Doğuma Hazırlık Kizima isim ariyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Saira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
119
0
96
- Yurtdışı
selamun aleyküm arladaslar, iki hafta önce kizim olacagini ögrendim... henüz 5,5 aylik hamileyim ama huyum kurusun kendimi tanirim, doguma kadar ancak isim secerim ben...

Sizlerede bir sorum olucak, kizima Dua ismini koymayi cok istiyorum ama bu dogrumu yalnismi, günahmi degilmi bilmiyorum.
Gerekirse ek isimde kullanmak isterim Dua Nur, Dua Su vs. buna benzer, tabi daha kararli degilim... Insallah burda beraber karar veririz arkadaslar...

Ha bide arapca, yada kuranda gecen böyle bildiginiz Kisa ama kulaga hos gelen isimler varsa, benimle paylasirsaniz cook coook sevinirim...

Bu benim ilk bebegim yerimde duramiyorum, lütfen beni anlayin :)

Mesajınızın tamamını şimdi okudum. Dua ismini daha önce hiç duymadım yani bi çocuğa bu ismin verildiğini hiç duymadım ama kulağa çok güzel geliyo bence ki anlamı, maneviyatı çok ayrı zaten tabi.

Duru ismini bende cok begeniyorum, hatta esimede söyledim... oda Duru sampuan markasi, olmaz dedi... erkek milleti iste ne yaparsin :)

Duru ismini bende cok begeniyorum, hatta Kizima yaptigim isim Listesindede vardi. Taaki esim bu bir sampuan markasi, olmaz diyene kadar... ne yaparsin erkek milleti iste :)

Dua ismine gelince, bende kimseye duymayim... ama öyle bi an icime dogdu iste... kizimin ismi dua olsa diye... o yüzdende tam emin olmadan kizima bu ismi vermek istemiyorum, yalnis birsey yapmaktan korkuyorum acikcasi

Ecrin isimi cok hosuma gidiyor allahin hediyesi anlamina geliyormus :)

Ceylin...... ( Ceylin - Cennetin kapısı , cennete açılan kapı)

Son düzenleme:
Ecrin isimi cok hosuma gidiyor allahin hediyesi anlamina geliyormus :)

Aynen katiliyorum, cok güzel bir isim ama ben bide avrupada yasiyorum, almanlar kizimi cagirirken ismi cok degismesin diyede ugrasiyorum bi yandan, iyice zorlaniyorum ya off.. Ecrine burda c yi k diye okuduklarin icin Ekrin yada Ezrin derler kizima... bende sinir olurum buna kesin :)...

Peki dua ismi hakkinda bi bilgin varmi arkadasim???

Ben daha önce Dua ismini duydum ve kızım için düşündüğüm isimlerden biriydi...Ama daha sonra vazgeçtim Almina ismini koydum.....

Dua ismi gayet güzel bence....

Bir de Ala ismini (güzel,hoş anlamında...pekala derken..)düşünmüştüm...2. a nın üzerinde şapka var..Ama artık şapka kaldırıldığı için kırmızı anlamına gelen ala ile karıştırılacağı için vazgeçtim...

Son düzenleme:

evet ya bende yurtdisinda yasiyom. isim koyarken iyi dusunmek gerekli dedigin gibi farkli anlamlarda soyluyorlar yada soylemekde zorluk cekiyorlar. Hele benim yasadigim ulkede "y"harfini "u" diye okuyorlar soyadin yildiz ise oluyor uldizz
benimde bebisim olcak insallah 6 ay sonra bende isim bakiyorum. isim secerken cok dikkat etmek lazim goze cok batan irkciliga falanda maruz kalcak bi isim olmamasina dikkat ediyoz bizde.:26:

Ceylin...... ( Ceylin - Cennetin kapısı , cennete açılan kapı)

hayır...ceylin cennet kapısı demek değil..İnsanlığa ait olan,köklü,asil demektir..ayrıca yengeç yuvası demektir..

ecrin de Allah ın hediyesi demek değildir..Ecrin tek başına ücret demektir..Ancak " Ecrin Kerim" olunca Allah ın hediyesi anlamı taşır......Yani iki ismi birden vermek gerekir Allah ın hediyesi anlamı olması için........... .

canım öncelikle Allah sağlık versin hem yavruna hem sana sağlıkla kucağına alırsın inşAllah.. benim de kızım olcak ve isim konusunda kararsızım içime sinen bir isim yok daha, babamız ise Asya olsun istiyor.. Dua ismini koyan ben hiç duymadım içine siniyorsa koy tabiki..

Bu arada Almina nın anlamı nedir?

ohhh icime su serptin arkadasim, cok tesekkürler... Dua ismi simdi icime daha cok sinmeye basladi... ala kelimesini bende ek isim olarak yazmistim bi kenara, verdigin aciklama icinde ayrica tesekkürler, benim gibi cok detayli düsünüyorsun :) ismin anlami degismesin diye bende cok caba sarfediyorum...

Duha olarak geciyor dedigin isim internetde ve anlami = Kuşluk Vakti, Kuşluk; Kuran’ın 93. Suresi mis

Bizde almanyada yasiyoruz ve komsularimizin kizinin adi Ecrin ...

Yada Asmin ismide güzel :) aslinda öyle güzel isimler varki insan karar veremiyor ....

Bu arada gözünüz aydin :)

seni cok iyi anliyorum arkadasim, ayni sorunu iste bende yasiyorum... kizimin ismi almanca telafuz edilirken cok degissin istemiyorum, eminimki bu ilerde onunda hosuna gitmeyecektir. ben bu konuda sansliyim ismim Yasemin ve en kötü ihtimal Jasmin diyorlar bana... bunada sükür diyorum tabiki... ama kiz kardesimin ismi Yonca ve herkes ona Jonka diyor o yüzden cok düsünüyorum bir ismi secip begenirken...

Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Burda Forumda varmis o isimin anlami :) simdi daha aydinlatici oldu bu isim sanirim yanlis bilgi verdigim icinde kusura bakmayin ama internet alemi iste

1-Eski Türklerde prenses,

2-Kutsal dağlarda açan ender rastlanan kırmızı renkli çiçek,

3-Kafkas kadın savaşçısı,

4-Al elma ( Türklük mitolojisinin simgesidir ),

5-Ay ışığı altında danseden pembe yanaklı kız çocuğu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…