kızıma yapılan yakıştırma

Fakat onlar çocuk..sınıf ortamını ilişkilerini bilemezsiniz..siz iftira dersiniz hırsızlık dersiniz bizim dünyamızda bunlar korkunçtur onlar böyle algılamaz..
Bakın beşinci sınıf öğrencisi bir kıza başka sınıftan bir grup kız zorbalık yapıyor..bir hafta sürüyor bu..sonra öğretmenler rehber öğretmenlerle görüşülüyor sorun çözülüyor ve kızlar arkadş oluyorlar..zaten o kıza takılmalarınıb asıl sebebi de aslında o kıza yakın olmaktı..
Özetle bırakın kendi sorunlarını çözsün kızınız..ya da sorunlarını nasıl çözeceğini öğretin..can havliyle okulda arkdaşlarının yanında almayın soluğu .
Okul bahçesine veli sokmuyorlar artık..
Kızınızın yapısı konuşmaları gözümün önüne geliyor ve arkadaşlarının...
Amacım sizi kırmak değil..ortaokul lise var daha önünde kızınızn..onun özgüvenli ve bağımsız olması için yorum yapıyorum..
Veli olmak da zor başarılar diliyorum..
kızımın öz güveni yerinde sosoyal bir kız.bu durumda yine olsa yine giderim.iftira öyle hafif ealıncak br durum değil

olayı sormak sorgulmaksa sorguladım haklısınız..bir büyük olarak bu tarz itamlarda bulunurken dikkat edin demek kötü birşeyse ben kötübirşey yaptım

Evet kötü bir şey yaptığınız
Çocuğuma yapılsa en ağır şekilde kavga çıkartırım
Bu yapmış olduğunuz hareket ; bu okulun, buradaki öğretmenlerin hiç bir anlamı yok ve bu okul güvenli bir yer değil, elini kolunu sallayan buraya ulaşıp, istediği çocuğa istediğini yapabilir demek, tepkim bunun için olurdu. Benim çocuğuma başka bir veli ne hesap sorabilir, ne de nasihat verebilir, nihayetinde çocuğumun tanımadığı insandır.

Iftira demişsiniz ama esasen iftira aşamasına gelmemiş

Cetvel kaybolsa idi ve onlar gidip öğretmene ya da sınıfa X aldı deselerdi iftira olurdu

Bu yaptıkları baskı ezme uzaklaştırma dışlama dışlamaya sebebiyet verme kısaca sen grup dışısın mesajı

Ve kızınız buna üzüldüğünde de bu durumun hayatta hep olduğunu anlatıp sıkıntı olduğunu da okul ile paylaşmak lazım

Arkadaşları ile de konuşacaksa öğretmen konuşur bir de öbür kızı kayırdılar demişsiniz de o da esasen sadece boş boş konuşmuş bir somut olay yok

Bunlar cidden okullarda yaşanan çoğu sorunun yanında ufak büyütmeyin bırakın biraz da kızınız çözsün sorunlarını

5 yaşındaki oğlum bu şikayetle gelse bunun yanlış olduğunu anlat ona der gönderirdim

Bir çocuk gelişimci olarak teorilere dayandırarak söylüyorum bunu. Kafama göre değil. Hiçbir veli ama hiçbir veli öğretmeni es geçerek gidip çocukları ezemez. Allah aşkına sizce bu mantıklı mı ? Kızınız suçlu bile olsa velinin sizinle yada öğretmenle değil direk çocuğunuzla konuşması doğru mu? Cidden bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum
konu sahibinin haklıyken haksız konuma düştüğünü söylüyorum. ama yine de hem müdür hem müdür yardımcısı sırf anneleri tanıdık diye kızı resmen ezmişler. olay konu sahibinin kızlarla konuşmasından çok daha büyük bence

Ya Allah aşkına diyeceğiniz tek şey evet o an çocuğumu koruma iç gudusuyle çok düşünmeden bi hata yaptım olacak. Bu kadar mı zor hatanızı kabul etmek. Bi de iftira iftira diyerek olayı nasıl da dramatik bir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Ortada iftira filan yok kendi ağzınızla defalarca anlatıyorsunuz. Kızınız çaldı dememişler, acaba çalabilir mi diye kendilerince bi hafıyecılık yapmışlar sadece. Kızınız bundan haklı olarak bundan ıncınebılır, kendini kötü hissedebilir ama bunun adı iftira deyil olsa olsa on yargılı yaklaşmak, peşin hüküm vermek filan olabilir. Kızınız çalma niyetinde olmayabilir ama açıkçası ben o cetveli aralarındaki ınatlasmadan dolayı kasıtlı aldığını düşünüyorum. Çünkü kızınızın az önce oynadığı ve elinden alınan cetvelin tesadüfen bi kitabın arasına girmesi ve yine tesadüfen gidip onlarca kitabın arasından kızınızın o kitabı seçmesi, dahası koskoca kitabın arasında cetvelin olduğunu filan farketmemesı çok da mümkün değil bence.

