bulunduğumuz ilde oçem yok gebzede var benim ailem orda
seneye oraya tayin isticez
zaten oçemi aradım bu gün telde görüştüm
36 ay ını doldurmadan almıyolarmış
benim kızım daha 21 aylık
benim şimdi evde kendim ilgilenmem gerek
ilgileniyorum zaten ama nasıl daha faydalı olurum
neler yapmam nasıl davranmam gerek
ne yaparsam kızıma faydam olur
ben aklıma gelen herşeyi yapıyorum ama mutlaka atladığım yerler vardır
obu yüzden burda bu konuda bilgisi oolup bunu okuyan herkesten yardım istiyorum
evde kızıma nasıl eğitim verebilirim
neler yapabilirim
evet kızıma,prensesime,meleğime gözümün bebeğine otizm tanısı kondu
hala şoktayım.konduramıyorum.şu an ağlıyorum.az önce uyuttum prensesimi
dr tek tedavi özel eğitim dedi fakat bulunduğum ilde otizmi olan çocukla ilgili bi kurum yok
yuva yada kreş te yok.zaten daha çok küçük
allahım deli olucam.babasıda bende gğnlerdir aglıyoruz
seneye daha büyük bi ile tayin istiycez ama şimdi yapabileceğim tek şey kendim ilgilenicem
zaten çok ilgileniyorum ama exradan neler yapılır? bilen varsa cevap verin lütfen
bu arada tek kelime bile konuşamıyor,söyleneni anlamıyor
benim meleğimin büyüdüğünde ailesi mesleği arkadaşları olmıycak mı,
hep muhtaç mı olucak
ya biz göçüp gittiğimizde yavrum ne olucak
ben yavruumu öpmeye kıyamazken bununla nasıl başedicez
bbide kardaşi var oda perişan onada hiç bakamıyorum
yıkıldım perişanımyıkıldım
aranızda varmı otizmli çocuğu olan
ne durumdasınız
çocuğunuzla işkiniz nasıl
yazın lütfen
slm arkdasim,öncelikle rabbim sifa versin diyorum.benimde 3bucuk yasinda bir oglum var henüz tani konulamayan ve diger cocuklardan ayiran özellikleri var.otizmi bende cok arastirdim ve baya uyan belirtilerini buldum ama terapiceleri kesinlikle otizm degil diyorlar.oglum yaklasik 2bucuk yildir özel egitim aliyor hastada 1gün fizik ve oyun terapileri görüyor.ve bu2senedirde bu tip cocuklarin oldugu krese götürüyorum.inan cok zor tüm duygularini anliyorum o kadar caresiz kaliyoruzki dedigin gibi icimden cigliklar atiyorum.neden neyaptim sorularini sormaktan geri alamiyorum kendimi.su an yasitlarina göre zeka gelismi 1yil geride elimden geleni yapiyorum ama daha fazala neler yapabilirm diye hep arastiriyorum. terapicisi normal okula gitmemesi gerektigini orada geri kalacagini ve özel okula yollamamazi söyledi.ah arkdasim kelimeleri toplayamiyorum bile güclü olmak zorundayiz onlarin bize ihtiyaci var.
bulunduğum ilde psikiatr ve pedagogla görüştük,otizm diğil demişlerdi
ama bi sıkıntı var ki bu kadar tepkisiz dediler
izmite götürdüm umuttepe araştırma hastanesine
ayın 16 sında tekrar götürücem
çocuk nurolojisine
burda o bölüm yok çünkü
ordan sonuç alınca kesin tanı konulcak ama otizm dedi
hani bu hastalık çeşitli olurmuş ya hangi türden olduğu ayın 16sında belli olcak
canım hakkında hayırlısı olsun ama ben hala tanısının kesinleşmediğini düşünüyorum.
sen güçlü ol ki kızına yardımcı olabil,ona destek ol..otizm düzelebilen bir durum,otistik çocuklar çok özel yeteneklere sahip olan çocuklar.sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor.
Allah size de, eşinize de, kızınıza da kolaylık versin. Muhtemelen izlemişsinizdir bu videoyu ama, yine de paylaşayım istedim. [video=youtube;TTPEvBvm7kI]http://www.youtube.com/watch?v=TTPEvBvm7kI[/video]
Tatlım 21 aylık kızın. Algılaması geç olabilir, geç konuşacak olabilir. Kafanı çok kurcalamadan hızlı bir şekilde eğitime başla. Sabırlı ol. En basit kelimeleri seçerek onunla iletişim kurmaya çalış. Yaşıtlarıyla bir araya getirerek sosyalleşmesini sağla. Benimde oğlum 21 aylı. Dinlememesi her zaman tepki vermemesi normal bir durum. Onu en iyi sen anlarsın. Hiç mi tepki vermiyor? Korkuyu biliyor mu? Acıktığında ne yapıyor_inşallah dediğin gibidir ama hemen hemen bütün özelliklerni taşıyor kızım otizmin tek kelime bile konuşamıyor söyleneni anlamıyor dinlemiyor ilgisiz tepkisiz öyle işte inşallah ona doğru eğitimi verip güzel yerlere getirebilirim allahım bu gücü bana verir inşallah
Tatlım 21 aylık kızın. Algılaması geç olabilir, geç konuşacak olabilir. Kafanı çok kurcalamadan hızlı bir şekilde eğitime başla. Sabırlı ol. En basit kelimeleri seçerek onunla iletişim kurmaya çalış. Yaşıtlarıyla bir araya getirerek sosyalleşmesini sağla. Benimde oğlum 21 aylı. Dinlememesi her zaman tepki vermemesi normal bir durum. Onu en iyi sen anlarsın. Hiç mi tepki vermiyor? Korkuyu biliyor mu? Acıktığında ne yapıyor_
Otizm değil bence. Sadece biraz geç olacak algılaması. Rabbim sana bağışlasın evladını. Gelişmelerden haberdar et lütfen. Ama için rahat etsin diye bence başka bir doktorada götür. Çapa çok iyi bu konuda.acıktığında bisküvinin yerini susadığında da suyunu isterken benim elimi alıp istediği şeye götürür hiç tepki vermiyor
inşallah dediğin gibidir
ama hemen hemen bütün özelliklerni taşıyor kızım otizmin
tek kelime bile konuşamıyor
söyleneni anlamıyor
dinlemiyor
ilgisiz tepkisiz
öyle işte
inşallah ona doğru eğitimi verip güzel yerlere getirebilirim
allahım bu gücü bana verir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?