kızıma otizm tanısı kondu

göz temasınız ne durumda bilmiyorum ama ,eğer zayıfsa yada yoksa öncelikle teması kuvvetlendirmeniz gerekiyor,konuşurken,yada ona oyuncak verirken göz hizasında tutunki temas sağlansın,çünkü iletişimin ilk adımı budur.ayrıca kendi dünyasına çekilmesine asla izin vermeyin ,sürekli konuşun anlatın konuşurken abartılı hareketler ve yalın kelimeler kullanın,eğerki sizi durmuyosa ,ilgilenmiyosa belliki dünyasına kapanmış,durum müsaitse hemen dışarı çıkarın yada dikkatini dağıtıcak sevdiği bişiler yapın..zamanla o dünyanın kapılarını kapıcaktır.bol bol konuşun herşeyi anatın bulaşık yıkarken cam silerken yada pazar alışverişinde herşeyi anlatın...ve emin olunku onlar kayıtlıyorlar ve hiç ummadığınız bir anda pat diye sölüyorlar:)..bul tak gibi basit oyuncaklarla başlayın,top oynayın araba sürün,başlarda istemesede ısrarca olmamak kaydıyla sık sık tekrarlayın..ha birde merak ettim sayılara ve yazılara merakı varmı.bizimki oyuncakların sadece varsa yazılarıyla ilgilenirdi,peluş oyuncak sevmedi hiç oğlum zaten otizmliler pek hazzetmezmiş peluşlardan:)özel eğitime başladığımızda bizim ilk olarak yaptığımız ve öğretmenimizin söyledikleri bunlardı...

gunilla gerland ın gerçek bir insan kitabını okudumuştum, otizmli bir çocuğun iç dünyasını, neler hissettiğini, dünyayı nasıl algıladığını anlatan bir kitap. Yazarıda hafif otizmli, 29 yaşında anlaşılmış otizmli olduğu. Okuyabilirsiniz çok yetenekli ve çok zeki bir çocuktu

Konuda bahsedildi mi bilmiyorum? Ama bir kac yazida otistik cocuklarda bagirsak candidasinin cok yuksek oranda oldugu yaziyordu. Hatta otizmin sebebinin bu mantar olabilecegini falan yazmislar bazi belgelerde. Isinize yarar mi bu bilgi bilmem ama bilmek istersiniz belki diye dusundum. Sanirim henuz teshisiniz tam konmamis. O nedenle cok da fazla yorum yapmak istemiyorum. Umarim iyi haberler alirsiniz ve cocugunuzla bu sureci en az hasarla atlatirsiniz. Gecmis olsun.

Arkadasim oncelikle gecmis olsun Allah evladinin ve diger evlatlarinda sifasini versin....

Sunu soylemek isterimki bu hastaligi iyi bir arastir cnku otizmin dereceleri vardir...bide otizm cok génis bi kavram yani bi otizm ozellgii bile varsa cocugunda onu otizm parcasi olarak adlandiriliyor...yani otizmin100 de 10 uysa yine de otizm kelimesi kullanilir ama zararli degildir .... Bnim oglumada belki demislerdi ama cok sükür degil,kndimizi onada alistirmitik hatta arastiriyoduk ailecek...

Sunuda belirtmek isterimki lutfen aglamayin sizde yipraniorsunuz ve isler daha zorlasir...
Otizmin tedavisi car ben bikac yilda o eksik kapatilir...
Merak ettigim kiziniz kac yasinda ?kardesi kac yasinda? Nasil suphelendi doktorlar?
Son olarak Albert Einsteinda otistmis yani bikac yetenekli zeki adamlar otizmli cikiyo

bazı arkadaşlar sormuş cevaplıyım kızım 21 aylık

dr net bi şekilde otizm dedi

hangi gruptan olduğu ayın 16sında çocuk nurolojisinden aldığımız sonuçta belli olucak

daha önce işitme testi yaptırdım 2 kez

bütün genel muayene yapıldı

konuşmasına engel olucak fiziksel bi sorun yok

göz temasımız hiç yok diğil var ama yeteri kadar yok zayıf yani

adını söylediğimde asla dönüp bakmıyor

kendi dünyasında

sevdiği oyunları oynuyorum hep ama hemen sıkılıyo kendini odasına kapatıyo

slm arkdasim,öncelikle rabbim sifa versin diyorum.benimde 3bucuk yasinda bir oglum var henüz tani konulamayan ve diger cocuklardan ayiran özellikleri var.otizmi bende cok arastirdim ve baya uyan belirtilerini buldum ama terapiceleri kesinlikle otizm degil diyorlar.oglum yaklasik 2bucuk yildir özel egitim aliyor hastada 1gün fizik ve oyun terapileri görüyor.ve bu2senedirde bu tip cocuklarin oldugu krese götürüyorum.inan cok zor tüm duygularini anliyorum o kadar caresiz kaliyoruzki dedigin gibi icimden cigliklar atiyorum.neden neyaptim sorularini sormaktan geri alamiyorum kendimi.su an yasitlarina göre zeka gelismi 1yil geride elimden geleni yapiyorum ama daha fazala neler yapabilirm diye hep arastiriyorum. terapicisi normal okula gitmemesi gerektigini orada geri kalacagini ve özel okula yollamamazi söyledi.ah arkdasim kelimeleri toplayamiyorum bile güclü olmak zorundayiz onlarin bize ihtiyaci var.

