- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.288
- 333
Malesef gören ya da bırakan birileri olmamış. Çok çocuk vardı etrafta, başka bir çocuk oynuyordur şuanda büyük ihtimalleBebeklari unuttugu yerden iste
Ne yapmalıyım, bunun için konu açtım zaten. Sürekli kontrol derseniz, ikizler bana yetiyor da artıyor... Unuttugu şeyleri hatırladığında geri almaya üşeniyor bir de, Sen al Sen git diyorHadi o çocuk unutuyor,siz ne yapıyorsunuz o arada ? Okulda unutuyor deseniz anlarımda diğer türlüsü için bence çocuktan önce kendim için ne yapmalıyım diye düşünün.
Öncelikle kızınızın asıl problemini tespit edin.
Gerçekten unutuyor mu? Yoksa eşyalara karşı hevesini çabuk kaybedip önemsememeye mi başlıyor bir iki günde?
Eğer unutuyorsa, aynı şekilde gün içinde çeşitli başka şeyleri de sık sık unutuyor olmalı, ki acilen bir doktora başvurmanız gerekir.
İlgisini yitiriyor, değer vermiyor ise, neden birkaç saat önce ısrarla yanına almak istemiş olsun? Yani ilgisi siz evden çıkarkenle misafirlikten çıkarken arasında geçen zamanda mı kayboluveriyor? Bu durumda gittiğiniz yerde yaşanan olaylara, karşılaştığı kişilere dikkat edin.
Arada geçen sürede dikkatini bozan bir şey yaşanmış olabilir mi? Büyük bir odaklanamama sorunu olabilir mi?
Bunları iyi tahlil edip sorunu tam olarak anlayınca bir pedagogtan yardım almanızı öneririm.
Geçen haftalar da elsa sırt çantasını avm de gezerken sırtından çıkarıp bırakmış bir yerlerde. Ben farkettim ama o hiç yokluğunu farketmedi aramadı bile. Işin garibi üzülmüyor da. Bazen öğretmeni ile konuşmalarını anlatırken sadece kendi söylediğini anlatıyor, öğretmeninin verdiği cevapları bilmiyor. Sanırım yeterince önem vermiyor, bilemiyorum
Suçladım hissediyor mucnm emin değilim.özürdiliyor ve bunun yeterli olduğunu düşünüyor. O üzülse,ağlasa tepinse teselli ederim, senden önemli değil derim demesine de. Üzülmüyor, benim canım ona sıkılıyor bir deBoşu boşuna çocuğa kızarak suçluluk hissettiriyorsunuz. Öncelikle burada suçlu siz veya esinizsiniz. Yaninizda oda vardi diye dusunuyorum veya başka bir yetiskin. 3 cocukla tek basiniza bir yere gitmediginizi dusunuyorum.
Siz mutlaka hazırlanırken çocuğunuza eşyaların hepsini alıp almadığını kontrol ettirin. Unuttuğu birşey varsa babası ile ertesi gün gönderin esyasini almasını sağlayın.
Ben ilkokul 5 e giderken, annemin ördüğü 3 takım atkı bere eldiveni kaybettim. Parça parça. Annem her akşam kaybettim diye kızardı. Muhtemelen sınıftan birileri yürütüyordu. Çünkü ertesi gün yerinde olmazdı. Hep bana kızdı bir gün de okula gelip hadi bu çocuk bunları unutuyor ertesi gün yerinde niye olmuyor diye konuşmadı. Hep bana kizdigi icin binbir emekle ordugu seylere deger vermeyip kaybettigim icin hem sucluluk hem vicdan azabi cektim durdum bosu bosuna. Annecim de hasta bir çocuğu olan 3 çocuklu bir kadındı.
Işte aynen böyle, iki gün oynadı, kaybolmasa oynardı yine ama benim aklımdaydı soru işareti bu, hevesinialdı aldık artık olmazsa olmasın mı diyor+1
Unutuyosa gidilir alınır ya da ev sahibi getirir neyse de hevesi geçip orda burda bırakıyorsa ayran gönüllü ise o daha büyük sorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?