Kızıma çok üzüldüm.

Yumurtaliklarini kontrol ettirmenizi öneririm. Genetik olarak böyle bir yatkınlık yoksa mutlaka vucutta yolunda gitmeyen bir durumdan ileri geliyordur. Bir arkadaşımın kızının da böyle bir sorunu vardı, onun yasi biraz daha buyuktu çocuğunuzdan. Yumurtaligindaki kistten kaynaklandigini bulup tedaviye başladılar.
Onun dışında önerilebilir cozumleri zaten herkes yazdı. Ancak bence sorunun asıl sebebini bulmak önemli.
Dilerim en kısa sürede cozume ulaşır

Ben mersinliyim bizim oralarda erken yaşta tüy almaya başlanır epilasyon aleti alın yavaş yavaş başlayın tüyleri almayı hem zararsız hemde zamanla azalır yaşı büyüyünce de lazer epilasyon yaptırın şimdiki çocuklar çok farklı daha bilinçli ve bence daha acimasizlar herşeyi söylüyorlar boyuna bakmadan

Sakın lazer yaptirmayin. O daha çocuk. 18 yaş öncesi önerilmiyor.

Umarım bir yolunu bulursunuz. Benim arkadaşım kollarını kuaförde sarartirdi. Kollarında çok vardı.

Bacaklara ağda yapın. Ağdanın zararı yok. Madem böyle bir sorunu var kılların alınması lazım yapacak bir şey yok.

Bilemiyorum bunlar için çok erken hata yapmak istemiyorum
yukarda yazdığım gibi çok erken bunları yapmak hata gibi geliyor.keske başka bir çözüm bulabilsem
Erken değil. Bazılarında 10 yaşında sivilcelenme başlıyor mesela. Bazıları 10 yaşında regl oluyor. Bu da elde olmayan bir şey. Ağda yapmaya alıştırın. Ayrıca erken başlanınca üç beş seneye kıllar azalır zaten. İyi de olur. Çocuk bu kadar üzülüyormuş, değmez. Sonraları sizden nefret eder bu mevzu yüzünden. Çocuklar çok acımasız oluyor. Kalbini kırarlar ve çocuğunuz ezik büyür. O zaman canı daha çok yanar.

Hep yapmak gerekir ama iki hafta kadar rahat eder kız. En fazla 3 sene içinde de tüylerin miktarı yarıya iner. 16 yaşından beri koltuk altıma ağda yaptım, son bir senedir cımbızla alınacak kadar az. 25 yaşındayım.

Uzulmekle kalmayin harekete gecin.
Agdaya yavastan baslatin en azindan yaz aylarinda gidin.
Benim annemde tuy problemi yoktu ama bnde tam tersi vardi.
Kilini kipirdatmadi, vurdum jileti salak gibi.
Bilmiyordum ki agda filan.
Yasi cok kucuk degil ki, artik bir ergen adayi.
Sortu etegi simdi giymeyecek de ne zaman giyecek?

birkaç doktora birden gittiniz mi sorun için? küçükken bende de oldu aynı sorun doktor bir problem göremedi sonra polikistik over olduğu anlaşıldı vs.

Estağfurullah ne yanlış anlaması, çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsınız.
Yazdıklarınızda çok haklısınız, olaya bu açıdan bakmadık biz.
KıZımın ön iki dişi fotoğraftakilere kıyasla oldukça ayrık ve büyük. Çok küçük yaşta süt dişleri dökülmeye başladı, bakımını çok özenle yaptIk ama lekelenmeler de var. Birkaç kez diş hekimine gittik, doktorlar da hep ortodontiden bahsettiği için bu bizim için sıradan bir konu, günü bekleniyor sadece.
Ben tabi hep sağlık açısından yaklaştık lekeler çürüğe sebep olur vs diye, estetik kısmı aklıma gelmezdi kızım kendisi söyleyene kadar.
Hatta bana değil babasına anlatmış okula giderken, gitmek istemiyorum diye.
Çok üzüldüm, küçük yaşta bunu tecrübe ettiği için

Herkesin mesajlarını okudum çok sagolun yazdiklariniz için.herkese tek tek cevap veremedim kusura bakmayin lutfen.ben bugün önceki bütün tahlillerini alarak başka bir dr a gittim.dr bir de ultrason istedi.bazilariniz yazmış polistikover konusunda.buna baya camim sıkıldı sanırım bunun için istedi.niye peki tıp fakültesinde kimsenin aklına gelmedi ki.kizlar sanırım bu baya zor bir hastalık.allah dermansız dert vermesin de tedavisi oluyor mu bilenler bilgi verirseniz sevinirim

