Kızım

Ben suanda cok hanı panık durumda degılım ama degısık oluyorum . 20 ye yakın kelıme ve 14 aylıkken konuşmuştuk bunu aramızda . Çabuk yurudu cabuk emekledı, bızde evde cok ılgılenıp konuşuyoruz abısı var keza, tv yok ne bılım . Buyuk cocugumda cok konuşmadı sankı bu kadarlıkken ama bu seferkınının kelıme sayısıda az ınsan barı anne baba dede fılan der , ne bılım gel git :KK43:
Algıda bi problem var mı sizi anlıyor mu mesela ben eşime çağırıyorum Mustafa diye hemen dönüp babaya bakıyo resimlere bakıyoruz Mustafa nerde diyorum resimden babasını bulup gösteriyor

5 yaşındaki oğlum çok erken dillendi. 2 yaşına basmadan cümle kurup, kendini çok iyi ifade etmeye başlamıştı.
14 aylık diğer oğlum, abi, gel, baba, haydi, mama dışında herşeye aaa aaa diye sesleniyor. Hiç evham yapmıyorum. Israrla anne demiyor. Ama hiç üstüne gitmiyorum.
Kıyas yapmayın, yaptırmayın. Her çocuğun gelişimi farklı olabiliyor

5 yaşındaki oğlum çok erken dillendi. 2 yaşına basmadan cümle kurup, kendini çok iyi ifade etmeye başlamıştı.
14 aylık diğer oğlum, abi, gel, baba, haydi, mama dışında herşeye aaa aaa diye sesleniyor. Hiç evham yapmıyorum. Israrla anne demiyor. Ama hiç üstüne gitmiyorum.
Kıyas yapmayın, yaptırmayın. Her çocuğun gelişimi farklı olabiliyor
Evet haklısınız

Evet kalabalık değiliz doğru çocuk bir babası bir de beni görüyor
Gayet normal gelişimi bence. Şu aşamada yapılabilecek tek şey, eğitici oyuncaklar. Bu arada aklıma geldi, ilk kızımda elini dudaklarıma getirir ve harfleri, kelimeleri söylerdim. Konuşurken göz temasına, özellikle öğretme amaçlı kelimeler kullanırken dudaklarıma bakmasına dikkat ederdim. Kelimeleri yavaş ve neredeyse heceleyerek çıkarırdım ki sadece işitsel olarak değil görsel olarak da algılayabilsin.

Algıda bi problem var mı sizi anlıyor mu mesela ben eşime çağırıyorum Mustafa diye hemen dönüp babaya bakıyo resimlere bakıyoruz Mustafa nerde diyorum resimden babasını bulup gösteriyor
Yok hayır ben cok güzel anladığını düşünüyorum , gıt abıyı uyandır, bunu abıye ver, bunu banyoya gotur dedıgım seylerı yapıyor. Kumandayı alo yapıyor, vs cok güzel anladığını düşünüyorum hatta bıraz gozu fazla acık ama konuşma ıste nane

Ben suanda cok hanı panık durumda degılım ama degısık oluyorum . 20 ye yakın kelıme ve 14 aylıkken konuşmuştuk bunu aramızda . Çabuk yurudu cabuk emekledı, bızde evde cok ılgılenıp konuşuyoruz abısı var keza, tv yok ne bılım . Buyuk cocugumda cok konuşmadı sankı bu kadarlıkken ama bu seferkınının kelıme sayısıda az ınsan barı anne baba dede fılan der , ne bılım gel git :KK43:
Canım Çınar 18in içinde daha 1 aydır anne diyor. Uzun zamandır baba diyordu. Tek tük kelimeler atıyor ortaya. Aktif konuşma dersen yok. Sürekli bir konuşma halinde ama ne dediği anlaşılmıyor. Bebekçe yani :D Çok takılma bence.Zamanla olacaktır.

