Doğuma Hazırlık kızıma "deniz" ismi nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

morpapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
51
0
36
Kocaeli
mrb arkadarlar, 3 ay sonra bi kızım olucak inş. ama hala bir isim bulamadık ben deniz ismini çok seviyorum ama eşim dahil çoğu kişi üniseks olduğundan sıcak bakmıyolar siz ne dersinizz??:40::40::40:

:14:içime sinen bir isim bulamadım, hamile kalmadan önce bu olcak şu olcak diyordum ama şimdi hiçbiri içime sinmiyo malesef..
yapma böyle gözün sevem yaaa böyle iş mi olur?insanın içine sinmeyen ismi çocuğuna hiç verir mi?deniz bi kere güzel bi isim ama içine sinmeyecekse hiç koyma boşver.bi sürü site var nette araştırabilirsin,sonra yine kitaplar var isimlerle ilgili ordan bakabilirsin.tarihten örnek alabilirsin mesela oldukça eski isimler var.mesela tomris var türk tarihinin tek amazon kadını.erkeklerin korkulu rüyası.ya da destanlardan alabilirsin.dilahanımız var mesela kadınların efendisi.yine öte yanda umay var.eski türklerin çocuklarını koruyan tanrıça.ya da hakiki türkçeden aysere var aydan da güzel manasında.bunlar bi kaç örnek ve benim de beğendiğim isimler.ööle içine sinmeyen şey koyma sakın.hayır adres değil ki bu sıkıldıkça değiştirebilesin.ve ileride bu ufaklık sorucak adım neden deniz diye,ne diicen o zaman?!

unisex isimleri sevmem ama deniz hoş bir isim ci,nsiyetini belli eden bir isimle koyun,
beril deniz
dila deniz
elif deniz
hanzade deniz
nil deniz
gib...

Ben de ilerde oğlum olursa ismini deniz koymayı düşünüyordum hatta çok istiyordum ama şu sıralar vazgeçtim hala çok beğendiğim isimlerden ama malum siyasi içerikli olarak görülebilen bir isim hele bir de erkek olunca..

bence senin ne istediğin önemli ve kesinlikle içine sinmeyen bi isim koyma derim daha waktin çok birçok yerden araştırabilirsin bir arkadaşım kızının adını HİRA koyucakmış kulağa çok hoş geliyor ayrıca İslami anlamı da war ben çok beğendim belki düşünürsün... :emir_bebek:

ben de oğlumun ismini deniz koydum,ama başında da kayınpederimin ismi olduğu için erkek olduğunu anlaşılıyor,karışıklık olmuyor.sen de iki isim şeklinde koyarsan sorun olmaz.

teşekkürler fikirleriniz için berilde hoş bir isim buda olabilir ama ben denizi çok istiyorum nedense bakalım inş. eşimi ikna edip kızıma bu ismi koyabilirim isim önermediği gibi benim bulduğum isimleride beğenmiyor arkadaş :emir_bebek:

bence düşünme hiç deniz güzel isim hoşuna da gitttiyse.bende bu ismi düşünüyorum çok derin bir anlamı var..

bence deniz hiçbir zaman özelliğini ve beğenilme derecesi kaybetmeyecek kadar güzel....
denizzzz sonsuzluk gibi birşey ya....

evet banada deniz ismi derin ve anlamlı geliyor herne kadar çok fazla kullanılsada modası geçmicek bir isim.. ne çok farklı olmalı nede çok sıradan mesela alya yada ecrin gibi isimler son bi kaç senedir hayatımızda var gibi yani çok kullanılır oldu ve şimdi herkes koyuyor o yüzdende bu tarz bir isim istemiyorum.

bnm de soyadım deniz olcak inş Allah izn verrse.. bnde denize uygun bişeler koymk istiorum:) mesela erkk olursa coşken deniz gbi:1: ama tbi coşkn koymm :D duru deniz gbi mesela :3: nasl fikir:66:

Son düzenleme:
bnm de soyadım deniz olcak inş Allah izn verrse.. bnde denize uygun bişeler koymk istiorum:) mesela erkk olursa coşken deniz gbi:1: ama tbi coşkn koymm :D duru deniz gbi mesela :3: nasl fikir:66:
engin deniz olabilir,ya da kız olursa derin deniz...ufuk deniz de bir seçenek,ya da hepten tatili çağrıştıran ada deniz?

bence çok güzel ve modası hiç geçmieyecek bir isim,ben her iki cinsiyete de çok yakıştırıyorum.kuzenimin kızının adı olmasaydı ben de düşünürdüm deniz ismini.eşim pek sevmiyor ama siyasi içerik falan diyor....bence çok saçma,yıllar önce olmuş bitmiş meseleleri bir isme bu derece yüklemeyi çok anlamsız buluyorum.

Back
X