kızıma yapılan yakıştırma

Bugünkü ortam nasıl? Kızın geldi mi okuldan? Bir şeyler olmuş mu?

Bir de işin şöyle bir yanı var. Sen kızını korumak için bir şey yaptın ama olayı yaşarken ona ağır gelmiş olabilir. Sen yetişkin olarak bunu göğüsleyebilirsin ama kızın bundan utanabilir ve olayın olduğu toplumda kendi kabuğuna çekilebilir.

Şöyle ki: marketlerden birinden kuru incir alacaktım . Ama üstü açık. Üstünün kapalı olduğu yerden elime eldiven geçirip almaya başladım. Görevli kız geldi beni itti. Kendisinin vereceğini söyledi. Ben de “tabi verin ama üstünü kapatmanız lazım kış ayı insanlar hasta, toz vs her şey var. Bu yanlış bir yöntem diye “ diye konuşayım dedim ki kız mahalle kavgasına çevirdi. Ben de dedim “ buraya denetçi gönderirsem kapatırlar burayı, bu şekilde satış olmaz.” Falan tabi herkes bize bakıyor. Oradan çıktık kızım dedi ki: anne senin yüzünden rezil oldu.

Ben de ona dedim ki:” bak şimdi ben doğru olan bir şey yaptım aslında. Düşün yaşlı amca hasta ve hapşırıyor oradan geçerken ve sen bilmeden onu yiyorsun. Doğru olan üstlerinin kapatılması. Sen de haklı olduğun zamanlarda hakkını her zaman savun kavga çıksa bile.” Dedim. Çocuklar çok mantıklı artık sebep, sonuç ilişkisini hemen kurup mantık yürütüyorlar. Yeter ki onlarla yetişkin gibi konuşalım.
şimdi konuştum sınıf öğretmenleri konuşma yapmış uyumlu olun birbirinizi kırmayın diye müdürde onure edip madalyasını takmış kimse bişey sormamış.dün akşamda eşimle birlikte mutlu olabilcegi şeyler yaptık.sesi iyi geliyordu

Son düzenleme:
+1 tamamen katılıyorum sana cikom. Varsayalım diğer iki kızın da velileri gelseydi neler oluyor kızımı kim aglattı diye ortalık bayram yeri gibi olur iki gün sonra çocuklar herşeyi unutup arkadaş olmaya devam eder velilerde tartışma yaptıklarıyla kalırdı.
siz öyle yapın

Çocuklarla bu şekilde görüşmeniz doğru değil..çocuklardan bahsetme biçiminizde çok abartılı..onlar çocuk kendilerine özgü dünyaları var öğretmenleri sürekli o dünyanın başında..kızınızn arkdaşlarına annem sizinle konuşacak demesi size bağımlı kişilik yapısında olduğunu gösterir..bu da sizin eseriniz..kızınız kendini savunabilmeliydi başa çıkamıyorsa öğretmeniyle konuşmalı öğretmeni başa çıkamıyorsa rehberlik zaten ilgilenirdi..
Sizi anlıyorum hassas bir velisiniz..fakat siz de şunu görün ki okul çocukların ezildiği yarıştığı vb bir yer değil..okul ile yaşama hazırlanırlar..sizin onu korumanıza gerek yok..

Çocuklarla bu şekilde görüşmeniz doğru değil..çocuklardan bahsetme biçiminizde çok abartılı..onlar çocuk kendilerine özgü dünyaları var öğretmenleri sürekli o dünyanın başında..kızınızn arkdaşlarına annem sizinle konuşacak demesi size bağımlı kişilik yapısında olduğunu gösterir..bu da sizin eseriniz..kızınız kendini savunabilmeliydi başa çıkamıyorsa öğretmeniyle konuşmalı öğretmeni başa çıkamıyorsa rehberlik zaten ilgilenirdi..
Sizi anlıyorum hassas bir velisiniz..fakat siz de şunu görün ki okul çocukların ezildiği yarıştığı vb bir yer değil..okul ile yaşama hazırlanırlar..sizin onu korumanıza gerek yok..
bu devirde var iftira gibi bir olayı basite indirgemek çok yanlış .

siz öyle yapın
Bak ben sana tamamen haksızsın demiyorum ama yaptığın doğru değil kabul et bunu. Aynı şeyi karşı taraf olarak kızın yaşasaydı tavrın yine bu mu olurdu? Empati yap lütfen. Amacım seninle tartışmak yada seni kötü duruma düşürmek değil sadece sende yaptığını farket.

kızım ilde 2, oldu.madalya aldı pazar günü.müdürde duymuş madalyasını istedi cuma günü istiklal marşında kürsüye çıkarıp onure edip kendisi takmak istedi.
okullarda genelde oluyor onure etmek için

Ee güzel bir durum yani. Olayı belki de sen büyütüyorsun kafanda.

