kızıma yapılan yakıştırma

konuşmalarınızdan çocugunuzun olmadığı aynı pencerden bakamadığımız belli.takıldınız namusa ...dilinize doladınız başka yorum yok .ben bundan sonrası için istiyorum.bırakın benim haklılıgımı haksızlığımı..

Velev ki benim cocugum yok, burdaki herkes ayni seyi söylüyor ama. Herkesin mi cocugu yok? Ki pedagoji ve cocuk gelisiminden anlamak icin anne olmak sart degil ki.

Eger kendi hatalarini gözden geciremiyorsan, cocugunuza bunu nasil ögreteceksin? Sonucta annesin diye kusursuz degilsin. Elbette hata yapacaksin, neticede insansin. Bu seni kötü anne yapmaz fakat hatalarini kabul etmek gerek ki tekrarlanmasin.

Velev ki benim cocugum yok, burdaki herkes ayni seyi söylüyor ama. Herkesin mi cocugu yok? Ki pedagoji ve cocuk gelisiminden anlamak icin anne olmak sart degil ki.

Eger kendi hatalarini gözden geciremiyorsan, cocugunuza bunu nasil ögreteceksin? Sonucta annesin diye kusursuz degilsin. Elbette hata yapacaksin, neticede insansin. Bu seni kötü anne yapmaz fakat hatalarini kabul etmek gerek ki tekrarlanmasin.
Yok canım konu sahibi inatla anlamıyor. Yani konu sahibi ne istiyor. Kızlar ceza mı çeksin. Bundan5 yıl sonra bu cocuklar akıllarına gelince utanacak büyük ihtimal bu yaptıklarından. Sahsen ben3 kızın arası düzelsin yanlış anlama ortadan kalksın istedim ki bu olabilirdi de ama konu sahibinin tutumu yüzünden artık buda imkansız gibi.

Her şeye rağmen ben kötü bir şey yaptığını düşünmüyorum. Sonuçta diğer veli ılımlı yaklaşsaydı eğer güzel bir konuşma olabilirdi. Sonuçta ortak bir olay üzerinden gidiliyor.
Bilemiyorum... Öğretmenler de bazen önemsemiyor olayları ya da empati yapamıyor ya da olay büyüsün istemiyor biz de karşılaştık. Bu durumda annelik iç güdüsü gereği konuşmuş, doğru veya yanlış.

Yok canım konu sahibi inatla anlamıyor. Yani konu sahibi ne istiyor. Kızlar ceza mı çeksin. Bundan5 yıl sonra bu cocuklar akıllarına gelince utanacak büyük ihtimal bu yaptıklarından. Sahsen ben3 kızın arası düzelsin yanlış anlama ortadan kalksın istedim ki bu olabilirdi de ama konu sahibinin tutumu yüzünden artık buda imkansız gibi.
Yani bu da değişik bir yaklaşım.5 sene sonra utanacak olmaları şu an yaşananları hafifletmez bence.

Iyide senin o okula gitmen, kizlara öyle davranman, onun travmasini ancak büyütür. Ilk basta cocuklar olayin tazeliginden birsey demez fakat sonradan kizin ile cok alay ederler. Ve kizin bu olaydan cikardigi ders "ben degil, annem beni savunur" Bunlarin hepsi cok yalnis seylerdir.

Kizin agladiginda onu tesellide edebilirdin. Onun elbette hirsiz olmadigini, kendini kötü hisetmesini gerekmedigini anlatabilirdin. O kizlara ile mesafeli olmasini,... Ondan sonra kizin ile güzel bir gün gecirmeye calisip, atiyorum sevdigi yemek ve film ile duygularini yumusatmaya calisabilirdin. Artik büyük kiz oldugunu, kendi hakkini kendi savunabilcegini, ona güvendigini anlatabilirdin.

Baktin kac gün gecti kizin halen moreli bozuk, o halde rehber ögretmeni ile konusabilirdin. Ancak simdiki yaptigin atese körük ile gitmektir. Yaptigin hamlenin sonuclarini düsünmeden hareket etmektir.

