• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımdan bir ay ayrı kalacağım :(

KuzeyEge

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
4.050
269
363
46
İstanbul
Merhaba,
Kızım bu sene ilkokula başlayacak, çevremizdeki ilkokullar çok kalabalık ve çevrede pek iyi olmadığı için özel okula verdim. Bİz zengin insanlar değiliz harcamalarımıza dikkat etmek ve tasarruflu olmalıyızki zorlanmadan hem kolej ödememizi yapalım hemde hayatımızı devam ettirelim. Ayrıca çalışan bir anne olduğum için kızım bu zamana kadar yaz kış kreşe gidiyordu

Annemle konuştuk dediki -Kızım getir torunumu yanıma okullar açılıncaya kadar ben bakayım,

tabi ben o kadar ayrı kalamayacağımı söyleyince o zaman 1 ay kalır bayramdan sonrası içinde geldiğinizde beraber dönersiniz dedii
Halası sabahları servise bırakıyor oda Ramazanda oruçlu olacağım benim içinde iyi olur sabah çok erken kalkmamış olurum bende bayramdan sonra okullar açılıncaya kadar bakarım dedi
böylelikle 2 ay boyunca bende kreş ödemesi yapmıyor olacağım ki aylık 650 TL

Baktım benim kızda istiyor tamam dedim. Annem yazlıkta yaşıyor havası, bahçesi ortamı güzel, faaliyet yapıcaklar gezicekler

Ama ya ben :5: şimdiden ya başına birşey gelirse diye kafamda paranoyalar kuruyorum Annem saçmalama biz neyiz diyor, mesela ya havuza düşerse diyorum biz neciyiz hep gözümüz üstünde olucak hem o bebekmi 6 yaşında artık laf anlıyor endişelenme diyor.

Herkez mutlu oysa ben şimdiden özlüyorum.

Çozuklarından bu kadar ayrı kalıan yada kalacak arkadaşlar varmı? sizce doğru bir kararmı verdim?

Yorumlarınız çok önemli

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Aynisini ben cocukken yasadim. 28 yasindayim su an. Travma olustu bende. Geceleri agliyorum surekli. Cocugum olursa 1 dk ayirmayacagim yanimdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Kızım bu sene ilkokula başlayacak, çevremizdeki ilkokullar çok kalabalık ve çevrede pek iyi olmadığı için özel okula verdim. Bİz zengin insanlar değiliz harcamalarımıza dikkat etmek ve tasarruflu olmalıyızki zorlanmadan hem kolej ödememizi yapalım hemde hayatımızı devam ettirelim. Ayrıca çalışan bir anne olduğum için kızım bu zamana kadar yaz kış kreşe gidiyordu

Annemle konuştuk dediki -Kızım getir torunumu yanıma okullar açılıncaya kadar ben bakayım,

tabi ben o kadar ayrı kalamayacağımı söyleyince o zaman 1 ay kalır bayramdan sonrası içinde geldiğinizde beraber dönersiniz dedii
Halası sabahları servise bırakıyor oda Ramazanda oruçlu olacağım benim içinde iyi olur sabah çok erken kalkmamış olurum bende bayramdan sonra okullar açılıncaya kadar bakarım dedi

Baktım benim kızda istiyor tamam dedim. Annem yazlıkta yaşıyor havası, bahçesi ortamı güzel, faaliyet yapıcaklar gezicekler

Ama ya ben :5: şimdiden ya başına birşey gelirse diye kafamda paranoyalar kuruyorum Annem saçmalama biz neyiz diyor, mesela ya havuza düşerse diyorum biz neciyiz hep gözümüz üstünde olucak hem o bebekmi 6 yaşında artık laf anlıyor endişelenme diyor.

Çozuklarından bu kadar ayrı kalıan yada kalacak arkadaşlar varmı? sizce doğru bir kararmı verdim?

