Kızım...

Çalışmanın yanlış olarak nitelendirilebilecek bir yönü olabilir mi? Para kazanmanın, geleceğinize yatırım yapmanın, eş eline bakmamanın, ekonomik özgürlüğe sahip olmanın nesi yanlış?

Kazanılan para ile çocuk ile geçirilecek vakti kıyaslayan irrasyonel kadınlara şaşırıyorum.

Ben de size şaşırıyorum konuyu neresinden anlamissaniz yorumları nereye cekmissiniz pes...

konu çalışan/çalışmayan anne olayına bağlandı, halbuki alakası yok...
Aynen öyle oldu.
Konu Sahibi yardım istemiş fikir sunuyoruz bize yazligin havasından suyundan bahsediyor çocuğun psikolojisi dururken bir de yorumlara sinirleniyor .
Bir kaç kişi de çıkmış kadın çalışmalı vs diyor biri de irrasyonel yapıyor bizi çok komikler :)

konu çalışan/çalışmayan anne olayına bağlandı, halbuki alakası yok...
iyide konu basından berı calışma madem ıhtıyacın yok dıyorlar konu sahıbıne.
konu sahıbıde acıklıyor dıyorkı kreş saatlerı iş saatlerıme uygun degıl bakıcı konusundada hıc dusunmedım.
bırde cocuk ıcın bakalım duruma cocuk 3 yıldır alısmıs babanneye sımdı bı ar anda hem babanne yok yanında hem anne yok yabancı bır kadının elınde zamanla alısır mutlaka ama o zamana kadarda babannesı döner gelır yazlıktan hadı yenı bır alısma surecı olusur
kı cocuklar ıcın istikrarın ne kadar önemli oldugunu hepımız bılırız zaten

iyide konu basından berı calışma madem ıhtıyacın yok dıyorlar konu sahıbıne.
konu sahıbıde acıklıyor dıyorkı kreş saatlerı iş saatlerıme uygun degıl bakıcı konusundada hıc dusunmedım.
bırde cocuk ıcın bakalım duruma cocuk 3 yıldır alısmıs babanneye sımdı bı ar anda hem babanne yok yanında hem anne yok yabancı bır kadının elınde zamanla alısır mutlaka ama o zamana kadarda babannesı döner gelır yazlıktan hadı yenı bır alısma surecı olusur
kı cocuklar ıcın istikrarın ne kadar önemli oldugunu hepımız bılırız zaten

canım evet çocuklar için istikrar önemli ama adaptasyonları da kuvvetlidir aynı zamanda.
ben kreşte öğretmen değiştireceği zaman çok endişelenmiştim mesela, ama ortam değişmediği için bizimki 2 günde alıştı, ortam değişikliği daha çok etkiliyor, mesela taşınmamız daha çok etkilemişti.

konu sahibine çalışmayın diyen az mesaj var,
aslında ilk öneriler hep bakıcı ve kreş şeklindeydi, komşu bile ayarlanabilir şeklindeydi,
konu sahibi tamamına olmaz deyince, o zman, bu koşullar altında çalışma madem diyenler oldu.
çünkü 4 ay gibi bir süre bu yaş aralığı için uygun olmadığı görüşünde çoğu kişi, bunu yazdık, kötü mü ettik.

ben de saçmasapan evladını bırakıp annelik oynayacağım diye konu açanların konu açmayıp bizi yormaması taraftarıyım.
not : sonra da konu açarlar kaynananm kızımın herşeyine karışıyor diye .karışır tabi annelik hakkını ona veren sizlersiniz .(ilerde konu açma potansiyelin var ondan peşin peşin yazayım dedim)[/QUO
Aynen öyle oldu.
Konu Sahibi yardım istemiş fikir sunuyoruz bize yazligin havasından suyundan bahsediyor çocuğun psikolojisi dururken bir de yorumlara sinirleniyor .
Bir kaç kişi de çıkmış kadın çalışmalı vs diyor biri de irrasyonel yapıyor bizi çok komikler :)

Ya pardon da ne dememi bekliyorsunuz ?
Kreş dediniz hımm tamm ok mi diyeyim ??
Aslında siz bana fikirler sunduğunuzu sanarken bende içimde bu söylediklerinizin muhasebesini yapıyorum ama siz konuyu havasına suyuna getiriyorsunuz..
Benim çocuğum yanımda yok,yemişim yazlığın havasını suyunu..
Umarım bigün şartlar sizi bu noktaya getirmez.

canım evet çocuklar için istikrar önemli ama adaptasyonları da kuvvetlidir aynı zamanda.
ben kreşte öğretmen değiştireceği zaman çok endişelenmiştim mesela, ama ortam değişmediği için bizimki 2 günde alıştı, ortam değişikliği daha çok etkiliyor, mesela taşınmamız daha çok etkilemişti.

