iftira olayı deyince,oğlumla bir akrabamızın çocuğu aynı sınıfta.
iki yıldır sürekli başka akrabalarımıza o çocuğun annesinin oğlumu kötülediğini duyuyorum.
geçen bir yerde o çocuk başka bir odada annesine oğlumla ilgili dedikodu yaptı,duydum.
mesele evine gittiğimiz arkadaşın kızıyla oynamış oğlum.
o çocuk oynamak istememiş ama annesine sanki oğlum onu dışlıyormuş gibi anlatıyor.
okulda oğlumun peşindne ayrılmadığı gibi istiyor ki tek onunla oynasın.
kendinin uyum sorunu vardı yeni yeni arkadaş buluyor.
geçen dönem bir sınıf içi değerlendirmede o çocuk 5 puan fazla almıştı oğlumdan.
biz de toplantıdan çıkmıştık annesi öğrenince bir kahkaha attı bana.
iş arkadaşlarım bilirler hep oğlumu sakin,uyumlu.
saki sorunlu bir çocuk gibi herkese dedikodusunu yapıyor akrabacığım.
şimdi git kendini savun demenin dışındaki söylediğin herşeyi eşimle birlikte yaptık zaten.ama iftira 10 yaşındaki bir çocugun baş edebilecegi çok normal bir konu değil.bu benim düşüncem.evet gelir 15-16 yaşına git kızım kendini savun derim artı karşısında 3 kişilik bir grup var şartlar eşit değil.ayrıca ben öyle hayalini kurdugunuz zırt pırt okula giden olaylara müdail olan bir veli değilim.1 boyunca 1 kere toplantıya gittim.birde bu olayda.öğretmenler tanımaz bile beni. müdaeleci koruyucu bir anne olmadım.kızı zaten uyumlu bir karakter bu olay İFTİRA FARKLI BİRŞEY.eger ki ben şimdi arkasında durmazsam birdaha daha farklı birşeyle karşıma gelicekti.
İftira olayının üstesinden gelemezdi o yüzden müdahale etmeniz normal.
hala sayfalardır şekli konuşuluyor.
ben de çok önemli bir konu olmasa gitmem okula.
sizin tavrınızdan çok diğer eğitimci velinin yaklaşımı büyük sorun.
topluma arıza yetiştiren tipler maalesef.
oto kontrol ve empati yoksunu içgüdüsel yaşayan canlılar salıyorlar hayata.
bundan sonra yapacak bir şey yok.
çocuklar da öğretmen de ,idare de durumdan haberdar.
herkes olaydan payını almış olarak bir arada olmaya devam edecek.
pişman olmaması sağlanan kız hariç, sizin kızınız ve 2 kız bu yaşadıklarını pek unutmazlar sanırım.