Kızıma çok üzüldüm.

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Kızım 4. Sınıfa geçti.dogdugundan beri tüylenme çok fazla .büyüdükçe dökülür dedik malesef öyle olmadı.simdi de farkında tabi çok kafayı takıyor.bir sürü şortu elbisesi var bacakla0rımda çok kıl var diye giymiyor .bu sicak havalarda uzun taytla pantolonla geziyor.demin de baktım yatağında ağlıyor .ne oldu dedim ben de etek,şort giymek istiyorum diyor.o kadar üzüldüm ki.bir sürü şey konuştum ise yaramadı.birkac ay önce hormon testi yapıldı normal cıktı .benim de hiç tüy problemim yok aksine.bari sarartayim dedim papatya suyu aldım oksijen aldım bir işe yaramadı niyeyse .çocuğum sararacak gozukmeyecek diye baya umut bağlamıştı o da olmayınca iyice üzüldü.of of ne yapsam bilmiyorum .bu sararma için bir tavsiyeniz var mı bari o olsa da biraz rahatlasa.tuy sararticilar da hem zararlı hem de daha da çoğaltiyormuş sanirim

Çok rahatsızsa epilasyondan bahsedin ufak ufak.
"Tüylerini almaktan bıkacaksın zamanı gelecek, bu yaşlarda sorun olmaz, çocuklar için böyle bir ihtiyaç yok ama ortaokulda baktık daha çoğaldılar, birlikte düşünür yöntemimizi seçer, kurtuluruz. Çözümü olan bir şey kızım bu. Eğer bu kadar rahatsızsan, yaz bitene kadar alalım olmazsa, sen de öğrenmiş olursun" filan deyin, sizden gizli orada burada üç beş arkadaştan duyduğunu-netten aratıp gördüğünü kendi kendine uygulamaya kalkmasın.

Kızınızı çok iyi anlıyorum bende hep kıllı idim çocukken okulda dalga bile geçiyorlardı.. bikeresinde bi arkadaş sen maymun soyundan geliyorsun dedi çok ağlamıştım...
Şort giymeye bende çok heves ediyordum hatta bikere uzun çorapla şort giymistim herkes bana gülmüştü o günden sonra hiç şort giymedim.. hala kıllı yım şuan kapalı olduğum için sorun etmiyorum.. Benimde hormonlarıma bakıldı herşey normaldi...

Allah dermansız dert vermesin. Biraz daha büyütünce epilasyon yaptırıp kurtulur. Benim de aynı yaşta kızım var. Tüysüz de sayılmaz ama niyeyse hiç umrunda olmaz kıl tüy. Acaba etrafında dalga geçen çocuklar falan mı var? Bu konuya bu kadar duyarlı olmasını tuhaf buldum açıkçası.

Bir de güneş tüyleri sarartıyor diye düşünüyorum. Tatil yöresinde yaşıyorum. Kızım denizden çıkmaz hiç. Yaz sonu tüyler baya sararmış oluyor.

Tüy dökücü kremlerle çözüm bulabilirsiniz yaşı geçtikçe lazer epilasyon yaptırır.Kremlerin bir zararı yok.Tüylerin çıkma süresi kısa oluyor sadece.

Oksijen ve papatya suyu sürdükten sonra gunes görmesi gerekiyor yoksa sararmaz.
Lazer 18 yas altı olmamalı.
Tüy sarartıcı krem kimyasal kullanmayın.
Ağda yaptırmalısınız, kıl kökleri henüz güçlü degildir ve çok canı yanmaz. Bu yaşta özgüven problemi yaşamamasyı için mutlaka çözüm bulmalısınız.

Evet bahsettim bunlardan ben simdi giymek istiyorum o zamana kadar bekleyemem deyip duruyor
evet ben de dusundum soyleyen mi var diyorum hayir diyor.biz tatil yöresinde değiliz ama 15 gün falan kaldık o zaman deneseydim keske papatya suyu dedim burda yeterli olmuyor sanirim

Ben de ilk 5. Sınıfta gittim sir ağdaya. Düzenimi oturttum her adetimden sonraki gün giderdim. İyi ki gitmişim, lisede bitti tüy derdim, lazer ile de komple kurtuldum. Siz de yavaş yavaş başlatın bence. Başka çare maalesef yok.

Lazer için çok küçük. Arkadaşlara katılıyorum. Yaz için tüy dökücü ile temizleyin. Zaten 1 defa yapsanız yeter diye düşünüyorum şimdilik. Kışın zaten ihtiyacınız olmaz. Daha sonralarda da lazer yaparsınız zaten. Kıyamam ağlamasın.

Çocuğunuzu bu pskolojiden kurtarın.
Ne lazer ne tüy dökücüler ,kızınıza şuanki durumundan daha fazla zarar vermez.
Kaşsa kaş,bıyıksa bıyık,bacaksa bacak ,kolsa kol.
Derdi hangisi ise ortadan kaldırın.
Bu yaşta etek elbise giymicekte nezaman giycek.
Kendini rahat hissetsin.
Bende tüylüydüm ve annem hiç bişe yapamamıştı.
Kabus gibiydi ozamanlar.

Lazer epilasyonu neden düşünmüyorsunuz??
Daha küçük olunca olmaz ki simdi
Papatys ve oksijen uyguladiktan sonra güneste durmasi gerekmiyor mu?
Öyle yaptık ama sararmadi
evet özgüven problemi beni çok korkutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…