aslında ilk öneriler hep bakıcı ve kreş şeklindeydi, komşu bile ayarlanabilir şeklindeydi,
konu sahibi tamamına olmaz deyince, o zman, bu koşullar altında çalışma madem diyenler oldu.
çünkü 4 ay gibi bir süre bu yaş aralığı için uygun olmadığı görüşünde çoğu kişi, bunu yazdık, kötü mü ettik.
Bana bakıcı ve kreş fikirleri geldikçe sıcak bakmadığımı ilettim..
Bazı arkadaşlar yazlığa gidiş sayımı yükseltmemi önerdi ki bu da zaten benim aklımdaydı ve şartları zorlayarak bunu yapabileceğiz..

kötü ettınız demıyorum ama bellıkı durum konusunda caresız kalmıs hem fıkır hemde moral almak ıstemıs hemen sadece doguran anne ılan ettık kadıncagızı.
çocukların adaptasyonları kuvvetlıdır evet bu nedenlede o ortamada cabuk adapte olabılırler bunu daha oncede yazdım
ıst. gıbı bır yerde cocugunuzu en fazla haftada 4-5 saat dısarıda tutabılırsınız oda 2 salıncak 1 katydırak konulmus mınıcık parklarda malesef ama yazlık yerlerde oyle degıl cocuk bahcede oynayacak topraga dokunacak dalından bır meyve yıyecek e annesıde 4 ay gıtmeyecek degılkı her hafta sonu + hafta ıcı aksamları yanına gıdecek onunla uyuyacak zaten 7 gece hafta sonu saysak cum,cumartesı,pazar 3 gece e bıde hafta ıcı 1 gece gıdebılırse 4 gece ettı
4 ay ıcın haftada 3 gecede babannesının koynunda yatıversın
ayrıca hıcbırımız 3 yasımızı hatırlamıyoruz bıle belkı gelecek yıl ıcın soylenebılır dedıklerınız ama bu yılda gecsın ınsallah gelecek yıl annesıyle guzelbır yaz gecırebılır
oyle gece yorganı kafasına cekıp ıcın ıcın annem yok dıye aglamalık şekılde dramatize etmeyelım bence

Bir de ben bursadayım

Hava ateş gibi değil istanbul ve Tekirdağ da öyledir

Babaannenin acelesi ne yazlığa gidiyor hemen

O neden hiç düşünmüyor çocuğu alıp gidiyor

Bir de ben yazlık deyince hep egedeki kumsal yazlıkları algıladım Tekirdağ'da yazlık muhtemelen babaannenin yaşıtları olan deniz vs olmayan bir yer

Bu aşamada zaten başka çocuk vs yok civarda zira okullar açık daha 5 hafta

Geçen sene daha kolaydı alıyordum vs diyor konu sahîbi ama şu anda da ne kardeşi ne gelin hanım doğum yapmamış anladığım

Bu havada hemen, neden gitsin tamam demiş o da muamma

Yukarda da yazdım iyi olmuş cevabı ile rahatlamak için konu açılmış ama kk bunun için uygun yer değil

Zira arkadaşımız olsanız yüzünüze söyleyemeyeceğimiz gerçek düşünceleri buraya yazabiliyoruz

ben de saçmasapan evladını bırakıp annelik oynayacağım diye konu açanların konu açmayıp bizi yormaması taraftarıyım.
not : sonra da konu açarlar kaynananm kızımın herşeyine karışıyor diye .karışır tabi annelik hakkını ona veren sizlersiniz .(ilerde konu açma potansiyelin var ondan peşin peşin yazayım dedim)
gönül gözünüz pek bi açık maşallah,çook ileriyi görebiliyorsunuz..
Terbiyesizliğin lüzumu yok,annelik nedir ne değildir ben çok iyi biliyorum..Oyuncakçılık kısmı sizin sanırım !

Aynen öyle oldu.

Yorumumun neresi komik anlayamadım gerçekten. Baştaki yorumlarda bu tür önerileri sunup irrasyonellik sergileyenleri gören gözlerim yanlış mı gördü acaba?

