Kızıma nasıl öğreteceğim malına sahip çıkmayı

Benim kizim kardeşi doğunca aynen böyle unutkan oldu. Çantasını, etkinlik için götürdüğü oyuncağını , suluğunu, ceketini veya yemek tabaklarını mutemadiyen okulda unuttu. Her gün öğretmeni arayıp haber verdim. 'Bak Bir daha almam' falan uyardım. Bir hafta plastik su sisesiyle okula gönderdim aklı başına gelsin diye. Tupper almaktan iflahim tükendi. Neyse kardeşe alışınca düzeldi huyu biraz . Ben hemen her gün sabah akşam uyardım onu ama. Ilgilenin devamlı.

sorun unutmasında değil.
sorun çok istediği bir şeyi sahip olduktan sonra kıymet vermemesi..

o yaş grubu çocuklar eşyalarına sahip çıkarlar, hatta bazı eşyaların çok düşkün olur.
3 yaşındaki oyuncağını bile hatırlayıp ister.

her şeye sahip olmasın.
pahalı ucuz diye ayrım yapmayın.
cezalandırmayın.

bir eşyaya, bir insana değer vermeyi öğretecek etkinlikler yapın birlikte.

Hadi o çocuk unutuyor,siz ne yapıyorsunuz o arada ? Okulda unutuyor deseniz anlarımda diğer türlüsü için bence çocuktan önce kendim için ne yapmalıyım diye düşünün.

Sorumluluk kazanmasi gerekiyor ve bu istediği her şeyi alip yapmasi gereken her şeyi onun adina yapmanızla olmaz. Evde küçük görevler verin hatta oyunmuş gibi ev işlerinize yardim etmesini sağlayın. Herşeyin başı sorumluluk.

Boşu boşuna çocuğa kızarak suçluluk hissettiriyorsunuz. Öncelikle burada suçlu siz veya esinizsiniz. Yaninizda oda vardi diye dusunuyorum veya başka bir yetiskin. 3 cocukla tek basiniza bir yere gitmediginizi dusunuyorum.

Siz mutlaka hazırlanırken çocuğunuza eşyaların hepsini alıp almadığını kontrol ettirin. Unuttuğu birşey varsa babası ile ertesi gün gönderin esyasini almasını sağlayın.

Ben ilkokul 5 e giderken, annemin ördüğü 3 takım atkı bere eldiveni kaybettim. Parça parça. Annem her akşam kaybettim diye kızardı. Muhtemelen sınıftan birileri yürütüyordu. Çünkü ertesi gün yerinde olmazdı. Hep bana kızdı bir gün de okula gelip hadi bu çocuk bunları unutuyor ertesi gün yerinde niye olmuyor diye konuşmadı. Hep bana kizdigi icin binbir emekle ordugu seylere deger vermeyip kaybettigim icin hem sucluluk hem vicdan azabi cektim durdum bosu bosuna. Annecim de hasta bir çocuğu olan 3 çocuklu bir kadındı.

Ben evin en küçük çocuğuyum öyle kardeş sıkıntım filan yoktu ama küçükken hiç mal kıymeti bilmezdim. Çok sevdiğim oyuncaklarım bir haftada mı bozulmadı, yeni alınan montlarım, çantalarım mı otobüslerde unutulmadı. Sadece annem bana göre çok gereksizce kızdığı için üzülürdüm. İyi haber çocuğunuza yeterli vakit ayırmadığınızdan ya da yetiştiriş biçiminizden kaynaklandığını düşünmüyorum.

Kötü haber muhtemelen yetişkinlikte de böyle olucak biraz karakter meselesi. Hala malımın hiç kıymeti yoktur. Çok eşya sevmem mümkün olduğunca azaltmaya çalışırım. kitap, kıyafet vs. Çok rahat ödünç veririm, geri dönmesini beklemem. Son telefonumu yaklaşık 5 defa filan çok saçma sapan yerlerde unuttum, 1 defa dolu küvete, bir defa asma kattan aşağı düşürdüm, diğer ufak tefek düşürmelerin haddi hesabı yok zaten, maşallah hala sapasağlam. Sırf taksiti bitmeden başına bir iş gelir diye yeni telefon almıyorum.

