- 23 Haziran 2014
- 649
- 331
- 103
- Konu Sahibi Erener2307
şimdi konuştum sınıf öğretmenleri konuşma yapmış uyumlu olun birbirinizi kırmayın diye müdürde onure edip madalyasını takmış kimse bişey sormamış.dün akşamda eşimle birlikte mutlu olabilcegi şeyler yaptık.sesi iyi geliyorduBugünkü ortam nasıl? Kızın geldi mi okuldan? Bir şeyler olmuş mu?
Bir de işin şöyle bir yanı var. Sen kızını korumak için bir şey yaptın ama olayı yaşarken ona ağır gelmiş olabilir. Sen yetişkin olarak bunu göğüsleyebilirsin ama kızın bundan utanabilir ve olayın olduğu toplumda kendi kabuğuna çekilebilir.
Şöyle ki: marketlerden birinden kuru incir alacaktım . Ama üstü açık. Üstünün kapalı olduğu yerden elime eldiven geçirip almaya başladım. Görevli kız geldi beni itti. Kendisinin vereceğini söyledi. Ben de “tabi verin ama üstünü kapatmanız lazım kış ayı insanlar hasta, toz vs her şey var. Bu yanlış bir yöntem diye “ diye konuşayım dedim ki kız mahalle kavgasına çevirdi. Ben de dedim “ buraya denetçi gönderirsem kapatırlar burayı, bu şekilde satış olmaz.” Falan tabi herkes bize bakıyor. Oradan çıktık kızım dedi ki: anne senin yüzünden rezil oldu.
Ben de ona dedim ki:” bak şimdi ben doğru olan bir şey yaptım aslında. Düşün yaşlı amca hasta ve hapşırıyor oradan geçerken ve sen bilmeden onu yiyorsun. Doğru olan üstlerinin kapatılması. Sen de haklı olduğun zamanlarda hakkını her zaman savun kavga çıksa bile.” Dedim. Çocuklar çok mantıklı artık sebep, sonuç ilişkisini hemen kurup mantık yürütüyorlar. Yeter ki onlarla yetişkin gibi konuşalım.
Son düzenleme: