Aynı binada 10-11 yaşlarında komşu kızları teklifsiz olarak birbirlerinin evine girip çıkıyorlar. Onlar gibi olmak için gün sayıyor kızım.Hep sizin evinizde mi oynuyorlar?
Başka çocuklar sizin evinize anneleri olmadan geliyor mu?
Kızınız onlara özeniyor olabilir mi?
Demişsiniz ya sabah 10dan akşam 8e kadar ya evde ya bahçede oynuyorlar diye.Aynı binada 10-11 yaşlarında komşu kızları teklifsiz olarak birbirlerinin evine girip çıkıyorlar. Onlar gibi olmak için gün sayıyor kızım.
Yok. Evimize kimse gelmiyor. Başka komşumun 3-4 yaşındaki kızı arada tek başına geliyor. Ama annesinin haberi olmadığı için evine geri gönderiyorum.Demişsiniz ya sabah 10dan akşam 8e kadar ya evde ya bahçede oynuyorlar diye.
Kimin evinde onu sormuştum
Sizin evinize çocuklar geliyor mu anneleri olmazken?
Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.
Hayır. Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.6 yaşındaki kızınız size haber vermeden evden çıkıp arkadaşına mı gitmiş?
Hayır. Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.
6 yaşındaki bi çocugu gözünüzün önünden ayırmayın ( buna evin içide dahil) oda cezasıda nedirSelam hanımlar.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Başka önerilere açığım.
Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.
Okul yok. Yaz tatilindeyiz
Ender eli öpülesi bir öğretmen ne guzelt bir tavır. Kulağını çekip azarlasaydi kim bilir neler olcakti sen öğretmen den nefeet edicektin hayat bilgisi dersinden de. Ve hırs yapıp belkide kopya çekmeyi alışkanlık haline getircektnBir çocukluk anım geldi aklıma.
Sene 1980,ben 2.sınıftayım.
Hayat bilgisinden yazılı oluyoruz.
Bir soruda takıldım,düşündüm,taşındım,cevabı bulamadım,nerden esti bilmiyorum kopya çekmeye karar verdim,sıranın altındaki ansiklopediyi açtım,cevabı arıyorum.
Dalmışım,başımda bir el hissettim.
Baktım öğretmenimin eli.
Başımı okşadı,kulağıma yavaşça;
'Ne biliyorsan onu yaz,bilmiyorsan boş bırak,
önemli değil' dedi,gülümseyerek
ansiklopediyi elimden alıp,kapattı ve tekrar sıramın altına koydu.
Bir daha da konuyu hiç açmadı.
Öğrencilik hayatım boyunca asla kopya çekmeye yeltenmedim.
Niyetlendiğim oldu,her defasında öğretmenimin başımı okşayan elini hatırlayıp,vazgeçtim.
Anlayış ve sevgi yerine ceza verilseydi,
bu kadar etkili bir hayat dersi alır mıydım?
Bugün bile ara ara düşünüyorum.
Öğretmenimi hep minnetle ve sevgiyle anıyorum.
Belki de öğretmenime özenip öğretmen oldum.
Bence disari cikmama cezasi olabilirSelam hanımlar.
Başka önerilere açığım.
Okul yok. Yaz tatilindeyiz
Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.
Nasıl yani? Biz 6 yaşındayken sokağa oyun oynamak için çıkıyorduk annemiz de bizi camdan seyrediyordu ne var ki bunda? 6 yaşındaki çocuk niye sokağa oynamaya çıkamasın 2 yaşında küçük çocuk değil ki bu.6 yaşındaki çocuğu sokağa yalnız başına mı gönderiyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?