Doğuma Hazırlık kızıma isim önerir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
aybige : Büyük ay, dolunay
gupse : Gönülden olan, candan, sevecen.
kendi ismimide önerebilirim :) benim ismimde müge : inci çiçeği (kuranda gecmiyor bildiğim kadarıyla ama seviyorum ismimi :)
Aybige kulağa çok hoş geliyor teşekkürlerrr

Vallahi isimlerin hepsini çok beğendim gerçekten didar dışında duymadığım isimler... çok hoş alternatif oldu teşekkürlerr

elbette anlamlı istiyoruz belirtmek gereksiz diye yazmadım açıkçası teşekkürler

geçen bi bebiş gördüm adı Bejna... çok ilginç hiç duymamıştım,selvi boylu demekmiş,düşünülebilir...

ben de kendi ismimi önereyim o zaman, genelde herkes çok beğenir :)
Efsun - anlamı da büyü, sihir demek :)

Elfin, Erva, Esila, Ekin, Sueda, Birce, Maren vs.
Belki bunlardan biri olabilir.

geçen bi bebiş gördüm adı Bejna... çok ilginç hiç duymamıştım,selvi boylu demekmiş,düşünülebilir...
çok ilginç ama telaffuzu çok zor geldi bana teşekkürlerr

ben de kendi ismimi önereyim o zaman, genelde herkes çok beğenir :)
Efsun - anlamı da büyü, sihir demek :)
gerçekten güzel isim ama anlamı beni düşündürür işin açık yanı teşekkürler

Elfin, Erva, Esila, Ekin, Sueda, Birce, Maren vs.
Belki bunlardan biri olabilir.
Erva... kesinlikle olabilir listemize alıyoruz teşekkürlerr

İsim olarak birşey öneremem ama duyduğum birşeyi paylaşabilirim...Şimdilerde moda çiftlerin isimlerinden isim türetmece... Mesela ayşe ve caner isimli çift çocuklarına aycan ismi koyuyorlar eğer bir isim oluşturabilirseniz isimlerinizden daha güzel olabilir

eğer birinizin göz rengi ela ise kızınıza ela ismini verebilirsiniz :)
ela gözlümüz yok maalesef anne kara baba kara

hmmm isimlerimiz hiiiiç birleşmiyor mesajınızı okuduktan sonra baya uğraştık ama olmadı

benim çok çok beğendiğim iki isim bilge ve ada canım
evet ikiside çok hoş bizim ilk düşündüğümüz isim ada idi ama erkek ismi dediler ondan vazgeçmiştik ama şimdi heran dönüş yaparız gibi geliyor teşekkürlerr

isim tavsiyesi çok... benim de tavsiyem değişik duyulmamış isim koyacağım diye veya anlamı çok iyi diye söylenişi saçma sapan isimler koymayın derim ben.
bakıyorum güzel tavsiyeler de var saçma tavsiyeler de var...
hem anlamı güzel olmalı hem de söylenişi saçma olmamalı...sonuçta ömür boyu kullanacak bu ismi...
allah sağlıklı analı babalı büyümesini nasip etsin

tavsiye verecek olursam beğendiğim isimlerden birisi iremdir.

kesinlikle fikirlerinize katılıyoruz.. teşekkürler... birde İrem ismide kötü anlamlı isimlerden diye duymuştum?

kızımın ismi Elif Berra.
Berra ismi Berreyle karıştırılarak peygamberimizin değiştirdği isimlerden sanılıyor ama alakası yok.ikisi farklı isimler:)
beğndiğim diğer isimler,Deniz,Defne,Yağmur...sanırım hçbiri kuranda geçmiyor:)
klasik isimlerden Zeynep şahane:)

teşekkür ederizzzzzz

güzel isim koymak haktır çocuklarımız için.. ancak , ben çok araştırdım fetva sitelerinde insanların sorularından tutun yazıların birçoğunu araştırdım ve net birşey var ki, isim kuranda geçicek diye bir kaide yok. anlamının güzel olması önemlidir.. kuranda geçp anlamı güzel olmayan Peygamber efendimiz (s.a.v) in de değiştirdiği isimler mevcuttur.. bu nedenle anlamının güzel olmasına yoğunlaşmanızı öneriyorum... :)

anlamı elbette önemli ben yazma gereği hissetmedim anlamı güzel olsun diye sonuçta herkes anlamınıda düşünür değil mi? Kuranda geçmesi hususuna gelince evet bende çok araştırdım şart değilmiş ama benimkisi kişisel bir tercih... eşimle bir liste hazırladık burada yazılanlar ve diğer öneriler ışığında geneli Türkçe isim zaten ben sadece farklı isimleri duymak istiyorum... insana iyi geliyor değişik isim önerileri almak... birde başkalarınında fikrini almış oluyoruz??? sizin fikriniz için de çok teşekkürler göz önünde bulunduracağız

Biz kizimiz olsaydi ahu koyacaktik cok heveslenmistim :) ahu ceylan demekmis

Benim bi kızım olsa kayla,neva,özüm,eylül,ezel düşünebilecegim isimler.Allah kurtasın hayırlısıyla bebeginizi kucagınıza alın.kokusunu aldıgınız anda hangi ismin ona daha çok yakışacağına karra verirsiniz emin olun.Belki bi gamzesi olur size gülümser ve adına gamze dersiniz belli mi olur:40Allah tamamına erdiesin.

ben kızım olursa adını miray koyucam

anlamları:

1.japoncada yeni başlangıç ve baharda yağan ilk yağmur demek
2.ayın en güzel hali
3.cennetteki bir çiçeğin adı
4.dolunay
5.yılın ilk aylarında doğan,
6. güneş gibi ay gibi parlayan
7. tersten okununca yarim olur :)

amiiin çok teşekkürler neva ismi kulağa hoş geliyor

tersten okununca kısmı çok hoşuma gitti hatta bayıldım teşekkürlerrr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…