Yüzde yüz haklı dahi olsa hiç bir veli sınıfa gelip öğretmenin izni olmadan kafasına göre çocuklarla konuşma yapamaz.
Zaten aileler işin içine girince olay mutlaka büyür, çocukların arasındaki meseleyi öğretmen rahatlıkla halledebilirdi. Bir çocuğu iftira konusunda öğretmenin uyarması ile dış kapının mandalının uyarması bir olmuyor.

Cocuklarla konuşmanız hata olmus haklı bile olsanız haksız konumuna düşmüşsünüz.çocuğum bir hata yapsa gelip velinin cocugumla konusmasını istemem.

ben olsam kızımı o okuldan alırdım

okula gidip konuşma yapmanızdan sonra kızların büyük bir kesimi kızınıza cephe alacaktır

Kızınız yaşıtı kızlar tarafından haksızlığa uğramış ve üzülmüş ve aralarındaki problemde haklı olabilir ama okula gidip küçük kızınızla yaşıt kızları muhattap alıp üstüne ağlatmışsınız, birine aile terbiyesi almadığını söylemişsiniz. Bu noktada direk haksızsınız. Benim okulumda veli gelip benim iznim olmadan çocuk azarlasa bende onu haklı bulamam, çünkü oradaki bütün çocuklar okula emanet. Bir yetişkinin kafasına göre gelip danışmadan müdahalede bulunma hakkı yok.

3-5 tane ilkokul çocuğunun olayı nasıl bu kadar büyütülüp aile-okul meselesi haline getirilebilir aklım almıyor. Ele avuca gelen bir şey de olsa. "Çalcak" diye konuşuyorlarmış... yav bunlar ilkokul çocuğu be. 10-11 yaşında çocukların arasına anne diye dahil olmaya utanırım ben yeminle.
Çocuğunuza her şeyi bu kadar büyütmemesi gereltiğini öğretin siz de bence. Hemen ertesi güne koca kadın olarak çocukların karşısına çıkmak komik. Hele de böyle eften püften bir durumda.

Ay ben şok içinde okuyorum bazı yorumları. Dayanamadım bir daha yorumlayacağım:
Çocuktur iftiranın - yalanın anlamını bilmez, bunlar basit yanlış anlama diyorsunuz ama, pardon da ben birini, bir şeyi çalarken bile görsem "Sen naapıyorsun?" diye direkt ona sorardım el kadar çocukken.Annemle babam, okula gitmeden önce - gerekse okuldaki hallerimle ilgili genel ahlak kurallarıyla inci gibi işlemeye başladılar çünkü karakterimi. Pohpohlamak, premmsesim demek, özgüven aşılayacağız diye yersiz ego şişirmek bir yana, 9 sene tek çocuk kaldığım halde paylaşmayı - sorumluluk almayı öğrettiler.

Kızların aralarında başarı ve öğretmenin gözüne girme konusunda bir hırs başlamış, okudunuz mu konu sahibinin ilaveten eklediği bilgiyi? Bu kızlar sıra arkadaşıymış, yan yana oturmuşlar. Diğer iki kızı da yanına çekip, ithamda bulunmak? Çocuklarda da intikam duygusu, nefret, kıskançlık vardır. Ya bunun cezası kesinlikle verilmeli ki bunun ciddi bir konu olduğunu kavramalı ve yaptıklarının sorumluluklarını almalı bu çocuklar. Öğretmen iki nutuk çekip oturtamaz. Bu anne müdahale etmese, kızı durumu saklasa, belki aylarca bu zorbalık devam edecekti?

Konu sahibi hanım çocuklarla bire bir konuştuğu için hatalı. Çocuğunun hakkı üzerinde ağırlığı kalmamış bu hatadan dolayı. Öğretmenle konuşması ve gerekiyorsa ailelerin bir araya getirilmesi lazımdı. Burada sadece çocuklar korktuğuyla kalmamış, öğretmenin duruşu, okuldaki konumu da hiçe sayılmış. Bunlar işte mahsumiyet arkadaş seni haklıyken haksız duruma düşüren...

Çocuk kendi işini kendi çözsün diyor, bu olgunluğu bekliyorsunuz bu kızcağızdan da, diğer 3ü bir olan kız niye yaptıklarının sorumluluğunu almadan sıyrılıyor bu işten? Ne kadar adilane kızlar arası bu çetecilik işi?

3ü birden nasıl ezip köşeye sıkıştırdılarsa yavrucağızı, aklına öğretmeninden önce annesinden yardım istemek gelmiş...

