Kızıma nasıl öğreteceğim malına sahip çıkmayı

Verdiğiniz öğretmen örneği konunun derin olduğuna işaret ediyor sevgili maviss32
Şimdi sizin de fark ettiğiniz gibi, sadece eşyalarını değil, muhatap olduğu insanları da önemsememe durumu söz konusu gibi görünüyor. Konuya sadece eşya olarak bakmayın ve boşuna çocuğa istediği oyuncağı almamazlık etmeyin, konunun kaynağı bambaşka gibi görünürken ek bir huysuzluğa, travmaya gerek yok.

Mutlaka bir pedagogla görüşüp tedavi odaklı hareket etmeniz gerek.

Dinlemiyor mu umursamıyor mu yoksa dikkat problemi mi yaşıyor?
Okulun pedagogu varsa yardım alma imkanınız varmı?
sanırım her birinden biraz var, dinlemiyor, üzülmüyor, umursamıyor. Bu akşam istemsizce kızdım, bağırdım biraz...ben olsun kızım desem ne derdi, ne olurdu bilmiyorum ama diyemedim işte...

Siz de unutıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bi yerden kalkarken eşyalarını al ya da bi çey unuttun mu diye her seferinde telkinde bulunun zamanla alışır.
Işte ben arkasını toplamaktan yoruldum ve Evet bu akşam masadan en son ikizlerle ben kalktım ve kızım önden gittiğinde, çok seviyor ya aldığını düşündüm...

Öğretmenin ne dediğini nasıl hatırlamıyor? Ve siz de umursamaz mı diyorsunuz? Hayır bir sorun var. Lütfen üstüne gidin. Ve ikizlerinize daha fazla ilgili gösteriyorsanız bu da etkiliyor olabilir. İşte unutursam annem benimle de ilgilenir diye düşünüyor olabilir.

Eşyalarına sahip çıkmalarını 7-12 yaş arasında bekleriz çocuklardan. 5 yaşında bir çocuk kendi giyinsin soyun gibi basit sorumluluklar verebiliriz.
15 aylık ikizlerinizin olmasını ve zorlandığınızı anlıyorum. Fakat 5 yaş için fazla yükleniyorsunuz kızınıza.
Siz bir anne olarak 3 çocuğun sorumluluğunu alacağınıza inanmışsınız ve 3 çocuk sahibi olmuşsunuz. Ama bu 5 yaşında bir çocuğun taşıyabilceğinden fazla yük yüklenmesini normalleştirmezz.
Sağlıklı hayırlı evlatlar olsun inşallah.

bence yanlış bilgi veriyorsunuz
öğretmeninin verdiği cevapları unutması, hatırlamaması çocuklar için normal bir şeydir
ayrıca eğer bir sorun varsa pedagog değil çocuk psikoloğu ile görüşülmeli

arkadaşlar yanılıyorsunuz ve bilmediğiniz konularda "kesin dille" yazıyorsunuz
yapmayın
konu sahibini yanlış yönlendiriyorsunuz
ben de bu yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum ki öğretmenin söylediklerini hatırlamaması, size anlatırken geçiştirmesi normal
hatta 3.-4. sınıfta bildiği sorularda hata yapması, girdiği sınavlardaki soruları hatırlayamaması vs vs de normal
benim kızım üstün zekalı bir çocuk
bir de üstüne bunlar eklenince dikkat eksikliğinden korktuk biz
çocuk psikoloğuyla da görüştük, okulun rehberlik bölümü ile de
dikkat eksikliği gibi durumlar için çocuğun hiçbir şeye odaklanamıyor olması lazım, daha başka farklı göstergeler de var
bi öğretmeninin söylediklerini hatırlamıyor diye çocuğa hasta muamelesi yapıyorsunuz

Valla yavrum dört minikte bende var.
İlk numara herseyi unutur bir yerde.
3 numara da...
2 ve 4 onların ardini toplar
Bende 2 ve 4 numaranın ardını. ..
:))))

Ay ne numaraciymisim bende :))))
Kuzum sen biraz daha dikkatli ol
Onlar daha çocuk
Benim 1 ve 3 un dikkati çabuk dağılıyor

4.5 yaşında kızım var onu gözüm önüne getirdim minnoşum herşey alırım çok ister ama başka bişeye dalar ve o orda kalır
Ben hep kendimi suçlarım Birgün ona kızmadım çocuğunuz normal annesi sizsiniz ve takip gerekli henüz çok küçük