Bu arada o kizlarin yaptigi yalnis olabilir fakat onlarin psikolojisi de evet cok önemli. Hatirlatirim, onlarda halen cocuklar.
şimdi git kendini savun demenin dışındaki söylediğin herşeyi eşimle birlikte yaptık zaten.ama iftira 10 yaşındaki bir çocugun baş edebilecegi çok normal bir konu değil.bu benim düşüncem.evet gelir 15-16 yaşına git kızım kendini savun derim artı karşısında 3 kişilik bir grup var şartlar eşit değil.ayrıca ben öyle hayalini kurdugunuz zırt pırt okula giden olaylara müdail olan bir veli değilim.1 boyunca 1 kere toplantıya gittim.birde bu olayda.öğretmenler tanımaz bile beni. müdaeleci koruyucu bir anne olmadım.kızı zaten uyumlu bir karakter bu olay İFTİRA FARKLI BİRŞEY.eger ki ben şimdi arkasında durmazsam birdaha daha farklı birşeyle karşıma gelicekti.

ben konuyu haklıyım haksızmıyım diye açmadım.bundan sonra ne yapabilirim diye açtım.

Yani bu da değişik bir yaklaşım.5 sene sonra utanacak olmaları şu an yaşananları hafifletmez bence.
Bunu şundan dolayı söyledim. Konu sahibi ceza mı almalarını istiyor.

Öyleyse bu ceza kimin ne işine yarayacak. Halbuki kendi kızı ve bu3 çocuk bir araya getirilerek suçlama veya ders verme yerine yanlış anlaşılma üzerinde durulsa tatlıya bağlanılsa3 çocuğa en büyük ders verilmiş olunmaz mı. Hem kendi kızı bu iftiradan aklanmanın mutluluğunu yaşar. Hem bu çocuklar ılımlı yaklaşan bir yetişkin sayesinde hatalarından döner tekrar yalana başvurmaz en son birbirlerine sarılır ve normale dönerdi herşey. Peki ya şimdi. Nasıl düzelir bu olay. Birde aileler daha beterini yaşamış kendi arasında

Aslında şöyle olmalıydı. .siz direkt müdürle bu konuyu konusmaliydiniz önce. Sonra müdür aileleri çağırıp konuşmalı ve en son çocuklarla konusulmaliydi. Böylece ne çocuklar yalan söyleyebilir ne de siz aile ve o çocuklarla yüz göz olmak durumunda kalırdiniz. Biliyorsunuz çocuklar yanlış yapsa bile bunu pek itiraf etmez aileye naz yapar üste çıkarlar. Kanitlayamazsiniz..
Benim kızımda o yaslarayken sınıf arkadaşı bahçede oyun sözde saçından tutup kafasını ağaca vurmuş. Biz eşimle ilk müdürle konuştuk.müdür bunu yapan çocukla ve sonra annesi ile konuştu. Ertesi gün annesi özür diledi..

Her şeye rağmen ben kötü bir şey yaptığını düşünmüyorum. Sonuçta diğer veli ılımlı yaklaşsaydı eğer güzel bir konuşma olabilirdi. Sonuçta ortak bir olay üzerinden gidiliyor.
Bilemiyorum... Öğretmenler de bazen önemsemiyor olayları ya da empati yapamıyor ya da olay büyüsün istemiyor biz de karşılaştık. Bu durumda annelik iç güdüsü gereği konuşmuş, doğru veya yanlış.
aynen öyle.karşımdaki ben eğitimci kimliğimle konuşuyorum siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince şok oldum.ben ne diyorum o ne diyor.benim kızım yalan söylemez demesi yani senin kızın hırsız demek olmuyormu. zaten canım çok sıkkındı kızım ağlamaktan gözleri şişmişti birde bu bayan tuz biber oldu.
aslında belki farkında değiller ama ben onlara çok büyük bir iyilik yaptım.bu tarz itamlarda olayların nerelere taşınabileceğini öğrenci çocuk acı bir tecribe oldu. ama yapılacak birşey yok bu saatten sonra.