Çok fazla abartmışsınız gerçekten de.. 5. sınıf çocuğu bunlar daha ya.. Ben de 5lerin sınıf öğretmeniyim, neler neler oluyor her gün değişik olaylar olaylar.. Bugün olanı yarın hatırlamıyorlar bile.. Bugün sanırsın birbirlerinin kan davalısılar, yarın da can ciğer kuzu sarması.. Çocukların arasına girmeyin, bırakın kendi aralarında çözsünler. Sizin çocuğun özgüveni sıfır şu an..

bakın ben 3 ile konuşup konuyu anlamak istedim amacım sizin düşündüğünüz gibi değil.sonra öğretmen ile görüşecektim.madem öyle diğer çocugun veliside bu makstla gelmiş.bana direk benim kızım yalan söylemz deyip siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince o saatten sonra o bayanla ve kızıyla muhatap olmadım.eger benim okula gitmem çocuklarla konuşmam hataysa o bayanda hatalı ozaman.diğer iki kızdan olayı anlatmalarını isteyince direk o kızı suçladılar.biz ona uyduk dediler bende bir namus birde bu konularda dikkatli olun konuşuken dedim velilerinin telefonalrını istedim.tel isteyince ağlamaya başladılar.annem bana çok kızar diye sonra çıktım öğretmenle konuştum düşündüğünüz giibi köşeye sıkıştırmak falan değil amaç.velilerini aramadım bile ama sonlar arayıp özür dilediler
Sahsen ben arayıp özür diemeyi bırak sizden özür beklerdim. Neden biliyor musunuz.. gidip okulda benim kızımın ifadesini almak gibi bir lüksünuz yok..korkutmussunuz resmen. O çocukların yaptigindan daha kötü sizin bu yaptiginiz. Hic degilse onlar çocuk. Peki ya siz ?

kızınızın ve dolayısıyla sizin üzülmüs olmanızı anlıyorum. ama tavrınızı haklı bulmuyorum. olayın büyümesine neden olmuşsunuz ve küçük çocuklardan kinle bahsediyorsunuz. bir de konuya namus vs. diye girmişsiniz ama bence o yaş grubu için anlaşılmaz ve ağır tabirler bunlar.

bu arada sizin gibi üniversite mezunu birinin yazım kurallarına daha dikkat etmesini beklerim. kullanıcı adınız dahi yanlış, doğrusu masumiyettir.

Tek yanlışınız şu noktada
Çocuklarla sizin değil önce rehberlikçinin muhatap olması lazımdı.bu konuda hatalısınız doğrusu.sonra rehber öğretmen gerek görürse çocuklarla yine konulurdunuz.orası bir okul resmi bir yer gidip o şekilde çocukları sorguya çekemezsiniz.

doğru olay çok büyüdü ama bir yandanda iyi oldu onlara çok büyük bir ders oldu.ağladı ikisi diğerinin yanında annesi oldugu için hiç konuşmadım bile onla.özelikle nasihat ettin bakın bunlar çok ağır ithamlar sakın kimseye böyle yaklaşmayın diye.ama sabah ki olayda çok sinirlerim bozuldu.
Ne kadar ayıp bi de çocukları ağlattım diye övünmüşsünüz.çok çok kötü...onların sadece durumu anlamaya ihtiyacı vardı onlar çocuk gerçekten.yaptığınız çok yanlış ağladılar diye mutlu olmuşsunuz resmen ne kadar ayıp .

Ya Allah aşkına diyeceğiniz tek şey evet o an çocuğumu koruma iç gudusuyle çok düşünmeden bi hata yaptım olacak. Bu kadar mı zor hatanızı kabul etmek. Bi de iftira iftira diyerek olayı nasıl da dramatik bir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Ortada iftira filan yok kendi ağzınızla defalarca anlatıyorsunuz. Kızınız çaldı dememişler, acaba çalabilir mi diye kendilerince bi hafıyecılık yapmışlar sadece. Kızınız bundan haklı olarak bundan ıncınebılır, kendini kötü hissedebilir ama bunun adı iftira deyil olsa olsa on yargılı yaklaşmak, peşin hüküm vermek filan olabilir. Kızınız çalma niyetinde olmayabilir ama açıkçası ben o cetveli aralarındaki ınatlasmadan dolayı kasıtlı aldığını düşünüyorum. Çünkü kızınızın az önce oynadığı ve elinden alınan cetvelin tesadüfen bi kitabın arasına girmesi ve yine tesadüfen gidip onlarca kitabın arasından kızınızın o kitabı seçmesi, dahası koskoca kitabın arasında cetvelin olduğunu filan farketmemesı çok da mümkün değil bence.
Koskoca cetvel değil işte küçük bişey yuvarlak şekilli resim dersinde kullanılan bişey.ben size ben hatamı yaptım demiyorum ki neyin mahkemesini yapıyorsunuz ki kendi kendinize benim bu saatten sonra nasıl davranayım dedim.ayrıca kızım cetveli eline Alıp şöyle bir bakmış sonra bu kitabı eline almış onlar kendi aralarında konuşunca dolabın başından ayrılmış.sonra o eline aldığı kitabı Alıp masasına oturunca okumak için çalacak mevzusu olmuş.yani bırakıp çocuk teneffüse çıkıyor 2-3 ders sonra tekrar o kitabı alıyor.yani öyle hayal gücünüzün gücü kadar çok kitap yok 6-7 tane kitap 1-2 tane dergi ...

Back
X