Doğuma Hazırlık Kızıma hem anlamı guzel hemde soylenısı guzel bir isim koymak istiyorum ama bulamıyorum yardım eder mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Feyzafkvkvvo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
13
6
1
33
Benım esimın ısmı Tuna benım ki tugba kızımıza Tuğçe koyalım dıyor eşim ama bılemedım çevremde kaç Tuğçe varsa hep inat cins sanki
Sizce hangi ısım guzel olur melegımıze

Tuğsem ne demek?
Bi anlami yok sanirim

Tuana da cennete dusen yagmur damlasi miymis ki?
Cennete yağmur yağıyor mu ki.. Hani o isme o anlam deniliyor ama ben pek zannetmiyorum
İlla t ile baslamak zorunda mı ne bılım baska ısım de olsa olur demı
Cunku t ile cok guzel ısım yok sanki baya baktım

Aynen ya benım tandıgıım tuğçeler de gıcık ama tabı bellı olmaz.

Ben olsam Ceylan veririm bu isme aşığım.

** Ama siz Esila verebilirsiniz. 1. Kuranda geçen “esila” kelimesinden alınmış ise, "zeval vaktinden güneşin batma vaktine kadar" demektir.

** Reyyan olabilir ; İsmin anlamı, sadece oruçluların gireceği bir cennet kapısıdır

** Ahsen olabilir; Kuran da gecer ve en guzel demektir.

Yani illa eşinizin ismine yakın olması değil hayırlı ve güzel isim seçilmesi lazım.
İleriyi düşünerek. Atıyorum berkecan dede, aleyna nine dendiğini...

Sağlıkla gelsin yavrunuz.

e tuğçe gayet güzel bir isim.
benim bir arkadaşım vardı, çok hırslıydı, çalışkandı anlamında söylüyorum.
Hem de yapı olarak gayet sakindi. Hem de çok güzel bir isim.

İki oğlum var Allah bana bir kız verseydi İnci koyardım çok beğeniyorum bu ismi abilerinin bizim incimiz olurdu bebekkende güzel yaşlıyken de uygun inci bebek Dr inci hanım inci öğretmen inci teyze

tuğçe isminde tanıdığım az ama tanıdıklarımda dediğin gibi cinsti (kimseye laf söylemek istemem aman üstüme gelmeyin)

Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.
Ben olsam sırf adımızın baş harflerine uysun diye kendimi kısıtlamam ya. İki isim de içinize sinmiş gibi görünmüyor. O zaman bir salın kendinizi.

İki kızım var, isimlerini yazamam, afişe olurum direkt. =P Ama onlara o isimleri koymasaydım, beğendiğim başka isimler de vardı. Mesela; Umay, Alin, Serra, Ladin, Arya, Hazel, Azra, Öykü, Nehir, Yaprak, Peren... Böyle bir takım isimler...

Bu aralar bebeklere çok fazla konulan isimlerden olmasın. Benim ismim normal bir isim olmasına rağmen kendi yaş grubumda çok bulunan bir isim değil. Bu bana her zaman güzel gelmişti. Anlamsız insanların anlayamayacağı garipseyeceği veya kötü anlam taşıyan bir isim olmasın. Bu aralar Gece ve Gölge konulduğunu duydum bana kötü anlamlı isimler gibi geliyor.

Arkadaşım Tuğçe öz be öz Türk ismidir ve anlamı Tuğluk verilmiş yani kutsallık verilmiş kadın hükümdardır. Öyle cennetten düşen yağmur tanelerine inanmayın. Tamamı uydurmadır. Hem isimler uydurma hem anlamları. Ayrıca tanıdığınız Tuğçe'lerin kızınızın ismiyle ne alakası var. Bakarsanız Muhammed isminde tecavüzcü, hırsız, katiller var. Yosma diye tanıdığım var kadın 5 vakit namazında Her isim ait olduğu şahsı bağlar. Tuğçe anlam olarak da söyleniş olarak da mükemmel bir isim bence. Buğlemler aleynalar ecrinler hifalar kabus gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…