Öyleyse bu ceza kimin ne işine yarayacak. Halbuki kendi kızı ve bu3 çocuk bir araya getirilerek suçlama veya ders verme yerine yanlış anlaşılma üzerinde durulsa tatlıya bağlanılsa3 çocuğa en büyük ders verilmiş olunmaz mı. Hem kendi kızı bu iftiradan aklanmanın mutluluğunu yaşar. Hem bu çocuklar ılımlı yaklaşan bir yetişkin sayesinde hatalarından döner tekrar yalana başvurmaz en son birbirlerine sarılır ve normale dönerdi herşey. Peki ya şimdi. Nasıl düzelir bu olay. Birde aileler daha beterini yaşamış kendi arasında
Ben gidip konuştuktan sonraki olayları bilmiyorum. Sonrasında bir şeyler olmuş mu?
Yani üstünden ne kadar zaman geçmiş?

iftira olayı deyince,oğlumla bir akrabamızın çocuğu aynı sınıfta.
iki yıldır sürekli başka akrabalarımıza o çocuğun annesinin oğlumu kötülediğini duyuyorum.
geçen bir yerde o çocuk başka bir odada annesine oğlumla ilgili dedikodu yaptı,duydum.
mesele evine gittiğimiz arkadaşın kızıyla oynamış oğlum.
o çocuk oynamak istememiş ama annesine sanki oğlum onu dışlıyormuş gibi anlatıyor.
okulda oğlumun peşindne ayrılmadığı gibi istiyor ki tek onunla oynasın.
kendinin uyum sorunu vardı yeni yeni arkadaş buluyor.

geçen dönem bir sınıf içi değerlendirmede o çocuk 5 puan fazla almıştı oğlumdan.
biz de toplantıdan çıkmıştık annesi öğrenince bir kahkaha attı bana.

iş arkadaşlarım bilirler hep oğlumu sakin,uyumlu.
saki sorunlu bir çocuk gibi herkese dedikodusunu yapıyor akrabacığım.
şimdi git kendini savun demenin dışındaki söylediğin herşeyi eşimle birlikte yaptık zaten.ama iftira 10 yaşındaki bir çocugun baş edebilecegi çok normal bir konu değil.bu benim düşüncem.evet gelir 15-16 yaşına git kızım kendini savun derim artı karşısında 3 kişilik bir grup var şartlar eşit değil.ayrıca ben öyle hayalini kurdugunuz zırt pırt okula giden olaylara müdail olan bir veli değilim.1 boyunca 1 kere toplantıya gittim.birde bu olayda.öğretmenler tanımaz bile beni. müdaeleci koruyucu bir anne olmadım.kızı zaten uyumlu bir karakter bu olay İFTİRA FARKLI BİRŞEY.eger ki ben şimdi arkasında durmazsam birdaha daha farklı birşeyle karşıma gelicekti.
İftira olayının üstesinden gelemezdi o yüzden müdahale etmeniz normal.
hala sayfalardır şekli konuşuluyor.

ben de çok önemli bir konu olmasa gitmem okula.

sizin tavrınızdan çok diğer eğitimci velinin yaklaşımı büyük sorun.
topluma arıza yetiştiren tipler maalesef.

oto kontrol ve empati yoksunu içgüdüsel yaşayan canlılar salıyorlar hayata.:(

bundan sonra yapacak bir şey yok.
çocuklar da öğretmen de ,idare de durumdan haberdar.

herkes olaydan payını almış olarak bir arada olmaya devam edecek.

pişman olmaması sağlanan kız hariç, sizin kızınız ve 2 kız bu yaşadıklarını pek unutmazlar sanırım.