Bence bugün hiç kızları sorma. Sonuçta güzel bir olay yaşadı madalya alarak. Ptesi akşam bir yoklarsın sınıf ortamını konuşarak.

Her yorumu okumadım ama şunu söyleyebilirim.

Çocuklar sizi serçe parmaklarında oynatırlar isterlerse.

Çocuk deyip geçmeyin, maalesef sandığınız kadar masum olmayabiliyorlar.

Onlar iftirayı da haksızlığı da çok çok iyi bilirler emin olabilirsiniz.

Neler gördük, görüyoruz mesleğimiz gereği anlatsak inanmazsınız.

Kesinlikle ortada çirkin, ceza alması gereken bir davranış söz konusu.

O eğitimcinin kafasını seveyim.

Eğitimcilerin çocukları kusursuz olur diye bir şey mi varmış?

ben gidipde demedim ama benim kızıma kim iftira atıyor diye ama... bana bir olayı anlatırmısınız dedim.onlarda okızın yaptıgını onlarında ona uydugunu söylüyor.. ne yapcaz iftayı alıp oturcaz mı?

Çocuklarla direk diyaloğa geçmeden öğretmenler ile olayı çözmeniz gerekirdi
Hırsızlık ithamı yaşları kaç olursa olsun kabul edilemez bir durum
Ancak sizin yaptığınızda öyle ; birisi çocuğumu bu şekilde sorgulasa çok sert tepki veririm, hem sorgulayana, hem çocuklardan sorumlu olana.

Ee güzel bir durum yani. Olayı belki de sen büyütüyorsun kafanda.

Bence bugün hiç kızları sorma. Sonuçta güzel bir olay yaşadı madalya alarak. Ptesi akşam bir yoklarsın sınıf ortamını konuşarak.
desteginiz ve olumlu tavırlanırınız için çok tşk ediyorum beni çok rahatlattınız. çok mutlu zaten belediye başkanı falan ağırlamak istiyor oraya gidecek.yarın şampiyona kutlaması var.aslında çokda iyi oldu bu madalya olayı en azından uzaklaştırıyor olaydan.sınıf arkadaşları arıyor tebrik için.mutlu görünüyor ama içine bişeyler yaşıyormu bilmiyorum tabi.

çocukları iyice bebek sandınız sanırım. 5. sınıf çocukları gayet de iftirayı da yalanı da bilir. 5. sınıfta haraç kesen çocuk biliyorum. çocuklar o kadar da saf değil. yaptıkları hatayı da biliyolar da işte konu sahibi dibine kadar haklıyken yanlış stratejiyle sıkıntı olmuş. ayrıca bu olayı yapan çocuğun anası da öğretmen olunca öğretmenle müdür sahip çıkmamış. o üç çocuğa da sağlam ceza verilmeli. hiçbi çocuğa grup halinde okul ortamında ağlatıp kabadayılık yapamaz

Bir çocuk gelişimci olarak teorilere dayandırarak söylüyorum bunu. Kafama göre değil. Hiçbir veli ama hiçbir veli öğretmeni es geçerek gidip çocukları ezemez. Allah aşkına sizce bu mantıklı mı ? Kızınız suçlu bile olsa velinin sizinle yada öğretmenle değil direk çocuğunuzla konuşması doğru mu? Cidden bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum

Çocuklarla direk diyaloğa geçmeden öğretmenler ile olayı çözmeniz gerekirdi
Hırsızlık ithamı yaşları kaç olursa olsun kabul edilemez bir durum
Ancak sizin yaptığınızda öyle ; birisi çocuğumu bu şekilde sorgulasa çok sert tepki veririm, hem sorgulayana, hem çocuklardan sorumlu olana.
olayı sormak sorgulmaksa sorguladım haklısınız..bir büyük olarak bu tarz itamlarda bulunurken dikkat edin demek kötü birşeyse ben kötübirşey yaptım

