Doğuma Hazırlık kızıma isim önerir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zeynep
Ebrar
Esma
Elif en sevdiğim kız isimleri

Allah sağlıcakla kavuştursun.

Son düzenleme:
biraz önce baska bir topiğede yazdım eşi imam olan kuran kursu hocamızın kızının adı livanur ilginç dinen de caiz mis

Livanur bence kulağa hiç hoş gelmiyor.töbe töbe aklıma livata kelimesi geldi çok iğrenç bi çağrışım kusura bakmayın ama geldi işte.bence değişik olsun diye abidik gubidik isimler koymak antipatik bişii..

Ben de sevdiğim isimleri yazayım belki yardımcı olabilirim.
Elif
Ece
Zeynep
Cemre
Selva
Eymen
Mehmet
Musab
Yasir
Reyyan
Kerim

:) teşekkürler ... insan kendi bebeği olunca yeryüzündeki tüm isimleri bileyim en güzelini koyayım istiyor sanırım yada hiçbrşeyi konduramıyor meleğinede diyebiliriz buna

Şekerim seni anlıyorum ama değişik isim koyucam diye anlamsız yada hiç duyulmamış bi isim koymamanı öneririm.ben çok itici buluyorum bu durumu.aklıma bikaç isim daha geldi sevdiğim.defne,Elbi(arapça kalbim demek)

defne kesinlikle tercihlerimiz arasında kesinlikle bende sizle bir düşünüyorum abuk sabuk bir isim veremem bebeğime teşekkürlerrr

mehlika diyorum ay yüzlü güzel demek ben 9 ay karnımda mehlika dedim çıkınca nedense birden elif oldu ama bir kızım daha olursa kesin mehlika

Bu topik bana da yardımcı olacak sanırsam. Allah nasip ederse benimde prensesim olacak.

Ben Aişe ismini çok sevyorum Hz. Aişe anamızdan dolayı. Ben Aişe istiyorum beyim daha karar vermedi. Benim taraf Aişeyi çok sevdi. Aişeye ikinci isim Erva ve Reyyan düşünüyorum. Ama değişebilir beyin fikri değişebilir :)

Sırf farklı olacak diye yeni türemiş isimler benim pek hoşuma gitmiyor. Kuran da geçmesinden ziyade Peygamber efendimizin koyduğu isimler ve şahıslara bakmak da yardımcı olacaktır bizlere.

hemen yorum yapıyorummm bence Alya,Cemre,Mina,Sare,Almina,Suden. benimmm minicik bir meleğim oldu ismini Alya Cemre koydum

söylenişinden ve farklı olmasından ziyade anlamı çok önemli cemre ateş demek .çok iyi araştırıp bulmak lazım isimleri

ceren. çok severim ceren ismini.kızım olursa adını ceren koycam
teşekkür ederiz

mehlika diyorum ay yüzlü güzel demek ben 9 ay karnımda mehlika dedim çıkınca nedense birden elif oldu ama bir kızım daha olursa kesin mehlika
mehlika ismini bende çok seviyorum çok hoş ve çok anlamlı bir isim başkasından da duyunca daha hoş oluyor

Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

hemen yorum yapıyorummm bence Alya,Cemre,Mina,Sare,Almina,Suden. benimmm minicik bir meleğim oldu ismini Alya Cemre koydum
Alya gerçekten hoş veee mina teşekkürlerrrrr

Benim ismim Esra, size önerebilirim, çünkü Kurandan bir isim ariyorsunuz galiba.
Esra Hz Peygamberimizin miraç gecesine verilen isim.

Benim ismim Esra, size önerebilirim, çünkü Kurandan bir isim ariyorsunuz galiba.
Esra Hz Peygamberimizin miraç gecesine verilen isim.

teşekkürler isminiz gerçekten güzel ama kardeşimin ismi esra

aybige : Büyük ay, dolunay
gupse : Gönülden olan, candan, sevecen.
kendi ismimide önerebilirim :) benim ismimde müge : inci çiçeği (kuranda gecmiyor bildiğim kadarıyla ama seviyorum ismimi :)

Son düzenleme:
ben farsça isimleri çok seviyorum.hem aşina olduğumuz sözler hemde arapça isimle birleştirdiğinde anlam yakalayabilirsin.
didar mesela.. yüz demek osmanlıcada çok geçer.
yade.. yadigar kelimesinin kökü.. hatıra demek.
dide..göz demek
aynişah.. en güzel gözlü demek padişahlar genelde kızlarına bu ismi koyarmış..
berfu..cennette açan bir çiçek ismi idi sanırsam bundan tam emin değilim

rabbim hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin inşallah
bende elif ismini çok seviyorum
ama kurandan geçmesi demişsiniz kuran geçmesi önemli ama anlamlı olmasıda önemli
mesela nisa çok anlamlı mı elif nisa elif kadın ?
bide cemre gibi ateş manasında olan isimlere efsun mesela büyü demek
lütfen anlamınada dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…