aynen öyle.karşımdaki ben eğitimci kimliğimle konuşuyorum siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince şok oldum.ben ne diyorum o ne diyor.benim kızım yalan söylemez demesi yani senin kızın hırsız demek olmuyormu. zaten canım çok sıkkındı kızım ağlamaktan gözleri şişmişti birde bu bayan tuz biber oldu.
aslında belki farkında değiller ama ben onlara çok büyük bir iyilik yaptım.bu tarz itamlarda olayların nerelere taşınabileceğini öğrenci çocuk acı bir tecribe oldu. ama yapılacak birşey yok bu saatten sonra.
Evet kadının dediği ona çıkıyor maalesef. Hata varsa ve sen hata yaptıysan eğer maalesef karşındaki kadın da son derece hatalı. zaten sorun çözme odaklı bir kadın değil. Ego savaşı içinde. Şunu da kabul etmek lazım ki o kadının yetiştireceği çocuk da öyle olacak. Evde yaptığı yemeği nasıl herkes yiyorsa bu tür şeyler de yemek gibi yeniyor ve ileride faturası çıkıyor. Yani 10 yaşındaki çocuk ablasını vuruyor namus davası diyor da o zaman buna neden çocuk bu deyip geçemiyoruz?
İlla fiilin ölüm gibi mi olması lazım?

ceza flan yok almalarınıda asla istemem zten dün rehberlik görüşmüş ve haksızlığını kabul etmiş.itiraf etmiş kızım aklandı.zaten çalınan bişeyde yok bunlar kızım çalıcak diye kafalarından seneryo üretip tedbir almışlar.ben okadar acımasız değilim tabiki ceza almasınlar ama hadlerini bilip 10 yaşındaki çocuk gibi davransınlar..

doğru olay çok büyüdü ama bir yandanda iyi oldu onlara çok büyük bir ders oldu.ağladı ikisi diğerinin yanında annesi oldugu için hiç konuşmadım bile onla.özelikle nasihat ettin bakın bunlar çok ağır ithamlar sakın kimseye böyle yaklaşmayın diye.ama sabah ki olayda çok sinirlerim bozuldu.
Bir noktaya kadar sizi haklı gördüm ama ne demek ağladılar hemde sınıf arkadaşları içinde bence yanlışa yanlış yaklaşım olmuş şahsen biri benim evladıma bunu yapsa bende durmam. Hatalı evet ama bir velinin görevi değil o yaştaki kızları uyarmak hemde yanlarında aileleri yokken. Kusura bakma haklıyken haksız duruma düştün resmen.

ceza flan yok almalarınıda asla istemem zten dün rehberlik görüşmüş ve haksızlığını kabul etmiş.itiraf etmiş kızım aklandı.zaten çalınan bişeyde yok bunlar kızım çalıcak diye kafalarından seneryo üretip tedbir almışlar.ben okadar acımasız değilim tabiki ceza almasınlar ama hadlerini bilip 10 yaşındaki çocuk gibi davransınlar..
CEza alması gerektiğini savunduğun algısına hiç kapılmadım ben. Son derece iyi ifade ediyorsun kendini aslında. Yani kin falan da yok. Olay üstünden ne kadar geçti?

Ben gidip konuştuktan sonraki olayları bilmiyorum. Sonrasında bir şeyler olmuş mu?
Yani üstünden ne kadar zaman geçmiş?
İlk sayfada yazdığı gibi özet. Önce çocuğun babası ile konuşuyor adam ılımlı. Sonra okula geliyor adamın eşi gelmiş çünkü konu sahibin kızı annem gelecek demiş. Ve kadın konu sahibine parlıyor. Sonra konu sahibi kadınla muhattap olmamak için diğer velisi olmayan iki kızın yanına gidiyor. Kızlar çekiniyor utanıyor ağlıyor. Daha sonra bi daha önce ılımlı olan adam konu sahibine eğitimsiz vs diyor çünkü olay büyüyor ve müdür kızın madalyasını geri istiyor.
Başta kız da suçunu itiraf ediyor ve buraya geleceğini böyle uzulecegini tahmin etmemiştim diyor.

