Kızıma çok üzüldüm.

Bir arkadaşım da 10 yaşındaki kızını çocuklar dalga geçiyor, çocuğun özgüveni zedelenmesin daha fazla diye, ayda 1 ağdaya kuaföre götürüyor...ne yapsın çocuk içine kapanıyor, yazık

benım kuzenımın boyleydı ılk okul son sınıftaydı bayram ıcın hedıye elbıse almıstım gıyındıkten sonra bacaklarına bakıp aglamıstı kuzum benım ya
cokta beyaz tenlı oldugundan daha fazla dıkkat cekıyordu
eczaneden tuy sarartıcı krem alıp surup sarartmıstık teyzemden ıznını alıp
ondan sonra teeee liseye gectıgınde dırek lazer yaptırdı kurtuldu
o surecte hep tuy sarartıcı krem kullandı

bunu tavsıye ederım

Bence sicak agda deneyin hem zamanla kokleri kurutuyor tuy dokucuyu oneemiyorum cunku jiletten bi farki yok daha koklu cikicak sert sert bence agda en iyisi

Valla benimde küçükken öyle problemim vardı çok özenirdim okulda önlüğünün altına kısa çorap giyenlere ağladım sızladım ağdayla aldırdım çok da acımamıştı 12 13 yaşındaydım şimdi ise hem seyrek hem az siz bilirsiniztabi

Biri dese sen sallardın ama çocuklar çok acımasız, öyle bir laf söyleyen çıkardı yine başa dönerdin muhtemelen.
Benim kız 7,5 yaşında. Gerçekten çok güzel bir çocuk, objektif olarak söylüyorum. Allahım kusursuz yaratmış çok şükür.
Gel gelelim ön dişleri ayrık geldi. Ben bunu hiç önemsemedim, bu benim için asla bir kusur olamaz. Ama arkadaşları sürekli dalga geçiyormuş meğer.
O kadar üzgün anlattı ki bunları bana, ne diyeceğimi bilemedim. Ortodonti tedavisi yapılamıyor bu yaşta, güzel güzel anlattım, yaşın geldiğinde zaten tedavini olacaksın, sen çok güzelsin, her çocuk güzeldir ve herkes farklıdır vs vs. Görünüşe bakarsan ikna oldu, ama bazen okuldan gelince tel taktırma yaşım ne zaman gelecek diye soruyor , anlıyorum yine dalga geçildiğini

Ağda, tüy dökücü krem falan hiç önermem.
çünkü henüz bunları tecrübe etmek için yaşı çok küçük. ruhsal değişimler olabilir.
eğer belli başlı bölgelerde ise makasla ya da traş makinesi ile kısaltmanızı öneririm.
bu esnada artık büyüdüğünü, ileriki yakın dönemde tüylerinin daha da sıklaşacağından
ve bunun normal olduğundan bahsedin.

Benim de küçükken dişlerim ayrıktı, büyünce kapandı tamamen en ufak bir ayrıklık kalmadı. Aynı benim gibi bir arkadaşım daha var. Hiç tedaviye gerek bile kalmayabilir.

Benim kızım da aynı yaşta o da okul günleri sıcaklar bassa da çorap giyer, ama çok takmadı bunu! anlattım çünkü bak benim de var, her ay gidiyorum, aldırıyorum, zamanı gelince seninkileri de aldırırız dedim. lazer konusunda sıkıntılıyım ne zaman başlanır fikrim yok, araştırma da yapmadım, bıyığı da var okulda bir erkek çocuğu arkadaşı bıyığın var ahaha demiş, bu zamane bebeleri afedersin, çok acımasızlar, koltukaltında yok malum bölgede görünüyor gibii...ağdacı da seneye bakalım olmadı alırız demişti annemler falan da erken daha küçük çocuk diyorlar ama bunlar daha çabuk ergene bağlayacaklar sanırım.. ben de ağdaya götürürüm olmadı sonrasında da lazere başlarız yazık biz çektik onlar çekmesin.

Benim de küçükken dişlerim ayrıktı, büyünce kapandı tamamen en ufak bir ayrıklık kalmadı. Aynı benim gibi bir arkadaşım daha var. Hiç tedaviye gerek bile kalmayabilir.
İnşallah öyle olur.
Eşimin de ayrıkmış, küçükken ilgilenmemişler , çok çok ileri yaşlarda kaplama yaptırmış.
O yüzden çok hassas bu konuda, benimle çok dalga geçildi çocuğum da yaşamasın aynı şeyleri diyor.