oncelikle sunu soyleyeyim gelecege dair karartmayin icinizi. tayin isini halledipuygun bir sehre gittiginizde iyi bir egitim alabilirse iside olur,kendine bakacak durumada gelebilir. onemli olan erken ve devamli egitim.uzulmekte haklisiniz kimsenin hayalini kurdugu bir durum degil bu. kaldiginiz yerde ozel egitim merkezleride yokmu?

Rabbım yardımcınız olsun... Gözyasları ıcınde okudum yazınızı...
Kuzenım otızm hastası...
Bebekken normal olmadıgını dusunduklerı durumlar yuzunden doktora goturmuslerdı ve otızm tanısı konulmustu... Adı soylendıgınde kesınlıkle bakmıyor, ınsanlarla pek ılgılenmıyor, televızyondakı hareketlı reklamları pür dıkkat ızlıyordu. Kendınce komık seyler bulup guluyordu... Kuzenım 4 kılonun uzerındeydı doğduguna ve normal doğum yaptırmıslar, doğum esnasında beynın yanlıs olmasın sag mı sol mu hatırlayamıyorum suan oksıjen gıtmedıgı ıcın boyle oldugu soylenmıstı yanlıs aklımda kalmadıysa... İlk cocuk... Ardından 3 kardesı daha oldu dıgerlerı saglıklı... Rabbımın takdırı...
Suan 17 yaslarında, ozel okula gıdıyor kucuklugunden berı, sureklı alması gereken ılacları var.. zaman zaman öfke nobetlerıne kapılıyor tıpı vıdeoda anlatıldıgı gıbı kendınce takıntılı oldugu bır durumla karsılastıgında... Kuzumun ev sevdıgı yemek lokanta usulu tavuk donerdı cocuklugunda... Annesını kolundan cekıstırır dolaptakı tavugu gosterırdı eger tavuk lokantadakı gıbı servıs edılmıyorsa yıkardı ortalıgı, annesı de anlardı buyrunnn efendım buyrun soyle oturun dıye onu neselendırmeye mutlu etmeye calısırdı. Egıtım merkesınde yazma da ogretıyorlar. bir iki kelıme dısında konusamıyor ve konustugu kelımlerden bırı de tavuk, o kadar sevıyor... Yası ılerledıkce aralarındakı ıletısım de guclendı, karsı tarafın dedıgını anlıyor, bılgısayar oynuyor mesela, sesı cok acık dedıgınızde hemen kısıyor, kardeslerı uzgunse aglıyorsa daha da hırcınlasıyor ıstemıyor onların aglamasını... Enıstem cennetlık bır adam, gezmeyı cok sevıyor, sırf o mutlu olsun dıye ısten geldıkten sonra kuzenımı beledıye otobuslerınde gezdıyor, cunku bunu yapmaktan hoslanıyor, gunde bazen 6 saat...
sabır ısteyen, guc ama Rabbımın mukafatının yuksek olacagı bır durum ınsallah... allah yardımcınız olsun ve ınsallah teshıs de hata vardır, ha dıyelım kı yok, Rabbımın emanetı cok ozel bır evlat sıze... Allah yardımcınız olsun... Ha bu arada bılıyormusunuz teyzem hep sukreder, ya yatalak olsaydı, gulemeseydı, yuruyemeseydı dıye...

Duygularım karmakarısık oldu umarım yazdıklarım da oyle olmamıstır...

caanım benim Allah yavruna önce uzun ömürler versin. Kendini bu kadar harap etme. Otizmle ilgili çok okul var. Onlara gider. Hem öyle arkadaşi olmicak mi mesleği olmicak mi diye lütfen düşünme. Şu dünyada gözleri görmeden resim çizen hiçbiyeri tutmadan bilime yön veren insanlar var. Kimin ne olacağını Allah bilir. Otizmle ilgili bilgim çok yok ama sanıyorum ki onların algılarına yöntelik çok güzel çalişmalar yapiliyo. Sadece beyinler farkli çalişio. Lütfen kendini üzme . herşeyden önce sen bi annesin ve güçlüsün. Allah başka imtihan vermesin. Lütfen araştır ama bu konuyla ilgili internetten değil de bireysel olarak uzmanlaşmiş kişilerden bilgi al. Rabbim yardimcin olsun. Gelecekle ilgili böyle kötü şeyler düşünme lütfen bi ölüme çare yok.

