penceresiyim . Hayal dünyasının merkezindeyim . Nasıl ihmal ederim ?

Cocugunuzun yerinde olmak istemezdim. onu istemem bunu sevmem suna yorgunum... uzuldum gercekten. Calisiyorum bende orucum bir kizim var onunla kudurmak en buyuk mutlulugum. Inan bu gece 5 te kalkip evi topladim yerleri sildim.
Bende yoruluyorum gozumden uyku akiyor ama o bebegin buna ihtiyaci var. Eger anne olmayi ben sectiysem butun bunlari da kabul etmisimdir.
yakin olsak gunde bir kac saat seninkini de alirdim.beraber oynardik. Umarim babasi aksam gelince doyunca oynuyordur onunla. Yazik cocuga evin icinde bunkadar kisitlaanmasi dogru degil.

Aynen kesinlikle katılıyorum . Bende öğretmenim köşe yazarıyım ama bütün bu işlerimin içinde en önemlisi oğlum .. onun kişiliği , mutluluğu , ahlakı .. ben bir anneyim ve bu sorumluluğu seve seve aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…