Kızımı kedi tırmıkladı

Evet tamamlayacagiz mecburen ama doktor hic sormadi gorusmedi bizimle uzaktan nesi var dedi asiya yonlendirdi.Kediyo takip edebiliyor musun vs diye sorsaydi sanirim yaptirmazdim.Hemsireye dedim 21 aylik dozunu ona gore mi ayarlayacaksiniz yok herkese ayni dedi

Simdi aile hekimimizi aradim takip edilebiliyorsa asiya gerek yok diye birsey yok. Sadece takip edilirse ilk 3 doz dedi. Bana sorsaydiniz da hemen yaptirin derdim.O riski kimse goze alamaz asiyla cozumu varken dedi. Dediginiz gibi sokak kedisiydi aklimda kalacakti hep cunku tirmiklari farkeder farketmez kizimin atesini hareketlerini vs kontrol etmeye basladim geceleri bile uyuyamazdim ben korkudan

O kadar evhamlı olmamayı deneyin bence..Çocuk düşe ,kalka büyür.Hepimiz çocuk olduk ne badireler atlattık
Hem mikrop alması da gerek ki bağışıklığı güçlensin.Siz bu kadar üzerine titriyorsunuz , ancak gerçek hayatta çocuğunuza kimse bu özeni göstermeyecek ,kırıp ,dökecek.

Asi huy degistirmez ayol yok oyle bir sey.
Evet kizimda da simdilik bisey yok cok sukur. Kizim kan alinirken de cok zorlanmisti damar bulamadilar vs ondan sonra 3 4 gun cok hircinlasti herseye agladi. Sanirim asidan cani yanan cocuklar boyle olabiliyor annelerde asidan huy degistirdi diye yorumluyor.

Hiç korkmayın en doğrusunu yapmışsınız önleminizi alarak. Bende daha önce sokak köpeklerinin saldırısına uğramış ve aşı yaptırmıştım hiç bir yan etkisi olmadı. Kediler tarafından tırmalandığımda aşı yaptırmamıştım yine bir sorun yaşamadım, ama çocuk olunca önlem almak gerek mutlaka. İçinizin de rahat etmesi açısından en doğrusunu yapmışsınız.

Inanir misin evhamli olmamayi denedigin rahat biraktigim anda bebenin basina hemen bisey geliyor. Anneme emanet ediyorum bebek arabasini sen kullan diye yolun ortasinda aniden ceviriyor ve hizla gelen bir araba cokk sert bir frenle carpmaya ramak kala duruyor. Esime emanet ediyorum suyun icine boydan boya dusuyor, kafa ustu yere dusuyor, kedi tirmaliyor. Babama emanet ediyorum yerden hic tanimlayamadigimiz cisim bulup yiyor (boya parcasi gibi igrenc tadi olan babam gormuyor.
Sanki kimse benim gibi bakamiyor. Bende sadece kendim ilgilenmekten ve ustune dusmekten baska yol bulamiyorum
Mikrop konusunda ise kizim 1.5 ay erken dogdu mikrop kapacak yeniden kuvoze girecek bizi ayiracaklar korkusuyla evi durmadan temizler kiyafetlerini yuksek derecelerde yikar utuler yoksa asla giydirmezdim. Icimde o korku kaldi sokakta eli yere degse defalarca silerdim simdi oyle cok asiri titiz davranmiyorum eli bir yere degdikten sonra elindeki yiyecegi vermiyor ben silemeden el degistiriyor o sekilde yiyor yani sorun etmiyorum. Bence bu benim icin cok buyuk degisim :)
Ama dediginiz gibi hayat cok acimasiz her zaman yaninda ben olamayacagim okula baslayinca ne olacak bunun dusuncesi bile beni cok korkutuyor

Sürekli siz korursanız ,çocuk kendini korumayı öğrenemez.Avrupalıların çocuk yetiştirme tarzını çok beğeniyorum.Küçücük çocuklar kendi yemeklerini yiyebiliyor,elbisesini giyebiliyor.
Bizde hep birileri peşinde,elde tabak yesin diye tülü şaklabanlıklar..Biraz büyüdüklerinde kendi başlarına dünyayı dolaşıyor,hiç bilmediği bir ülkeye yerleşebiliyorlar.Bizde çocuk 40 yaşına gelse de hala anne, babasız bir adım atamıyor.
İstisnalar vardır elbet.

Gercekten cok haklisiniz ozguven ve sorumluluk sahibi olabilmesi icin rahat yetistirmek gerekiyor bende teorik bilgi var fakat is pratige gelince sorun oluyor :) insallah mikrop korkumu astigim gibi zamanla bu evhamli hallerimi de asabilirim.

Benim tanidigimda var asi olan ama hiç öyle bir şey duymadim. Algida secicilik olmasin sizinki iyi düşünün iyi olsun geçmiş olsun.
Degisim olursa yazarsiniz buraya merak ettim ama hiç sanmıyorum öyle bir sey olacağını

Bencede bosa evham yapmissiniz ama onlem almis oldunuz iyi tarafından. Bilemeyiz hastalik tasiyip tasimadigini. Ben olsam aklima gelmezdi götürmek.

Öncelikle geçmiş osun. Küçükken kardeşimi köpek ısırmıştı kuduz aşısı yapıldı ama huy filan değişmedi

sürekli marketin önünde duruyorsa demekki oranın kedisi ve kuduz olma ihtimali sıfır. Çünkü kuduz zaten bikaç günde hayvanı öldüren bi hastalık. Tetanoz yaptırsanız yeterliydi bence. Ama artık yapılmış siz bu saatten sonra çocuğu korkutmadan bunun kediyle ilgisi olduğunu hissettirmemeye çalışın.. Hastanelerin sağlık için olduğunu ve hayvanları dikkatlice sevmemiz gerektiğini ona kendi dilinde anlatmaya çalışın. Çok geçmiş olsun. Aşının yan etkisi huy değişikliği olmaz bunu söylemeye bile gerek yok tamamen saçmalık.

Tüm sulalem kedi köpek sahibi. Ailemizdeki tüm şimdinin yetişkinleri eskinin çocukları muhakkak tirmalandi hiç aşı olmadik. Ve hepimiz öküz gibi sağlamız maşallah.. herkesin hasta olduğuna biz hasta olmuyoruz. Yani çocuğunuzu düşünmeniz iyi hoş ama çoğu zaman gereksiz evham ve koruma cocuga iyi gelmek yerine kötü geliyor

benimde oğlumu geçen yaz kedi tırmalamıştı. evet biraz korktum ama hastaneye falan götürmedim. kolonya dökmüştüm sadece tırmalanan yere. çok şükür bişey olmadı

Ya ahahhaa :) allah aşkına en az 800 tl paranız gidecek sonuç gelecek 15 günde. Kuduz olsa zaten iş işten geçmiş olur. Öyle iş olur mu ya
Oyle mi oluyor valla bu isleri hic bilmiyorum :) belki veteriner kedinin gozunden anlardi kuduz olmadigini

benimde oğlumu geçen yaz kedi tırmalamıştı. evet biraz korktum ama hastaneye falan götürmedim. kolonya dökmüştüm sadece tırmalanan yere. çok şükür bişey olmadı
Bende normalde dustugunde falan goturmuyorum ama atleti vs kan olmustu biraz derince cizmis ustten tirnagini takmis atletini gomlegini falan asagi cekip cizmis koltuk alti boynu gogsu bir cok yerinde vardi o kanlari gorunce panikledim. Ufak siyrik olsa belki bende sadece baticon surup yikayip gozlemlerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…