Kızım

Boyuna gore davraniyordur korkma bu kadar.

Yalniz kalmadiysa, her durumdan eminsen ogret ona.

Sen esinin boynuna saril, bak gel boyle de. Ya da yanaktan optur boyle diye ogreterek.

Kizmadan, sakin sakin.

Hatta baba yokken oyun haline getir. Boynuna sarilarak, yanaktan operek sevgi gosterme oyunu yapin.

Suphelerin varsa minik minik sorular sor. Resimler çizdir. Yavas yavas özel bolgeleri, yasaklari ogret. Yabancilara karsi ne olmali ne olmamali. Zaman kotu.

Çok normal bi davranış evhamlanacak bişey yok, kız çocukları babalarını sever, Biz de yapardık, babamın ayaklarının üstüne ayaklarımızı koyar hoplatmasını falan beklerdik. Sarılıp öpmesi falan da normal, Rahatsız oluyorsanız da ilgisini çekecek babasıyla yapacağı aktiviteler bulun, mesela kanepede dizine yatsın, ne bileyim kolunu omzuna atıp otursunlar beraber falan.

Öyle yaptığında direkt kucağa alıp başını omuza koydurun derim hatta eşinize sarılıp aynı yere baş koyun sarılmayı öğrensin

Hiç endişelenmeyin evet anne olduğumuz için herşeye tedirgin olmak adetimiz.ama iki yaşında bir çocuk bunu ayırt edecek durumda deil.alışkanlık olmuştur bilinçsiz yapıyor bunu.çok tedirgin olduysanız çocuğa uygulayacağınız bir durum yok ,baba ile tedirginliğinizi paylaşıp , kızınız babayı sevmeye geldiğinde izleyeceğiniz ortak tutumu belirleyin ama bence hiç gerek yok hemde hiç..

Benim kizim 1 yasinda surekli tuvalette, banyoda, ustunu degisirken falan 3 yasindaki abisinin pipisini ellemeye calisiyor. Ben de asiri tepki vermiyorum dikkatini baska yone cekiyorum.

Aynen ben dikkat etmeye.çalışıyorum ama yinede korkuyorum evham yapıyorum belki benimkisi psikolojik de olabilir

Aslında esim alir kucagina sever yinede bunu yapınca kötü oluyorum niye yapıyor ki diye

Aslında esim alir kucagina sever yinede bunu yapınca kötü oluyorum niye yapıyor ki diye

Onu anlamasına imkan yok henüz, daha kendi organlarını tanımaya başlıcaklar, o zaman sürekli oynarlar, ellerini çamaşırların içine sokar bazı çocuklar, bunlar bile normal, Endişelenmeyin,

Ah yavrum yaa yerim ben onuu

Canim hic tedirgin olma. Benim kizlarinda biri 3 biri 1 yasinda.. ayni soylediklerini benim kizlarim da yapiyor. Ozellikle buyugu ayni ellerini iji bacagina dolayip basini babamizin bacak arasindan gecirip anne bak ben nerdeyimmm diye oyun yapiyor. Seviyordur oyle oyun yapmayi.. arkadaslarin dedigi gibi yinede dikkatini dagitip uzaklastirilabilir. Canini sikma.. buyudukce yapmaz. Nerenin ne oldugunu bilmiyorlarki..

Esim zaten geri çekiyor ama ne yapsin adam kizacak degil bunu yaptigi icin tekrar geliyor yine yapıyor

Şimdi eşiniz bacakları açık bir şekilde oturuyor diye düşünüyorum. Kızınız ise tam koltuk hizasında sanırım. Dolayısıyla babasına doğru gidip orada başını babasına yaşıyor. Çocukta bir arıza yok bence. Ama eşini kızıbizim nasıl sarildigini öğrendiyse o gelirken bacaklarını biraz kapatıp versin. O kadar zor değil. Bu konuda onunla konuşun bence.

Bence sizin başka bir endişeniz var gibi geldi. Evde dede, amca vs oluyor mu?
Onlara ne şekilde gidiyor.

Siz evde o şekilde oturduğunuzda aynı sekilde size geliyor mu?

2 yaşında bebeeğin böyle bişeyi öğrenip bilinçle yaptığıyla ilgili soru işareti olması gibi mesela, 2.5 yaşında kızım var çünkü. Az biraz biliyorum o yaş çocuğunu

Kadincagiz acaba bir taciz durumu var. O sekilde ogrendi o sebeple mi tekrarlayıp duruyor diye soruyor. Kadın yazmış lütfen kırıcı olmayın endiseliyim vs diye. Çok çirkin bir cevap olmuş sizinki. Siz de bence bir fesatlik var. 2 yaşında bu şekilde kucağa alistirilan bir çocuk herkese bu şekilde yaklasabilir. Ama kalkıpta bunu bilinçli yapamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…