- 30 Haziran 2017
- 194
- 1.032
- 63
- 37
Verdiğiniz öğretmen örneği konunun derin olduğuna işaret ediyor sevgiliGeçen haftalar da elsa sırt çantasını avm de gezerken sırtından çıkarıp bırakmış bir yerlerde. Ben farkettim ama o hiç yokluğunu farketmedi aramadı bile. Işin garibi üzülmüyor da. Bazen öğretmeni ile konuşmalarını anlatırken sadece kendi söylediğini anlatıyor, öğretmeninin verdiği cevapları bilmiyor. Sanırım yeterince önem vermiyor, bilemiyorum
sanırım her birinden biraz var, dinlemiyor, üzülmüyor, umursamıyor. Bu akşam istemsizce kızdım, bağırdım biraz...ben olsun kızım desem ne derdi, ne olurdu bilmiyorum ama diyemedim işte...Dinlemiyor mu umursamıyor mu yoksa dikkat problemi mi yaşıyor?
Okulun pedagogu varsa yardım alma imkanınız varmı?
Işte ben arkasını toplamaktan yoruldum ve Evet bu akşam masadan en son ikizlerle ben kalktım ve kızım önden gittiğinde, çok seviyor ya aldığını düşündüm...Siz de unutıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bi yerden kalkarken eşyalarını al ya da bi çey unuttun mu diye her seferinde telkinde bulunun zamanla alışır.
Verdiğiniz öğretmen örneği konunun derin olduğuna işaret ediyor sevgilimaviss32
Şimdi sizin de fark ettiğiniz gibi, sadece eşyalarını değil, muhatap olduğu insanları da önemsememe durumu söz konusu gibi görünüyor. Konuya sadece eşya olarak bakmayın ve boşuna çocuğa istediği oyuncağı almamazlık etmeyin, konunun kaynağı bambaşka gibi görünürken ek bir huysuzluğa, travmaya gerek yok.
Mutlaka bir pedagogla görüşüp tedavi odaklı hareket etmeniz gerek.
Eşyalarına sahip çıkmalarını 7-12 yaş arasında bekleriz çocuklardan. 5 yaşında bir çocuk kendi giyinsin soyun gibi basit sorumluluklar verebiliriz.
15 aylık ikizlerinizin olmasını ve zorlandığınızı anlıyorum. Fakat 5 yaş için fazla yükleniyorsunuz kızınıza.
Siz bir anne olarak 3 çocuğun sorumluluğunu alacağınıza inanmışsınız ve 3 çocuk sahibi olmuşsunuz. Ama bu 5 yaşında bir çocuğun taşıyabilceğinden fazla yük yüklenmesini normalleştirmezz.
Sağlıklı hayırlı evlatlar olsun inşallah.
"Pedagog" bildiğim kadarıyla "çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara" denir. Şuraya tıklayabilirsiniz.bence yanlış bilgi veriyorsunuz
öğretmeninin verdiği cevapları unutması, hatırlamaması çocuklar için normal bir şeydir
ayrıca eğer bir sorun varsa pedagog değil çocuk psikoloğu ile görüşülmeli
4.5 yaşında kızım var onu gözüm önüne getirdim minnoşum herşey alırım çok ister ama başka bişeye dalar ve o orda kalır
Ben hep kendimi suçlarım Birgün ona kızmadım çocuğunuz normal annesi sizsiniz ve takip gerekli henüz çok küçük
Kızımın sınıfta arkadaş grubu var, öğretmeninden çok onları dinliyor ve onlara göre şekil alıyor. Bir keresinde doğru bildiği halde, öğretmenini iyi anladığı halde arkadaşı yanlış yaptı diye bilerek etkinliği yanlış yapmış ve üzgün yüz almış. Ama kendisi üzülmüyor çünkü arkadaşlar bunun için gibi bir cümle kullandı.Verdiğiniz öğretmen örneği konunun derin olduğuna işaret ediyor sevgilimaviss32
Şimdi sizin de fark ettiğiniz gibi, sadece eşyalarını değil, muhatap olduğu insanları da önemsememe durumu söz konusu gibi görünüyor. Konuya sadece eşya olarak bakmayın ve boşuna çocuğa istediği oyuncağı almamazlık etmeyin, konunun kaynağı bambaşka gibi görünürken ek bir huysuzluğa, travmaya gerek yok.
Mutlaka bir pedagogla görüşüp tedavi odaklı hareket etmeniz gerek.
"Pedagog" bildiğim kadarıyla "çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara" denir. Şuraya tıklayabilirsiniz.
Her çocuğun gelişimi farklı olabilir, ancak yine de konu sahibesinin bahsettiği durum normalin biraz üstünde görünüyor.
Çocukların ilgi alanlarına daha çok konsantre oldukları doğru; ancak öğretmeninin hiçbir cümlesini hatırlamıyor olması, bunun bir veya iki sefere mahsus (ilgi alanı dışında kaldıysa) değil, sık yaşanan bir örnekmiş gibi anlatıyor konu sahibesi, ki bu durum konunun "ilgi alanı dışında olması"nı aşıyor.
Yine eşya konusunda da, çocukların ilgisini sık kaybetmesi veya eşyalarını başka yerlerde bırakması yaygın olsa da bir aşırılık hissediliyor.
Konu sahibesinin bir pedagogla görüşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kızımın sınıfta arkadaş grubu var, öğretmeninden çok onları dinliyor ve onlara göre şekil alıyor. Bir keresinde doğru bildiği halde, öğretmenini iyi anladığı halde arkadaşı yanlış yaptı diye bilerek etkinliği yanlış yapmış ve üzgün yüz almış. Ama kendisi üzülmüyor çünkü arkadaşlar bunun için gibi bir cümle kullandı.
Malesef ben Kızımı ihmal ettim bir dönem, ona da alışmışlar olacak ki azıcık ilgi göstersem inanılmaz şı arıyor, değişiyor.
"Pedagog" bildiğim kadarıyla "çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara" denir. Şuraya tıklayabilirsiniz.
Her çocuğun gelişimi farklı olabilir, ancak yine de konu sahibesinin bahsettiği durum normalin biraz üstünde görünüyor.
Çocukların ilgi alanlarına daha çok konsantre oldukları doğru; ancak öğretmeninin hiçbir cümlesini hatırlamıyor olması, bunun bir veya iki sefere mahsus (ilgi alanı dışında kaldıysa) değil, sık yaşanan bir örnekmiş gibi anlatıyor konu sahibesi, ki bu durum konunun "ilgi alanı dışında olması"nı aşıyor.
Yine eşya konusunda da, çocukların ilgisini sık kaybetmesi veya eşyalarını başka yerlerde bırakması yaygın olsa da bir aşırılık hissediliyor.
Konu sahibesinin bir pedagogla görüşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yorumlar için tşk. Ederim. Ödevleri yapar, ama okula götürmeyi unutur. Babası da çok unutkan ve bu yıl okula götürüp, okuldan almayı eşim yapıyordu, ikisi de her şeyi unutuyordu
Ben öğretmen ile iletişim halinde olmasaydım vay halimize durumu. Sanırım herşeyi düşünmekten, kontrol etmekten yoruldum ve bu yüzden kızımdan yaşının üstünde davranmasını istiyorum
Bu akşam bunu idrar ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?