Yorumlarınız çok önemli

Şimdiden teşekkürler

Merak etmeyin hicbir seycik olmaz :) Hem kocaman olmus artik zaten bir ay nedir ki.Biz o yasta kardesimle iki ayligina memlekete giderdik babaneme.Gul gibi de bakarlardi bize.Dedem oturur saclarimizi tarardi.Annem calisiyordu yazin biz de babanemlere gidiyorduk hem de deniz filan tatil yapiyoduk.Cocuklar icin iyi oluyor gercekten :)

Her gun arayip konusursunuz gununuz nasil gecti diye muhabbet edersiniz.Ama eger kiziniz cok anneciyse sizsiz yapamiyorsa yollamayin yukardaki arkadas gibi trawma olusabilir.Ama krese giden bi cocuk sanmam ole olsun :/

Çocuktan çocuğa değişiyor bu. Benim annem çok anaçtır, kuzenlerim anneleri kadar severler teyzemin oğlu 3 yaşından beri gelir can ata ata bizde kalır hiç problem çıkarmaz. Hatta haftaya yine geliyor iki haftalığına şuan 6 yaşında :27: Ama öteki teyzemin kızı daha 3 yaşında geçen yıl mecburi olarak bizde kalmak zorunda kaldı onun için iyi olmadı teyzem de çok özledi kuzenim de.

Merak etmeyin hicbir seycik olmaz :) Hem kocaman olmus artik zaten bir ay nedir ki.Biz o yasta kardesimle iki ayligina memlekete giderdik babaneme.Gul gibi de bakarlardi bize.Dedem oturur saclarimizi tarardi.Annem calisiyordu yazin biz de babanemlere gidiyorduk hem de deniz filan tatil yapiyoduk.Cocuklar icin iyi oluyor gercekten :)

Bazı özel durumlardan dolayı 3 ve 6 yaş arası banada annanem baktı hayatımda çok güzel hatırlayacağım zamanlar onlar Annemin yokluğunu hissettirmemiş meğer ama ben çok pimpirikliymişim bunu gördüm ama bunda da haklıyım biz İstanbul'da çok yalnızız akrabalarımız ailelerimiz hep farklı şehirlerde şimdiye kadar hep biz koruduk kolladık Halasının hakkını yiyemem asla birde o

Şimdi gözümden uzak olması benim kafamda devamlı senaryolara sebep oluyor kendimi birtürlü sakinleştiremiyorum.
Kızım istiyor herkez istiyor şımarıklık yapıp engelde olamam ama düşünceler kurgular .... biri bin para

Her gun arayip konusursunuz gununuz nasil gecti diye muhabbet edersiniz.Ama eger kiziniz cok anneciyse sizsiz yapamiyorsa yollamayin yukardaki arkadas gibi trawma olusabilir.Ama krese giden bi cocuk sanmam ole olsun :/

Yok Anneci biz kız değil, 5 aylıktı çalışmaya başladım halası baktı 4 yaşında da kreşe gitmeye başladı ..ama çok özler tabiki, şimdi annenesinde kalmak ona çok cazip geliyor çünkü çok şımartıyorlar onu ama benim kız yaramaz ve hareketli ya kimse görmeden evden çıkar ve kaybolursa, ya kaçırırlarsa, ya araba çarparsa dilede dökmek istemiyorum ama anlıyorsun değilmi içimdekileri sizde de oluyormu hiç böyle korkular?

Benim kzı telden konuşmaktan nefret eder zorla ancak bak Annanesiyle bile zorla konuşur ama çok seviyor gitmek için can atıyor

Çocuktan çocuğa değişiyor bu. Benim annem çok anaçtır, kuzenlerim anneleri kadar severler teyzemin oğlu 3 yaşından beri gelir can ata ata bizde kalır hiç problem çıkarmaz. Hatta haftaya yine geliyor iki haftalığına şuan 6 yaşında :27: Ama öteki teyzemin kızı daha 3 yaşında geçen yıl mecburi olarak bizde kalmak zorunda kaldı onun için iyi olmadı teyzem de çok özledi kuzenim de.

3 yaş küçük belki ondandır ama 6 yaşında olan için annesi ne hissediyor acaba konuştunuzmu hiç bu konuda

Merhaba,

Yorumlarınız çok önemli

Şimdiden teşekkürler

bence doğru bir kaarar. olaya bir de şu açıdan bak Allah korusun ölümlü dünya başımıza bişey gelse sürekli bize bağımlı çocuklar yetiştirdiğimiz için o çocuk anne yada babadan tamamen ayrı kalınca boşluğa düşer anane-babaneyi kabullenemez ama onlarla ne kadar çok vakit geçirirse daha çok bağlanır biraz uç bir örnek ama bu açıdan da bakmak gerek

Abimin ve ablamın çocukları 4-5 yaşlarından beri her yıl en az 2 aylığına gelirler bize. Şimdi eşek kadar oldular travma falan da görmedik hiç. Çocuktan çocuğa değişiyor yani. Anneanne, babaanne yanında bir tatil geçirmek çok iyi geliyor çocuklara bence. İnanın siz ondan daha çok zorlanırsınız ona bişey olmaz.