Gorumcemin çocuğu 2 yaşında hatta biraz geçmiştir. Konuşmuyor, kelime kelime bişeyler söylüyor biraz. Basit cümleleri kuramiyor.
Başka bir tanıdığımız çocuğu 1 yaşında basit cümleleri kuruyor insanla daha çok konuşuyordu ama ikisi de sağlıklı sadece gelişim farki

Yok hayır ben cok güzel anladığını düşünüyorum , gıt abıyı uyandır, bunu abıye ver, bunu banyoya gotur dedıgım seylerı yapıyor. Kumandayı alo yapıyor, vs cok güzel anladığını düşünüyorum hatta bıraz gozu fazla acık ama konuşma ıste nane
Aynı bizimki :)

Merhaba herkese hayırlı sabahlar. Benim de 28 aylık bir kızım var. Çok fazla tv tablete maruz bıraktık maalesef. 7-24 emzikliydi neredeyse. Ve hiç konuşmuyor. Sadece hadi diyor. Babıldama denen manasız bir sürü sesler vs çıkarıyor. Ama çok korkuyorum. Tepkisizliği de vardı. 23 marttan beri tv ve emzik kestik. Biraz fark etti. Oyun terapistine götürdük, eğitimci görüşüme göre otizm değil dedi. Diğer hareketleri normal. Bazen hipnotize olmuş gibi dalıp gidiyor ama onlar da biraz azaldı tv den sonra. Tecrübeli anneler yazarsa çok sevinirim. Kreşe götürüp iki saat beklesem demiştim. Terapist önermedi. Şaşırdım. Psikiyatristler hep kreş öneriyor. Nörologumuz da yaşıtlarıyla vakit geçirmesi lazım dedi. Çocukta uyarak eksikliği var diyor. Haklı. Ben çok ihmal ettim kuzumu :( hamilelik, evlilikle ilgili bazı sıkıntılar derken..... :( böyle olacagını bilemedim.

Evet kızlar merhaba konuya giriyorum 18 aylık bir kızım var. Adı hira sorun şu ki kızım konuşmuyor gel diyor sadece babıldama var dede çok Nadire’n de baba diyor ara sıra.
Dr bile götürdüm 2 yaşına kadar normal dedi.
Artı yönlerini sayacak olursam
1; ismini biliyor tepki veriyor
2; işaret parmağını aktif şekilde kullanıyor
3; bizi taklit ediyor
4; neyin ne amaçla kullanılacağını biliyor ( gırgırı eline veriyorum halı gırgırlıyor
Kalemle karalama yapacağını biliyor.
5; genel olarak akıllı bi çocuk anormal bir davranışı yok
6; bizimle gayet iletişim halinde

Dr bizim için önemli olan algılaması demişti, algıda bir problem Yok.
Bugün markette 1,5 yaşında bi bebek gördüm al ver mama diyor
Çok canım sıkıldı kızlar
Not: eşim de çok geç konuşmuş 4 yaşında genetik de olur dedi dr ama
Bilmiyorum moralim bozuldu.
Okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum iyi günler

Uyku eeg si normal çıktı çok şükür. Bu arada tepkilerimizi kızdığımızı sevindiğimizi vs anlıyor ama sözlü yönergelerimizi anlamıyor :/

Tablet telefondan hep izliyordu. Bir de özbek bakıcımız hep rusça izletmiş. Ama emzik ve videolar tv vs 23 marttan beri hayatımızdan çıktı. Daha yeni babıldamaları başladı. Çok korkuyorum :(
Hic korkma sebeb bu!! Gorumcemin kızı 2 yasinda konusmuyordu anne-baba baska yok sonra bir uzmana gosterdi sebeb tv izlemesiymis. Onlari izlediği icin gerek gormuyormus çocuklar! Bu konuya dikkat edin lutfen ve bolca okuyun kitap okuyun!

Hic korkma sebeb bu!! Gorumcemin kızı 2 yasinda konusmuyordu anne-baba baska yok sonra bir uzmana gosterdi sebeb tv izlemesiymis. Onlari izlediği icin gerek gormuyormus çocuklar! Bu konuya dikkat edin lutfen ve bolca okuyun kitap okuyun!

İnş öyledir. Geçici bir şeydir. Anne baba bile demiyor. Hadi diyor bi tek.:(

Back
X