Hayatımda bir teyzemin bir de annemin gelin olarak çektiklerini bir başkasının çektiğini hiç duymadım. Teyzem boşandığı ve o evliliğinden çocuğu olmadığı için nasıl olurmuş bilemem ama annemin 15 sene aynı evde çeltiklerinden nasıl olduğunu biliyorum. 15 sene kp, kv, elti, kayınlar, görümceler annemi hiç sevmemiş çok ağır şeyler yaşatmışlar. Üstelik sadece anneme de değil, ablalarıma abilerime de. Buraya yazsam inanın bu kadın nasıl çekmiş dersiniz.
Gelgelelim bizi bu konuda nasıl yetiştirdi? Kendi çektiğini kendi konuştu ama bir gün olsun arkalarından dahi kötü laf söyletmedi. Asla saygısızlık etmemize müsaade etmedi. Çünkü her zaman bize, birisi ile ben problem yaşamışsam, bu benim ile onun arasındadır. Siz gördüğünüz yerde selamını alın, selamınızı verin diye yetiştirdi bizi her zaman. Aralık ayında memlekete gittik orada bir mesele çıktı, ben çileden çıktım annem yine de beni susturmaya çalıştı. Sana düşmez, o senin deden dedi.
Dedeme vs içten içe kızabilirim ama annem bizi onlara karşı nefret ile büyütseydi veya aramıza mesafe koydursaydı anneme de kızardım. Ne olursa olsun, kızınız sadece sizin evladınız değil, eşinizin de evladı ve eşiniz de nefret etseniz bile kayınvalidenizin evladı. Nacizane fikrim, ne olursa olsun aranızda olanlar siz ile onlar arasında, çocuğunuzu arada bırakmayın ve çocuğun sevgisini zedeleyecek tavırlarda bulunmayın.