Diyelim ki çocuğum başka bir çocuğa vurdu, zarar verdi. Çocuğun annesi de geldi benim çocuğuma "söylev" çekti, çocuğum ağladı.
O veliyle hiç hoş olmayan bir konuşma yaşarız. Her şeyden önce ben eşek başı mıyım? Çocuğum bir hata ettiyse önce benim haberdar edilmem lazım.
İkincisi çocuğuma terbiye verecek olan kilimcinin köroğlu değil, benimdir. Bir hatam, bir ihmalim varsa da kızımın öğretmeni beni çağırır "marilyn monroe, kızınız böyle böyle bir şey yapmış. Evde bir sorun mu var?" der.
Ama pedagoji bilgisi 0 olan bir kadın gelip benim çocuğumu eğitmeye çalışırsa, tepkim hoş olmaz.
Sizin ısrarla anlamadığınız bu Erener2307 Erener2307
Çocukların yaptıkları hiç hoş değil. Muhtemelen ilgisiz ya da gereğinden fazla şımartan ebveynlerin elinde büyüyen çocuklar.
Onlar hatalı davranabilir, kötü çocuk yoktur, kötü anne baba vardır.
Siz o çocuklarla konuşarak ne elde etmeyi amaçladınız ki? Sizin üzerinize vazife mi elin çocuğunu eğitmek? Eğer bir problem varsa okul yönetimiyle çözerseniz, çözülmüyor mu sınıf ya da okul değiştirirsiniz.
Kayınvalideniz, gelse çocuğunuza sizin dediğinizin dışında bir şey yaptırsa kıyamet kopar ama ne hikmetse elalemin çocuğuna ahlak edep, terbiye dersi veriyorsunuz.
Size mi kaldı?

Hay ağzına sağlık
@laracroft89 anlatmak istediğim buydu :)

bu devirde var iftira gibi bir olayı basite indirgemek çok yanlış .
Fakat onlar çocuk..sınıf ortamını ilişkilerini bilemezsiniz..siz iftira dersiniz hırsızlık dersiniz bizim dünyamızda bunlar korkunçtur onlar böyle algılamaz..
Bakın beşinci sınıf öğrencisi bir kıza başka sınıftan bir grup kız zorbalık yapıyor..bir hafta sürüyor bu..sonra öğretmenler rehber öğretmenlerle görüşülüyor sorun çözülüyor ve kızlar arkadş oluyorlar..zaten o kıza takılmalarınıb asıl sebebi de aslında o kıza yakın olmaktı..
Özetle bırakın kendi sorunlarını çözsün kızınız..ya da sorunlarını nasıl çözeceğini öğretin..can havliyle okulda arkdaşlarının yanında almayın soluğu .
Okul bahçesine veli sokmuyorlar artık..
Kızınızın yapısı konuşmaları gözümün önüne geliyor ve arkadaşlarının...
Amacım sizi kırmak değil..ortaokul lise var daha önünde kızınızn..onun özgüvenli ve bağımsız olması için yorum yapıyorum..
Veli olmak da zor başarılar diliyorum..

olay çok buyumuş öğretmenle konuşup kızm çok üzüldü demeniz yeterdi öğretmen de konuşurdu kızlrala kıznızı biliyorsa zaten öğretmen yanınızda olacaktır( sorunlu bir öğrenci değilse ) kızınıza da hayatta böyle insanların olacağını her zaman yanında olamayacagınzı söylemeniz sen kendini biilyosan üzülme demeniz yeterli olacaktı.

desteginiz ve olumlu tavırlanırınız için çok tşk ediyorum beni çok rahatlattınız. çok mutlu zaten belediye başkanı falan ağırlamak istiyor oraya gidecek.yarın şampiyona kutlaması var.aslında çokda iyi oldu bu madalya olayı en azından uzaklaştırıyor olaydan.sınıf arkadaşları arıyor tebrik için.mutlu görünüyor ama içine bişeyler yaşıyormu bilmiyorum tabi.

Bence detaylara takılma. Yaşıyor da olabilir. Bu şekilde öğrenecek hayatı. Hayat nasıl 4*4 değilse ona pürüzsüz bir sayfa sunmak da mantıklı değil yaşamadan öğrenemez.

Kendimden örnek veriyorum ki daha net anlatayım.

Bu yaşlarda çocuklar anne babalarının ölümlerini kabul edemezler. Ama hayat bu ya olabilir Allah korusun. Ona bile hazırlamak lazım çocuğu. Mesela ben babamı kaybettiğim zaman kızım 3,5 yaşındaydı. Geçen sene eşim iş seyahatine çıkacaktı kızım çok üzüldü. Ben de parka götürdüm. Bana dedi ki: anne oraya gitmeyelim babamı hatırlıyorum.

“aa tamam canım benim “demek olayı geçici çözer. Ben şöyle yaptım.

Dedim ki “başak deden öldü biliyorsun. Ben ne yapayım peki? Senin baban X yerde ve gelecek nasıl olsa bunun için üzülmeye gerek var mı sence? “

“anne dedemi özlüyor musun?”

“tabi özlüyorum ama yapacak bir şey yok? Resimlerine bakalım mı dedenin?

“bakalım ama hastanedeki resimlerine bakmayalım üzülüyorum.”

Bak şimdi ne ölüm gerçeğinden kaçırdım ne yüzleşme gerçeğinden. Hepsini dozunda yaşamak zorunda hayatta.

Back
X