Benim kardeşim otizmli.Ama sizin kızınız kadar şanslı değildi.yıllarca doktorlarda süründü biri sağır dedi diğeri başka bişey dedi.Teşhis konduğunda tamamen iyileşme şansını zaten kaybetmişti ve bizde malesef imkansızlıklar,bulunduğumuz şehir ve maddi sıkıntılar yüzünden gereken eğitimi tam olarak veremiyoruz ona.emin olun bu yaşıma kadar gerçi 16 yaşındayım ama beni daha çok üzen bişey yaşamdım.Keşke gerekn eğitimi verebilsek.Ama sizin şansınız var kızınızı eğitin.Otizimli çocuklar 4 yaşına kadar iyi bir tedavi ile normal bir birey olabiliyor.4 yaşından sonrada çok büyük gelişmlere kaydedilebilir tabiki ama size tavsiyem elinizi çabuk tutun.Ayrıca otizm bi hastalık değildir.Günümüzde pek çok dahinin Otizmli olabileceği tartışılıyor.11 yaşındaki otizmli bir çocuk doğru eğitimle üniverstede astrofizik dersi verebilecek kadar gelişmiş.Yani kızınızın yeteneği çok çok büyük onu geliştirmek size düşüyor.Allah yardımcınız olsun..

allah kolaylık versin evlatlarımıza da acil şifa versin inşallah

canım hakkında hayırlısı olsun ama ben hala tanısının kesinleşmediğini düşünüyorum.

sen güçlü ol ki kızına yardımcı olabil,ona destek ol..otizm düzelebilen bir durum,otistik çocuklar çok özel yeteneklere sahip olan çocuklar.sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor.

inşallah dediğin gibidir
ama hemen hemen bütün özelliklerni taşıyor kızım otizmin
tek kelime bile konuşamıyor
söyleneni anlamıyor
dinlemiyor
ilgisiz tepkisiz
öyle işte
inşallah ona doğru eğitimi verip güzel yerlere getirebilirim
allahım bu gücü bana verir inşallah

Allah size de, eşinize de, kızınıza da kolaylık versin. Muhtemelen izlemişsinizdir bu videoyu ama, yine de paylaşayım istedim. [video=youtube;TTPEvBvm7kI]http://www.youtube.com/watch?v=TTPEvBvm7kI[/video]
Tatlım 21 aylık kızın. Algılaması geç olabilir, geç konuşacak olabilir. Kafanı çok kurcalamadan hızlı bir şekilde eğitime başla. Sabırlı ol. En basit kelimeleri seçerek onunla iletişim kurmaya çalış. Yaşıtlarıyla bir araya getirerek sosyalleşmesini sağla. Benimde oğlum 21 aylı. Dinlememesi her zaman tepki vermemesi normal bir durum. Onu en iyi sen anlarsın. Hiç mi tepki vermiyor? Korkuyu biliyor mu? Acıktığında ne yapıyor_

allah yardımcınız olsun.anne olarak sizi çok iyi anlıyorum.cıne5 de 'anne hikayeleri' adlı bir programda otizmli bir çocugumuzun annesi çıkmıştı ve bayada bilgiliydi onun oğlu 10 yaşlarında falandı.bence internetten o programı bi izle canım sana yararı olacaktır.hızlıca ilk ve son sayfayı okudum kızın galiba 21 aylık.benim şu anda 36 aylık bir oğlum var ve 22 aya kadar emzirdim ben onu.hatırlıyorumda 22 aylıkken benim oğlumda konuşamıyordu.ihtiyaclarınıda göstererek istiyordu ama allaha şükür şimdi çok seri konuşuyor.çok üzülüyordum çünkü oğlumdan neredeyse 1 yaş küçük çocuklar pıtır pıtır konuşuyordu.allah yardımcın olsun canım.herşey daha güzel olur.bu senin için bir imtihan canım..

acıktığında bisküvinin yerini susadığında da suyunu isterken benim elimi alıp istediği şeye götürür
hiç tepki vermiyor

acıktığında bisküvinin yerini susadığında da suyunu isterken benim elimi alıp istediği şeye götürür hiç tepki vermiyor
Otizm değil bence. Sadece biraz geç olacak algılaması. Rabbim sana bağışlasın evladını. Gelişmelerden haberdar et lütfen. Ama için rahat etsin diye bence başka bir doktorada götür. Çapa çok iyi bu konuda.

Neden se banada otizmli gibi gelmiyor,belkide olmasını istemedğimiz için öyle hissediyoruz....Umarım yanılgıdır bir de herzaman mı böyleydi yoksa bi süredirmi tepki vermiyor

otizm yada değil yada başka bi rahatsızlık bence burda isim tanı önemli değil ... normal gelişim tablosuna baktığında evet kızınızda ters giden bazı durumlar var..siz otizm teşhisi almaktan korkuyorsunuz yani bir isimden,alsanızda almasanızda bu terslikler mevcut ve bunların üzerine gidip yok etmeye çalışıcaksınız..otizm sizi korkutmasın lütfen..

bence ilgi ve eğitimle ,bilinçli yaklaşımla ilerde diğerlerinden farkı kalmaz.aile çok önemli ve size büyük bir görev düşüyor.hiçbirşeyi olmayan çocuğunu dayak ve korkutmayla hasta seviyesine getiren o kadar çok aile var ki.bence siz de onu normal seviyeye çekebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…