Duha olarak geciyor dedigin isim internetde ve anlami = Kuşluk Vakti, Kuşluk; Kuran’ın 93. Suresi mis
Bizde almanyada yasiyoruz ve komsularimizin kizinin adi Ecrin ...
Yada Asmin ismide güzel :) aslinda öyle güzel isimler varki insan karar veremiyor ....
Bu arada gözünüz aydin :)
Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
Burda Forumda varmis o isimin anlami :) simdi daha aydinlatici oldu bu isim sanirim yanlis bilgi verdigim icinde kusura bakmayin ama internet alemi iste
ben Brukselde yasiyorum dil egitimi icin gittigim okulda Mekkeli bir arkadas ve ismi DUA ... ilk duydugumda cok dikkatimi cekmisti.. gayet guzel ve anlamli bir isim ona anlamini sordugum da ellerini havaya kaldirip dua etti :))))
Ben Dua'yı hiç isim olarak düşünmemiştim.Hatta burda okuduktan sonra birine seslenirmiş gibi birkaç kez tekrarladım.Bence güzel bir isim olabilir.Her şeyden önce yaygın biri isim olmadığı için kızınız her ortamda tek olacak,Dua denildiğinde akla ilk o gelicek.Bence çok güzel biri isim.
dua ismi bana çok ilginç geldi farklılık yaratmak için konulmamalı diye düşünüyorum.manevi olarak anlamı güzel ,belki çocuğun duaya karşı bakışını olumlu etkisiyle başka düzeylere getirecektir fakat çocuk için anlatma güçlügü olur mu diye düşünmek gerekir.cünkü sanırım kalabalık bir ırk içerisinde yaşıyorsunuz yurt dışı diye okudum ama çevrenizde kimler var bilmiyorum .çocuğun anlamlandıramadığı bir isim olabilir diye düşünüyorum.kulağa hoş geliyor ve anlamı güzel beğendim .çocuk üzerinde etkisi önemli .
Reyyan - (cennete sadece oruç tutanların geçebileceği kapı)
Tesnim - Cennet ırmaklarından biri. Tesnim Cennet ırmaklarının en üstünü.
%100 dopru anlamlar .. öyle ceylin ecrin gibi değil girçikten .)
ayrıca Allah analı babalı büyütsün .)
Reyyan ismini ilk kez simdi okudum, kulaga cok zarif ne güzel geliyor :) paylasdigin icin cok tesekkürler arkadasim
Reyyan : Suya kanmış,suya doymuş, aynı zamanda cennet kapılarından biri
Tesnim : Tesnim kaynağı:
“İçeçeğin bir karışımı da Tesnimdir. Bu Allah’a yakın olanların içecekleri bir kaynaktır.” (Mutaffifin, 83/27-28).
Yani cennetteki ırmaklardan biri.....
bende karasızım kızlar galiba serra melek olcak yada ben meleksuyuda sevdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?