Cocuklariniza kusur olarak gordukleri seyleri duzeltmeyi degil, kusur olarak gorduukleri ozelliklerinin aslinda birer kusur olmadigini ogretin.
Butun dunya beden olumlama hareketiyle dalgalaniyor, ona bu yonde ornekler gosterin, biz tuylerimizle, catlaklarimizla, beyaz saclarimizla, carpik dislerimizle de guzeliz, once kendiyle barisik ozguvenli bir kadin olsun, sonra tuylerini ne yapacagina karar verir zaten

sesu ya da vivet tüy sarartıcı deneyebilirsiniz. ben kullanıyorum ama yine de doktora danışın. onun dışında tüy dökücü olabilir.

tabi en mantıklısı takmaması. ben de bazı ilkokul çağındaki kızların baya tüylü bacaklarla gezdiğini görüyorum. bazılarında da hiç yok. yani insan çeşit çeşit, takmaması lazım. tabi küçük bunu algılayamaz henüz.

tüy dökücüyle yada jiletle alın tüyleri. 18 yaşına gelincede lazere gider olur biter. Bu kadar üzülmesinden dsha değerli değil. Evet daha çok çıkacak ama o kadar sene sonra ne teknolojiler çıkacak kimbilir.

Ya o yaşlarda çocuklar çok acımasız oluyorlar. Ama pek çok modelin dişlerinin arası baya baya ayrık, millet bayılıyor dünyaca ünlü modeller bunlar.

Mesela Georgia May Jagger,

Lara Stone,

Bunun bir kusur olduğunu anlattığınız için (tedavi olacaksın kurtulacaksın gibi) haliyle bu kusurun ne zaman geçeceğini dört gözle bekliyor. Yani kendisiyle barıştırmamışsınız, sadece bu durumdan kurtulacağının güvencesini vermişsiniz. Birileri beğenmiyor diye kendini değiştirmeye çalışması çok kötü. İleride telli olmasıyla da dalga geçilmeyeceğinin garantisi yok, benimle geçerlerdi mesela. Bunun yerine kendiyle eğlenmeyi öğretin, zira zorbalık yapan çocukların amacı karşı tarafı rahatsız etmek, ondan negatif bir reaksiyon almak. Mesela birisi dalga geçtiğinde kızmak yerine gülmeyi öğrenirse karşı taraf amacına ulaşamaz. Ona karşı tarafı yok saymanın yollarını öğretebilirsiniz. Bu modelleri örnek göstererek kaç yaşında olurlarsa olsun kendilerini değiştirmeye çalışmadıklarını, kendilerini böyle beğendikleri için özgüvenlerinden dolayı nasıl başarılı modeller olduğunu anlatabilirsiniz. İleride kendi de rahatsız olur ortodonti tedavisi olmak isterse o ayrı, ama başkalarından etkilenerek kendini değiştirmesine izin vermeyin. Bu ileride onu özgüvensiz ve başkalarının lafını çok takan birisi yapabilir. Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır, ukala gibi gözükmek istemem. Kızınıza ve size sevgiler. :)

tüy dökücüleri ben de küçükken kullanmıştım jilet gibi çoğalttılar daha beter oldu. Benim de kalın ve siyah ama seyrekti, tüy dökücüden sonra inanılmaz yayıldı özellikle bikini bölgesi.
Bence sir ağdaya götürmeye başlayın, lazer önerilmiyor zaten. Beni annem 6. sınıfa kadar bekletti, herkes dalga geçiyordu bıyıklı-kıllı vs diye. Artık insanlarla konuşurken ağzımı kapatıyordum çenemdeki dudak üstündeki tüyler görünmesin diye.

Ağda yaptırsan canım haliyle tüy dokucuye göre daha geç çıkar açısı var ama
Tüy dökücü çok çabuk çıkaracağı için küçücük çocuk sıkılabilir daha da bunalabilir bu tüy meselesinden

Ben 10 yaşımda, 5. sınıfı bitirdiğimde, regl olmuştum; üstelik benden daha önce olanlar da vardı. O yıl kol altı, sonraki yıl da bacak için ağdaya başlamıştım. 9.5 yaş çok erken gelmiyor bana da. Annemler 16-17 yaşlarında regl oluyormuş mesela. Bizim zamanımızda bile düşmüştü bunun yaşı şimdi de ortalaması 1 yaş kadar gerilemiştir diye tahmin ediyorum. Sir ağda kesinlikle en iyi çözüm, acısı da hiç olmaz bile. Tüy kökleri henüz güçlenmemiştir hiç işlem görmediği için. Sadece sinek ısırığı gibi olur. Konuşkan tatlı bir kuaför abla bulun bence. Benim ilk bacak ağdama iki kişi girmişlerdi, hem konuşup beni meşgul ediyorlardı hem de hızlı hızlı yapıyorlardı. Bir de telkinlerde bulunuyorlardı bir yandan ‘Bu ağda odası işkence odası değil sonuçta, güzelleşme odası. Bembeyaz tertemiz, yumuşacık olucak şimdi cildin’ vs şeklinde. İki kere komple bacağa gittim hayatımda. Dizden altını jiletle alıyorum üstünü hiç almıyorum. Gerek olmuyor çünkü hem o ilk zamanlar gittiğim ağda azalttı hem de sarılar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…