Buarada yemeğe gittiğiniz yere telefon etseniz o oyuncakları bulmuşlardır muhtemelen, uğrar alırsınız geri.

Acaba siz alıştırmak için yeteri kadar söyleyemediniz mi bir yerden toparlanırken
Hadi gitmeden önce eşyalarımızı toplayalım sunu alalım bunu alalım
Sizde unutmuşsunuz bebeği
Belki ara sıra söylüyorsımızdur ondan yerleşmemiştir bu algı
Eğer öyleyse dikkat ederek sürekl söyleyip deneyin

Kızım aynen boyleydi. Yeni aldigim boya setleri, resim cantalaru, suluklar pahali olanlardan, atki, bere vs. O kadar cok sey unuttuki. Dedim umursamiyormu yoksa unutuyor mu? Cevap yok. Bunlari ortaokulda yapti. 5 yasindakileri saymıyorum. Okul Cantasini, okulda unutur gelirdi. Simdi kocaman yine unutuyor çoğu zaman. Can cikar huy cikmaz. Simdi hala suluk almam pahalilardan pet siseye doldurur.

Baska belirtiler varmı dikkat eksikligi olabilir.Testler var belirtileri derecelendirebiliyorsunuz .Internetten bi bakın derim.

Dikkat eksikliği var. Önemsememe değil çocuğun belli ki odaklanamıyor. İlgisi çabuk dağılıyor. Pedagogla görüşün

Hadi o çocuk unutuyor,siz ne yapıyorsunuz o arada ? Okulda unutuyor deseniz anlarımda diğer türlüsü için bence çocuktan önce kendim için ne yapmalıyım diye düşünün.
Ne yapmalıyım, bunun için konu açtım zaten. Sürekli kontrol derseniz, ikizler bana yetiyor da artıyor... Unuttugu şeyleri hatırladığında geri almaya üşeniyor bir de, Sen al Sen git diyor

+1
Unutuyosa gidilir alınır ya da ev sahibi getirir neyse de hevesi geçip orda burda bırakıyorsa ayran gönüllü ise o daha büyük sorun

Problem büyüyo giderek
Odaklanma problemi olabilir

Suçladım hissediyor mucnm emin değilim.özürdiliyor ve bunun yeterli olduğunu düşünüyor. O üzülse,ağlasa tepinse teselli ederim, senden önemli değil derim demesine de. Üzülmüyor, benim canım ona sıkılıyor bir de

+1
Unutuyosa gidilir alınır ya da ev sahibi getirir neyse de hevesi geçip orda burda bırakıyorsa ayran gönüllü ise o daha büyük sorun
Işte aynen böyle, iki gün oynadı, kaybolmasa oynardı yine ama benim aklımdaydı soru işareti bu, hevesinialdı aldık artık olmazsa olmasın mı diyor

benim kocam 35 yaşında hala kızınız gibi. kaybettiği gözlüklerin, kredi kartlarının, kimliklerin çetelesini tutmayı bıraktım artık. çocuğu parka götürdüğünde unutacak diye korkuyorum hala. tüm değerleri falanda yerinde. huyu bu. kızınızın bir ihtimal karakter özelliği olabilir bu. siz testlerini yaptırın, -inatla pedagog diyenler olmuş ama yanlış bilgi- çocuk psikoloğuyla görüşün ama eğer huyu buysa kızınızı böyle kabul etmeniz gerektiğini telkin edin kendinize. her seferinde tek tek sorun aldın mı ettin mi diye. bunun değişmesini istiyorsanız biraz çaba sarfetmeniz gerekir. ikizlerinizde varmış işiniz zor ama çocuklarda hiçbir konu kolay olmuyor ki zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…