Bir de ben bursadayım

Hava ateş gibi değil istanbul ve Tekirdağ da öyledir

Babaannenin acelesi ne yazlığa gidiyor hemen

O neden hiç düşünmüyor çocuğu alıp gidiyor

Bir de ben yazlık deyince hep egedeki kumsal yazlıkları algıladım Tekirdağ'da yazlık muhtemelen babaannenin yaşıtları olan deniz vs olmayan bir yer

Bu aşamada zaten başka çocuk vs yok civarda zira okullar açık daha 5 hafta

Geçen sene daha kolaydı alıyordum vs diyor konu sahîbi ama şu anda da ne kardeşi ne gelin hanım doğum yapmamış anladığım

Bu havada hemen, neden gitsin tamam demiş o da muamma

Yukarda da yazdım iyi olmuş cevabı ile rahatlamak için konu açılmış ama kk bunun için uygun yer değil

Zira arkadaşımız olsanız yüzünüze söyleyemeyeceğimiz gerçek düşünceleri buraya yazabiliyoruz
Babaanne 52 yaşında,yazlık yerde ve ahbapları çok ve hepsinin de neredeyse kızımla yaşıt torunları var.
Gitmesine müsaade ettim çünkü gelinimz annemin yanında ve hamileliği çok sıkıntılı geçiyor.YA bu kadar detay vermek istemedim sanırım o yusden beni tutarsızlıkla suçladınız ..

Babaanne 52 yaşında,yazlık yerde ve ahbapları çok ve hepsinin de neredeyse kızımla yaşıt torunları var.
Gitmesine müsaade ettim çünkü gelinimz annemin yanında ve hamileliği çok sıkıntılı geçiyor.YA bu kadar detay vermek istemedim sanırım o yusden beni tutarsızlıkla suçladınız ..

Baştan bunlar yoktu çünkü ister istemez biz sadece okuduğumuza göre yorum yapıyoruz

Yazlıkta kaç kişinin torunu var bu mevsimde oğlum anaokuluna gidiyor Haziran sonu kapanıyor okul devlet okulları da 17 şinde

Ben sadece Kv ye daha erken demek, biraz daha sonra gidin vs demek gibi bir durum neden söz konusu değil diyorum

Bence çocuk için bu fedakarlığı yapabilmeli babaanne hatta onun keyfi için çocuk neden aileden ayrı kalsın dedim de taşlandım

Mayıs'ta giden Ekim'de gelir en bu sene hava iyice ısınınca gitseler olmaz mı seçeneği neden gündeme gelmedi zira gitmiş artık gelmez ama cidden benim mantığım almadığı için yazıyorum konunuza

kardesım benımı anlattın ne yaptın sen yahu :)
aynı dedıgın durumdayız cook sevılen bır bebiş anane dede bakıyor bızımkınede 2 yasında oglum ve onlarla yazlıga gıdecek.daha sımdıdende sıkıntısı çoktu yüregime geçen yılda yaşadık bunları ama ben bazı taktikler gelistirdim geçen yıl bu yılda bunları denızem ama basarılı olamazsam da ısden ayrılıcam sanırım cunku senın dedıgın gıbıbende bırıkım ıcın ve ayaklarının ustune basanbır kadın olmak ıcın calısıyorum.ve bızım yazlıkda 2 saat mesafede
taktıklerıme gelınce cuma aksamı ısten çıkar çıkmaz cıkıyorum yola gıdıyorum cumartesıpazar bırlıkte gecırıyoruz pzrtesi sabahı işe dönuyorum sabah 06:00da cıkıyorum ordan bazen uyanmıs oluyor bazen uyurken cıkıyorum o aksam gıtmıyorum salı aksamı işten cıkıp gıdıyorum çarsamba sabahı dönuyorum yıne 06:00 da evden cıkarak o aksamda gıtmıyorum ve sonolarakda cuma gunu yenıden gıdıyorum boylece haftada ıkı aksam gorusememıs oluyoruz.ve ayrıca aracımda yok yol yaklasık olarak 3 saat suruyor
ay yazik sana ya yoruluyorsundur hep insan evladi icin katlaniyor dimi 3 saatde az degil

4ayyy ve besgunn oof coookk... Ben okadar ayri kalamammm..
Yanlis anlamayin ama yorumlari okudum siz sadece vicdan yapmissiniz ve burdan destek alip icinizi rahatlatmak istiyosunuz okadar..
Yani biz baska fikir versekte bos.. ne dersek siz zaten yazligi savuncak iyi bakiliyor diceksinizz.. oyuzdeeen
Hayirlisi..

ay yazik sana ya yoruluyorsundur hep insan evladi icin katlaniyor dimi 3 saatde az degil
hafta ıcı 3 saat gıdıp 3 saat donus yollarda uyuyorum vallahı :)
ama napalım gıtmeslerse sıcaktan annemın tansıyonu cok cıkıyor etkılenıyor oranın havası ıcın gıtmek zorunda babamda meyve sebze yetıstırıyor taze taze yedırıyorlar süt desen sımsıcak gelıyor taze taze yenı sağılmıs oluyor yumurtası market rafından degıl gozumuzun onunde tavuklar gezınıyorlar bahçeden domatesı dalından koparıpda yıyor oglum cok sukur dalından meyve koparmaya ağaca uzanmaya calısıyor ve bunları ıst. da yapmamız ımkansız

Back
X