Bu olay nasıl duzelir sizce. Bence düzelir ama konu sahibi önce Başta yaptığı yanlış ları bir anlamalı. Kızı tehdit gibi annemi cağırıcam demiş. Diğer kızlar korkmuş. Tamam ida çocuk anneyi arkasına alması çok doğal. Ama dur bakalım kızım bir yanlış anlaşılma var gidelim müdürün odasına anlatalım. Müdürün cağırsin bu yanlış anlaşılma da açığa çıksın. Demesi gerekmez mi bir yetiskin in. Eğer böyle olsa kim ne diyebilir di konu sahibine kızı zaten haklı

Iyide senin o okula gitmen, kizlara öyle davranman, onun travmasini ancak büyütür. Ilk basta cocuklar olayin tazeliginden birsey demez fakat sonradan kizin ile cok alay ederler. Ve kizin bu olaydan cikardigi ders "ben degil, annem beni savunur" Bunlarin hepsi cok yalnis seylerdir.

Kizin agladiginda onu tesellide edebilirdin. Onun elbette hirsiz olmadigini, kendini kötü hisetmesini gerekmedigini anlatabilirdin. O kizlara ile mesafeli olmasini,... Ondan sonra kizin ile güzel bir gün gecirmeye calisip, atiyorum sevdigi yemek ve film ile duygularini yumusatmaya calisabilirdin. Artik büyük kiz oldugunu, kendi hakkini kendi savunabilcegini, ona güvendigini anlatabilirdin.

Baktin kac gün gecti kizin halen moreli bozuk, o halde rehber ögretmeni ile konusabilirdin. Ancak simdiki yaptigin atese körük ile gitmektir. Yaptigin hamlenin sonuclarini düsünmeden hareket etmektir.

Bu arada o kizlarin yaptigi yalnis olabilir fakat onlarin psikolojisi de evet cok önemli. Hatirlatirim, onlarda halen cocuklar.

Bende aynı seyı dusunuyorum.Cocugun gelişimi acısından sızın durusunuzda karsınızdaki ailenin durusundan farksız.. Onlar alenen ıyı veya kotu savunuyor cocuklarını; Siz de cocugunuza o güveni veriyorsunuz.Yaptığıınız seyin farkı yok aslında..Her problemını cozmek yerıne once geri planda kalmalısınız.

Ben ne yapabilirm bundan sonra demiş siniz ya.m o zaman hangi konuda ne yapmak istiyor sunuz onu anlamadım sorun çözülmüş. Yanlış yada doğru yönlerden de olsa çözülmüş. Bu aileye karşı mı bişey yapmak istiyor sunuz.

Evet kadının dediği ona çıkıyor maalesef. Hata varsa ve sen hata yaptıysan eğer maalesef karşındaki kadın da son derece hatalı. zaten sorun çözme odaklı bir kadın değil. Ego savaşı içinde. Şunu da kabul etmek lazım ki o kadının yetiştireceği çocuk da öyle olacak. Evde yaptığı yemeği nasıl herkes yiyorsa bu tür şeyler de yemek gibi yeniyor ve ileride faturası çıkıyor. Yani 10 yaşındaki çocuk ablasını vuruyor namus davası diyor da o zaman buna neden çocuk bu deyip geçemiyoruz?
İlla fiilin ölüm gibi mi olması lazım?
çok teşekkür ederim.ben bu karakterdeki çocugun kızıma zarar verecğini düşündüğüm için kızıma uzak durmasını asla konuşmamasını istedim.anne faktörü çok önemli ego yüksek olunca ortaya işte böyle iftiracı,sinsi,çıkarcı,hırslarına yenik düşen bireyler sarıyor etrafımızı.düşünün işte gelecek nesil.ben 10 yaşında burnumun ucunu görmüyordum şimdiler komplo kurmalar yalanlar iftirlar uçuşuyo..

Back
X