Aybige kulağa çok hoş geliyor teşekkürlerrraybige : Büyük ay, dolunay
gupse : Gönülden olan, candan, sevecen.
kendi ismimide önerebilirim :) benim ismimde müge : inci çiçeği (kuranda gecmiyor bildiğim kadarıyla ama seviyorum ismimi :)
Vallahi isimlerin hepsini çok beğendim gerçekten didar dışında duymadığım isimler... çok hoş alternatif oldu teşekkürlerrben farsça isimleri çok seviyorum.hem aşina olduğumuz sözler hemde arapça isimle birleştirdiğinde anlam yakalayabilirsin.
didar mesela.. yüz demek osmanlıcada çok geçer.
yade.. yadigar kelimesinin kökü.. hatıra demek.
dide..göz demek
aynişah.. en güzel gözlü demek padişahlar genelde kızlarına bu ismi koyarmış..
berfu..cennette açan bir çiçek ismi idi sanırsam bundan tam emin değilim
elbette anlamlı istiyoruzrabbim hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin inşallah
bende elif ismini çok seviyorum
ama kurandan geçmesi demişsiniz kuran geçmesi önemli ama anlamlı olmasıda önemli
mesela nisa çok anlamlı mı elif nisa elif kadın ?
bide cemre gibi ateş manasında olan isimlere efsun mesela büyü demek
lütfen anlamınada dikkat edin
çok ilginç ama telaffuzu çok zor geldi banageçen bi bebiş gördüm adı Bejna... çok ilginç hiç duymamıştım,selvi boylu demekmiş,düşünülebilir...
gerçekten güzel isim ama anlamı beni düşündürür işin açık yanıben de kendi ismimi önereyim o zaman, genelde herkes çok beğenir :)
Efsun - anlamı da büyü, sihir demek :)
Erva... kesinlikle olabilir listemize alıyoruz teşekkürlerrElfin, Erva, Esila, Ekin, Sueda, Birce, Maren vs.
Belki bunlardan biri olabilir.
ela gözlümüz yok maalesef anne kara baba karaeğer birinizin göz rengi ela ise kızınıza ela ismini verebilirsiniz :)
hmmm isimlerimiz hiiiiç birleşmiyor mesajınızı okuduktan sonra baya uğraştık ama olmadıİsim olarak birşey öneremem ama duyduğum birşeyi paylaşabilirim...Şimdilerde moda çiftlerin isimlerinden isim türetmece... Mesela ayşe ve caner isimli çift çocuklarına aycan ismi koyuyorlar eğer bir isim oluşturabilirseniz isimlerinizden daha güzel olabilir
evet ikiside çok hoş bizim ilk düşündüğümüz isim ada idi ama erkek ismi dedilerbenim çok çok beğendiğim iki isim bilge ve ada canım
isim tavsiyesi çok... benim de tavsiyem değişik duyulmamış isim koyacağım diye veya anlamı çok iyi diye söylenişi saçma sapan isimler koymayın derim ben.
bakıyorum güzel tavsiyeler de var saçma tavsiyeler de var...
hem anlamı güzel olmalı hem de söylenişi saçma olmamalı...sonuçta ömür boyu kullanacak bu ismi...
allah sağlıklı analı babalı büyümesini nasip etsin
tavsiye verecek olursam beğendiğim isimlerden birisi iremdir.
kızımın ismi Elif Berra.
Berra ismi Berreyle karıştırılarak peygamberimizin değiştirdği isimlerden sanılıyor ama alakası yok.ikisi farklı isimler:)
beğndiğim diğer isimler,Deniz,Defne,Yağmur...sanırım hçbiri kuranda geçmiyor:)
klasik isimlerden Zeynep şahane:)
güzel isim koymak haktır çocuklarımız için.. ancak , ben çok araştırdım fetva sitelerinde insanların sorularından tutun yazıların birçoğunu araştırdım ve net birşey var ki, isim kuranda geçicek diye bir kaide yok. anlamının güzel olması önemlidir.. kuranda geçp anlamı güzel olmayan Peygamber efendimiz (s.a.v) in de değiştirdiği isimler mevcuttur.. bu nedenle anlamının güzel olmasına yoğunlaşmanızı öneriyorum... :)
kızımın ismi Elif Berra.
Berra ismi Berreyle karıştırılarak peygamberimizin değiştirdği isimlerden sanılıyor ama alakası yok.ikisi farklı isimler:)
beğndiğim diğer isimler,Deniz,Defne,Yağmur...sanırım hçbiri kuranda geçmiyor:)
klasik isimlerden Zeynep şahane:)
Benim bi kızım olsa kayla,neva,özüm,eylül,ezel düşünebilecegim isimler.Allah kurtasın hayırlısıyla bebeginizi kucagınıza alın.kokusunu aldıgınız anda hangi ismin ona daha çok yakışacağına karra verirsiniz emin olun.Belki bi gamzesi olur size gülümser ve adına gamze dersiniz belli mi olur:40Allah tamamına erdiesin.
ben kızım olursa adını miray koyucam
anlamları:
1.japoncada yeni başlangıç ve baharda yağan ilk yağmur demek
2.ayın en güzel hali
3.cennetteki bir çiçeğin adı
4.dolunay
5.yılın ilk aylarında doğan,
6. güneş gibi ay gibi parlayan
7. tersten okununca yarim olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?