Ahh ablacim sizi en iyi annem anlar sanirim..
El kadar bebe benim birakip babamla yurt disina gitmisler calismaya :((
Hayat istee travma olusmadi bende ama annem cok cektim ben diyip anlatiyordu okadar uzuluyordum..
Dusunuyorumda Allah gostermesin ben olsam nasil dayanirim hic bilmiyorum evlat baskadir muhakkak(bekarim)

Arkadaslarin dedigi gibi her gun arayin hem artik eskisi gibi degil ki hicbirsey akilli telefonlar var goruntulu ararsiniz kizinizin melek yuzunu gorursunuz bilgisayardan acarsiniz yada..
Gunde birkere yetmese bir kac kez arayin..

bence doğru bir kaarar. olaya bir de şu açıdan bak Allah korusun ölümlü dünya başımıza bişey gelse sürekli bize bağımlı çocuklar yetiştirdiğimiz için o çocuk anne yada babadan tamamen ayrı kalınca boşluğa düşer anane-babaneyi kabullenemez ama onlarla ne kadar çok vakit geçirirse daha çok bağlanır biraz uç bir örnek ama bu açıdan da bakmak gerek

Tabiki bana bağımlı olsun asla istemem kendine özgüveni olsun Aslında kızımda sorun olacağını pek düşünmüyorum o çok istiyor ama benim ruhumda başladı o iç sıkıntıları devamlı iç geçirmeler puflamalar ..

3 yaş küçük belki ondandır ama 6 yaşında olan için annesi ne hissediyor acaba konuştunuzmu hiç bu konuda

3 yaşında olan kalmak zorundaydı annesinin ciddi sağlık sorunları vardı. 6 yaşındaki ile aramızda bir buçuk saatlik mesafe var. Teyzem özlüyorum diyor kuzenim de özlüyorum ama nasıl olsa eve gidicem sizinle kalayım biraz diyor her gün de arayıp konuşuyorlar. Şimdiden bavulunu hazırlamış bile. :31:

Abimin ve ablamın çocukları 4-5 yaşlarından beri her yıl en az 2 aylığına gelirler bize. Şimdi eşek kadar oldular travma falan da görmedik hiç. Çocuktan çocuğa değişiyor yani. Anneanne, babaanne yanında bir tatil geçirmek çok iyi geliyor çocuklara bence. İnanın siz ondan daha çok zorlanırsınız ona bişey olmaz.

Çocuklara iyi geldiğini duymak inan banada iyi geldi çünkü asıl sorun bende ...

Ananae mutlu
Çocuk mutlu
Hala mutlu
Baba kreş parası ödemicek biraz yalnız zaman geçirilecek diye mutlu
Ben salya sümük

Meraba ben 21 yaşındayım. 4 yaşımdan beri yazları anneannem bakardı bana. Emin olun hiçbişey olmaz,siz kötü düşünmeyin yeter. İlk gün anne diye ağlayıp 2.gün alışırdım :) Bence çocukların ailelerinden uzakta kalması gerekiyor bi süre.Çocuk yaşta kendilerine güvenmeye başlıyorlar :)

Ahh ablacim sizi en iyi annem anlar sanirim..
El kadar bebe benim birakip babamla yurt disina gitmisler calismaya :((
Hayat istee travma olusmadi bende ama annem cok cektim ben diyip anlatiyordu okadar uzuluyordum..
Dusunuyorumda Allah gostermesin ben olsam nasil dayanirim hic bilmiyorum evlat baskadir muhakkak(bekarim)

Arkadaslarin dedigi gibi her gun arayin hem artik eskisi gibi degil ki hicbirsey akilli telefonlar var goruntulu ararsiniz kizinizin melek yuzunu gorursunuz bilgisayardan acarsiniz yada..
Gunde birkere yetmese bir kac kez arayin..

şimdiden diyorum bak ben arayınca telefona gel tamammı diye hiç oralı değil ...

Allah sanada yaşatsın öyle emek veriyorsunki en büyük hazinen oluyor ...

Back
X