"Pedagog" bildiğim kadarıyla "çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara" denir. Şuraya tıklayabilirsiniz.
Her çocuğun gelişimi farklı olabilir, ancak yine de konu sahibesinin bahsettiği durum normalin biraz üstünde görünüyor.
Çocukların ilgi alanlarına daha çok konsantre oldukları doğru; ancak öğretmeninin hiçbir cümlesini hatırlamıyor olması, bunun bir veya iki sefere mahsus (ilgi alanı dışında kaldıysa) değil, sık yaşanan bir örnekmiş gibi anlatıyor konu sahibesi, ki bu durum konunun "ilgi alanı dışında olması"nı aşıyor.
Yine eşya konusunda da, çocukların ilgisini sık kaybetmesi veya eşyalarını başka yerlerde bırakması yaygın olsa da bir aşırılık hissediliyor.
Konu sahibesinin bir pedagogla görüşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Beslenme hep problemli oldu, vitamin eksikliği olabilir evet ama kızım akıllı bir kız da hadi öyle saf, salak bi15 aylıkken cümleler kuruyordu, ezberle gücü çok kuvvetli. Şarkı, şiir, dua çok kolay ezberle.

Babasına özür dilerim deyip yatağına gitti uyudu. Kızgın olduğumda bana yaklaşmıyor ve sabah ilk iş tepkimi ölçecek. Yani kızgınlığım devam mı değil mi diye. Ben nasıl yaklaşayım bilemiyorum. Evet küçük daha ama gerçekten eşyalarını uutmamasını nasıl sağlarım, yolu nedir bilmek istiyorum.

Kızımın sınıfta arkadaş grubu var, öğretmeninden çok onları dinliyor ve onlara göre şekil alıyor. Bir keresinde doğru bildiği halde, öğretmenini iyi anladığı halde arkadaşı yanlış yaptı diye bilerek etkinliği yanlış yapmış ve üzgün yüz almış. Ama kendisi üzülmüyor çünkü arkadaşlar bunun için gibi bir cümle kullandı.
Malesef ben Kızımı ihmal ettim bir dönem, ona da alışmışlar olacak ki azıcık ilgi göstersem inanılmaz şı arıyor, değişiyor.

Arkadaşı tek kalıp üzülmesin diye yapmış

Muhtemelen o cümle de çizgi film repliği

Çizgi filmlerine dikkat edin

Onu unutmadığınızı umursadığınızı hissettirin

Ayrı Zaman ayırın onlar Bebek deyip sadece onunla anne kız Zaman'ı ayırın

Her çocuk eşyasına sahip çıkmaz ama sorumluluk almayı biliyorsa sıkıntı olmaz

Ödevini yapar mı okula götürülecek şeyleri takip eder mi

Örneğin okula spor ayakkabısı gidecekse siz koymayın çantasına ona koymasını söyleyin sonra hatırlatın vs vs ama o koysun

Yorumlar için tşk. Ederim. Ödevleri yapar, ama okula götürmeyi unutur. Babası da çok unutkan ve bu yıl okula götürüp, okuldan almayı eşim yapıyordu, ikisi de her şeyi unutuyordu
Ben öğretmen ile iletişim halinde olmasaydım vay halimize durumu. Sanırım herşeyi düşünmekten, kontrol etmekten yoruldum ve bu yüzden kızımdan yaşının üstünde davranmasını istiyorum
Bu akşam bunu idrar ettim.

bu işler vikipedi den copy paste ile olmuyor maalesef
yanlış biliyorsunuz ve ısrar ederek de hata yapıyorsunuz
pedagog eğitim verebilir ancak ilk tespit uzmanlar tarafından yapılmalıdır, buna dair bir çok yazı bulabilirsiniz internette, bakmak isteseniz tabi

ben zaten bir iki seferlik bir şey demedim, yıllarca sürebilen bir şey

neyse

konu sahibi kendisi araştırıp karar versin

bence de beklentiniz biraz yüksek
siz sık sık onu karşınıza alıp konuşun
bıkmadan usanmadan
değişimi göreceksiniz

B12 ve vitaminle alakalı olabilir ben neyse de benim eşim de aşırı unutkan öyle boyle değil ama hergunnn her gün,akliniza gelebilecek herşeyi unutuyor cakmak sigara kart telefon anahtar falan. Küçük yaştaki,bi,çocuğun, oyuncaklarını,bi,yerde unutması yada bırakması normal değil çünkü,oyuncaklarina çok aşırı bağlı olurlar

Bana normal geldi lütfen kırmayın onu
Zamanla öğrenecek
Hayatta herşeyi zamanla öğrendiğimiz gibi
Siz temkinli olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…