Doğuma Hazırlık Kizima isim ariyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Duha ismini bende gördüm ama Dua daha cok hosuma gidiyor, yanina ek isim olarakda güzel bir isim bulursam, sanirim kizima icime sinicek ismi bulmus olurum :)

ben Brukselde yasiyorum dil egitimi icin gittigim okulda Mekkeli bir arkadas ve ismi DUA ... ilk duydugumda cok dikkatimi cekmisti.. gayet guzel ve anlamli bir isim ona anlamini sordugum da ellerini havaya kaldirip dua etti :))))

Ecrin ismi ile ilgili doğru bilgi vermişim demek ki...

ben Brukselde yasiyorum dil egitimi icin gittigim okulda Mekkeli bir arkadas ve ismi DUA ... ilk duydugumda cok dikkatimi cekmisti.. gayet guzel ve anlamli bir isim ona anlamini sordugum da ellerini havaya kaldirip dua etti :))))

ayyy :) simdi Dua ismine asik oldum desem yeridir :) ohhh icim Dua isminden yana rahat artik... cokkk tesekkürler arkadasimmmm

Ben Dua'yı hiç isim olarak düşünmemiştim.Hatta burda okuduktan sonra birine seslenirmiş gibi birkaç kez tekrarladım.Bence güzel bir isim olabilir.Her şeyden önce yaygın biri isim olmadığı için kızınız her ortamda tek olacak,Dua denildiğinde akla ilk o gelicek.Bence çok güzel biri isim.

begendigine sevindim arkadasim, bende ayneen senin gibi düsünüyorum :)

dua ismi bana çok ilginç geldi farklılık yaratmak için konulmamalı diye düşünüyorum.manevi olarak anlamı güzel ,belki çocuğun duaya karşı bakışını olumlu etkisiyle başka düzeylere getirecektir fakat çocuk için anlatma güçlügü olur mu diye düşünmek gerekir.cünkü sanırım kalabalık bir ırk içerisinde yaşıyorsunuz yurt dışı diye okudum ama çevrenizde kimler var bilmiyorum .çocuğun anlamlandıramadığı bir isim olabilir diye düşünüyorum.kulağa hoş geliyor ve anlamı güzel beğendim .çocuk üzerinde etkisi önemli .

bu konuda sana bi yönde hak veriyorum arkadasim, ben duanin anlaminada baktim, ellerini semaya acip kullun allaha yaptigi cagriya, arzuya dua derler... yani yarin kizim anne dua nedemek dediginde ona cok güzel bir aciklama verebilecegim, kul ve allah arasinda olan tek cagri, arzu, talep, yardim vs. bunlarin hepsi dua yoluyla olmuyormu? ben dini isimlere bakarken ve yeni bir dua ezberlemeye calisirken dua icime dogdu sanki, isim olarak kullanilip kullanilmadigini bile bilmiyordum, dua dedikce icim ferahladi acikcasi... ve arastirmaya basladim böyle isim tasiyanlar varmi diye... dua isim olarak kullaniliyor arap ülkelerinde bile varmis dua ismi. allah nasip ederse kizima tabiki bir ikinci isim takicam DuaNur düsünüyorum simdilik... ilk basta degisik isim olsun diye caba gösterdim dogru, ama simdi tamamen icime sindigi icin bu ismi tercih ediyorum, farkli olsun illa diye degil...

Reyyan - (cennete sadece oruç tutanların geçebileceği kapı)
Tesnim - Cennet ırmaklarından biri. Tesnim Cennet ırmaklarının en üstünü.
%100 dopru anlamlar .. öyle ceylin ecrin gibi değil girçikten .)

ayrıca Allah analı babalı büyütsün .)

Son düzenleme:
Reyyan ismini ilk kez simdi okudum, kulaga cok zarif ne güzel geliyor :) paylasdigin icin cok tesekkürler arkadasim

Reyyan : Suya kanmış,suya doymuş, aynı zamanda cennet kapılarından biri
Tesnim : Tesnim kaynağı:

“İçeçeğin bir karışımı da Tesnimdir. Bu Allah’a yakın olanların içecekleri bir kaynaktır.” (Mutaffifin, 83/27-28).

Yani cennetteki ırmaklardan biri.....

Reyyan ismini ilk kez simdi okudum, kulaga cok zarif ne güzel geliyor :) paylasdigin icin cok tesekkürler arkadasim

bi şey değil arkdşm .) gerçekten çok hoş hem söylemesi hem duyulması .)

evvet işte bu .. )

Son düzenleme:
Yağmur , Melike , Nihal güzel isimler bence ..

Benimde oglum olucak ablasıı:82:

ecrin ismi benimde hosuma gitti ama isim olarak anlamsizmis... yanlami bilindigi gibi degilmis... simdilik Duanur bu isimde kaldik ama bunuda düsünüyorum avrupada yasadigim icin dua du a diye söylendiginde sen de mi diye geciyor... duanur bide nilsu simdilik aklimda bakalim hayirldisi ne olacak bu gidisle ben zor isim secerim of of of ne zor seymis isim secmek ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…