- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
Tüy sarartıcı kremler var onlardan kullanın isterseniz ama dikkat edin cildini yakmasınKızım 4. Sınıfa geçti.dogdugundan beri tüylenme çok fazla .büyüdükçe dökülür dedik malesef öyle olmadı.simdi de farkında tabi çok kafayı takıyor.bir sürü şortu elbisesi var bacakla0rımda çok kıl var diye giymiyor .bu sicak havalarda uzun taytla pantolonla geziyor.demin de baktım yatağında ağlıyor .ne oldu dedim ben de etek,şort giymek istiyorum diyor.o kadar üzüldüm ki.bir sürü şey konuştum ise yaramadı.birkac ay önce hormon testi yapıldı normal cıktı .benim de hiç tüy problemim yok aksine.bari sarartayim dedim papatya suyu aldım oksijen aldım bir işe yaramadı niyeyse .çocuğum sararacak gozukmeyecek diye baya umut bağlamıştı o da olmayınca iyice üzüldü.of of ne yapsam bilmiyorum .bu sararma için bir tavsiyeniz var mı bari o olsa da biraz rahatlasa.tuy sararticilar da hem zararlı hem de daha da çoğaltiyormuş sanirim
Bundan b7rsey çıkmazsa tab8ki diğer bölümlere de gidebilirim.ama ne gibi birşey olabilir demek istiyorsunuz anlamadimBu bır hastalık olabılır, genetık olarak bır acıklaması mevcut lütfen tıbbı genetık bölümündenrandevu alın
evet olayın bu yönü de önemli.biylr konuşmalar yapıyorum faydası olur mu bilemiyorum.guveni sarsilacak diye çok korkuyorum.kendine güvenli çünkü ve sınıfta da sevilen bir çocuk.mesela sık sık bazı oylamalar yapılıyor hep en çok oyu alıyor .basit birşey gibi ama önemli bir ayrıntı bence.boyle şeyleri büyütüp güveni sarsılsın istemiyorumSağlığı için olması gerekiyorsa tabi ki olsun, kendisi için estetik kaygı taşıması da doğal. Önemli olan sırf başkaları istiyor diye kendini değiştirmeye çalışmaması, her anlamda. Fiziken, davranış olarak, karakter olarak... O bir birey, tüm güzellikleri ve kusurlarıyla bir bütün ve onu kabul edenin kim olursa olsun onu bütünüyle sevmesi gerektiğini bilmeli. 7 yaşında olsa bile. :) Ben de kızınızdan biraz daha büyük yaşlardayken zorbalığa uğradım, onu anlıyorum çok zor. Bu yaşta çocuklar çok acımasız. Ama zorbalar ondan çekinmeli, o zorbalardan değil. Keşke zamanında bunu bana söyleyen birileri olsaydı. :)
Psikolojisinin bozulması daha kötü, erken yaşta ağdaya başlayın hem ileride çok az tüy kalır. Arkadaşımın kızı 10 yaşında rahatsız olduğu için ana kız evde ağda pişirip beraber güle oynaya yapıyorlar. Kız annenin bandını çekiyor anne kızın kaka kikiri yaşıyorlar. Onlar öyleyken sizin kızınınızı böyle bir bunalıma sokmanız fena. Tam özgüvenin çökme yaşları, yapmayın yahu.Kızım 4. Sınıfa geçti.dogdugundan beri tüylenme çok fazla .büyüdükçe dökülür dedik malesef öyle olmadı.simdi de farkında tabi çok kafayı takıyor.bir sürü şortu elbisesi var bacakla0rımda çok kıl var diye giymiyor .bu sicak havalarda uzun taytla pantolonla geziyor.demin de baktım yatağında ağlıyor .ne oldu dedim ben de etek,şort giymek istiyorum diyor.o kadar üzüldüm ki.bir sürü şey konuştum ise yaramadı.birkac ay önce hormon testi yapıldı normal cıktı .benim de hiç tüy problemim yok aksine.bari sarartayim dedim papatya suyu aldım oksijen aldım bir işe yaramadı niyeyse .çocuğum sararacak gozukmeyecek diye baya umut bağlamıştı o da olmayınca iyice üzüldü.of of ne yapsam bilmiyorum .bu sararma için bir tavsiyeniz var mı bari o olsa da biraz rahatlasa.tuy sararticilar da hem zararlı hem de daha da çoğaltiyormuş sanirim
Üzüldüm dediğinize.umarim düzelir ailenizVay be annelere bak, ben bacaklarimi aliyirum diye biriylemi yatiyor imalarina maruz kaliyorum ne anneden güldü şansım ne babadan
Yurt dışındasınız sanırım.ama bence çok erken.aynı yaşta kızım var bıyık bizde çok hafif var kaşları alınmış gibi.ama ben erken olduğunu düşünüyorum bebek onlar daha.Benim kizimda ikinci sinifa giricek. Cok biyiklari var ve kasi bir. Anne ne olur bunlari yok yapalim dedi. Yaz tatilinde diye erteledim. Simdi tatil okul anne ne zaman diye sorup duruyor. Almanlarda sarisin sarisin killari yok olanda sari belli degil. Takipte kalim belki benimde isime yarar bi fikir verilir
Yurt dışındasınız sanırım.ama bence çok erken.aynı yaşta kızım var bıyık bizde çok hafif var kaşları alınmış gibi.ama ben erken olduğunu düşünüyorum bebek onlar daha.
Psikolojisi tuy alma açısından mühim. Arkadaşları rencide bile edebilir. Yeğeninin göbeği ve burnunun ucundaki benle bile dalga geçebiliyor yeni nesiller.Öylede kizimi piskolojik olarak rahatsiz etmeye basladi. Kaslar resmen bi biyik da yeni yetme delikanlilardan daha fazla resmen
Ay kuzum benim ya.hormonlarına filan bi baktırın.benimde kaşlarım birleşikti.o dönemde değilde 12-13 yaşlarında sorun yapmaya başlamıştım.tabi psikolojisi daha önemli çocuğun.Öylede kizimi piskolojik olarak rahatsiz etmeye basladi. Kaslar resmen bi biyik da yeni yetme delikanlilardan daha fazla resmen
Ay kuzum benim ya.hormonlarına filan bi baktırın.benimde kaşlarım birleşikti.o dönemde değilde 12-13 yaşlarında sorun yapmaya başlamıştım.tabi psikolojisi daha önemli çocuğun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?