A lütfen öyle düşünmeyin. Bende pco hastasıyım. Allah kısmet ederse Aralık'ta da dogumum var. Bende tuylenme degil ancak sivilce yapiyordu mesela. Cevremde tuylenme yaptigi buyukleri ve kucukleri de gördüm. Bana 18 yasimda teşhis konuldu. O günden beri 6 ayda bir kontrole gidiyordum; duzenli araliklarla doğum kontrol haplari kullaniyordum.
Adet duzensizligi yapabilir ki ben de yapmıyordu pek. Gebeligi zorlastirir demislerdi bana; ben de hiç öyle bir etkisi de olmadi.
Diyeceğim şu ki, üzülmeyin. Allahim dermansız dert vermesin. Önce gidip doktorunuzdan teshis koymasini isteyin. İlk ve en önemli adım bu. Ankaradaysaniz size yardimci olabilirim.
Lütfen içinizi karartmayin. Her şeyin bir caresi var.

Ultrason sonucu ne çıktı

Biraz saha büyü lazer yaptırırız diyin, artık çözümsüz bir sorun değil

Çok geçmiş olsun size de sağlıkla alin insallah kucağınıza bebeğinizi.tabi allah dermansız dert vermesin.iste insan çocuğuyla ilgili herşeyi biraz fazla takıyor kafaya.
Ultrason sonucu ne çıktı
nerdeyse 1 ay sonraya gün verdiler.ben de dr a ist3rseniz biz özel bir yerde çektirip sonucu getirelim d3dim gerek yok acelesi yok burda çektirip o zaman getirirsiniz dedi.sonuca daha var yani

Haklısınız tabi siz de. Evlat insanin yuregini hoplatir. Ancak dedigim gibi, hiç kotu düşünmeyin. Çok sık gorulen bir hastalik. İnternette okudugunuz herseyi de ciddiye almayın. Onlar en ufak etkileri bile yaziyorlar.
Tedavisi mumkun bir hastalık. Hatta ben denemedim ancak bitkisel yollari deneyen ve memnun kalan çok insan var.
Ultrasonu çok geç bir vakte vermişler. Bu esnada tabi yaz devam ediyor kızınız için birşeyler yapmanız gerekecek. Keşke o güzel kalbini hiç sikmasa.
Umarım güzel haberler alırsınız. Sevgiler

İnşallah bir sorun çıkmaz, ama olur da pko çıkarsa da korkmayın. Bende var, çok şükür iki evladım var, hayatımda pko ile ilgili yaşadığım tek sıkıntı arada sivilce yapması.
Onun dışında düzenli kontrol ve dr gerek görürse doğum kontrol hapı kullanıyorum.

Tuy dökücu krem kullansaniz olmaz mı? Biliyorum daha yaşı küçük bu tarz şeyler icin. Ama madem çok kafasına takıyor başlama zamanı gelmiş

Ben de aynı şekildeydim. Büyüyünce lazer epilasyon yaptırırsınız. Şimdilik tüy dökücü krem veya jiletle alabilir. Ağda veya epilatör de deneyebilirsiniz ama o yaşta tercih edeceğini pek sanmıyorum. Siz seçenekleri anlatın denemek istediklerini denesin. Sarartmak istemişsiniz olmamış sıkıntı değil. Lütfen çok büyük bir sıkıntıymış gibi davranmayın. Bunu yaşayan çok insan var ama toplum baskısından ayıp diye kimsenin birbirinden haberi olmuyor. Bir de pcos olabilir onun için doktor kontrolünü eksik etmeyin.

Bu bır hastalık olabılır, genetık olarak bır acıklaması mevcut lütfen tıbbı genetık bölümündenrandevu alın

Sağlığı için olması gerekiyorsa tabi ki olsun, kendisi için estetik kaygı taşıması da doğal. Önemli olan sırf başkaları istiyor diye kendini değiştirmeye çalışmaması, her anlamda. Fiziken, davranış olarak, karakter olarak... O bir birey, tüm güzellikleri ve kusurlarıyla bir bütün ve onu kabul edenin kim olursa olsun onu bütünüyle sevmesi gerektiğini bilmeli. 7 yaşında olsa bile. :) Ben de kızınızdan biraz daha büyük yaşlardayken zorbalığa uğradım, onu anlıyorum çok zor. Bu yaşta çocuklar çok acımasız. Ama zorbalar ondan çekinmeli, o zorbalardan değil. Keşke zamanında bunu bana söyleyen birileri olsaydı. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…